Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

7 Μαρτίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το βιβλίο Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ): Από τη στρατηγική κίνηση στην οικονομική λύση, σε επιμέλεια του Βασίλη Π. Κικίλια, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Σταύρος Δήμας, Υπουργός Εξωτερικών
Ανδρέας Λοβέρδος, Υπουργός Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης
καθώς και οι συγγραφείς:
Δρ. Θεόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Maryland
Σόλων Κασσίνης, Διευθυντής Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δρ. Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βασίλης Κικίλιας.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Banquet
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
τηλ.: 210 7282000
7 Μαρτίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η Λέσχη Ανάγνωσης και ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίων της Ελένης Πριοβόλου Όπως ήθελα να ζήσω την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 στις 7:30 μ.μ.
Μέγαρο «Μήτρος Σουλιμιώτης»
Σίφνου & Αγίου Γεωργίου
Αγία Βαρβάρα
τηλ. 210 5697223-4

14 Μαρτίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας σάς προσκαλούν την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στην παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Καριζώνη Ο χάρτης των ονείρων στα γραφεία του συλλόγου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Χριστόφορος Κάσδαγλης, συγγραφέας
Γιώγια Σιώκου, ποιήτρια
Βιβή Τουρόγιαννη, οικονομολόγος
Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας
Δραγατσανίου 8
Αθήνα
20 Μαρτίου 2012
Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας της Ποίησης και, βεβαίως, της εαρινής ισημερίας, στις 6.00 μ.μ. ακριβώς, στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Eκδόσεων Καστανιώτη και στο πλαίσιο των μηνιαίων εκδηλώσεων «Με τα λόγια (γίνεται)», οι:
Μ. ΓΙΟΣΗ, Γ. ΔΑΛΛΑΣ, Κ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, Π. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Ε.-Α. ΛΟΥΚΙΔΟΥ, Γ. ΜΠΟΥΚΟΒΑ, Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΠΑΤΙΛΗΣ, Α. ΠΛΑΣΤΗΡΑ, Σ. ΠΟΛΕΝΑΚΗΣ, Μ. ΡΑΝΤΙΤΣ και Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ.
διαβάζουν ποιήματα των:
Ε. ΒΑΚΑΛΟ, Ε.Χ. ΓΟΝΑΤΑ, Ν. ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, Α. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, Κ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ, Ν.-Ρ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δ. ΠΑΠΑΔΙΤΣΑ, Μ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Τ. ΠΑΠΑΤΣΩΝΗ, Τ. ΠΑΥΛΟΣΤΑΘΗ, Ν.Γ. ΠΕΝΤΖΙΚΗ, Α. ΤΡΑΪΑΝΟΥ και Α. ΦΙΛΗΤΑ.
Καθώς ανασταίνεται η φύση, ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη, ξαναζωντανεύοντας τα λόγια τεθνεώτων Ελλήνων ποιητών και ποιητριών.
Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185
22 Μαρτίου 2012
Το 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Eκδόσεων Καστανιώτη σάς προσκαλεί στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Τηλέμαχου Μουδατσάκι Ο χειροτέχνης του αίματος την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 στις 7.00 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Τζίνα Καλογήρου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών
Ανδρέας Μήτσου, συγγραφέας
Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Νίκος Βερλέκης.
Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185
19 Μαρτίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Πυργελή σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Μαντουβάλου Χαρέμι ανδρών τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 στις 6:30 μ.μ. στο ρεστοράν-μπαρ Clochard.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ελένη Πριοβόλου, συγγραφέας Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου, συγγραφέας
Ρεστοράν-μπαρ Clochard
Παλαιολόγου & Ορφέων 3
Παλαιά Πόλη
Ξάνθη
25410 72363

ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ: Η ΑΙΓΥΠΤΙΑ ΑΧΝΤΑΦ ΣΟΥΕΪΦ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Κοινοί τόποι και ιθαγένειες:
Μια κριτική ματιά στην κοινωνία των πολιτών
Οι συγγραφείς Ahdaf Soueif (Αίγυπτος/Λονδίνο) και Adania Shibli (Παλαιστίνη) συζητούν με τον Κωστή Παπαϊωάννου την Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, στις 8:30 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα).
Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία (1) ώρα πριν από την εκδήλωση.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ημερίδας
Οι Επαναστάσεις του Σήμερα: Συζητήσεις-Διαλέξεις
του Meeting Points 6.
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαρτίου 2012 το βιβλίο της Ahdaf Soueif ΚΑΪΡΟ, Η πόλη μου, η επανάστασή μας, ένα συγκλονιστικό χρονικό της εξέγερσης της πλατείας Ταχρίρ από μια αιγύπτια δημοσιογράφο-συγγραφέα και μια από τις καλύτερες πολιτικές αναλύτριες,
που μοιράζει τη ζωή της μεταξύ Καΐρου και Λονδίνου, και ταυτόχρονα ένα προσωπικό ταξίδι στην πόλη της παιδικής της ηλικίας.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΧΝΤΑΦ ΣΟΥΕΪΦ
Η Αχντάφ Σουέιφ –μυθιστοριογράφος, σχολιάστρια και ακτιβίστρια- είναι η συγγραφέας των μυθιστορημάτων The Map of Love (Ο χάρτης της αγάπης, εκδ. Λιβάνης) (υποψήφιο για το Βραβείο Man Booker) και In the Εye of the Sun, που έγιναν μπεστ σέλερ. Έχει γράψει επίσης μια συλλογή δοκιμίων τα οποία τοποθετούνται στο σημείο τομής της κουλτούρας και της πολιτικής με τίτλο Mezzaterra: Fragments from the Common Ground, καθώς και τη συλλογή διηγημάτων I think of You. Γράφει τακτικά στην Guardian και την Αλ Σορούκ της Αιγύπτου και είναι η ιδρύτρια του Φεστιβάλ Λογοτεχνίας της Παλαιστίνης PalFest.
«Η Σουέιφ είναι εξαιρετική πολιτική αναλύτρια και σχολιάστρια».
LONDON REVIEW OF BOOKS
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Κάιρο, Η πόλη μου, η επανάστασή μας

Η ιστορία της επανάστασης ενός έθνους και η ανάμνηση της χώρας που την τόλμησε.
Η Αχντάφ Σουέιφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάιρο. Όταν ξέσπασε η Αιγυπτιακή Επανάσταση στις 25 Ιανουαρίου 2011, μαζί με χιλιάδες άλλους, έκανε σπίτι της την Πλατεία Ταχρίρ για δεκαοκτώ μέρες. Έστειλε ανταποκρίσεις για τα διεθνή μέσα επικοινωνίας και –όπως και κάθε συμπατριώτης της– έκανε ό,τι μπορούσε.
Για χρόνια η Σουέιφ δίσταζε να γράψει για το Κάιρο. «Ήταν οδυνηρό» γράφει «αλλά η πόλη βρισκόταν εκεί, κοντά μου, κοιτάζοντας πάνω από τον ώμο μου, προβάλλοντας το πρίσμα μέσα από το οποίο κατάλαβα τον κόσμο, παρεμβάλλοντας τον εαυτό της σε οτιδήποτε έγραφα. Με πλήγωνε. Και τώρα, σαν από θαύμα, δεν με πληγώνει. Γιατί η πόλη είναι και πάλι δική μου».
Σε αυτό το μοναδικό βιβλίο η Αχντάφ Σουέιφ –μυθιστοριογράφος, σχολιάστρια και ακτιβίστρια– μας ξεναγεί στην αγαπημένη της πόλη και ιχνηλατεί τη διαδρομή της επανάστασης που επανακαθορίζει το μέλλον της χώρας της. Συνυφαίνοντας ιστορίες ιδιωτικές και δημόσιες, η Σουέιφ μοιράζεται μια εξαιρετική στιγμή στην Ιστορία που είναι πολύ δική της και ταυτόχρονα συλλογικά αιγυπτιακή.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΔΡΟ

ΟΙ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΓΚΟΣΠΟΡΤ
Συγγραφέας:
ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ, ΜΕΝΗΣ
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 978-960-04-4252-6
ΣΕΛ.: 240
Σχήμα: 14 x 20,5
Βάρος: 370.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο
Μια παρέα εφήβων από διάφορα μέρη της Ευρώπης βιώνει μέσα από τα μάτια ενός Έλληνα την ερωτική αφύπνιση σε μια επαρχιακή πόλη της Αγγλίας, τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.
Το τέλος μιας αθωότητας σ’ έναν κόσμο που ποτέ δεν θα υπάρξει ο ίδιος.Στο εξώφυλλο: Πίνακας του Aλέξη Aκριθάκη (1972) χαρισμένος στον συγγραφέα.

DIRTY GRANNY TALES παρουσιάζουν το "rejection"

Ενημέρωση για το 30o Παγκόσμιο Συνέδριο ISME

30o Παγκόσμιο Συνέδριο της ISME για τη Μουσική Εκπαίδευση 
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Ανακοίνωση Της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) και της International Society of Music Education (ISME)

Προς όλους τους εκπαιδευτικούς Μουσικής και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο
Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για το 30ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ISME, το τοποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου του 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με θέμα: «Music Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities» (Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες)
Η Ε.Ε.Μ.Ε. διοργανώνει ένα πενθήμερο παγκόσμιο συνέδριογια τη Μουσική Παιδεία, στη Θεσσαλονίκη. 

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι την15η Μαρτίου 2012 και επωφεληθείτε από την προνομιακή τιμή συμμετοχής στο συνέδριο που ισχύει για τους Έλληνες συνέδρους μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε.
Πληροφορίες για τις εγγραφές: www.eeme.gr
στο τηλέφωνο της Ε.Ε.Μ.Ε. 6939560404
και στην ηλεκτρονική διεύθυνση isme2012@eeme.gr
Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μέλη που δρούνε εθελοντικά, αλλά με αφοσίωση και πάθος, από όλη την Ελλάδα, αγκαλιάζει ο,τιδήποτε αφορά στην αναβάθμιση της μουσικής παιδείας και εκπαίδευσης. 

Για τη φετινή χρονιά, η Ε.Ε.Μ.Ε., παράλληλα με τις άλλες δράσεις της, ετοιμάζει πυρετωδώς το 30ο Παγκόσμιο συνέδριο της ISME, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου του 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 
Είναι η πρώτη φορά που ένα συνέδριο τόσο μεγάλης εμβέλειας και ακαδημαϊκού κύρους για το επιστημονικό πεδίο της Μουσικής Παιδαγωγικής, γίνεται στη χώρα μας. Η επιτυχία του σε καιρούς κοινωνικοοικονομικής κρίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία και θετικό αντίκτυπο για όλους τους Έλληνες μέσα και έξω από τη χώρα μας.
Το θέμα του συνεδρίου «Music Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities» (Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους μέχρι τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες), αναμένεται να αναδειχθεί σε ισχυρό πόλο έλξης πολλών σημαντικών επιστημόνων και καλλιτεχνών της μουσικής εκπαίδευσης. Κεντρικός Έλληνας ομιλητής θα είναι ο Νίκος Κυπουργός. Το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει για τη μουσική εκπαίδευση, για την πόλη, αλλά και για τη χώρα μας ένα πρωτόγνωρο πολιτισμικό, καλλιτεχνικό και επιστημονικό γεγονός καθώς αναμένεται ότι η Θεσσαλονίκη θα γίνει για 5 και πλέον μέρες μέσα στον Ιούλιο του εορταστικού 2012, σημείο συνάντησης για περισσότερα από 1400 μέλη της επιστημονικής κοινότητας του πεδίου της μουσικής εκπαίδευσης. Παράλληλα αναμένονται πάνω από 1000 μέλη 70 και πλέον καλλιτεχνικών σχημάτων από όλο τον κόσμο.
Η Θεσσαλονίκη πόλη του συνεδρίου, σταυροδρόμι πολιτισμών.
Η πόλη υποδοχής του συνεδρίου, η Θεσσαλονίκη, η μεγάλη εορτάζουσα για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, έχει το 2012 την τιμητική της. Μέσα σε αυτό το κλίμα το γεγονός του 30ου Συνεδρίου της ISME θα συμβάλει στο εορταστικό κλίμα της πόλης, σε πολλά επίπεδα: κοινωνικά, δια-πολιτισμικά, ακαδημαϊκά και καλλιτεχνικά.
Η Ε.Ε.Μ.Ε., έχοντας επίγνωση της ευθύνης του έργου που ανέλαβε –για την κοινότητα των εκπαιδευτικών και των καλλιτεχνών, για την πόλη της Θεσσαλονίκης και για την Ελλάδα– εργάζεται ήδη εδώ και 3 χρόνια για την προετοιμασία του συνεδρίου. Σήμερα, λίγους μήνες πριν από το μεγάλο αυτό παγκόσμιο γεγονός, οι οργανωτικές δράσεις της Ε.Ε.Μ.Ε. εντείνονται και μαζί τους αυξάνουν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις για σύμπραξη ατόμων και φορέων, ώστε να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις αλλά και στις σημαντικές ευκαιρίες για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή. Η πόλη επιβεβαιώνει τη θέση και το ρόλο της ως σταυροδρόμι πολιτισμών με την διοργάνωση του σημαντικού αυτού συνεδρίου και ιδιαίτερα με τις ανοιχτές παράλληλες εκδηλώσεις όπως είναι η οργάνωση του παράλληλου Τριήμερου Φεστιβάλ με «Μουσικές του Κόσμου» από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου από 15 έως 17 Ιουλίου 2012 στο Λιμάνι αλλά και κατά μήκος της παραλίας.
Είναι λοιπόν μεγάλη ευκαιρία για όλους τους καθηγητές/ εκπαιδευτικούς μουσικής και τους μουσικοπαιδαγωγούς να παρακολουθήσουν ένα συνέδριο για τη μουσική εκπαίδευση, ένα ταξίδι για όλους και ένα συνέδριο που θα θυμόμαστε.
Περισσότερες Πληροφορίες -Eγγραφές

Για την Ε.Ε.Μ.Ε.:
www.eeme.gr
Για την ISME, στο : www.isme.org
Το τηλέφωνο της γραμματείας: 6939560404
Ηλεκτρονική διεύθυνση isme2012@eeme.gr
διεύθυνση ιστοτόπου (blog): http://ellinikienosigiatimousikiekpaidefsi.blogspot.com/

Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ_MEETING POINTS 6_7-11 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ:ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΜΑΓΚΕΣ