Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2014 - Nέο πρόγραμμα και έναρξη εγγραφών!

Για ένατη συνεχή χρονιά, η ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού ανακοινώνει τις εκπαιδευτικές, επιστημονικές και συναυλιακές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στον Άγιο Λαυρέντιο.
Το Μουσικό Χωριό είναι μία από τις μεγαλύτερες μουσικές κοινότητες στην Ευρώπη, ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής και διασποράς καλλιτεχνικών ιδεών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων διαμέσου της μουσικής πράξης.

Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree σε συνεργασία με
την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δήμου Βόλου
τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας
και με τη στήριξη της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
Φέτος, η εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 19 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 29 μουσικά εργαστήρια/masterclasses συμβιωτικής δράσης. Συντονιστές των δράσεων αυτών είναι 47 διεθνείς μουσικοί / εκπαιδευτικοί, καθώς και διάφοροι προσκαλεσμένοι της διοργάνωσης με παρουσία και δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος. Στην πρώτη περίοδο εγκαινιάζονται δύο νέα εργαστήρια πολύτεχνης έκφρασης για εφήβους και παιδιά (Άβρα Αυδή, Μελίνα Χατζηγεωργίου, Αντιγόνη Αυδή, Reynaldo Young, Γεωργία Γκανά) ενώ, για πρώτη φορά, η διοργάνωση φιλοξενεί το διεθνή βαρύτονο Σπύρο Σακκά στην κατεύθυνση "Ανθρώπινη Φωνή". Επιπλέον, διευρύνεται η πρόσφατη κατεύθυνση της τζαζ με το Γιώργο Κοντραφούρη και το Χρήστο Ραφαηλίδη ενώ φιλοξενούνται σε ένα workshop/residency οι Ελβετοί UMS 'n JIP, ένα από τα σημαντικότερα duo σύγχρονης μουσικής στην Ευρώπη. Στην κατεύθυνση παλαιάς μουσικής έρχεται για πρώτη φορά από το Sao Paolo της Βραζιλίας ένας κορυφαίος Έλληνας μουσικός και αυτοσχεδιαστής, ο Δήμος Γκουνταρούλης, ενώ μέσα από τις υπόλοιπες κατευθύνσεις το Μουσικό Χωριό δίνει χώρο στη σχέση της μουσικής με άλλες παραστατικές τέχνες, όπως ο χορός και το χοροθέατρο (rootlessroot). Εκτός από τους παραπάνω, φέτος φιλοξενούνται και οι εξής στενοί συνεργάτες της διοργάνωσης: Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λευτέρης Μουμτζής, Φώτης Σιώτας, Καίτη Καραχάλιου, Δημήτρης Κούντουρας, Ηλέκτρα Μηλιάδου, Σίμος Παπάνας, Στέφανος Θωμόπουλος, Άγγελος Λιακάκης, Βαρβάρα Βενετικίδου, "Spyweirdos" (Σπύρος Πολυχρονόπουλος), Γιώργος Σαγκριώτης, Γιώργος Φωτιάδης και Μαριάννα Αστρακά. Η αλληλεπίδραση όλων των παραπάνω προωθεί τον πειραματισμό και την πολυσυλλεκτικότητα αναδεικνύοντας τα εργαλεία που εν δυνάμει μπορούν να μεταμορφώσουν το μουσικό από εκτελεστή σε στοχαστή - καλλιτέχνη.
Στη δεύτερη περίοδο επανεξετάζεται η σχέση των αρχετυπικών μουσικών ιδιωμάτων του ελλαδικού και βαλκανικού χώρου με τη σύγχρονη δημιουργία, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη σύνδεση μεταξύ μουσικής και ποιητικής αφήγησης. Έτσι, εκτός από τα παραδοσιακά εργαστήρια, η δεύτερη περίοδος θα έχει τη χαρά να φιλοξενεί τον Κώστα Θεοδώρου σε ένα residency με τίτλο Lost_Anthropology, ενώ πρωτοπαρουσιάζει τον Αργεντινό ηθοποιό, σκηνοθέτη και ακροβάτη Camilo Betancor σε ένα εργαστήριο για το λαϊκό μεσαιωνικό θέατρο και τον Σύριο Ziad Rajab σε ένα εργαστήριο για το αραβικό μακάμ. Για πρώτη φορά θα καλοσωρίσουμε τους κουκλοπαίκτες και εμψυχωτές Αγγελική Γουναρίδη, Κωσταντή Μιζάρα, Γιάννη Τσιούτα, Αλέξανδρο Μονοκάνδυλο, Ελένη Βογιατζίδου και Μπέττυ Κοκαράκη. Και ενώ ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος προτείνει φέτος έναν ιδιαίτερα ενδιαφέρον τρόπο προσέγγισης και ερμηνείας του δημοτικού τραγουδιού, θα μάθουμε όλοι να χορεύουμε παραδοσιακούς χορούς με τον προσωπικό τρόπο του Ανδρέα Σεγδίτσα! Μαζί τους θα συντονίσουν εργαστήρια και οι παλαιότεροι συνεργάτες του Μουσικού Χωριού, οι οποίοι είναι οι Κώστας Αναστασιάδης, Hayden Chisholm (New Zealand), Δήμος Βουγιούκας, Κυριάκος Γκουβέντας, Βασίλης Μαντζούκης, Ανθή Θάνου, Αντώνης Ανισέγκος, James Wylie, Δημήτρης Μυστακίδης και Ευγένιος Βούλγαρης.
Tέλος, εκτός από τις καθημερινές συναυλίες και τα αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου, φέτος για πρώτη χρονιά θα προσφέρεται μία απογευματινή αλυσίδα διαλέξεων/συζητήσεων, ανοικτών στο κοινό, ως μέρος του κύριου κορμού μαθημάτων όλων των κατευθύνσεων.
Οι φετινές κατευθύνσεις επικεντρώνονται στις εξής θεματικές (πατήστε επάνω στους τίτλους για να διαβάσετε λεπτομέρειες για την κάθε κατεύθυνση):
1η περίοδος
ΠΑΙΔΙΚΑ & ΕΦΗΒΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ
ΤΖΑΖ
ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ & ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
ΠΟΠ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
ΧΟΡΟΣ & ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ
2η περίοδος
ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΡΥΘΜΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ
ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΖΥΓΙΕΣ & ΚΟΜΠΑΝΙΕΣ
ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΘΕΑΤΡΟ & ΑΦΗΓΗΣΗ
ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΧΟΡΟΣ
ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΑΚΑΜΙΑ, ΔΡΟΜΟΙ & ΤΑΞΙΜΙΑ
Οι κατευθύνσεις αυτές έχουν δομηθεί, ανάλογα με το βαθμό διάδρασης που παρουσιάζουν μεταξύ τους, σε δύο περιόδους:
1η περίοδος: (18 - 24 Aυγ 2014)
2η περίοδος: (26 Αυγ - 1 Σεπτ 2014)
To αναλυτικό πρόγραμμα των κατευθύνσεων και εργαστηρίων μπορείτε να το διαβάσετε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr).
Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαμονή και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής θα βρείτε επίσης στην ιστοσελίδα μας.
H διοργάνωση φέτος, όπως και πέρυσι, θα υλοποιήσει νέο σύστημα οικονομικών εισφορών, όπου και θα παρέχονται ειδικές τιμές για νέους, φοιτητές, παιδιά και άνεργους, καθώς και μειωμένο κόστος συμμετοχής για όλους τους ενήλικες. Ενημερωθείτε ΕΔΩ !
Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να απολαύσετε online μερικά οπτικοακουστικά αρχεία που θα σας μεταφέρουν διαδικτυακά το κλίμα της μουσικής μας κοινότητας:
1. «Μουσικό Χωριό 2006-2012» Ο φωτογράφος Νικόλας Χρυσός συνοδεύει με το φακό του κάθε προγραμματισμένη και αυθόρμητη δράση του Μουσικού Χωριού, από το 2006 μέχρι σήμερα. Aκούγεται το soundscape που δημιούργησε ο Αντώνης Μαράτος, μετά τις επιτόπου ηχογραφήσεις του στο Μουσικό Χωριό.
2. To οπτικοακουστικό άλμπουμ της περασμένης χρονιάς (2013), μέσα από το φακό του Νικόλα Χρυσού. Οι αντιπροσωπευτικότερες φωτογραφίες της περσινής διοργάνωσης φέρνουν το θεατή / ακροατή κοντά στη μουσική κοινότητα του Αγίου Λαυρεντίου μέσα από ένα φωτο-ηχητικό κολάζ. Τη συρραφή του ηχητικού υλικού επιμελήθηκε ο μουσικός Θύμιος Ατζακάς, αντλώντας από τις αρχειακές ηχογραφήσεις του στο Μουσικό Χωριό 2013.
Η διαμόρφωση του εκπαιδευτικού/συναυλιακού προγράμματος και των κειμένων είναι έργο της ομάδας εργασίας της arTree, σε συνεργασία με τους προσκαλεσμένους καλλιτέχνες/παιδαγωγούς.
Η ομάδα της arTree: Κώστας Μακρυγιαννάκης, Θύμιος Ατζακάς, Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης (καλλιτεχνική διεύθυνση), 'Ερη Βασιλειάδου (γραμματεία, συντονισμός σπουδαστών), Ελένη Παπαγεωργίου (πολιτισμική διαχείριση), Αλέξανδρος Σεϊταρίδης (συντονισμός παραγωγής)

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων

12 Μαϊου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και τα βιβλιοπωλεία Παιδεία σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Δ. Τζαμιώτη Η πόλη και η σιωπή τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 και ώρα 8:30 μ.μ. στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας».
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιούλας.
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ
Παπακυριαζή 47
Λάρισα
Τηλέφωνο για πληροφορίες: Βιβλιοπωλείο Παιδεία 2410-239.038

13 Μαϊου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Κηρήθρες σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Δ. Τζαμιώτη Η πόλη και η σιωπή την Τρίτη 13 Μαΐου 2014 και ώρα 8:30 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο εκπαιδευτικός Βασίλης Παππάς.
Βιβλιοπωλείο ΚΗΡΗΘΡΕΣ
Γλάδστωνος 13
Τρίκαλα
Τηλ. 24310-73931

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ "ΕΛΛΑΣ ΝΕΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΡΙΣΗΣ"-Εκδόσεις Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ

ΕΛΛΑΣ
ΝΕΟΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΡΙΣΗΣ

" Η χώρα μας ζει τη χειρότερη περίοδο σε όλη τη σύγχρονη ιστορία της εν μέσω, ασυστόλως, ένθεν κακείθεν εκτοξευόμενων ψευδών, από τους πολιτικούς, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τον επιχειρηματικό και τραπεζικό κόσμο, καθώς και από φίλους και (ά)πιστούς υποστηρικτές της. Τα κεντρικά πρόσωπα της χώρας ευημερούν, ενώ οι πολίτες της λιμοκτονούν και υποφέρουν, η διακυβέρνησή της απέχει ελάχιστα από το να καταστεί αντισυνταγματική, η δε επίδοσή της στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκεται καθημερινά υπό αμφισβήτηση. Επίσης, η γεωπολιτική κατάσταση τοποθετεί τη χώρα στο μάτι του κυκλώνα που θα ξεσπάσει στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας για ζητήματα ενέργειας, ως επακόλουθο της παρούσας σύγκρουσης στην Ουκρανία και πέριξ αυτής. Νικητής θα αναδειχθεί αυτός που διαθέτει αποφασιστικούς ηγέτες και ηττημένος αυτός που διαθέτει διχασμένη ηγεσία, η οποία, παρόλο που «γαυγίζει», δεν μπορεί να συμφωνήσει αν μπορεί να «δαγκώσει» και, όταν ακόμη μπορεί, δεν ξέρει «πώς» και «πού». Οι άμεσοι γείτονές μας έχουν, επίσης, γίνει ακόμη πιο θρασείς από ποτέ, ακριβώς διότι γνωρίζουν ότι συναλλάσσονται με μια αδύναμη ελληνική κυβέρνηση, όπου το ποσοστό του 3% του λαού καθοδηγεί τις πολιτικές του ισχυρότερου τμήματος (στις τελευταίες εκλογές), το οποίο όμως βρίσκεται επί του παρόντος σε παρακμή. Υπό το φως των ανωτέρω, τίθεται το ερώτημα: Οι Έλληνες έχουν χάσει παντελώς την αίσθηση του «γνώθι σαυτόν;». Ή ειλικρινά πιστεύουν ότι οι ξένοι σύμμαχοί τους είναι τόσο βλάκες να πιστεύουν ότι η Ελλάδα, στην παρούσα κατάσταση, αποτελεί μια «νησίδα σταθερότητας» στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή;
Το ανά χείρας βιβλίο έχει γραφτεί από έναν στοχαστή, με σκοπό τη μελέτη και την υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση των παραπάνω ζητημάτων, ο οποίος είναι απόλυτα αδέσμευτος από οιεσδήποτε ελληνικές κομματικές εξαρτήσεις, ούτε έμμισθος οιουδήποτε προσώπου ή ξένου οργανισμού ή καθοδηγούμενος από ξένη δύναμη. Αλλά, με τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις στον ορίζοντα, ο συγγραφέας δέχεται καταλήγοντας ότι, στο τέλος, μόνο το ελληνικό εκλογικό σώμα δύναται να θέσει ένα τέλος στην ίδια του τη μιζέρια: και αυτό μόνο με τον εξοστρακισμό από το κοινοβούλιο όλων αυτών που για δεκαετίες κυβέρνησαν και στο τέλος κατέστρεψαν το βιοτικό του επίπεδο. Μόνο μετά την πραγμάτωση αυτού μπορεί κανείς να ξεκινήσει από το μηδέν την επίπονη προσπάθεια ανοικοδόμησης του έθνους, το οποίο λεηλατήθηκε από την ίδια του την καθεστηκυία τάξη.
Είναι ένα βιβλίο που προκαλεί, που προβληματίζει, γραμμένο για να κάνει κάθε έντιμο πολίτη να συλλογιστεί τα ανωτέρω ζητήματα και να τον ενθαρρύνει στο ότι αυτός ο ίδιος, και μόνον αυτός, μπορεί να δράσει και να διασφαλίσει πως ο ήλιος της Ελλάδας θα ανατείλει ξανά πάνω από αυτή την πονεμένη γη." (από το οπισθόφυλλο)
Ο Καθηγητής Βασίλειος Μαρκεζίνης έχει διδάξει στα πανεπιστήμια του Καίμπριτζ, του Λονδίνου και της Οξφόρδης, καθώς και στα πανεπιστήμια Παρισίων I και II, Λέιντεν, Μονάχου, Σιένας, Ρώμης, Γάνδης, Κορνέλ (Νέα Υόρκη), Αν Άρμπορ (Μίσιγκαν), Αθηνών και Ώστεν (Τέξας). Είναι μέλος των εθνικών Ακαδημιών των Αθηνών, του Βελγίου, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Ρώμης, καθώς και μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Δικαίου. Το 1997, διορίστηκε επίτιμος Queen’s Counsel (QC) από τη Βασίλισσα της Αγγλίας, η οποία, το 2005, τον έχρισε επίσης Ιππότη «για τις εξαίρετες υπηρεσίες του στις διεθνείς νομικές σχέσεις». Έχει ακόμη τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας της Γαλλίας και της Ιταλίας, ενώ του έχουν επίσης απονεμηθεί τα διάσημα του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Αξίας της Γερμανίας, του Ταξιάρχη της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας, καθώς και του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα, έχει γράψει σαράντα δύο βιβλία στους τομείς του Δικαίου, της Γεωπολιτικής, της Τέχνης και της Ψυχοβιογραφίας, πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά, τα Γερμανικά, τα Ιταλικά, τα Ελληνικά και τα Κινεζικά. 

Ο εκδοτικός οίκος Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1891. Από τη δεκαετία του 1980, έχοντας δημιουργήσει εξειδικευμένο πανεπιστημιακό τμήμα (έρευνα, μετάφραση, γλωσσική επιμέλεια, σελιδοποίηση, index) δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο του πανεπιστημιακού συγγράμματος, ιδιαιτέρως στους τομείς: διεθνείς σχέσεις, ιστορία, πολιτική, δημόσια διοίκηση, περιβάλλον, δίκαιο ανάπτυξης, δημοσιογραφία, ΜΜΕ, οικονομία, πληροφορική, διοίκηση επιχειρήσεων, ειδική αγωγή, αγορά εργασίας, κοινωνική πολιτική. Συνεργάζεται µε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και µε κορυφαίους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, διανοητές, πανεπιστημιακούς, ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, εκδίδει μονογραφίες, δοκίμια, ερευνητικές μελέτες, συλλογικούς τόμους και μεταφράσεις ξενόγλωσσων έργων, ενώ, παράλληλα, προσαρμόζεται συνεχώς στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον κλάδο του πανεπιστημιακού συγγράμματος (δικτύωση, ψηφιοποίηση).

ΣΙΩΠΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ

  Iviskos Publications

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Book cover
Συγγραφέας: Έλυα Βερυκίου Σχήμα: 15,6 Χ 23,8
Εξώφυλλο: Mαλακό
Σελίδες: 64
Είδος: Ποίηση
Κατηγορία: Ποίηση ISBN: 978-618-5093-04 
Λίγα λόγια για το βιβλίο 
Με μια ποίηση ευγένειας μας συστήνεται η Έλυα Βερυκίου καταθέτοντας τα πρώτα ποιητικά της διαπιστευτήρια. Ποιήματα με λόγο απλό, ανεπιτήδευτο που αρθρώνεται με μιαν αγνότητα προσθέσεως, όπως ίσως θα ήταν ο λόγος, είτε ως φθόγγος είτε ως νεύμα, είτε ως έκφραση, των πρωτόπλαστων πριν την πτώση.
Ποίηση ερωτικής εξομολόγησης σε πρώτο, συνήθως, πρόσωπο, λόγος λαγαρός, τονισμένος μουσικά, με ένα υπόρρητο παράπονο, κάτω από τις φλέβες των λέξεων. Ήρεμος λόγος, ήμερος τρόπος.
Ένα ποιητικό adagio είναι ολόκληρη η συλλογή. Η ποιήτρια δημιουργεί, συνήθως, έναν σκηνικό χώρο στο φυσικό περιβάλλον, τον περιγράφει, κι εκεί αναπτύσσει την αφηγηματική δράση.
Το ερωτικό υποκείμενο είναι παρόν μέσα στην απουσία του.
Η ποιητική της Έλυας Βερυκίου είναι η αναζήτηση ενός τρόπου προκειμένου να ντυθεί με όρους τέχνης η μοναξιά και η εγκατάλειψη. Ένας τρόπος κατανίκησης του θανάτου μέσα από τις μικρές στιγμές αιωνιότητας, που θα πει αθανασίας, οι οποίες δωρίζονται στην ανθρώπινη θνητότητα μέσω του έρωτα.
Η ποιήτρια, στην πρώτη της εμφάνιση, φαίνεται ότι ελέγχει σε ικανοποιητικό βαθμό τα εκφραστικά της μέσα. Οι καταληκτικοί στίχοι θεμελιώνουν γερά τα ποιήματα. Δείχνει να γνωρίζει καλά την τεχνική της μεταφοράς. Ποίηση σαν κρυστάλλινη σιωπή, μέσα από την οποία διαθλάται ένας λόγος ερωτικού σπαραγμού, εκφρασμένος με αξιοθαύμαστη ευγένεια και αξιοπρέπεια.
Γιώργος Χ. Θεοχάρης
Απόσπασμα βιβλίου
Λουλουδι ραγισμένο
Μνήμη.
Ένα φως αχνορόδινο.
Κι εκείνο το φλογισμένο δειλινό που μ’ αγκάλιαζες σφιχτά με τη σιωπή σου.
Απ’ τη δροσιά κυλούσαν δάκρυα στα δέντρα,
κι εγώ να πλάθω σε σχήματα τη μοναξιά προσπαθώντας να διώξω μακριά τη θλίψη.
Ο θάνατος ένα γυάλινο λουλούδι, τα δάχτυλά μου τώρα που σφίγγουν το μολύβι κι αγγίζουν το χαρτί,
σκορπούν μακριά τη γύρη του.


Το ξέρω, μπορεί να είναι δύσκολο να πορεύεσαι με μία άγρυπνη ψυχή…
Μόνο να μην ξεχάσεις να μ’ αγκαλιάζεις σφιχτά μ’ εκείνη τη σιωπή.
Κι όσο κι αν η ζωή μου μοιάζει κάποτε με δάσος δακρυσμένο,
πάντα πλάι στους στίχους μου θα μένει μια πνοή, κι ο θάνατος λουλούδι ραγισμένο.
Βιογραφικό συγγραφέα  
Elya Verykioy
Η Έλυα Βερυκίου γεννήθηκε το 1972, κατάγεται από τη Λευκάδα και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει εργασθεί επί σειρά ετών στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ σήμερα είναι στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ με ειδικότητα στα θέματα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Ποιήματά της καθώς και μεταφράσεις της ιταλών και γάλλων ποιητών έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά, καθώς και στο προσωπικό της ιστολόγιο http://elyaverykioupnoespoihshs.blogspot.gr
Το παρόν βιβλίο με τίτλο «Σιωπή Κρυστάλλινη» αποτελεί την πρώτη της ποιητική συλλογή.
----------ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ----------
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ - Ποιος τη ζωή μου