Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων


5 Μαρτίου 2014
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοκαφέ Booktalks σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Δ. Τζαμιώτη Η πόλη και η σιωπή την Tετάρτη 5 Μαρτίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Γιάννης Καλογερόπουλος, αναγνώστης, συντάκτης του ιστολογίου no14me.blogspot.gr.
BOOKTALKS
Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58
Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 210-98.02.520 


7 Μαρτίου 2014
Τιμητικό αφιέρωμα στον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη με αφορμή την κυκλοφορία της νέας του ποιητικής συλλογής Τοπία του Τίποτα την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. στη Κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης
Για το ποιητικό του έργο θα μιλήσουν:
Ζωή Ζαμαρά, ποιήτρια και πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης
Τόλης Νικηφόρου, ποιητής, πεζογράφος.
Ο Αντώνης Φωστιέρης θα συνομιλήσει για την ποιητική του διαδρομή αλλά και για το νέο του βιβλίο με το δημοσιογράφο και συγγραφέα Στέλιο Λουκά, ο οποίος θα συντονίσει και την εκδήλωση.
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης
Εθνικής Αμύνης 27
Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 374808 


9 Μαρτίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ισμήνης Καπάνταη Σικελικός εσπερινός την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. στη στέγη της Λέσχης.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
ΦΙΛΟΤΕΧΝΗ ΛΕΣΧΗ ΑΧΑΡΝΩΝ
Εθνικής Αντίστασης 4, Αχαρνές


11 Μαρτίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στον Κύκλο Εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου στον Ιανό» με οικοδεσπότη τον Ανταίο Χρυσοστομίδη.
Την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ. ο Ανταίος Χρυσοστομίδης συζητά με τον γνωστό συγγραφέα Άλαν Χόλινγκχερστ με αφορμή το νέο του βιβλίο Το παιδί του ξένου.
Σταδίου 24
Αθήνα
τηλ. 210-32.17.917 


12 Μαρτίου 2014
Η ΧΕΝ Αθηνών την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και ώρα 5:30 μ.μ., στο πλαίσιο του προγράμματος «Ομάδες Βιβλίου», συναντά και συζητά με τη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη με αφορμή το βιβλίο Φωτιές του Ιούδα στάχτες του Οιδίποδα.
ΧΕΝ Αθηνών
Αμερικής 11
Αθήνα 


12 Μαρτίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Επί λέξει σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Μοδινού Άγρια Δύση - Μια ερωτική ιστορία την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ.
Με τον Μιχάλη Μοδινό θα συνομιλήσει η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου.
Βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ
Ακαδημίας 32
Αθήνα
Τηλ. 210-33.88.054 


13 Μαρτίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Βιβλιόφωνο με αφορμή την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου Μικρά Αγγλία σας προσκαλούν να συναντήσετε τη συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΦΩΝΟ
Αγίου Δημητρίου 42
Βύρωνας
Τηλ. 210-76.00.393



13 Μαρτίου 2014
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη, το βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο και η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Οι φύλακες των αστεριών σας προσκαλούν την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ. σε μια συζήτηση με θέμα: «Η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και η ένταξη του λογοτεχνικού βιβλίου στο σχολείο».
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσουν η φιλόλογος Άσπα Καρακώστα και ο φιλόλογος, θεατρολόγος Γιώργος Μικέλλης.
Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΤΡΟΠΙΟ
Καζαντζή 25
Αγρίνιο
Τηλ. 26410-21.454



15 Μαρτίου 2014
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και τo Ζωγράφειον Λύκειον Κωνσταντινούπολης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Μάρδα Η γοητεία μιας συντριβής το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του Ζωγραφείου Λυκείου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αντώνης Παριζιάνος, φιλόλογος, πρόεδρος του ΣΥΡΚΙ
Κορνηλία Τσεβίκ, δρ. Φιλολογίας, καθηγήτρια Ζαππείου
Άρης Τσοκώνας, καθηγητής χημείας Ζωγραφείου, μεταφραστής
Συντονίζει η Άσπα Χασιώτη, δρ. Φιλολογίας, γενική διευθύντρια
των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.
ΖΩΓΡΑΦΕΙΟΝ ΛΥΚΕΙΟΝ
Turnacibasi Sokak No 15
3

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ | JOHN DONAT - ΚΡΗΤΗ 1960

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ


JOHN DONAT ΚΡΗΤΗ 1960
 Η δίγλωσση αυτή έκδοση (ελληνικά - αγγλικά) παρουσιάζει περίπου 140 από τις φωτογραφίες που ο John Donat τράβηξε σε δυο διαδοχικά ταξίδια του στην Κρήτη το 1960 και το 1961. Το ενδιαφέρον των φωτογραφιών αυτών δε βρίσκεται μόνο στην αισθητική αξία και την καλλιτεχνική τους ποιότητα, αλλά και στον πολύ προσωπικό τρόπο με τον οποίο ο Donat απαθανάτισε τον τόπο, τα πρόσωπα και τις ασχολίες τους, έτσι που να αναδύεται έντονα η ατμόσφαιρα της εποχής. Σε κάποιες από τις φωτογραφίες του καταγράφει χαρακτηριστικά σοκάκια και σπίτια της παλιάς πόλης των Χανίων, το γραφικό κουρείο του Πίπη στην Ιεράπετρα, το σκαμμένο από τα χρόνια πρόσωπο μιας γριάς γυναίκας, στιβαρές κορμοστασιές Κρητικών, τα έξυπνα βλέμματα των παιδιών. Αλλού φωτογραφίζει σχεδόν κινηματογραφικά την ταβέρνα του Μπουζουνιέρη: τους θαμώνες της, τους ναύτες που χορεύουν ζεϊμπέκικο, το τζουκ μποξ με τις φωτογραφίες του Καζαντζίδη και της Μαρινέλλας. Λίγο πιο κάτω συναντά την περιφορά της εικόνας της Παναγίας στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα των Εισοδίων της. Οι μητροπολίτες με τα επίσημα άμφιά τους στο μέσον της πομπής, οι στρατιώτες σε εφ' όπλου λόγχη παραταγμένοι αριστερά και δεξιά, και τα παπαδοπαίδια με τα λάβαρα στα χέρια, που ούτε σε μια τέτοια στιγμή δεν μπορούν να κρύψουν τη διάθεσή τους για παιχνίδι.
Ταξιδεύοντας στην ύπαιθρο ο Donat γοητεύεται από τα παλιά βυζαντινά τοιχογραφημένα εξωκκλήσια αλλά και από τις γραμμές των λόφων, τους ελαιώνες μετά τη βροχή, τα καφενεία, το καζάνι της τσικουδιάς, το ελαιοτριβείο. Γνωρίζεται με τους ανθρώπους, την οικογένεια Μαλεφάκη στον άγιο Ιωάννη, τον Παύλο και την Ελένη Ορφανουδάκη στην Ανώπολη, τον Παπαμάρκο στην Κάνδανο, και τους φωτογραφίζει με την ίδια αγάπη που κι εκείνοι τον δέχονται. Στο Καλό Χωριό παρακολουθεί τις προετοιμασίες για ένα γάμο. Μια όμορφη κοπέλα που μόλις έχει στρώσει το κρεβάτι του γάμου, ευχαριστημένη φτιάχνει τα μαλλιά της. Κι ενώ ο Donat τη φωτογραφίζει, εκείνη στρέφει αλλού το βλέμμα της, ένα βλέμμα τόσο έντονο που μοιάζει να έχει μόλις δραπετεύσει από ταινία του ιταλικού νεορεαλισμού. Υπάρχει μια ατελείωτη ποικιλία στις φωτογραφίες του John Donat.
Το βιβλίο αυτό σε ταξιδεύει στην Κρήτη και σε βοηθά να ανασυνθέσεις τη ζωή στο νησί, έτσι όπως ήταν στις αρχές της δεκαετίας του '60. Είναι ένα βιβλίο που ξεκίνησε από ένα ταξίδι, εκείνο του John Donat στην Κρήτη, και σ΄ ένα ταξίδι σε οδηγεί με τη σειρά του, σ΄ ένα ταξίδι γοητευτικό.


ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
ISBN-13: 978-960-524-085-1 | 30 x 23 εκ. | 144 σελ. | Λιανική τιμή: 25,00

KOZA MOSTRA -Έρχονται για ένα μοναδικό live στην Αθήνα!

 
Παρασκευή 7 Μαρτίου

KOZA MOSTRA
live in Athens!
Η μπάντα που ξετρέλανε την Ευρώπη, έρχεται στην Αθήνα σε ένα ξέφρενο live
και μας παρασύρει 
σε ρυθμούς SKA, BALKANROCK, PUNK, INDIE ακόμη & ρεμπέτικα του μεσοπολέμου!
 
Παρασκευή 7 Μαρτίου, στο νέο συναυλιακό hot spot της πόλης, Stage Volume 1, στο Μοναστηράκι!
Η αγαπημένη μπάντα θα υποδεχτεί το κοινό με μουσική που χτυπάει πρώτα στη καρδιά και μετά στα αυτιά.
Αυτή είναι και η φιλοσοφία των KOZA MOSTRA!
Οι KOZA MOSTRA εξελίσσονται αισίως σε ένα από τα μεγαλύτερα ska συγκροτήματα ” BBC News. Σχεδόν ένα χρόνο πριν, στις 22 Μαρτίου, οι KOZA MOSTRA κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, με τίτλο “Keep Up the Rhythm”, το οποίο έγινε πλατινένιο!
 Στο album “Keep Up the Rhythm”, εμπεριέχεται το “Alcohol Is Free”  που χάρισε στην Ελλάδα την 6η θέση στον 58ο διαγωνισμό της Εurovision, η πρωτότυπη διασκευή “Λιανοχορταρούδια", “Και Λέγε Λέγε” το οποίο παρουσίασαν πρώτη φορά στην σκηνή του περσινού MAD WALK μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη.

Στο  “Keep Up the Rhythm” οι KOZA MOSTRA είχαν τη τιμή να συνεργαστούν με τον Paul Hitter, τον ζωγράφο που ευθύνεται για τα δημιουργικά της πλειοψηφίας των εξώφυλλων και αφισών των Gogol Bordello, ο οποίος φιλοτέχνησε όλο το δημιουργικό του CD. Ο ίδιος μάλιστα έγραψε τα εξής συγκινητικά λόγια στο εσώφυλλο:“Πρωτοσυνάντησα τους KOZA MOSTRA, σε ένα φεστιβάλ «κρυμμένο» σε ένα βουνό κάπου στη Νότια Γαλλία και χωρίς υπερβολή ήταν από τις ωραιότερες συναυλίες που είδα τα τελευταία χρόνια. Με έκανα να αισθανθώ λόγω της ενέργειας και του πάθους τους, συναισθήματα που πρωτοαισθάνθηκα στα live των Gogol Bordello…”
  Η προπώληση για το μεγάλο live στις 7/03 στο STAGE VOLUME 1 έχει ήδη ξεκινήσει!
Σημεία προπώλησης:
 
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς),Τηλ.: 210 3608366
Reload Stores, Πανεπιστημίου 54, τηλ. 210‐3801464
Online: www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr
 
ARTIST OFFICIAL FACEBOOK PAGE https://www.facebook.com/KozaMostraOfficial
2013 Platinum Records
Facebook: http://www.facebook.com/PlatinumRecordsGR
Website: www.platinumrecords.gr
YouTube: www.youtube.com/PlatinumRecordsTube

Contact: info@platinumrecords.gr

Kurtis Blow - "The Breaks" on Soul Train TV show