Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

ΚΘΒΕ 🎭 Πρεμιέρες • Παραστάσεις • E-books • ΚΘΒΕ Spots •



FAKE NEWSICAL
ΠΑΡ@ΜΥΘΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!
Παιδική Σκηνή
Κείμενο: Στάθης Παχίδης - Σταυρούλα Παγώνα
Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή
Πρεμιέρα: 14/01/2024 στις 11:00, Βασιλικό Θέατρο
Μα τι συμβαίνει στο Βασίλειο των Παραμυθο-ηρώων;;;
Φήμες και διαδόσεις κυκλοφορούν ασύστολα και κλονίζουν την εικόνα των Ηρώων των Παραμυθιών που όλοι αγαπάμε!!!
Το Σωματείο των Γιαγιάδων, οι ισχυροί θεματοφύλακες των παραμυθιών, αποφασίζει να δράσει και καλεί το αρχιλαγωνικό… τον Ντετέκτιβ Ρεβιθούλη που με τη βοήθεια της Τεχνολογίας και της… μαμάς του καλείται να λύσει το μυστήριο της διάδοσης των Fakenews!
Μα να εξαφανιστούν όλοι οι Πρίγκηπες;;;
Για Γονείς και Εκπαιδευτικούς:
Βρείτε χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για τα fake news καθώς και φύλλα εργασιών για την καλύτερη επεξεργασία του θέματος στην τάξη ή στην ομάδα, στο site της παράστασης fakenewsical.gr

ΟΙ ΚΩΜΙΚΟΙ
Έρχονται με συμμετοχή - έκπληξη του Λάκη Λαζόπουλου
Πρεμιέρα: Κυριακή 28/01, 20:00
Θέατρο Μονής Λαζαριστών
(Σκηνή Σωκράτης Καραντινός)
Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Οι κωμικοί» των Δημήτρη Πιατά και Σάκη Σερέφα έρχεται στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πιατά. Το έργο, μια μπουρλέσκ κωμωδία μυθοπλασίας, με αναφορά στο 1920, είναι αφιερωμένο στους πρώτους Έλληνες κωμικούς του βωβού κινηματογράφου και είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή και την πορεία του Έλληνα «Σαρλώ», Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ που υπήρξε ένας από τους πρώτους κωμικούς ηθοποιούς και ιδιαίτερα δημοφιλής στην εποχή του.
Στην παράσταση σε γκεστ εμφάνιση, συμμετέχει ο Λάκης Λαζόπουλος. Μέσα από μια κινηματογραφημένη σκηνή, υποδυόμενος τον Τσάρλι Τσάπλιν σε μεγάλη ηλικία, επισκέπτεται ονειρικά, τον δικό μας Έλληνα «Σαρλώ», τον Μιχαήλ Μιχαήλ του Μιχαήλ.
Περισσότερα
Τώρα και προσεχώς

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
Το κορυφαίο κείμενο της κρητικής Αναγέννησης, που αποτελεί ένα αυτόνομο ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης, για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σ' ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ
Η έντονη επιθυμία όλων των ανθρώπων του κόσμου για ελευθερία, ισότητα και ουσιαστική αποδοχή της διαφορετικότητας.
* Κατάλληλη για άνω των 13 ετών.

ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΓΑΤΑ
Ένα παιχνίδι του έρωτα με τον θάνατο, γεμάτο οικογενειακές συγκρούσεις, ανομολόγητα πάθη, απληστία και μανία για εξουσία.
* Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.

ΠΡΑΓΑ
Μια τρυφερή κωμωδία αποκαλύψεων για τη γονεϊκότητα, τις μνήμες, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του, τη μοναξιά.
* Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ
Μια θεαματική παράσταση με μνήμες, χιούμορ, σπιρτάδα, μουσική, χορό και ρυθμό που χαρίζει άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης στους θεατές.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ!
Δράση - Βρεφικό Πρόγραμμα
Οι ήχοι του σπιτιού πόσο ενοχλητικοί μπορούν να γίνουν; Και όταν οι μεγάλοι κάνουν δουλειές με τί μοιάζουν οι μορφές τους;

Ψηφιακά προγράμματα παραστάσεων στο ΚΘΒΕ
Στο πλαίσιο της οικολογικής πολιτικής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, τα ψηφιακά προγράμματα των παραστάσεών μας πωλούνται σε ψηφιακή μορφή και σε προνομιακή τιμή, από τις Εκδόσεις Φυλάτος.
Δείτε τα προγράμματα

Δείτε και Κερδίστε
Γνωρίζατε ότι με την επίδειξη του εισιτηρίου σας κερδίζετε έκπτωση σε επιλεγμένες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης;
H έκπτωση παρέχεται στους θεατές των παραγωγών και συμπαραγωγών του ΚΘΒΕ με την επίδειξη του εισιτηρίου ημέρας στο προσωπικό του κάθε καταστήματος πριν την παραγγελία.

ΦΩΤΑ ΣΑΝΙΔΙ ΧΑΡΤΙ
Ό,τι περισσεύει δραπετεύει στην πόλη
Αφιέρωμα: Βρεφικό θέατρο - Από το Δωμάτιο στο Σαλόνι
Με αφορμή τη δράση για βρέφη από 12 μηνών έως νήπια 3 ετών «Από το Δωμάτιο στο Σαλόνι» που παρουσιάζεται στο κάτω φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου κάθε Σάββατο στις 12, συζητάμε με τους συντελεστές Φωτεινή Βελκοπούλου, Ελένη Γιαννούση, Ιόλη Ρώσσιου και Ηλέκτρα Γωνιάδου για τη σύλληψη της ιδέας, την εκτέλεση, τη μουσική αλλά και για την απλότητα και τρυφερότητα που απαιτεί ένα τέτοιο θέαμα που στοχεύει να δημιουργήσει τις πρώτες θεατρικές αναμνήσεις στα παιδιά.

📣 Ξεκινάμε τη νέα αναγνωστική χρονιά με μεγάλες προσφορές 🔥



Ο χειμώνας έχει μπει πια για τα καλά. Και εκτός από τη θερμοκρασία,
έπεσαν και οι τιμές! Σε αυτές τις εκπτώσεις μεγάλες μετα-γιορτινές προσφορές σάς περιμένουν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Επιλέξτε τις ιστορίες που θα σας συντροφεύσουν αυτή την εποχή
και απολαύστε τες στην αγαπημένη σας γωνιά, με ένα ζεστό ρόφημα
και την απαραίτητη κουβερτούλα. Ετοιμαστείτε για αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης, αγωνίας, περιπέτειας και εξερεύνησης, χωρίς όμως να επιβαρύνετε την τσέπη σας! Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας και αναζητήστε το βιβλίο
ή τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν στο eshop μας.
Η αγωνία κορυφώνεται…
Εφιάλτης στην Αριζόνα
Haylen Beck Χαμένος
Jane Harper
Η Όντρα παίρνει την απόφαση να μετακομίσει στην Καλιφόρνια για να κάνει μια νέα αρχή. Διασχίζει οδηγώντας την έρημο της Αριζόνας, με τα δύο παιδιά της στο πίσω κάθισμα, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον καταπιεστικό της σύζυγο. Όμως ένας ασύλληπτος εφιάλτης έχει μόλις ξεκινήσει… Κάτω από τον καυτό ήλιο του Κουίνσλαντ, ο Νέιθαν και ο Μπαμπ εντοπίζουν νεκρό τον Κάμερον, τον μεσαίο αδερφό τους. Αυτό το γεγονός θα φέρει στην επιφάνεια σκοτεινά οικογενειακά μυστικά. Μια ιστορία που καθηλώνει, από μια συγγραφέα στα καλύτερά της.
16,60 € ► 6,50 €
17,70 € ► 7,00 €
Κρίση ταυτότητας
Carlos Zanón Άγνωστα πρόσωπα
Susie Steiner
Ένας από τους πλέον εμβληματικούς χαρακτήρες του μεσογειακού νουάρ, ο Πέπε Καρβάλιο, ξαναζωντανεύει χάρη στην πένα ενός από τους καλύτερους σύγχρονους Ισπανούς συγγραφείς. Με αφορμή έναν φόνο κοντά στο αστυνομικό της τμήμα, η Μανόν Μπράντσο, μια έγκυος ντετέκτιβ, καλείται να επανεξετάσει την εμπιστοσύνη που έχει προς όλους όσους αγαπάει. Ένα ολοζώντανο αστυνομικό μυθιστόρημα που διερευνά σε βάθος τον συναισθηματικό κόσμο των χαρακτήρων του.
17,70 € ► 7,00 €
17,70 € ► 6,50 €
Ο Σαίξπηρ αλλιώς
Καινούργιο αγόρι
Tracy Chevalier Το χάσμα του χρόνου
Jeanette Winterson
Ένα εντεκάχρονο αγόρι γίνεται ένας σύγχρονος Οθέλλος σε μια σχολική αυλή στα προάστια της Ουάσινγκτον τη δεκαετία του 1970. Μια δραματική αφήγηση, γεμάτη ίντριγκες και ανατροπές, από την αγαπημένη συγγραφέα του μπεστ σέλερ Το κορίτσι με το σκουλαρίκι. Σε μια ανεμοδαρμένη πόλη του αμερικάνικου Νότου, ένας τυφλωμένος από ζήλια πατέρας εγκαταλείπει στην είσοδο ενός νοσοκομείου ένα βρέφος – την κόρη του… H Jeanette Winterson ξαναγράφει το Χειμωνιάτικο παραμύθι του William Shakespreare συνθέτοντας ένα πολυεπίπεδο και συγκινητικό μυθιστόρημα.
14,40 € ► 6,00 €
17,70 € ► 6,50 €
Η πόλη καίγεται
Graffiti Palace
A. G. Lombardo Το φάντασμα του βεστιαρίου
Patrick McGrath
Αντλώντας έμπνευση από την ομηρική Οδύσσεια και τον Οδυσσέα του Joyce, αλλά και από τα εμβληματικά γκράφιτι του Λος Άντζελες, ο συγγραφέας ανιχνεύει τα ανεξίτηλα σημάδια της ταξικής πάλης, της φυλετικής ανισότητας και του γκετοποιημένου βίου. Ο Patrick McGrath ζωντανεύει µια ταραγµένη εποχή, σηµαδεµένη ταυτόχρονα από τη στέρηση και την ελπίδα, µε τις ουλές του πολέµου ακόµη νωπές. Πάνω απ’ όλα όμως δίνει ζωή µέσα από τις σελίδες του στον κόσµο του αγγλικού θεάτρου εκείνης της εποχής, τόσο στα παρασκήνια όσο και πάνω στη σκηνή.
18,80 € ► 8,00 €
16,60 € ► 7,00 €
Ρομάντζα γεμάτα μυστήριο
Καζανόβα
Η σονάτα των ραγισμένων καρδιών
Matteo Strukul Ερωτικό δίλημμα
Janet Evanovich
Έρωτες, όνειρα και παιχνίδια εξουσίας στη σκοτεινή Βενετία του 18ου αιώνα: ένας αξέχαστος ρομαντικός ήρωας κι ένα γαϊτανάκι παθιασμένων γυναικών γύρω του. Η κυνηγός φυγόδικων Στέφανι Πλαμ σε υποθέσεις φόνου και ραντεβού κατά συρροή. Μια σπιρτόζα και ακαταμάχητη ντετέκτιβ που θα συναρπάσει κάθε αναγνώστη και αναγνώστρια.
16,60 € ► 6,50 €
16,60 € ► 6,50 €
Οι femmes fatales του Μπουνιουέλ
Η γυναίκα και το νευρόσπαστο
Pierre Louÿs Η ωραία της ημέρας
Ζοζέφ Κεσέλ
H πρωταγωνίστρια του Pierre Louÿs, που ενέπνευσε Το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου, μαγεύει σε μια κλασική νουβέλα γεμάτη ερωτισμό και ανδαλουσιανή θηλυκότητα. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει μια γυναίκα κυριευμένη από δίψα για όσα δεν μπορεί να της προσφέρει ο έγγαμος βίος; Το προκλητικό και πρωτοποριακό μυθιστόρημα που ενέπνευσε την ομότιτλη ταινία του Λουίς Μπουνιουέλ.
11,00 € ► 4,50 €
14,40 € ► 6,00 €
Φωνές που σημάδεψαν αιώνες
Το φαινόμενο Bob Dylan
Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης Έντγκαρ Άλαν Πόε
Kevin J. Hayes
Πώς η φωνή του μεγάλου τραγουδοποιού έγινε ορόσημο ενός από τα πιο σημαντικά πολιτικά κεφάλαια της σύγχρονης αμερικάνικης ιστορίας. Το βιβλίο κοσμείται με ασπρόμαυρες πολαρόιντ, αλλά και ένα έγχρωμο ένθετο που υπογράφει η φωτογράφος Μαρίλη Ζάρκου. Οι βασικοί σταθμοί της ζωής του μεγάλου ποιητή, πεζογράφου και κριτικού. Τα έργα που άσκησαν καθοριστική επιρροή στις επόμενες γενιές δημιουργών, από όλους τους χώρους της τέχνης, σε όλο τον κόσμο.
15,50 € ► 6,50 €
14,40 € ► 6,00 €
Μικρά και φθηνά
Βιβλία pocket που κάνουν καλό στην τσέπη σου
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας
Arne Dahl Φάκελος Ρέμπους
Οι άγνωστες υποθέσεις
Ian Rankin
Η έκτη περιπέτεια της Ομάδας Άλφα. Στην καλοκαιρινή Σουηδία που ποτέ δεν νυχτώνει ένα οικογενειακό έγκλημα τιμής παίρνει απροσδόκητη τροπή. Σκοτεινά εγκλήματα, σελίδες ποτισμένες με μυστήριο και αίμα, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο επιθεωρητή από το Εδιμβούργο.
8,80 € ► 4,00 €
8,80 € ► 4,00 €
Τιμωρός
Tony Parsons Τελευταία έξοδος
Federico Axat
Η δεύτερη περιπέτεια του επιθεωρητή Μαξ Γουλφ. Μια υπόθεση για τα σκοτεινά, διεστραμμένα μυστικά των ευτυχισμένων οικογενειών. Ένα πολυμεταφρασμένο διεθνές μπεστ σέλερ, ένα ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ που θα παίξει με το μυαλό σας.
7,70 € ► 3,30 €
8,80 € ► 4,00 €
Τα χρόνια της αθωότητας
Ίντιθ Γουόρτον Η κυρία με τις καμέλιες
Αλέξανδρος Δουμάς (υιός)
Το σημαντικότερο βιβλίο της Ίντιθ Γουόρτον και ένα από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα. Το 1921 απέσπασε το βραβείο Πούλιτζερ, το οποίο για πρώτη φορά απονεμήθηκε σε γυναίκα. Το κλασικό μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά εκδόθηκε πρώτη φορά το 1848, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, το 1852, διασκευάστηκε για το θέατρο και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Θρυλική παραμένει μέχρι σήμερα και η μεταφορά του στον κινηματογράφο με πρωταγωνίστρια την Γκρέτα Γκάρμπο.
6,60 € ► 3,00 €
6,60 € ► 3,00 €
Και δεν σταματάμε εδώ. Περισσότερες προσφορές μπορείτε να βρείτε
στον ιστότοπό μας με ένα μόνο κλικ
Ιστορίες που θα σας προσφέρουν απλόχερα τη ζεστασιά τους
χωρίς να επιβαρύνουν την τσέπη σας!