Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Νέες κυκλοφορίες | Ψηφιακά βιβλία


Υπέρ βωμών και εστιών
Νίκος Ζαχαριάδης
ISBN: 978-960-03-5418-8
Οι χρονιές 1946-1947 σηματοδοτούν και εμπεριέχουν, από τη σκοπιά των γεγονότων, όλη την πολεμική, πολιτική και κοινωνική προετοιμασία για τον εμφύλιο πόλεμο και, με αυτή την έννοια, η ιστορική σημασία τους είναι τεράστια. Ωστόσο πρόκειται για μια διετία που ελάχιστα έχει ερευνηθεί και αναδειχτεί από την ιστορική έρευνα. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει –εξαντλητικά για την πλευρά του ΚΚΕ, αλλά όχι μόνο– αυτός ο τόμος.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται όλα τα δημοσιευμένα κείμενα του Νίκου Ζαχαριάδη από το 1946 έως την 3η Ολομέλεια του 1947, που το ΚΚΕ αποφάσισε την πλήρη μεταφορά της δράσης του στις ένοπλες μορφές πάλης.
Άρθρα, εισηγήσεις σε κομματικά σώματα, μπροσούρες, συνεντεύξεις, δηλώσεις, ομιλίες, γράμματα και υπόμνημα του ηγέτη του ΚΚΕ προς τα αδελφά κομμουνιστικά κόμματα και τη σοβιετική ηγεσία συνθέτουν ένα σκηνικό που πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας συγκεντρωμένο και συνδεδεμένο χρονικά με αυτό τον τρόπο.
Τα κείμενα αυτά μαζί με τις σημειώσεις και τα εκτενή επεξηγηματικά παραρτήματα, με πλήθος άγνωστων ιστορικών ντοκουμέντων, αλλάζουν τη μέχρι τώρα αφήγηση της ιστορίας της εποχής στην οποία αναφέρονται, γιατί καλύπτουν τα κενά των μέχρι σήμερα ιστορικών μελετών, όπου υπάρχουν μεγάλες –και πολλές φορές άστοχες– αφαιρέσεις, ενώ ταυτόχρονα ξαναζωντανεύουν την ιστορική πραγματικότητα σε όλες της τις λεπτομέρειες.
Στον παρόντα τόμο υπάρχει επίσης ένα κεφάλαιο-συμπλήρωμα με κείμενα του Νίκου Ζαχαριάδη της περιόδου 1940-1945, που δεν συμπεριλήφθηκαν στον προηγούμενο τόμο Ιστορικά διλήμματα, ιστορικές απαντήσεις, καθώς βρέθηκαν αργότερα.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΕΓΩ χωρίς ΕΓΩ
Κρισναμούρτι
Μετάφραση: Ανθή Ανδρεοπούλου - Νίκος Πιλάβιος
ISBN: 978-960-03-5625-0
Σε αυτό το βιβλίο του Κρισναμούρτι έχει γίνει επιλογή κειμένων από ομιλίες, συζητήσεις και γραπτά του που έχουν ως κεντρικό τους θέμα το «εγώ». Τα κείμενα αυτά καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πενήντα ενός χρόνων της δουλειάς του, από το 1932 έως το 1983. Το τέλος του «εγώ» ή «το βγάλσιμο από το ποτάμι», όπως αλλιώς το ονομάζει ο Κρισναμούρτι, μοιάζει να είναι το βαθύτερο και κεντρικό θέμα όχι μόνο αυτού του βιβλίου, αλλά όλης της διδασκαλίας του· μοιάζει να είναι το κλειδί μιας άλλης ποιότητας εσωτερικής ησυχίας και ζωής.
Ο τίτλος του πρώτου κεφαλαίου του βιβλίου, από μια ομιλία του το 1949, εκφράζει ακριβώς αυτό, και με τον καλύτερο τρόπο: «Η απελευθέρωση από το “εγώ” είναι ο πραγματικός σκοπός της ζωής του ανθρώπου».
Τέλος, στην εισαγωγή του βιβλίου υπάρχει η απάντηση του Κρισναμούρτι σε μια προκλητική ερώτηση που του έκαναν και όπου κάποιος του λέει ότι η «αυτογνωσία» έχει μια παρασιτική φύση που τα «πλοκάμια» της αγγίζουν κάθε σκέψη, λέξη και πράξη, με αποτέλεσμα να χάνει κανείς κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή.

ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 
 
365 μέρες γονιός
Δάφνη Φιλίππου
ISBN: 978-960-03-3022-9
Τα πολυτιμότερα δώρα που μπορείς να δώσεις στο παιδί σου είναι: αγάπη, ποιοτικός χρόνος, ενσυναίσθηση, προσεκτική ακρόαση, διαθεσιμότητα, κατανόηση, άνευ όρων αποδοχή. Στις σελίδες του ημερολογίου οι γονείς θα ανακαλύψουν πολλά ακόμη δώρα για τους ίδιους και για τα παιδιά τους: νέες πληροφορίες και πιθανές απαντήσεις σε ερωτήματα που τους απασχολούν για τη σχέση τους, τα όρια, το διάβασμα, την τηλεόραση, την τιμωρία, το διαζύγιο, την υιοθεσία, την εγκυμοσύνη, την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, της δημιουργικότητας, της συναισθηματικής νοημοσύνης κ.ά. Οι ειδικοί θα εμπλουτίσουν τη θεματολογία τους για τα σεμινάρια των γονιών που εμψυχώνουν.

Κάθε μέρα ο έρωτας
Συλλογικό
Μετάφραση: Πέτρος Χατζόπουλος
ISBN: 978-960-03-4875-0
Ο έρωτας αποτελεί την αιτία όχι μόνον της δημιουργίας αλλά και της ίδιας της ζωής. Είναι η αναζήτηση ενός πανάρχαιου απωθημένου, που όταν εκπληρώνεται αποθεώνει την ύπαρξη, ενώ όταν εκλείπει λογαριάζεται ως απώλεια. Όπως αναφέρεται στο μότο αυτού του μοναδικού ημερολογίου, «είναι το ισχυρότερον των αισθημάτων, πάθος ακατανίκητον, ένστικτον ανεκφράστου επιθυμίας επιφέρον την προσέγγισιν και σαρκικήν ένωσιν, επί σκοπώ απολαύσεως ηδονής και αναπαραγωγής».
Δεν υπάρχει καλλιτέχνης, φιλόσοφος ή στοχαστής που να μην εμπνεύστηκε από τον έρωτα, αν όχι στο σύνολο του έργου του, τουλάχιστον σε κάποιες ιδιαίτερες στιγμές του. Σε κάθε γραπτό μνημείο μπορούμε να ανακαλύψουμε ψήγματα σοφίας, άλλοτε σκωπτικά και άλλοτε κυνικά, από τις ρήσεις του Σοφοκλή και του Πλάτωνα έως τις αποφάνσεις και τους αφορισμούς του Όσκαρ Ουάιλντ ή του Νόρμαν Μαίηλερ.
Αυτές οι φράσεις συγκεντρώνονται στο Κάθε μέρα ο έρωτας, ώστε να θυμίζουν κάθε πρωί την οικουμενική διάσταση του πιο παράφορου συναισθήματος και να επιτρέπουν κάθε νύχτα στη φλόγα του να σιγοκαίει.
Ένα χρήσιμο απόκτημα, που μπορεί να αξιοποιηθεί ως σημειωματάριο ή ατζέντα, με μια λευκή σελίδα και ένα ερωτικό απόφθεγμα για κάθε μέρα του χρόνου.

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Δύο μήνες στην αποθήκη
Κωστής Γκιμοσούλης
ISBN: 978-960-03-5652-6
Αποθήκη ανθρώπων που μοιάζει με φυλακή. Ένα δωμάτιο όπου πρέπει να μείνεις ζωντανός ως το τέλος. Απομόνωση όπου κόσμος πάει κι έρχεται. Το νοσοκομείο είναι θορυβώδες τσίρκο και ταυτόχρονα σιωπή. Η σιγή που τα λέει όλα. Μοιάζει ασπρόμαυρο, αλλά κρύβει χρώματα: διχασμό, έρωτα, ζήλια, απογοήτευση και γέλιο. Ο χρόνος παγώνει, αλλά εσύ μεταμορφώνεσαι. Περπατάς αργά και ονειρεύεσαι. Κι αν χρειαστεί, βγαίνεις απ’ τα όνειρά σου και γίνεσαι άλλος. Το νοσοκομείο μοιάζει με ψέμα όπου όλα είναι πραγματικά. Εκτός από το μέλλον. Αυτό δεν το γνωρίζεις, παρά μόνο όταν φεύγεις. Σαν βλέπεις την έξοδο από μακριά. Τότε που χαμογελάς και κλείνεις το μάτι, γιατί κάτι έμαθες. Και αυτό το κάτι θες να το μοιραστείς, γιατί τίποτα πια δεν είναι αποκλειστικά δικό σου.
Το Δυο μήνες στην αποθήκη είναι μια μαρτυρία. Μια περιπέτεια προσωπική αλλά και μια αισιόδοξη ιστορία για τον καθένα από εμάς.

Λούλα
Βαγγέλης Ραπτόπουλος
ISBN: 978-960-03-5647-2

Προσπαθώντας να φτάσει πάση θυσία στο αποκορύφωμα της ηδονής, μια όμορφη φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Αθηνών έρχεται αντιμέτωπη με μια εφιαλτική όψη της λαγνείας.
Ένα μυθιστόρημα για τον γυναικείο οργασμό και την απουσία του. Για τη χρήση της ινδικής κάνναβης. Για σεξουαλικές διαστροφές. Για τη λαγνεία ως εφιάλτη της Aνατολής. Για βρικόλακες στην Aχαΐα του προηγούμενου αιώνα. Για κόσμους άλλων διαστάσεων στη σύγχρονη Aθήνα. Kαι για τον κόσμο των ψυχώσεων.
«H Λούλα δύσκολα κατατάσσεται. Aφήγημα ρεαλιστικό, σχεδόν πορνογράφημα στην αρχή, λογοτεχνία τρόμου και θρίλερ στο μέσον, ψυχωσικό παραλήρημα ή βιντεοκλίπ στο τρίτο μέρος… H Λούλα είναι ένα βήμα στη θολή περιοχή όπου κανένας από τους “φτασμένους” μας λογοτέχνες δεν έχει πατήσει. Πού ανήκει, τελοσπάντων, αυτός ο ταλαντούχος όσο και απρόβλεπτος πεζογράφος;»
ΜΕΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ
«Συναρπαστική δεινότητα στο στήσιμο αναπάντεχων καταστάσεων. Δεξιοτεχνική εμβάθυνση του προφανούς και μετατροπή του ευτελούς σε απέραντο ταμείο ψυχογραφίας. Σε παρόμοια τολμήματα απαιτείται συγγραφική πείρα, ψυχική αντοχή και κυρίως χαρακτήρας… O Pαπτό­που­λος μπορεί δίκαια να πιστέψει ότι κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα. Mε βιβλία σαν τη Λούλα μια γενιά μπορεί να δείξει τα δόντια της».
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗΣ

"Τα Παράπονα Μου" Το νέο τραγούδι-πρόταση της Αγγελικής Ηλιάδη!

 
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ
ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΜΟΥ H Αγγελική Ηλιάδη επιστρέφει με νέο τραγούδι-πρόταση!
Η Αγγελική Ηλιάδη επιστρέφει πιο διαφορετική από ποτέ, με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι-πρόταση... Τα Παράπονα Μου
Στο νέο της single, η αγαπημένη τραγουδίστρια συνεργάζεται με τον ταλαντούχο Τόνυ Μαυρίδη που υπογράφει τη μουσική, σε στίχους Ευαγγελίας Καραμπατζάκη και Σπύρου Βροχίδη.
Στο ιδιαίτερο αυτό κομμάτι η Αγγελική Ηλιάδη κερδίζει ερμηνευτικά τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας ένα φρέσκο άκουσμα στη σύγχρονη λαϊκή σκηνή, που παντρεύει ρούμπα στοιχεία με χορευτικό τσιφτετέλι!
Στο εξώφυλλο του νέου τραγουδιού, έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την εναλλακτική φωτογράφιση που πραγματοποιήθηκε για τις ανάγκες του επερχόμενου ολοκληρωμένου δίσκου που θα κυκλοφορήσει από την Platinum Records. Η Αγγελική Ηλιάδη τολμά να ποζάρει στο φακό της ταλαντούχας Μαρίας Ντελάκου όπως δεν την έχουμε ξαναδεί!
Παράλληλα οι ζωντανές εμφανίσεις της γοητευτικής καλλιτέχνιδας αποσπούν τις καλύτερες εντυπώσεις, με την ίδια τραγουδά στο πλευρό των Αντύπα και Νίκου Κουρκούλη, πλημμυρίζοντας από κόσμο το live stage του Βοτανικού κάθε Παρασκευή και Σάββατο!
Το Digital Single κυκλοφορεί από την Platinum Records Τη νέα δισκογραφική εταιρεία που στηρίζει το Ελληνικό τραγούδι! CLICK HERE TO WATCH ON YOUTUBE
 
Αγγελική Ηλιάδη - Τα Παράπονα μου
Μουσική: Τόνυ Μαυρίδης
Στίχοι: Ευαγγελία Καραμπατζάκη, Σπύρος Βροχίδης
2013 Platinum Records

οι 7 νάνοι στο s/s Cyrenia - Θ.Μικρούτσικος Live

Νικόλας Άσιμος ~ Όλα τα 'χαμε (κι' αρχίδια είχαμε)