Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Yasmin Levy at Principal Club Theater...

To Principal Club Theater παρουσιάζει :
Yasmin Levy
Η μεγάλη ερμηνεύτρια για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!
Δευτέρα 11 April 2011 – Principal Club Theater
Η Yasmin Levy, γνωστή και ως ιέρεια των σεφαραδίτικων τραγουδιών, έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη για μία και μοναδική συναυλία στο Principal Club Theater, στις 11 Απριλίου.
Οι παραστάσεις της, προσεγμένες και ατμοσφαιρικές αφήνουν στο κοινό της την καλύτερη αίσθηση.
Με κάθε εμφάνιση της παρασύρει τους ακροατές σε ένα εσωτερικό και απολαυστικό ταξίδι.
Η αισθαντικότητα της φωνής της αγκαλιάζει το κοινό της και κάνει τον κάθε ακροατή να αισθάνεται ότι αυτή η μεγάλη ερμηνεύτρια μιλάει ξεχωριστά στον καθένα και περιγράφει κάτι από τη δική του προσωπική εμπειρία.
H Yasmin Levy, έρχεται στη χώρα μας στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο “Sentir” που χαρακτηρίζεται από κοινό και δημοσιογράφους ως θριαμβευτική.
Έχει ήδη ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρασύροντας το κοινό σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι, σε ένα ξεχωριστό είδος μουσικής, τη σεφαραδίτικη, που μετρά περισσότερα από 500 χρόνια ιστορίας.
Η μοναδική ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει στη χώρα μας το τελευταίο άλμπουμ της «Sentir», μέσα από το οποίο επανασυστήνει γνωστά ladino (Ισπανό-εβραϊκή μουσική) και flamenco κομμάτια, ενώ δεν λείπουν και καινούρια τραγούδια, καθώς επίσης και μια εξαιρετική διασκευή του «Hallelujah» του Leonard Cohen.
Yasmin Levy στις 11 Απριλίου, ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε μία μεγάλη ερμηνεύτρια.
Ι n f o :
Principal Club Theater – Thessaloniki, GR
Τel: 2310.428088
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 Έναρξη προγράμματος στις 21.30 Τιμή εισιτηρίου: 20 € presale, 25 € door Προπώληση Metropolis & Ticket House
Πληροφορίες-Κρατήσεις & Δωρεάν Μεταφορά:
2310.428088
Principal Club Theater sites:
www.principalclub.com
www.myspace.com/principalclub
www.facebook.com/principalclub

Ημερίδα στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ με θέμα: ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ

Έκθεση Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ                         
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ                            
Κ.Ε.ΔΗ.Χ                       
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ                       
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077                      
FAX : 28210 74332                           
Web SIte : www.dipeh.gr                       
Email : dipeh@otenet.gr                            
Έκθεση Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας                             
Από : 11/4/2011 Έως : 7/5/2011                         
Διοργάνωση : Δήμος Χανίων - ΚΕΔΗ Χανίων - ΚΕΔΗ Ελ. Βενιζέλου - Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Σϋνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων - ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης               
Τόπος : Παλιό Τελωνείο                          
Στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κοινωφελής Επιχειρήσεις Χανίων και Ελευθερίου Βενιζέλου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, από την Δευτέρα 11 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου 2011, στο Παλιό Τελωνείο θα λειτουργεί έκθεση Εικαστικών τεχνών, Φωτογραφίας, κατασκευών, κλπ.                     
Συμμετέχουν τα σχολεία :                   
2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου , 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων, 1o Γυμνάσιο Χανίων, Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων, Μουσικό Σχολείο Χανίων, Γυμνάσιο Πλατανιά, ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, ΕΕΕΚ Χανίων, ΕΠΑΣ Χανίων.

"ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2011"

ΑΤΗΕΝS FINE ARTS FESTIVAL
Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχαήλ Ρωμανός
www.athensfineartsfestival.gr
http://athensfineartsfestival.blogspot.com
http://dromenatechnis.blogspot.com
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΑ "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2011"
Τον μήνα Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα εικαστικά "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ" από το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που φέτος διανύει τον τέταρτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων σύγχρονης τέχνης Μιχαήλ Ρωμανού.
Στα "Δρώμενα Τέχνης", συμμετέχουν νέοι κυρίως καλλιτέχνες, που έχουν να παρουσιάσουν μία αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το κολάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις.
Η πρωτότυπη αυτή καλλιτεχνική δράση που αποτελεί ιδέα - project του Μιχαήλ Ρωμανού, λαμβάνει χώρα στο Δήμο Αθημαίων, σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης καθώς και στον εκθεσιακό χώρο ενός γνωστού Μουσείου.
Οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, χαράσσουν μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό.
Σε κάθε χώρο τέχνης μία διαφορετική ομάδα καλλιτεχνών, με κοινή αναφορά ως προς τη δουλειά τους, παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά έργα τους ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται ψηφιακά, καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης και για έναν χρόνο, από το φημοφιλές ιστότοπο προώθησης πολιτιστικών γεγονότων του Φεστιβάλ: "Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού" http://dromenatechnis.blogspot.com
H σπονδυλωτή αυτή έκθεση είναι η εξέλιξη της εικαστικής έκθεσης "Αντιπαραθέσεις στην σύγχρονη Ελληνική τέχνη" που διοργανώθηκε τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε έντεκα γκαλερί και αίθουσες τέχνης του Ιστορικού Κέντρου των Αθηνών, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας ενώ σημαντική θεωρείται η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού και το αμείωτο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη έκθεση από τους καλλιτέχνες, κυρίως της νέας γενιάς.
Tα εικαστικά "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ " είναι πολιτιστικό γεγονός και δεν έχουν εμπορικό χαρακτήρα (τα έργα τέχνης των καλλιτεχνών δεν πωλούνται, είναι μόνο προς έκθεση) και η είδοδος σε όλους τους χώρους δράσης είναι ελεύθερη στο κοινό.
ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2011"
Όσοι καλλιτέχνες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα "Δρώμενα Τέχνης 2011" και να ενημερωθούν για τους όρους της συμμετοχής, μπορούν να επικοινωνήσουν με το φεστιβάλ στέλνοντας στο e-mail: info@athensfineartsfestival.gr ένα σύντομο βιογραφικό τους και μέχρι 3 φωτογραφίες έργων τους έως τις 30 Απριλίου 2011.
Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός
http://mromanos.blogspot.com

16o Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας - ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Κ.Ε.ΔΗ.Χ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Web SIte : www.dipeh.gr
Email : dipeh@otenet.gr
16o Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας - ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Από : 11/4/2011 Έως : 16/5/2011
Διοργάνωση : Δήμος Χανίων - ΚΕΔΗ Χανίων - ΚΕΔΗ Ελ. Βενιζέλου - Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων - ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης
16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Ο Δήμος Χανίων, η Κοινωφελής Επιχειρήσεις Χανίων και Ελευθερίου Βενιζέλου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, διοργανώνουν το 16ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, από την Δευτέρα 11 Απριλίου έως την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011, στο Παλιό Τελωνείο, στην Πύλη Sabbionara και στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης».
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής :
Δευτέρα 11 Απριλίου – Σάββατο 7 Μαΐου 2011
Παλιό Τελωνείο Έκθεση Εικαστικών τεχνών, Φωτογραφίας, κατασκευών, κλπ Συμμετέχουν τα σχολεία :2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου , 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων, 1o Γυμνάσιο Χανίων, Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων, Μουσικό Σχολείο Χανίων, Γυμνάσιο Πλατανιά, ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, ΕΕΕΚ Χανίων, ΕΠΑΣ Χανίων
Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, 10.30
Πύλη Sabbionara Λύκειο Σούδας Η Ιστορία της Σούδας μέσα από τη βιογραφία ενός παππού Γενικό Λύκειο Ελ. Βενιζέλου Παραδοσιακοί Χοροί
Πέμπτη 14 Απριλίου 2011, 20.00Πύλη Sabbionara Τελετή έναρξης 16ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας Συμμετέχουν :Γενικό Λύκειο Νέας Κυδωνίας – Παραδοσιακοί Χοροί Μουσικό Σύνολο 7ου Γυμν. Χανίων και Γυμν. Νέας Κυδωνίας
Πέμπτη 14 – Παρασκευή 15 Απριλίου, 20.00
Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης» 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων «Αφιέρωμα στον : Federico Garcia Lorca»
Παρασκευή 15 Απριλίου 2011, 11.00
Πύλη Sabbionara ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου Παραδοσιακοί Χοροί – Συναυλία με έντεχνα τραγούδια 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων Παραδοσιακοί και Σύγχρονοι χοροί
Δευτέρα 2 Μαΐου 2011, 11.00
Πύλη Sabbionara 5ο Γυμνάσιο Χανίων - Παρουσίαση eTwinning. 1ο Γυμνάσιο Κισάμου – Παραδοσιακοί χοροί
Τρίτη 3 – Τετάρτη 4 Μαΐου 2011, 20.15 & 19.30 αντίστοιχα
Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης» Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλος Γρηγορίου Ξενόπουλου «Δεν είμαι εγώ»
Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, 20.00
Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης» 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων Δημήτρη Ψαθά «Ξύπνα Βασίλη»
Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, 20.30
Πύλη Sabbionara Μουσικό Γυμνάσιο Χανίων Συναυλία με Παραδοσιακή και κλασική Μουσική
Σάββατο 7 Μαΐου 2011, 19.30
Πύλη Sabbionara ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου - Λύκειο Βάμου Παραδιακοί Χοροί
Δευτέρα 9 Μαΐου 2011, 20.00
Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης» Εσπερινό Γενικό Λύκειο Χανίων
Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου «Αλίμονο στους νέους»
Τρίτη 10 – Τετάρτη 11 Μαΐου 2011, 20.00
Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης» 7ο Γυμνάσιο Χανίων Προβολή Ταινίας μικρού μήκους Παράσταση Καραγκιόζη και άλλα σκέτς καθημερινής τρέλας.
Σάββατο 14 και Δευτέρα 16 Μαΐου 2011, 19.30
Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης» ΕΠΑΣ Χανίων Δημήτρη Ψαθά «Ο Αχόρταγος»

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΟΓΧΗ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ                      
Κώστα Καλαντζή                   
Το νέο βιβλίο των εκδόσεων Λόγχη "Η οικονομία στην Νέα Ευρώπη" περιλαμβάνει κείμενα και λόγους του ηγέτη του Ράϊχ Αδόλφου Χίτλερ και των Βάλτερ Φούνκ, υπουργού Εθνικής Οικονομίας του Γ’ Ράιχ και προέδρου της Ράιχσμπανκ, Καρόλου Κλώντιους πρέσβη της Γερμανίας, Βάλτερ Νταρρέ υπουργoύ Επισιτισμού και Γεωργίας, του Πουλ αντιπρόεδρου της Ράιχσμπανκ, Χέρμαν Αλς μέλoυς του Συμβουλίου της Ντόιτσεμπανκ, Λάντφριντ υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας του Ράιχ και δρ Ίλγκνερ, μέλους του Συμβουλίου της Ανωνύμου Βιομηχανικής Εταιρίας Φάρμπεν.               
Οι οικονομικές θέσεις, έχουν διατυπωθεί μετά την έναρξη του πολέμου 1939-1941 όταν υπήρχε αισιοδοξία για την δημιουργία της Νέας Ευρώπης στην οποία θα είχε εξουδετερωθεί ο Μπολσεβικισμός και η πλουτοκρατική εκμετάλλευσης των Ευρωπαϊκών λαών.                       
δείτε περισσότερα εδώ                    
ISBN: 978-960-6804-12-0                         
240 σελίδες                          
βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ                      
Πινδάρου 16-20, Αθήνα                    
τηλ. 210 3611590 - fax:211 780 1821                       
www.logxi.com                        
info@logxi.com