Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

«Ο Ερμής το άτακτο πόνυ» και οι εκδόσεις Διάπλαση καλούν τους μικρούς μας φίλους το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 12.00 το πρωί στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ».Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου με την ηθοποιό - εμψυχώτρια Ία Χρυσανθοπούλου θα γνωρίσουν στα παιδιά το φανταστικό κόσμο του Ερμή και της παρέας του με διασκεδαστικό θεατρικό παιχνίδι, με πολύ γέλιο και εκπλήξεις.
ΙΑΝΟΣ Σταδίου 24 Αθήνα, τηλ. 2103217917
Χρορηγός επικοινωνίας www.mamakid.gr

Ερμής το άτακτο πόνυ με CD - Μουσικά παραμύθια Νο4

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Εικονογράφος: Στέλλα Αποστόλου
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Τραγουδούν: Νίκος Ζης, Νεφέλη Παπαναγή, ¶ρης Μακρής, Ίρις Νικολάου, Αργυρώ Βούρου, Αλέξανδρος Δεληγιαννίδης, Ελίζα Βενιζελέα, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος.
Έτος:23 Μαίου 2012
Σχήμα:21x21
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-87-2 ΔΕΙΤΕ ΤΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Δελτίο Τύπου EKEBI - 21 εκδότες συμμετέχουν στο Εθνικό Περίπτερο της Ελλάδας στην 64η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης (10-14 Οκτωβρίου 2012)

21 εκδότες συμμετέχουν
στο Εθνικό Περίπτερο της Ελλάδας
στην 64η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης
(10-14 Οκτωβρίου 2012)
Παρά τη βαθιά κρίση που πλήττει τον κόσμο του βιβλίου ως αντανάκλαση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, 21 εκδότες μας θα συμμετάσχουν στο Εθνικό Περίπτερο που οργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) στην 64η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο παγκόσμιο ραντεβού για τους επαγγελματίες του βιβλίου (10 -14 Οκτωβρίου, με τιμώμενη χώρα τη Νέα Ζηλανδία).
Το Εθνικό Περίπτερο, μισό σε έκταση σε σχέση με πέρυσι για προφανείς λόγους οικονομίας (96 τ.μ.), βρίσκεται στον ίδιο χώρο (Hall 5.1 No D 970) και έχει δώσει έμφαση στο πρακτικό σκέλος προκειμένου να διευκολύνει τα επαγγελματικά ραντεβού των εκδοτών ενώ κρατήθηκε η ίδια δυναμική αισθητική γραμμή (βλ. μακέτες του περιπτέρου).
Ο χώρος του Περιπτέρου έχει 3 άξονες: έναν χώρο, τον κύριο, αφιερωμένο στους εκδότες και δύο άλλους αφιερωμένους σε θεματικές εκθέσεις. Συγκεκριμένα:
α) Έκθεση μεταφρασμένων βιβλίων Ελλήνων συγγραφέων των τελευταίων ετών ώστε να αναδείξουμε τη δυναμική του ελληνικού βιβλίου στο εξωτερικό (σημειωτέον ότι μόνον για το έτος 2011 μεταφράστηκαν 433 ελληνικά έργα σε 26 ξένες γλώσσες).
β) Έκθεση ελληνικών βιβλίων που βραβεύτηκαν το 2011 (τα βραβεία της χρονιάς αποτελούν μια πάγια ερώτηση των ξένων εκδοτών).
Οι 21 εκδότες που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής: Άγρα, Εστία, Καστανιώτης, Λιβάνης, Πατάκης (με ειδικό χώρο) και Ανάπλους, Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ), Ιανός, Ίων, Εκδόσεις Καζαντζάκη [Πάτροκλος Σταύρου], Καλέντης, Καρυδάκη, Κονδύλι, Κύβος, Μελάνι, Μεταίχμιο, Νεφέλη, Παπαδόπουλος, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ), Το Θείον Φως, Φαραί (με βιβλιοθήκες). Θα συμμετάσχουν επίσης το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού (παράρτημα Βερολίνου) και ο ΕΟΤ (γραφείο Φραγκφούρτης).
Στο Περίπτερο της Ελλάδας έχει επίσης προβλεφθεί ειδικός χώρος συναντήσεων, για διευκόλυνση των Ελλήνων εκδοτών που θα βρίσκονται στη Φρανκφούρτη χωρίς όμως να συμμετέχουν ως εκθέτες.
***
Να σημειώσουμε ακόμη ότι στη ΔΕΒ Φρανκφούρτης συμμετέχουν φέτος ανεξάρτητα με δικό τους περίπτερο άλλοι δύο Έλληνες εκδότες, οι εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία (στο περίπτερο των βιβλίων γαστρονομίας) και οι εκδόσεις Εν Πλω (D966 στο Hall 5.1).

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη - Συναυλία Δανέζικου Συγκροτήματος Psalmodie

ΚΘΒΕ - Βασιλικό Θέατρο: ΕΛΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΥ... ΜΕΛΑ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά, παρουσιάζει την επιθεώρηση «Έλα απόψε στου…Μελά», στο Βασιλικό Θέατρο από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012. Πρόκειται για την λαμπερή, ξεκαρδιστική και πολυπρόσωπη παραγωγή που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι από τη «Θερινή Σκηνή» του ΚΘΒΕ, στο ιστορικό πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά, η οποία μεταφέρεται στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου σε μια νέα ανανεωμένη εκδοχή.
Η παράσταση «Έλα απόψε στου…Μελά», μια πρωτότυπη και δροσερή σύνθεση επιθεωρησιακών κειμένων και τραγουδιών που σφράγισαν την πορεία αυτού του γνήσια ελληνικού και λαϊκού θεατρικού είδους, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία  Γιάννη Καλατζόπουλου. Η ιστορική έρευνα και η επιλογή των κειμένων και των τραγουδιών έγιναν από τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη.
Διαβάστε περισσότερα
εδώ

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ : ΑΙΝΙΓΜΑ "ΣΤΟ ΦΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ"

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ 
ΑΙΝΙΓΜΑ :
 "ΣΤΟ ΦΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ"

ΚΔ :  FM 3033
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ : ΑΙΝΙΓΜΑ 
ΤΙΤΛΟΣ : "ΣΤΟ ΦΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΛΛΙΩΣ"
BARCODE : 5201364730335
1) Τα δικά σου μυστικά
2) Κρύψου
3) Στο φως όλα φαίνονται αλλιώς
4) Μία πόλη
5) Μνήμες
6) Σκανδάλη
7) Ζωή σε επανάληψη
8) Μάσκα
9) Τόσο απλά
10) Στου χρόνου τη ρωγμή
11) Κόσμος παράλληλος

- Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρώτο τους single " Τα δικά σου μυστικά " :
http://www.fmrecords.net/~fmpartners/tracks/ta_dika_sou_mystika.zip

- Πατήστε εδώ για να δείτε το video στο YouTube :
http://www.youtube.com/watch?v=YxSf-PSwI7Y&feature=plcp

ΤΟ ALBUM ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
Οι Αίνιγμα δημιουργήθηκαν το Νοέμβριο του 2009 από τα ιδρυτικά μέλη Νίκο Λούντο (Κιθάρα,Φωνητικά) και Σάκη Βλαχάκη(Κιθάρα,Δευτ. Φωνες), μετά απο μια σύνθεση ενός κομματιού για συμμετοχή στον ετήσιο διαγωνισμό Νakas Band Festival το 2010. Η μπάντα προκρίθηκε στους τελικούς και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια.
Μετά απο αλλαγές μελων οι Αίνιγμα σχημάτισαν την τελική τους μορφή με τους :
Νίκο Λούντο (Κιθάρα,Φωνητικά)
Σάκη Βλαχάκη (Κιθάρα,Δευτ.Φωνες)
Γιώργο Ζαρκαδούλα (Τύμπανα)
Γιάννη Παναγόπουλο (Μπάσο)
… και Χρήστο Μάτη ως σταθερό μέλος και ηχολήπτη, που έδωσε φρέσκο ήχο στην μπάντα!
Οι Αινιγμα συμμετείχαν στο διαγωνισμό του ΜTV-TheBandProject, παίρνοντας την πρώτη θέση και κερδίζοντας ενα Rockumentary στις οθόνες του MTV Greece.
Αλλάζοντας ήχο και setlist (με προτιμήσεις που πλησιάζουν το Rock ηχο των Audioslave σε συνδυασμό με κάποια πιο Alternative στοιχεία) έ
χουν πλέον βάση στο μοντέρνο χαρακτήρα της Rock μουσικής.
Ή
χοι από Nirvana, Foo fighters, Nickelback πλαισιώνονται από ελληνικό στίχο - πάντα με την προσωπική σφραγίδα της σύνθεσης των Αίνιγμα!
Το πρώτο Album τους με τίτλο «Στο φως φαίνονται όλα αλλιώς» κυκλοφορεί
τον Οκτώβριο του 2012 από την FM Records.
Μετά από 3 χρονια παρουσίας, οι ΑΙΝΙΓΜΑ θα παρουσιάσουν στις 28 Σεπτεμβρίου το ντεμπούτο album τους "Στο Φως Φαίνονται Όλα Αλλιώς" στο εξωτερικό stage του πολυχώρου ΤΕRRA PETRA!
Θα ακουστούν τραγούδια απο το album, καθώς και κάποιες διασκευές από το χωρο του ελληνικού και ξενου rock με την παρουσία φίλων όπως οι ΕΜΜΟΝΟ ΓΚΡΙΖΟ, Δ.Ο.Γ.Μ.Α, 719.
Στο χώρο θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς του CD με μειωμένη τιμή ενώ οι Αίνιγμα θα μοιράσουν αναμνηστικά δώρα (μπλούζες παρουσίασης, καπέλα,CD) μετά από διαγωνισμό στο facebook!
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 22:00 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Μαζί μας θα είναι και το Studio MX - TEAM για τη σωστή διαχείριση του ήχου του Event!
Με την υποστήριξη των:
FM Records, Dot TV, Studio MX - TEAMJam2studioOktava Radio.
Παλαιά μουσική από τον Άγιο Παύλο στον Παρνασσό, 3η έκδοση
5-6.10.2012

Θεοδώρα Μπάκα - μεσόφωνος
Ex Silentio - Σύνολο παλαιάς μουσικής

Στην τρίτη έκδοση της σειράς «Παλαιά Μουσική απ' τον Άγιο Παύλο στον Παρνασσό» το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio με καλεσμένη τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα, παρουσιάζει δύο πρόγραμματα διαφορετικού ύφους. Στις 5/10 στην Αγγλικανική εκκλησία το πρόγραμμα «περί καταγωγής των γλωσσών» με τίτλο εμπνευσμένο από τον Ρουσώ και την θεωρία του για την μουσικότητα των διαφόρων γλωσσών. Περιλαμβάνει έργα της Αναγέννησης και του Μεσαίωνα σε πολλές γλώσσες και ιδιώματα, των (J. Ciconia, G. de Machaut, G. Da Firenze). Στις 6/10 στον Παρνασσό, η βραδιά είναι αφιερωμένη στο Ιταλικό Μπαρόκ με έργα G. Carissimi, C. Monteverdi και A. Corelli, μεταξύ άλλων. H παραγωγή είναι της Specs'n' arts και η καλλιτεχνική επιμέλεια του διημέρου, του Δ. Κούντουρα

5.10 "...περί καταγωγής των γλωσσών..." Jean-Jacques Rousseau

Έργα από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης (έργα των J. Ciconia,
G.de Machaut, Gh.da Firenze)
ώρα 20.30 είσοδος 12 - 10 ευρώ
Αγγλικανική Εκκλησία Αγ. Παύλου
Φιλλελήνων 27, Σύνταγμα
6.10 "...piangete aure..."

Βραδιά ιταλικού Μπαρόκ: Monteverdi, Carissimi, Corelli 

ώρα 20.30 είσοδος 15 - 12 - 10 ευρώ
Αίθουσα Συναυλιών Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
Θεοδώρα Μπάκα - μεσόφωνος

Ex Silentio - Σύνολο παλαιάς μουσικής
Δημήτρης Κούντουρας - φλάουτο με ράμφος
Ανδρέας Λινός - βιέλα
Ιάσων Ιωάννου - μπαρόκ τσέλο
Δημήτρης Τίγκας - βιολόνε
Μάρκελλος Χρυσικόπουλος - τσέμπαλο

Εκδοτικό πρόγραμμα Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2012

Εξίσωση θανάτου
Γιασμίνα Χάντρα
Οκτώβριος 2012
Το παιδί του ξένου
Άλαν Χόλινγκχερστ
Δεκέμβριος 2012
ΠΟΙΗΣΗ  

Προετοιμασία ταφής
Βαγγέλης Αθανασόπουλος
Νοέμβριος 2012  

ΔΟΚΙΜΙΑ
Ποιοτικές μέθοδοι της κοινωνικής έρευνας
Άννα Λυδάκη
Οκτώβριος 2012

H κληρονομιά των Ενετών στη Μεσόγειο

H κληρονομιά των Ενετών στη Μεσόγειο
28/9/2012

Διοργάνωση : Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ (Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων - Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου), με την υποστήριξη της Περιφέρειας του Βένετο και το Marco Polo System GEIE
Τόπος : Μεγάλο Αρσενάλι
Ώρα : 18.00 Είσοδος : ελεύθερη

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με την ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ (Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Χανίων - Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου), με την υποστήριξη της Περιφέρειας του Βένετο και το Marco Polo System GEIE διοργανώνει την ημερίδα: H κληρονομιά των Ενετών στη Μεσόγειο
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 18.00 Χανιά, Αίθουσα ΚΑΜ – Μεγάλο Αρσενάλι

Πρόγραμμα:
Χαιρετισμός του Δημάρχου Χανίων, κυρίου Εμμανουήλ Σκουλάκη
Ενετικά μνημεία στο χώρο και το χρόνο
Ομιλία από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων – Κρήτης, την Αρχαιολόγο κυρία Αναστασία Τζιγκουνάκη
Το έργο του Giuseppe Gerola για την μελέτη, την συντήρηση και αναπαλαίωση των αρχιτεκτονικών μνημείων της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου.
Ομιλιτής: Καθ. Spiridione Alessandro Curuni
Ο παππούς μου Giuseppe Gerola.
Ομιλία του Καθ. Paolo Gerola
Venezia – Creta in barca a vela: Sulle ali del leone - Gli ultimi scogli
della Serenissima. Προβολή βίντεο με την επιμέλεια του Pietrangelo Pettenò,
Διαχειριστή Marco Polo System G.e.i.e. και του Enrico Stocco, Venti di Cultura
Με στόχο την ανασύνθεση των ποικίλων πτυχών των σχέσεων μεταξύ των πολιτισμών που έχουν χαρακτηρίσει την Ανατολική Μεσόγειο ενετικής κυριαρχίας σε περισσότερο από πέντε αιώνες τέχνης, αρχιτεκτονικής, μηχανικής, λογοτεχνίας και μουσικής, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για την ανάκτηση και επανεκτίμηση της ενετικής κληρονομιάς στη Μεσόγειο.
Το έναυσμα για την έναρξη του προγράμματος αποτέλεσαν οι έρευνες και η ιστορική, αρχιτεκτονική, φωτογραφική καταγραφή που διεξήγαγε στην Κρήτη το 1900 ο Giuseppe Gerola.

Δελτίο Τύπου EKEBI - "Ψηφιακό βιβλίο: διαβάζοντας παντού, διαβάζοντας περισσότερο!"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Ψηφιακό βιβλίο: διαβάζοντας παντού, διαβάζοντας περισσότερο!"
Εκδήλωση για το e-book
συνδιοργανώνουν τα iBank Store και το ΕΚΕΒΙ
με ομιλητή τον «Ηλεκτρονικό Αναγνώστη»
(The Mall Athens, στις 29 Σεπτεμβρίου 2012)
Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) διοργανώνουν άλλη μια ενημερωτική εκδήλωση για τα e-books, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, στις 12.00 το μεσημέρι, στο i-bank store που βρίσκεται στο The Mall Athens, με θέμα "Ψηφιακό βιβλίο: διαβάζοντας παντού, διαβάζοντας περισσότερο!" και βασικό ομιλητή τον Μιχάλη Καλαμαρά, υπεύθυνο του blog "Ηλεκτρονικός Αναγνώστης". Στην εκδήλωση λαμβάνει μέρος και ο υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Ψηφιακού Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ, Σωκράτης Καμπουρόπουλος.
Στην ομιλία του ο Μιχάλης Καλαμαράς θα αναφερθεί στο τι είναι το ηλεκτρονικό βιβλίο και τι το καινούργιο φέρνει στην ανάγνωση. Θα εξετάσει τα πλεονεκτήματά του, το λογισμικό και τις συσκευές όπου μπορεί να διαβάσει κανείς e-books, καθώς και τον τρόπο προμήθειάς τους. Η παρουσίαση αποτελεί μια εισαγωγή στο ηλεκτρονικό βιβλίο, επιχειρώντας μια χαρτογράφηση του χώρου του στην Ελλάδα, ενώ θα γίνει αναφορά και στον τρόπο δημιουργίας ενός e-book. Στην εκδήλωση επίσης θα παρουσιαστούν συσκευές ηλεκτρονικής ανάγνωσης, ώστε το κοινό να δει από κοντά τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα τεχνολογία. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση πάνω στα e-books.
Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο του καταστήματος i-bank store στο The Mall Athens, στο Μαρούσι, και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. Με δεδομένη την περιορισμένη χωρητικότητα της αίθουσας, όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή μπορεί να στείλει e-mail στο ibankmall@nbg.gr με τίτλο "Ψηφιακό Βιβλίο" και να αναφέρει την ημερομηνία και την ώρα της εκδήλωσης, το ονοματεπώνυμό του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας (κατά προτίμηση κινητό).
Δείτε επίσης την ιστοσελίδα του Ηλεκτρονικού Παρατηρητηρίου του Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ

Γιαννης Παριος Εγωισμε μου