Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Fwd: Οι τελευταίες εκδηλώσεις του χρόνου σε Αθήνα και Σέρρες και επανεκδόσεις!

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου η Στέλλα Ανδρικοπούλου στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοπαίζουμε!
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι Εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοπαίζουμε
καλούν τους μικρούς τους φίλους στη διαδραστική παρουσίαση
του βιβλίου της Στέλλας Ανδρικοπούλου
Τα καινούργια παπούτσια της Ιόλης
την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου και ώρα 5.00μμ,
στον χώρο του βιβλιοπωλείου, Σμύρνης 5, Νέα Φιλαδέλφεια,
τηλ. 2114000808.
Φορέστε τα παπούτσια σας κι ελάτε να διαβάσουμε,
να παίξουμε, να μοιραστούμε και να ανταλλάξουμε…
παλιά με καινούργια παπούτσια, μπότες με βατραχοπέδιλα,
πουέντ με σκαρπίνια, γαλότσες με σαγιονάρες!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου η Θεοφανία Παπαθωμά παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών!
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι Eκδόσεις Διάπλαση και η Θεοφανία Παπαθωμά
σας προσκαλούν την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ.,
στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Σερρών,
Π. Κωστοπούλου 4, τηλ. 23210 54585,
σε μια διαδραστική παρουσίαση γεμάτη παιχνίδι και γέλιο,
για να βρούμε όλοι μαζί
Ποιος έκλεψε τη στολή του Αϊ-Βασίλη;
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΟ ΑΤΑΧΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟΥΛΙΝΙ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ BEST SELLER!
Σε µια συννεφογειτονιά ζει µε τη µαµά του και την αδελφούλα του, τη Φούλα Φούλα Συννεφούλα, ένα σκανταλιάρικο συννεφουλίνι που του αρέσει να κάνει αταξίες. Η µαµά του του ζητάει να της υποσχεθεί ότι θα είναι φρόνιµο. Το συννεφουλίνι το υπόσχεται, αλλά συνεχίζει να κάνει τη µία αταξία µετά την άλλη. Όταν η µαµά το µαθαίνει, για να το τιµωρήσει αποφασίζει να µην το πηγαίνει τις Κυριακές να κάνει τσουλήθρα στο ουράνιο τόξο, ούτε να το αφήνει να παίζει κυνηγητό µε τα άλλα συννεφάκια. Αλλά η χειρότερη τιµωρία του είναι άλλη, µια τιµωρία τόσο δυσβάσταχτη που δεν µπορεί να την αντέξει. Τότε είναι που το συννεφουλίνι παίρνει την απόφαση να φύγει κρυφά από τη συννεφογειτονιά για να βρει έναν τρόπο να κερδίσει πάλι την αγάπη της µαµάς του.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΟΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ-ΤΖΙΩΤΗ BEST SELLER
Δώτο η μουσική και η αφήγηση σε QR CODE
Μια ξεχωριστή διασκευή της πιο τρυφερής και πολυτραγουδισμένης ιστορίας της κρητικής λογοτεχνίας, γραμμένη για παιδιά. Το όμορφο κείμενό της, ζωντανεμένο με εικόνες αληθινά ποιητικές, συνοδευμένο από μια εκπληκτική, πρωτότυπη μουσική, θα σας κάνει να ζήσετε τις περιπέτειες και τα παθήματα του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας. Μια ιστορία αληθινά συναρπαστική, που σίγουρα θα την αγαπήσετε και θα θελήσετε να τη διαδώσετε, όπως ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες γενιές.

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΤΖΟΡΙ ΤΖΟΝ
Best Seller New York Times
Πάντα ήμουν ένα καλό αυγό.
Βάζω στοίχημα ότι αναρωτιέστε: πόσο καλό πια;
Λοιπόν: σας ποτίζω τα λουλούδια, σας αλλάζω λάστιχα,
σας βάφω ακόμα και το σπίτι!
Για ό,τι χρειαστείτε, εγώ είμαι το αυγό σας! Μάλιστα!
Είμαι ένα πάρα πολύ καλό αυγό!
Τι γίνεται όμως όταν όλη αυτή η καλοσύνη
αρχίσει να πηγαίνει στραβά;

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ Ο ΚΑΚΟΣ ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΤΖΟΡΙ ΤΖΟΝ
Best Seller New York Times
Είναι ένας κακός σπόρος. Πολύυυυ κακός. Πόσο κακός; Αλήθεια θέλετε να µάθετε; Λέει ψέµατα χωρίς λόγο. ∆εν περιµένει ποτέ στην ουρά. Ποτέ δεν πλένει τα χέρια του και τα πόδια του. Και κάνει κι ένα σωρό άλλα κακά πράγµατα. Τι γίνεται όµως όταν ένας κακός σπόρος αποφασίσει ότι δεν θέλει πια να είναι κακός; Μπορεί ν’ αλλάξει την κακή του συµπεριφορά;

ΚΘΒΕ 🎭 Πρεμιέρες • Παραστάσεις • Δράσεις • Προσκλήσεις

 


Με sold out ξεκίνησε το ταξίδι του έργου
«Βίρα τις άγκυρες»
των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα
Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Με sold out ξεκίνησε το «ταξίδι» του το έργο «Βίρα τις άγκυρες», σε μια πρεμιέρα - γιορτή που μετέφερε τους 700 θεατές, οι οποίοι κατέκλυσαν το Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε μια νοσταλγική διαδρομή μέσα στο χρόνο.
Μια θεαματική παράσταση με μνήμες, χιούμορ, σπιρτάδα, μουσική, χορό και ρυθμό που η επίσημη πρώτη της δόθηκε, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, χαρίζοντας άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης στους θεατές.
Μια αναδρομή στην ελληνική επιθεώρηση αλλά και στην ιστορία της Ελλάδας που σατιρίζει και ψυχαγωγεί, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από την οξυδερκή ματιά των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα και τη νέα σκηνοθετική προσέγγιση από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ Αστέριου Πελτέκη, «ζωντάνεψε» επί σκηνής και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.
Ένα λαμπερό θέαμα, του πολυαγαπημένου αυτού θεατρικού είδους, που παρουσίασε ένας πολυπληθής θίασος ταλαντούχων ηθοποιών, χορευτών, μουσικών μέσα σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό τοπίο, με εκατοντάδες κοστούμια «εποχής» που δημιούργησαν σπουδαίοι συντελεστές, με αυθεντικές μουσικές και τραγούδια -«ζωντανά» επί σκηνής-, με εντυπωσιακές χορογραφίες και φωτισμούς που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και αποτέλεσε την καλύτερη εκκίνηση για τη νέα αυτή παραγωγή του ΚΘΒΕ.

Γέλιο και συγκίνηση
στην «Πράγα» του Χαβιέρ δε Διός
Φουαγιέ Θέατρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
«Σημασία έχει να αγαπάς»….
Οι μεγαλύτερες αλήθειες και οι προβληματισμοί που απασχολούν τις ανθρώπινες σχέσεις αποκαλύπτονται στην παράσταση του ΚΘΒΕ «Πράγα» του Javier de Dios που επέστρεψε για δεύτερη χρονιά στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία Θέμη Θεοχάρογλου.
Η παράσταση, που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό της Θεσσαλονίκης την περσινή σεζόν, είναι μια τρυφερή κωμωδία αποκαλύψεων για τη γονεϊκότητα, τις μνήμες, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του, τη μοναξιά, το φως και τα σκοτάδια που μας συντροφεύουν. Δυνατή πλοκή και σημαντικοί προβληματισμοί που, όμως, αντιμετωπίζονται με χιούμορ και ελαφρότητα συνδυάζονται σε ένα τολμηρό έργο.
«Ελάχιστοι τολμούν να δουν, αν και πολλοί κοιτάζουν
* Κατάλληλη για θεατές άνω των 12 ετών».

Δράση - Βρεφικό Πρόγραμμα
ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ!
Για βρέφη από την ηλικία των 12 μηνών έως 3 ετών
με τους γονείς/συνοδούς τους
Πρεμιέρα: Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 12.00
Μια παράσταση – έκπληξη, η οποία απευθύνεται σε βρέφη από 12 μηνών έως παιδιά 3 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία, ακούει στον τίτλο «Από το δωμάτιο στο σαλόνι» και αναμένεται να ζωντανέψει το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Κάτω φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου.
Τι συμβαίνε όταν σβήνει το φως και μένουμε στο ημίφως λίγο πριν τον ύπνο; Οι ήχοι του σπιτιού πόσο ενοχλητικοί μπορούν να γίνουν; Και όταν οι μεγάλοι κάνουν δουλειές με τί μοιάζουν οι μορφές τους;
Το μελωδικό τραγούδι της μαμάς, οι σκιές στον τοίχο που μαλακώνουν σε ένα παιχνίδισμα με τα δάχτυλα και το αγαπημένο κουνελάκι συμμαχούν στο ταξίδι ανακάλυψης του κόσμου του σπιτιού. Τα πράγματα περπατάνε-πηδάνε-πετάνε, τα έπιπλα παράγουν μουσική, η μπανιέρα γίνεται βυθός και το μικρό παιδί μέσα από τη φαντασία παραδίδεται σιγά σιγά στην ηρεμία του ύπνου.
Ένα ταξίδι όπου πρωταγωνιστής είναι το σώμα και η φωνή του ερμηνευτή μια παράσταση μέσα από τα μάτια ενός βρέφους.
Μετά την παράσταση ακολουθεί διαδραστικό παιχνίδι.
Τώρα και προσεχώς

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ
Η παράσταση - φαινόμεν του Γιώργου Καπουτζίδη που χαρίζει απλόχερα γέλιο και αισιοδοξία.
* Κατάλληλη για άνω των 12 ετών

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
Το κορυφαίο κείμενο της κρητικής Αναγέννησης, που αποτελεί ένα αυτόνομο ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης, για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σ' ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ
Η έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας.
* Κατάλληλη για άνω των 13 ετών.

ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ
Ένα παιχνίδι του έρωτα με τον θάνατο, γεμάτο οικογενειακές συγκρούσεις, ανομολόγητα πάθη, απληστία και μανία για εξουσία.
* Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.

ΓΚΑΡΗΣ, ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ
Παιδική Σκηνή
Χιούμορ, συγκίνηση, χορός, τραγούδια. Οι ήρωες, οι φίλοι μας τα ζώα, ανοίγουν διάλογο με τους θεατές που παρακολουθούν να στήνεται επί σκηνής το πιο διασκεδαστικό πάρτι.

ΟΙ ΚΩΜΙΚΟΙ
Ένα έργο αφιερωμένο στους πρώτους Έλληνες κωμικούς του βωβού κινηματογράφου, με κεντρικό άξονα τη μυθοπλασία και πραγματικά γεγονότα της καριέρας του Έλληνα «Σαρλώ».

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ευχαριστεί τους πιστούς θεατές του, εκδίδοντας την προνομιακή κάρτα επιβράβευσης.
Αποκτήστε την προνομιακή κάρτα ΚΘΒΕ, γίνετε μέλος σε έναν από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς της Ευρώπης και απολαύστε μοναδικά προνόμια που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για εσάς που θέλετε να ανήκετε στη μεγάλη οικογένεια του ΚΘΒΕ.
Οι παραστάσεις παρουσιάζονται στις πέντε χειμερινές σκηνές του ΚΘΒΕ - Βασιλικό Θέατρο, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός και Μικρό Θέατρο.
Οι κάτοχοι των καρτών του Loyalty club θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλες τις παραστάσεις, σε ειδική προνομιακή τιμή, απολαμβάνοντας συγχρόνως και πολλά άλλα προνόμια.

Οι γιορτές είναι βιβλία 📚🎄

 

Οι γιορτές είναι βιβλία, γι' αυτό σας προτείνουμε τις πιο πρωτότυπες και τρυφερές ιστορίες για μοναδικές αναμνήσεις με τα παιδιά σας!
Ανακαλύψτε τα χριστουγεννιάτικα βιβλία μας:










Καλές γιορτές με υγεία, ειρήνη και αγάπη!