Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

To Mουσικό Χωριό στη Στέγη

To Mουσικό Χωριό στη Στέγη
23-24 Ιανουαρίου 2015
Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών - Μικρή Σκηνή
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745
Εισιτήρια: 210 900 5 800
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΔΩ
ΤΟ TRAILER ΕΔΩ
facebook event ΕΔΩ

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα του Μουσικού Χωριού φιλοξενείται από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζοντας ένα διήμερο μουσικών παραστάσεων και παράλληλων δράσεων από την παλαιά μουσική μέχρι την ευρωπαϊκή πρωτοπορία.
Φέτος, το ιδιαίτερο στίγμα τους θα αφήσουν τα μικρά οργανικά σύνολα και η σολιστική μουσική πράξη, καλύπτοντας ένα φάσμα γραμμένης και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής με υψηλές ερμηνευτικές απαιτήσεις, τόσο από το χθες και το σήμερα, όσο και από τα πειραματικά πεδία δράσης και στοχασμού όπου διαγράφεται η μουσική του αύριο. Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα από τα σημαντικότερα duos σύγχρονης μουσικής στην Ευρώπη, τους Ελβετούς “UMS’n JIP” όσο και έναν ιδιαίτερο διεθνή Έλληνα, πολυβραβευμένο σολίστα, με βάση το Sao Paolo της Βραζιλίας που ακροβατεί στα όρια της δεξιοτεχνίας του μπαρόκ τσέλου και της βραζιλιάνικης avant-garde, το Δήμο Γκουνταρούλη. Στην άλλη όχθη, της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας, ο νομάδας Νεοζηλανδός σαξοφωνίστας, συνθέτης και παραγωγός Hayden Chisholm, μαζί με την Εύη Φιλίππου στα κρουστά, θα παρουσιάσει μία μουσική παράσταση όπου το σαξόφωνο αποκτά τις πιο ασυνήθιστες ερμηνευτικές υποστάσεις: η ακολουθία Fibonacci και ο Πυθαγόρας συναντούν την ινδική ράγκα, τις τεχνικές microtonal overtone και τη μουσική του Ιάννη Ξενάκη.
Ο πολυταλαντούχος Ουρουγουανός Camilo Betancor, ηθοποιός, σκηνοθέτης, ακροβάτης και μουσικός θα παρουσιάσει με την ομάδα του ένα νέο έργο comedia del arte, γεμάτο με ζωντανή μουσική, ενώ η Μαρία Θωίδου με τη φωνή και ο Κώστας Ράπτης με το μπαγιάν θα συνταιριάξουν τραγούδια από το Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζιδάκι με τραγούδια άλλων δημιουργών κοντινών ή μακρινών εποχών και τόπων. Αμέσως μετά, ο κιθαριστής Κώστας Μακρυγιαννάκης και ο σαξοφωνίστας Θεόφιλος Σωτηριάδης, μαζί με τον drummer Χρήστο Γερμένογλου και τον ηθοποιό Αχιλλέα Αναστασιάδη, θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση “on lacrimae” το οποίο και “κυλιέται” μεταξύ εσωστρέφειας και θορύβου και φλερτάρει προκλητικά με το kitch, την ποπ και τον αυτοσχεδιασμό.
Τέλος, κατά τη διάρκεια του διημέρου θα συναντηθούν εννέα σολίστες μουσικοί με ιδιαίτερο στίγμα οι οποίοι συνεργάζονται, για πρώτη φορά, σε δύο ντουέτα και ένα σεξτέτο. Έτσι, ο διεθνής πιανίστας της τζαζ Γιώργος Κοντραφούρης συναντά έναν από τους πιο χαρισματικούς Έλληνες ντράμερ, τον Κώστα Αναστασιάδη, ενώ ο Μιχάλης Κουλουμής, ένας από τους δυναμικότερους νέους βιολιστές της ανατολικής μουσικής, έρχεται από το Λονδίνο για να συμπράξει για πρώτη φορά με τον Ισπανό πολυοργανίστα, συνθέτη και παραγωγό Efren Lopez. Tέλος, ο Θύμιος Ατζακάς θα παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση το έργο του «Udopia» με όχημα ένα κουιντέτο που συνδιαλέγεται με ένα ούτι. Μαζί του ο James Wylie στο σαξόφωνο και την πολίτικη λύρα, ο Νίκος Παραουλάκης στο νέυ, ο Κώστας Αναστασιάδης στα κρουστά, η Ηλέκτρα Μηλιάδου στο τσέλο και τη βιόλα ντα γκάμπα και ο Δημήτρης Ζαχαράκης στη μαρίμπα και τα κρουστά.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗ



ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗ
Η θάλασσα έφυγε
Απρόθυμοι ήρωες μιας αντιηρωικής εποχής.
Μια απλή ιστορία για μια πόλη, μια χώρα και ένα ερωτικό τρίγωνο
που, όπως όλα τα ερωτικά τρίγωνα, υπήρξε κατ’ ουσίαν πολύγωνο.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το Polis Art Café σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Αθηνάς Χατζή
Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΦΥΓΕ
την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015, στις 7:30 μ.μ.,
στο Polis Art Café
(Πεσμαζόγλου 5, στη Στοά του Βιβλίου, Αθήνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν
η Γαλάτεια Λασκαράκη, δημοσιογράφος,
και ο Γιάννης Πλιώτας, συγγραφέας.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν
οι ηθοποιοί Κοσμάς Χατζής, Γιάννης Ποιμενίδης και Παναγιώτης Μπενέκος.
Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικές επιλεγμένες από τη συγγραφέα και τραγούδια που θα ερμηνεύσει ο Κοσμάς Χατζής.
Στη διάρκεια της βραδιάς θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Η θάλασσα έφυγε» σε σκηνοθεσία Πέτρου Γιασεμή.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ιστορία του Γιάννη που του άρεσε να φοράει την κουκούλα του και να περιφέρεται στα βουνά και στο αθηναϊκό άστυ και που δήλωνε εισοδηματίας, ενώ ήταν αισθηματίας.
Της Νταίζης που ήταν Αλικολόγος, αλλά τον «Λευτέρη» τον παραδεχόταν μόνο απ’ τη Μοσχολιού.
Του Σίμου που έκρυβε ξυραφάκια σε νεράντζια και ζωγράφιζε νεράιδες σε τοίχους.
Της Άννας που είχε ξεχάσει πως υπήρχε και ζούσε λάθρα και καταχρηστικά ανάμεσα στους ανθρώπους.
Του Τάκη, εξ ορισμού μοιραίου και γόη και εκ του αποτελέσματος αχάριστου.
Και κάμποσων άλλων που βρέθηκαν στη δίνη της Ιστορίας η οποία γράφτηκε στις πλάτες τους χωρίς να τους ρωτήσει αν επιθυμούσαν να γίνουν ήρωες και χωρίς να έχει πρόθεση να τους ηρωοποιήσει έτσι κι αλλιώς.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Αθηνά Χατζή είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ. Το διδακτικό, ερευνητικό και εν γένει επιστημονικό της έργο αφορά τα αντικείμενα της Αρχαιολογίας, της Ανθρωπολογίας και της Ιστορίας της Τέχνης. Πριν το Η θάλασσα έφυγε, έγραψε την Ελεγεία της Σαπουνόφουσκας (2005) και τη Σαγράδα Φαμίλια (2009). Γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλίας στις 25 Νοεμβρίου του 1975. Ζει κυρίως στην Αθήνα, εργάζεται δε σε αρκετά πιθανά και ορισμένα απίθανα μέρη του κόσμου. Το τελευταίο της εγχείρημα είναι το www.athenadivina.com.
Διαβάστε ΕΔΩ συνεντεύξεις που έχει δώσει η συγγραφέας με αφορμή το βιβλίο.

BLUES PILLS (SE/FR/US) live in Thessaloniki!!!

BLUES PILLS
Ένα μαγευτικό vintage rock ταξίδι από το πιο συναρπαστικό και πολυσυζητημένο συγκρότημα του πλανήτη! Opening Act: MILLION HOLLERS
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 @ Principal Club Theater 
Η ταχύτερα ανερχόμενη μπάντα τού λατρεμένου στη χώρα μας vintage rock, μας επισκέπτεται ακριβώς τη στιγμή που γράφει την Ιστορία της !
Το φαινόμενο Blues Pills είχε ήδη αρχίσει να λάμπει πριν καν την πρώτη κυκλοφορία τους. Το “Devil Man” EP αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας από ένα ήδη μεγάλο following κύμα που περίμενε πώς και πώς τα πρώτα δείγματα ηχογραφημένης μουσικής από αυτή την πολυπολιτισμική (Αμερική-Σουηδία-Γαλλία) μπάντα που ιδρύθηκε από 2 πρώην μέλη των φοβερών Radio Moscow. Το ασταμάτητο touring που ακολούθησε τους καθιέρωνε σε όλο και μεγαλύτερο κοινό, με τα venues να μεγαλώνουν συνεχώς στο πέρασμα του χρόνου. Η κυκλοφορία του ντεμπούτου τους με τον απλό τίτλο “Blues Pills” στα μέσα τού 2014, άφησε άφωνους κοινό και κριτικούς με τα πιασάρικα κι εθιστικά bluesy hard rock τραγούδια του και φυσικά με την εκπληκτική, χαρακτηριστική φωνή της Elin Larsson. Στη μέχρι στιγμής περιοδεία για την προώθηση τού δίσκου, το ένα sold-out διαδέχεται το άλλο και οι νεαροί Blues Pills ήδη θεωρούνται οι μπροστάρηδες τού vintage rock κινήματος. Στις 23 Ιανουαρίου τού 2015, θα απολαύσουμε το κουαρτέτο ακριβώς πάνω στη στιγμή που χτίζει τον μύθο του, έναν μύθο που μετά από χρόνια θα θυμόμαστε ότι τον ζήσαμε στη γέννησή του, σε μια συναυλία που αναμένεται το λιγότερο εκπληκτική !
http://www.bluespills.com/

https://www.facebook.com/BluesPills
https://twitter.com/bluespills
http://instagram.com/bluespills
https://www.youtube.com/user/bluespills
Info:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30                                  
Η συναυλία ξεκινάει στις 21:30
Πληροφορίες: 2310.428088
Principal Club Theater – Mylos, Thessaloniki, GR
Τιμές εισιτηρίων:  Προπώληση από 15€
Προπώληση εισιτηρίων: Ticket House, Rover, Public, Ianos, Viva.gr
Παραγωγή: Principal Ltd.

Τζίμης Πανούσης - Νεοέλληνας