Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Nouvelle Vague - show and video clip world premiere at Principal Club Theater


NOUVELLE VAGUE
guests: Olga Kouklaki
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
PRINCIPAL CLUB THEATER
To Principal Club Theater ανοίγει τις πόρτες του για τη νέα συναυλιακή χρονιά με τους αγαπημένους μας Nouvelle Vague στις 9 Σεπτεμβρίου.
Οι Nouvelle Vague υπόσχονται να κάνουν το κοινό της πόλης να παραμιλά από ενθουσιασμό προσφέροντας άλλη μια αξέχαστη βραδιά. Μαζί τους η αυθεντική φωνή του συγκροτήματος, η Melanie Pain, φωνή που όλοι έχουμε συνδέσει με τις μεγάλες επιτυχίες τους (Guns of Brixton, In a manner of speaking, Too drunk to fuck, etc.).
Επίσης η συναυλία θα ξεκινήσει με την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου τους video clip, το οποίο περιέχει και υλικό από την περασμένη τους συναυλία στο Principal…
Οι Nouvelle Vague, ξεκίνησαν από το Παρίσι, αλλά σύντομα η φήμη τους ξεπέρασε τα σύνορα της Γαλλίας. Ο Μarc Collin και ο Οlivier Libaux είναι δύο από τους πλέον πολυπράγμονες μουσικούς - παραγωγούς της γαλλικής σκηνής τα τελευταία 12 χρόνια (με δισκογραφία σε έγκυρα labels, όπως F Communications, Output, Naïve κτλ).
Όταν οι πορείες τους κατέληξαν σε ένα κοινό σημείο αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δημιουργικό και εκλεκτικό σχήμα, με στόχο να τιμήσουν τα εφηβικά ακούσματά τους.
Στο τελικό αποτέλεσμα συνέβαλαν οκτώ τραγουδίστριες (έξι Γαλλίδες, μια Βραζιλιάνα και μια Νεοϋορκέζα) με υπέροχες φωνές, που έφεραν έναν νέο φρέσκο αέρα.
Οι Nouvelle Vague κράτησαν το μελωδικό πυρήνα διαχρονικών συνθέσεων punk και post punk από new wave συγκροτήματα, όπως οι Joy Division, Clash, Dead Kennedys, XTC, Cure, Depeche Mode, κ.ά. και έκαναν επανεκτελέσεις, χρησιμοποιώντας λιτές, ακουστικές ενορχηστρώσεις που παραπέμπουν στην τεχνοτροπία της bossa nova, της jazz της δεκαετίας του ’50 και την pop των 60s.
Tα τελευταία 5 χρόνια έχουν περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο (από Σκανδιναβία μέχρι Hong Kong και από Ρωσία μέχρι Μεξικό), ενώ έχουν εμφανιστεί και με τους Dead Can Dance στο Hollywood Bowl του Los Angeles. Μέσα σε πολύ μικρό διάστημα έχουν καταφέρει να κερδίσουν το κοινό των μεγάλων φεστιβάλ (Big Chill, Primavera, Glastonbury, Overground) αλλά και των μικρών clubs (Jazz Café, Blue Note).
Από το 2005 επισκέπτονται το Principal Club Theater κάθε χρονιά στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους και έχουν δημιουργήσει μια βαθιά σχέση με το κοινό της Θεσσαλονίκης προσφέροντας αξέχαστες συναυλιακές εμπειρίες…
Ζωντανά με απίστευτη ενέργεια διασκευάζουν μοναδικά υπεραγαπημένα τραγούδια από τους Depeche Monde, Simple Mind, Police και άλλους πολλούς, πιστοί σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα από τον καθένα: να μας παρασύρουν να ερωτευτούμε ξανά από την αρχή τα τραγούδια που έχουμε λατρέψει.
Info:
Principal Club Theater - 2310.428088
Τιμή προπώλησης: 25€, Ταμείο: 30€
Προπώληση: Metropolis, Ticket House και www.ticketpro.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ 2310.428088
Χορηγός Επικοινωνίας: Republic 100,3 & Epicenter Radio Show & http://petridisradio.blogspot.com/
Παραγωγή – Διοργάνωση: Principal Ltd.
Principal Club Theater [Websites]
www.principalclub.com
www.myspace.com/principalclub
www.facebook.com/principalclub
www.twitter.com/principalclub

Σινέ Αύρα - Ο Μικρός Πρίγκιπας


ΣΙΝΕ ΑΥΡΑ ΠΛΑΖ ΑΡΕΤΣΟΥΣ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Τηλ. 2310 454525, 6984 053427
ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ.
“Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ”
Μια παράσταση βασισμένη σ’ ένα από τα καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα.
Ένα έργο για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
Μια παράσταση για κάθε ηλικία που δεν πρέπει να χάσετε.
Με τους Σοφία Βογιατζάκη, Φώτη Σπύρο, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομο Τοσουνίδη, Πατρίκιο Κωστή, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύση Κλαδή, Βαγγέλη Δαλλέ.
Περίληψη του έργου
Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί «Το Μικρό Πρίγκιπα» . Γνωρίζονται και γίνονται φίλοι.
Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά για τον καινούργιο του φίλο. Ο Μικρός Πρίγκιπας σιγά σιγά του διηγείται την επίσκεψη του σε άλλους πλανήτες όπου υπάρχουν διάφοροι περίεργοι …ματαιόδοξοι, επιχειρηματίες, βασιλιάδες, σταθμάρχες κ.α.
Η παράσταση ακολουθεί την παιδική φαντασία, την αφήνει ελεύθερη, συνεργάζεται μαζί της για να γελάσει το παιδί, να διασκεδάσει και κυρίως να μάθει αυτά που ο Μικρός Πρίγκιπας έμαθε από τα ταξίδια του, για τη ζωή, τη φιλία, τον άνθρωπο, …τις ομορφιές της ζωής που οι μεγάλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν.
Πράγματα χρήσιμα για πάντα, αλήθειες που πολλές φορές δεν λέγονται.
Όλα τα παιδιά πρέπει να γνωρίσουν το Μικρό Πρίγκιπα.
Στην Παράσταση πρωταγωνιστούν ηθοποιοί γνωστοί στα παιδιά από αγαπημένα τους σήριαλ.
Η θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» θα βρίσκεται για μία μοναδική παράσταση την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ. στο Σινέ Αύρα στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά.
Πληροφορίες στο 2310 454525 8:30μ.μ.-11:00μ.μ., 6984 053 427 όλες τις ώρες.
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€ Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φώτης Σπύρου ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ – ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: Παύλος Μάτεσης, Φώτης Σπύρου ΜΟΥΣΙΚΗ: Θοδωρής Οικονόμου ΣΚΗΝΙΚΑ: Βαλεντίνος Βαλάσης ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: Ελένη Ψύρρα ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Έλενα Γεροδήμου ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Δημήτρης Ζωγραφάκης
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Σοφία Βογιατζάκη, Φώτης Σπύρος, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Πατρίκιος Κωστής, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύσης Κλαδής, Βαγγέλης Δαλλές.

Όσκαρ Ουάιλντ «Ο Εγωιστής Γίγαντας» 29/8/2011

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ                                                  
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ                                     
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ                                      
ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ                                         
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ                                           
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077                                        
FAX : 28210 74332                                
Web SIte : www.dipeh.gr                             
Email : dipeh@otenet.gr                               
Όσκαρ Ουάιλντ «Ο Εγωιστής Γίγαντας» 29/8/2011                                      
Διοργάνωση : Θέατρο του παιδιού                               
Τόπος : Θέατρο Ανατολικής Τάφρου                                
Ώρα : 21.00 Είσοδος : 10 €                                
Κάπου στην Βόρια Ιρλανδία υπάρχει ένας απίθανος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά!                             
Ο κήπος ανήκει σ’ έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σ’ ένα μέρος μακρινό. Σ’ αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος.                                      
Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος τα διώχνει και βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει…Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνιούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς.                                      
Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σ’ ένα απέραντο χειμωνιάτικο , παγωμένο τοπίο .                                 
Άραγε, το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός ΕΓΩΙΣΤΗ ΓΙΓΑΝΤΑ ;                                      
Σκηνοθεσία & θεατρική διασκευή: Γιάννης Κόκκινος, Χορογραφίες: Ζωή Σαρίδου, Σκηνικά: Γιώργος Καρακάσης, Κοστούμια: Εύη Μπαράκου, Μουσική: Μιχάλης Κόκκινος                                   
Παίζουν : Ελένη Τριανταφύλλου , Ηλίας Νάκος, Νικολέτα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος, Κατερίνα Τσιμόγιαννη, Ηλίας Παγούρας, Κατερίνα Μπιμπή

Σταθμοί Ελλήνων

Σταθμοί Ελλήνων                                           
Συγγραφέας : ΜΕΡΤΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                     
Κατηγορία : ΙΣΤΟΡΙΑ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ                                    
ISBN : 978-960-467-284-4                              
Σελίδες : 460                            
Έτος : 2011                               
Σχήμα : 14*21

Τυχαίο θύμα


Τυχαίο θύμα
μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
ISBN: 978-960-501-161-1
Σελίδες: 536
Ημερομηνία έκδοσης: 21/02/2011
Λίγα λόγια για το βιβλίο
ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΦΑ
Με ένα ποτήρι μπίρας κάποιος ανοίγει το κεφάλι ενός νεαρού οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας σε ένα εστιατόριο της Στοκχόλμης.
Ο νεαρός πεθαίνει. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα περιστατικό της συνηθισμένη γκρίζας και ωμής καθημερινότητας στο κέντρο της πόλης.
Την έρευνα αναλαμβάνει ένα ζευγάρι τιμωρημένων ερευνητών, ο Πολ Γελμ και η Σέρστιν Χολμ, που προέρχονται από την Ομάδα Άλφα. Και κάτι συμβαίνει.
Πίσω από το σπασμένο ποτήρι μπίρας αρχίζει να διαφαίνεται μια διαφορετική αλληλουχία γεγονότων, η οποία οδηγεί προς πολλές κατευθύνσεις: στις φυλακές της Κούμλα, όπου ένα κελί τινάζεται στον αέρα· στη βιομηχανική περιοχή της Σίκλα, όπου γίνεται ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ατόμων του υποκόσμου· στο Ντάντεριντ, όπου ένας έμπορος ναρκωτικών ασχολείται με τον παραδεισένιο κήπο του· στο αστυνομικό σώμα, όπου ένας ανώτερος αξιωματικός συμπεριφέρεται παράξενα· στο μέλλον, όπου εμφανίζεται έξαφνα μια απειλή για τρομοκρατική ενέργεια· στο παρελθόν, όπου αρχίζουν να διακρίνονται τα βαθύτερα στρώματα της κόλασης.
Ίσως ο πιο ταλαντούχους απ’ όλους τους σκανδιναβούς συγγραφείς.
Πέτρος Μάρκαρης, Τα Νέα (Βιβλιοδρόμιο)
Το τρίτο βιβλίο της σειράς στην οποία πρωταγωνιστεί η Ομάδα Άλφα.
Κυκλοφορούν επίσης από το ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, η πρώτη και η δεύτερη περιπέτεια της Ομάδας Άλφα: Misterioso καιΜίσος και αίμα

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ e-Pontos

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ e-Pontos

Coolio - Gangster's Paradise (Official HQ)