Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

«Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ» -ΔΙΣΚΟΠΡΟΤΑΣΗ


Μέσα στη γενική κρίση την οποία βιώνουμε καθημερινά, «ανάσα» ξενοιασιάς έρχονται να μας δώσουν τα τραγούδια, η μουσική.
Αναζητούμε κάποιον σταθμό να ακούσουμε κανένα τραγούδι, να «ξεφύγουμε» λίγο από όλα αυτά που μας ψυχοπλακώνουν, που άλλοι μας έφεραν και φρόντισαν να τα «ριζώσουν» στις ζωές μας.
Διέξοδος λοιπόν, έστω και για λίγο, είναι το τραγούδι, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ, το ΛΑΙΚΟ το αυθεντικό, όχι το φτιαχτό, εκείνο που είναι «μαζέματα», που δεν λέει κάτι απλά περνά απαρατήρητο.
Ψάχνοντας στη ραδιοφωνική «μπάντα» χθες, άκουσα ένα εξαιρετικό τραγούδι, το οποίο (όπως και πολλά άλλα του είδους του) δεν μεταδίδεται συχνά από τα ραδιόφωνα.
Ίσως γιατί δεν το τραγουδά κάποια καλλίγραμμη τραγουδίστρια που εμφανίζεται σε κάποια «πίστα» με καυτά μίνι…..
Τέλος πάντων, ακούγοντας το τραγούδι αυτό ταξίδεψα σε άλλη εποχή.
Τότε που περιμέναμε τις Κυριακάτικες εκπομπές των δισκογραφικών εταιριών για να ακούσουμε τις νέες κυκλοφορίες της δισκογραφίες από τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΩΝΕΣ!
Ήταν η εποχή, που οι συνθετες (όχι οι υπολογιστές) έγραφαν μουσική, και οι στιχουργοί έγραφαν στίχους, κάνοντας τραγούδι την καθημερινότητα μας.
Ήταν η εποχή που οι τραγουδιστές – τριες σατιριζόταν στην ΦΩΝΗ τους και όχι στις κονσόλες ήχου και στην τεχνολογία που ακόμα και το φάλτσο, και τον άφωνο, τον κάνουν να έχει φωνή.
Να επιστρέψω όμως στο τραγούδι που άκουσα και είναι και η «αιτία» της δισκοπρότασης αυτής!
Τίτλος του, «Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ», ο οποίος είναι και ο τίτλος του διπλού δίσκου (cd παρακαλώ) το οποίο σας προτείνω να αποκτήσετε.
Ο ερμηνευτής, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις γιατί είναι γνωστός τόσο στους μεγάλους, όσο και στους νεότερους.
Κυρίες και κύριοι, ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ένας κατεξοχήν Ερωτικός – Λαϊκός τραγουδιστής, και η τελευταία δισκογραφική του δουλειά «Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ».
Το cd αυτό το απέκτησα όταν πρωτοκυκλοφορησε, το 2002, και πραγματικά, το «έλιωσα» με το να μεταδίδω από τις εκπομπές μου (Λαϊκό Πάλκο και Ξεναγήσεις στο Ελληνικό Πεντάγραμμο) τα τραγούδια που περιέχει.
Έχω όλη τη δισκογραφία του Λευτέρη Μυτιληναίου, και όπως τα πιο παλιά του τραγούδια του 60’ και του 70’, έτσι και αυτά, «μιλούν» για τον καθένα μας.
Έχω την τύχη να με τιμά με την φιλία του ο Λευτέρης Μυτιληναίος εδώ και πολλά χρόνια.
Τον «πρωτογνώρισα» ακούγοντας τον να ερμηνεύει τις «Αμφιβολίες» και άλλες πολλές και μεγάλες επιτυχίες με τις οποίες πολλοί έκλαψαν, ερωτεύτηκαν, αγάπησαν, πόνεσαν, και αναρωτιόμουν πως μπορεί να επηρεάζει μια φωνή τόσο πολύ τον κόσμο.
Όταν γνώρισα τον ΑΝΘΡΩΠΟ Μυτιληναίο, μου λύθηκε κάθε απορία.
Απλός, ζεστός, καθημερινός, ο δικός μας άνθρωπος,.
Τα τραγούδια που του εμπιστευτήκαν οι δημιουργοί τους, τα ζούσε, και τα ζει και η φωνή, Έβγαινε και βγαίνει από την ψυχή!
Η τελευταία αυτή δουλειά, έχει μέσα τριάντα διαμάντια, σαν νάνοι χθες.
Σα να βγαίνουν από κάποιο τζουκ μποξ .
Πιστός στην «βαριά ιστορία» του στο χώρο του τραγουδιού, ο Λευτέρης Μυτιληναίος τραγουδά με την υπέροχη φωνή του για όλους εμάς τραγούδια που φέρουν την «δική του υπογραφή».
«Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ» - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.
Αποκτήστε όλοι αυτό το άλμπουμ, και καλά μουσικά ταξίδια!
Βασίλης Τσούγκαρης

ΝΕΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΖΩΑ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ, του Γιάννη Βαρβέρη

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

Τ. Σ. ΕΛΙΟΤ
ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ
Θεωρούμενος ως ένας από τους κορυφαίους ποιητές του 20ού αιώνα, ο Τόμας Στερνς Έλιοτ είναι αναμφισβήτητα και ο σημαντικότερος λογοτεχνικός κριτικός. Οι απόψεις του για τη λογοτεχνία και τη λογοτεχνική κριτική αποτέλεσαν τη βάση της αγγλοσαξονικής Νέας Κριτικής και διαμόρφωσαν καθοριστικά, και διεθνώς, τη μοντερνιστική προσέγγιση της λογοτεχνίας. Η βασική θέση του Έλιοτ περιέχεται στην πεποίθησή του ότι η λογοτεχνική κριτική θα πρέπει να συμπληρώνεται από μιαν ηθική και οντολογική οπτική. Επιμένοντας, εις πείσμα των εστέτ, ότι η μεγάλη ποίηση δεν θα έπρεπε να αξιολογείται μόνο με λογοτεχνικά κριτήρια, ο Έλιοτ υπογράμμιζε ταυτόχρονα ότι αν ένα κείμενο είναι λογοτεχνικό ή όχι θα μπορούσε να κριθεί μόνο με λογοτεχνικά κριτήρια.
ISBN-13: 978-960-524-389-0 | 14 X 21 εκ. | 264 σελ. | ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟ | Λιανική τιμή: 16,00

Sunset Limited με τους Γιάννη Βούρο & Αλέκο Συσσοβίτη @ Θέατρο Αυλαία


Διονύσης Σαββόπουλος - Τι έπαιξα στο Λαύριο