Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά στα Τουρκικά

Σας ενημερώνουμε ότι τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά Ο Κροκόδειλος που Πήγε στον Οδοντογιατρό, Ο Φωτογράφος Φύρδης Μίγδης, Ο Ταύρος που Έπαιζε Πίπιζα από τη σειρά Ιστορίες από το νησί των πυροτεχνημάτων κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα Τουρκικά από τις εκδόσεις Altin Kitaplar, σε μετάφραση Άρη Τσοκώνα.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΡΓΗ

Πλησιάζουν οι μέρες για την Μεγάλη Συναυλία του καλοκαιριού.
Μπήκαμε στην τελική ευθεία και οι μαθητές Μουσικής και Χορού της "ΣΥΝΘΕΣΗΣ" που θα εμφανιστούν σ΄ αυτή την όμορφη εκδήλωση δουλεύουν πειρετωδώς.
Τώρα που οι μέρες είναι δύσκολες, εξ αιτίας των καιροσκόπων πολιτικών μας, όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όπως ο παιδικός καρκίνος ανεβαίνουν έναν τεράστιο Γολγοθά.
Ας σταθούμε δίπλα τους!!!!
Θα είναι καλύτερα και γι αυτούς αλλά πιστέψτε με και για μας!!!
Ας είμαστε όλοι στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9 το βράδυ!
Ας διαμαρτυρηθούμε, γιατι θα διαμαρτυρηθούμε σ΄ αυτήν την Συναυλία, για όσα συμβαίνουν γύρω μας με έναν άλλον τρόπο βοηθώντας να γίνουν πράγματα που δεν έγιναν απ΄αυτούς που τόσα χρόνια τρώνε με διπλές μασέλες!
Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ν. Προποντίδας με την Βοήθεια της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Ν. Μουδανιών "Βιθυνία".

Η ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ ΠΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ALBUM THΣ ΖΩΗΣ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ ''ZΟΕ'S COCE'' ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η Ζωή Τηγανούρια στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ                            
Δευτέρα 18 ιουλίου 2011 ώρα έναρξησ 21:30                             
“O κώδικας της Ζωής” είναι μια μουσική παράσταση όπου η Ζωή Τηγανούρια, με το ακορντεόν ως σολιστικό όργανο, παρουσιάζει ορχηστρικές συνθέσεις από το ολοκαίνουριο πέμπτο της άλμπουμ με τίτλο “Zoe’s code” σε σύνθεση, ενορχήστρωση και παραγωγή δική της, με ρυθμούς Pop, Dance, Electro Tango, Παραδοσιακούς, Latin, καθώς και δύο νέα τραγούδια τα ''avec toi'' & ''sodom and gomorrah'' μέσα από μια μεγάλη συνεργασία με την Ιταλίδα τραγουδίστρια In Grid,σε αγγλικό και γαλλικό στίχο από την στιχουργό Ρεβέκκα Ρούσση.                          
Στη παράσταση ''Zoe’s Code Live'' η Zωή Τηγανούρια συνδυάζει ευχάριστα και με συνοχή τους ‘’δρόμους’’ της Δύσης με τους Λαϊκούς Βαλκανικούς και Παραδοσιακούς ρυθμούς. Διασκευάζει με τον αισθησιακό δυναμισμό της γνωστούς συνθέτες όπως οι Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Mariano Mores, Β. Τσιτσάνης, Goran Bregovic, M.Χιώτης, Μ. Βαμβακάρης,Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, και παρουσιάζει επιλεγμένες στιγμές από τις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές της .                    
Το τραγουδιστικό και μουσικό μέρος του προγράμματος έχουν αναλάβειη καταξιωμένη τραγουδίστρια Ειρήνη Χαρίδου καθώς και οι εξαίρετοι μουσικοί Ηλίας Αργυρόπουλος στο Πιάνο, Στέλιος Γενεράλης στα Τύμπανα, Δημήτρη Χριστόπουλος στο Μπάσο. Guest στο Μπαγλαμαδάκι η Κωνσταντίνα Θεοφίλου.                           
Την εκδήλωση παρουσιάζει η Δημοσιογράφος –Παρουσιάστρια Κλέλια-Φανή Χαρίση η οποία δηλώνει την παρουσία της και στο Album με το ποίημα "Εν αρχή ην ο ήχος'' αφιερωμένο στη Σαμοθράκη.                          
Ώρα Έναρξης 21:30 Τιμή Εισιτηρίου:10 €                            
Φεστιβάλ Μονή Λαζαριστών 2011                         
Κολοκοτρώνη 21 564 30                         
Σταυρούπολη Θεσσαλονίκη                         
Τ 2310 589.200                         
F 2310 651.099                         
Ε press@monilazariston.gr                                  
www.monilazariston.gr                            
Facebook: Moni Lazariston Festival                                 
http://www.youtube.com/user/monilazariston                                 
http://www.dailymotion.com/MoniLazaristonFestival                             
Ακούστε κομμάτια από το ''ZOE'S CODE''                                    
http://www.youtube.com/watch?v=ovVO78OG-0g ''Avec toi''                            
http://www.youtube.com/watch?v=Ot4CLwEs900 ''Nostalgia''

Στην πίσσα και στα πούπουλα

Στην πίσσα και στα πούπουλα                                         
Βίος και πολιτεία ενός ρεμπέτη της φυλής των Τσερόκι                                
Νίκος Βερόπουλος White Feather                                        
Δρόμων, 2011                            
510 σελ.                             
ISBN 978-960-694-102-3                               
[Κυκλοφορεί]                         
Η αληθινή ιστορία του "Λευκού Φτερού", ενός Έλληνα Ινδιάνου, γραμμένη από τον ίδιο. Μια ζωή σαν παραμύθι χωρίς τέλος, που διαδραματίζεται μέχρι τις μέρες μας.                           
Ο Νίκος Βερόπουλος κάνει κατάθεση ψυχής περιγράφοντας όλα όσα του συνέβησαν στη διάρκεια ενός απίστευτου οδοιπορικού στο χώρο και στο χρόνο, με έναν τρόπο που μπορεί να καταπλήξει όχι μόνο τους φίλους του και τα άτομα εκείνα που τον γνώρισαν στη διαδρομή, αλλά και όσους θα τον γνωρίσουν μέσα από αυτό το βιβλίο.                        
Εμπειρίες μοναδικές, συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους στα πέρατα της γης, επικίνδυνες αποστολές, προσωπικές μάχες με τη ζωή σ’ έναν άνισο αγώνα, είναι μερικά μόνο από τα γεγονότα που συνθέτουν τη διαδρομή του στο μονοπάτι που διάλεξε, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.                         
Εντελώς ασυμβίβαστος με το σύστημα, γνήσιος ρεμπέτης με μποέμικη νοοτροπία, φιλόσοφος και οραματιστής, εξελίσσεται σ’ έναν σύγχρονο μονομάχο!...

Νέος τίτλος: Το φως στο σκοτάδι, Μαρίνα Κουλούρη

Σας ενημερώνουμε πως κυκλοφορεί το μυθιστόρημα Το φως στο σκοτάδι της Μαρίνας Κουλούρη.

Νέα βιβλία

ISBN: 978-960-03-5262-7
ISBN: 978-960-03-5308-2
ISBN: 978-960-03-5327-3
ISBN: 978-960-03-5328-0
ISBN: 978-960-03-5258-0
ISBN: 978-960-03-5332-7





Διαπολιτισμική εκπαίδευση στο ελληνικό σχολείο

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 17 Χ 24
ΣΕΛΙΔΕΣ:239
isbn: 978-960-6748-91-2
Στο παρόν βιβλίο η Διαπολιτισμική εκπαίδευση γίνεται αντιληπτή ως μια αρχή που πρέπει να διαπερνά το σύνολο του σχολικού προγράμματος. αλλά και ως στόχος για δράση προς την κατεύθυνση της ισότητας ευκαιριών στην εκπείδευση και την κοινωνία.
Έμφαση δίνεται στην ανάγκη να εξαλειφθούν τα στερεότυπα, οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, συνεπώς και στους εκπαιδευτικούς θεσμούς.
Στόχος του συγγραφέα είναι να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε θέματα σχετικά με τις θεωρητικές και πρακτικές διαστάσεις της διαπολιτισμικής προσέγγισης στο εκπαιδευτικό τους έργο.
Γίνεται αναφορά σις έννοιες: διαπολιτισμική αγωγή, διαπολιτισμική εκπάιδευση, διαπολιτισμική παιδαγωγική και διαπολιτισμική παιδεία. Στον κομβικό ρόλο των εκπαιδευτικών στο σημερινό πολυπολιτισμικό σχολείο και σε θέματα που αφορούν τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως μητρικής και ως δεύτερης ξένης γλώσσας.
Παρουσιάζονται μοντέλα συμβουλευτικής και δραστηριότητες που προωθούν τη συνεργασία, την ανάπτυξη στρατηγικών και τρόπων επικοινωνίας για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα σέβεται τη διαφορετικότητα και θα ευνοεί την πολιτισμική εξέλιξη όλων των μαθητών, ενώ τονίζεται και ο ρόλος του Ολοήμερου Διαπολιτισμικού σχολείου.
Επισημαίνεται ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησησς, η οποία με τις δικές της πρωτοβουλίες μπορεί να βοηθήσει το έργο του σχολείου, των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ώστε να προωθούνται και να κατοχυρώνονται στην πράξη τη ανθρώπινα δικαιώματα.
Τέλος παρουσιάζεται ο ρόλος του Σχολικού Συμβούλου, οι νομοθετικές ρυθμίσεις που τον διέπουν και ο ρόλος του στην προώθηση παρεμβάσεων διαπολιτισμικού χαρακτήρα, που αφορούν στην οργάνωση και διοίκηση των σχολείων, στο σχολικό πρόγραμμα, στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών, στη γλωσική διδασκαλία, στις σχέσεις γονέων και τοπικών κοινωνιών, με στόχο τη διαμόρφωση συνθηκών για την ομαλή ένταξη όλων των μαθητών.

ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΖΩΗ - ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ