Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Βιβλία δραστηριοτήτων από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Η Πούλια και ο Αυγερινός -Σειρά: Παίζω με λαϊκά παραμύθια
Βιβλία δραστηριοτήτων

Συγγραφέας:Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Μιχάλης Κασάπης
Έτος:2006
Σχήμα:17x24
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:960-6638-19-7 6.00 €

Ο Δεκατρής Σειρά: ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΛΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Βιβλία δραστηριοτήτων

Συγγραφέας:Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Μιχάλης Κασάπης
Έτος:2006
Σχήμα:17x24
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:960-6638-18-9 6.00 €

Ο Σπανός και ο Δράκος -Σειρά: ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΛΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Βιβλία δραστηριοτήτων

Συγγραφέας:Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Μιχάλης Κασάπης
Έτος:2006
Σχήμα:17x24
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:960-6638-20-0 6.00 €

Ζωγραφίζω και μαθαίνω τις εποχές με την ποντικοπαρέα
Βιβλία δραστηριοτήτων

Συγγραφέας: Φερένα Σκόρδη'>Φερένα Σκόρδη
Εικονογράφος: Φερένα Σκόρδη'>Φερένα Σκόρδη
Έτος:29 Μαίου2009
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:112
Εξώφυλλο:μαλακό
ISBN:978-960-6864-16-2 13.00 €

Με παιχνίδι γράφω λέξη και στην πρώτη πιάνω θέση
Βιβλία δραστηριοτήτων

Συγγραφέας:Έλενα Αρτζανίδου
Εικονογράφος: Μαρία Πεπονά
Έτος:29 Μαίου2009
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:960-6638-81-7

Παίζω κρυφτό με τα ζώα του δάσους
Βιβλία δραστηριοτήτων

Συγγραφέας:Ντίνα Χατζηνικολάου
Εικονογράφος: Μαρία Πεπονά
Έτος:2005
Σχήμα:24x22
Σελίδες:24
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:960-6638-11-1 6.00 €

Ο μικρός Αλέξανδρος και η μεγάλη του παρέα - Ο Αλέξανδρος και το μυστικό της ανάγνωσης
Βιβλία δραστηριοτήτων

Συγγραφέας:Ανδρέας Καρακίτσιος
Εικονογράφος: Χρήστος Δήμος
Έτος:1 Οκτωβρίου 2010
Σχήμα:22x24
Σελίδες:48
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN:978-960-6864-59-9

Νέες κυκλοφορίες | Προσφορά Ιουλίου


Το τραγούδι του ευνούχου
Κατερίνα Καριζώνη
ISBN: 978-960-03-5586-4
Τιμή: 12,00 €
Ένας έφηβος με άγνωστη καταγωγή και με το παράξενο όνομα «Ρος» μεγαλώνει σε ορφανοτροφείο ευνούχων στα Κρούσια της Μακεδονίας τον 13ο αιώνα, λίγα χρόνια μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους. Ανακαλύπτει σταδιακά έναν κόσμο όπου όλα είναι ρευστά και συγκεχυμένα, ενώ στο πέρασμά του ανάβει άσβεστα ερωτικά πάθη, που γίνονται συχνά θανατηφόρα.
Στην περιοχή βρίσκεται και το φέουδο ενός Γάλλου μαρκήσιου, ο οποίος προετοιμάζεται για τον γάμο του με την κόρη του αυτοκράτορα. Το προεόρτιο κλίμα διαταράσσεται όταν προσλαμβάνεται μια νεαρή καλλονή, η Ρωξάνη, για να εργαστεί στο κτήμα του. Η όμορφη γυναίκα γίνεται αμέσως μήλο της έριδος για τον αντρικό πληθυσμό και προκαλεί το μίσος των άλλων γυναικών.
Τα δύο πρόσωπα, ο Ρος και η Ρωξάνη, συμπλέκονται αινιγματικά μες στον λαβύρινθο της ιστορίας, αποκρύπτοντας την πραγματική, ίσως και σκοτεινή τους ταυτότητα. Ποιο κοινό στοιχείο τούς συνδέει; Ποια μυστικά ορίζουν τη μοίρα τους; Και γιατί δεν πρέπει αυτά να αποκαλυφθούν;
Ένας αιώνας που σπαράσσεται από πολέμους και λεηλασίες. Μια εποχή όπου οι ανατροπές είναι στοιχείο της καθημερινής ζωής. Μια κοινωνία που ευνουχίζει τα παιδιά της για να ξεπλύνει τις αμαρτίες της.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ

Η καμένη βάτος
Μάνες Σπέρμπερ
ISBN: 978-960-03-5575-8
Τιμή: 19,00 €
Στη δεκαετία του ’30, ο σταλινισμός διαποτίζει τις συνειδήσεις των λαών της Δ. Ευρώπης και της ΕΣΣΔ. Όμως οι περισσότεροι κομουνιστές πιστεύουν ότι το δηλητήριο ήταν βάλσαμο. Λίγοι συνειδητοποιούσαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, πως είχαν κάνει λάθος. Οι προσβολές της αλήθειας και οι ενδοκομματικές προδοσίες (φαινόμενα που αποτυπώθηκαν καθαρά στις δίκες της Μόσχας) διέψευσαν με τραγικό τρόπο τα οράματα όσων είχαν επενδύσει όλη τους την υπόσταση στην υπόθεση της σοσιαλιστικής επανάστασης. Ένας απ’ αυτούς ήταν ο Ντόινο Φάμπερ, ιστορικός, ηγετικό στέλεχος του γερμανικού ΚΚ, κεντρικός ήρωας του βιβλίου. Μέσα από τη διαδρομή του επαναστάτη-στοχαστή, ο συγγραφέας στήνει μια μεγαλειώδη τοιχογραφία της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, εισχωρεί στα άδυτα της Κομιντέρν και αποκαλύπτει ότι το εργαστήρι των μηχανισμών που αλλοίωσαν τα ανθρωπιστικά ιδεώδη της Επανάστασης δεν είχε άλλη έδρα από τη μεγαλύτερη των αβύσσων: την ανθρώπινη ψυχή. Προσωπικά πάθη και αδυναμίες διαπλέκονται σ’ ένα μείγμα εκρηκτικό, που τινάζει πολλές ζωές στον αέρα.
Ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα που μένει αξέχαστο στη μνήμη του αναγνώστη.
«Opus magnum της ευρωπαϊκής μυθιστοριογραφίας του 20ού αιώνα. Έργο πολιτικό και φιλοσοφικό, απαράμιλλο “πορτρέτο των καιρών μας”, που συνδυάζει το πάθος ενός Ντοστογιέφσκι με την πνευματική διαύγεια των Γάλλων ηθικολόγων».
Ζίγκριντ Λεντς
«Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της μεταπολεμικής περιόδου, που δεν θα δίσταζα να τοποθετήσω δίπλα στο Πόλεμος και Ειρήνη του Τολστόι».
Χάινριχ Μπελ
«Η Σάγκα της Κομιντέρν».
Άρθουρ Καίστλερ
«“Σάγκα της Κομιντέρν”, ναι, αλλά παράλληλα ένα αριστούργημα όπου θίγονται οι πιο θεμελιώδεις όψεις της ανθρώπινης υπόστασης».
Μαρσέλ Ράιχ-Ρανίτσκι
«Το μυθιστόρημα του 20ού αιώνα που εγώ προσωπικά αγάπησα περισσότερο (μαζί με το Χόμο Φάμπερ, τη Μαλίνα (Ί. Μπάχμαν), τον Ξένο, το Λύκο της Στέπας και τη Δίκη) είναι το Δάκρυ στον Ωκεανό, του Μανές Σπέρμπερ. […] Ένα στοιχείο που αγαπώ στον συγγραφέα αυτόν, είναι ο αισιόδοξος σκεπτικισμός του».
Ντανιέλ Κον Μπεντίτ
 
Ο κολυμβητής
Τζον Τσίβερ
ISBN: 978-960-03-5578-9
Τιμή: 14,00 €
Ο Τζον Τσίβερ, παρότι χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους τρεις σημαντικότερους ηθογράφους της λευκής, προνομιούχας Αμερικής του 20ού αιώνα μαζί με τον Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και τον Τζον Άπνταϊκ, μεταφράζεται ουσιαστικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Συγγραφέας που θεωρείται από τους σπουδαιότερους διηγηματογράφους του κόσμου, ο Τσίβερ μας μεταφέρει σε έναν κόσμο επιφανειακά υποδειγματικό, όπου οι άντρες παίρνουν κάθε πρωί το τρένο για να πάνε στη δουλειά τους στη Νέα Υόρκη, οι γυναίκες συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, τα παιδιά πηγαίνουν σε καλά σχολεία, ενώ τα πάρτι είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Τα σπίτια είναι μεγάλα, οι κήποι τακτοποιημένοι και πολύχρωμοι, και όλοι δηλώνουν ευτυχείς. Πίσω όμως από τη λαμπερή αυτή πρώτη εντύπωση ελλοχεύει ο κίνδυνος. Κι είναι αυτή η αίσθηση του εύθραυστου και του επισφαλούς που δίνει στα διηγήματα αυτής της συλλογής την αύρα των μικρών αριστουργημάτων.
«Υποθέτω ότι θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει αυτά τα διηγήματα τσεχοφικά, αν μη τι άλλο λόγω της ικανότητας του Τσέχοφ να καταγράφει σημαντικές στιγμές σε συνηθισμένες ζωές με χιουμοριστική συμπόνια και χωρίς συγκατάβαση, αλλά και λόγω της ικανότητας του Τσίβερ να γράφει μια υπέροχη, ελεγειακή τελευταία παράγραφο που περικλείει μέσα της ολόκληρο το διήγημα αλλά ταυτόχρονα το υπερβαίνει, λες και το όλο πράγμα τελικά τινάζεται στον αέρα σαν ένα είδος διονυσιακής τελετής. Θα μπορούσε επίσης κανείς να πει ότι ο Τσίβερ είναι λιγότερο ζοφερός από τον Κάρβερ και περισσότερο ευρύς, ειρωνικός και παιχνιδιάρης από τον Χέμινγουεϊ. Τελικά όμως είναι σχεδόν πάντοτε ο εαυτός του, με κάθε πρόταση καλοζυγισμένη και ισορροπημένη ώστε να λέει το σωστό πράγμα και συχνά ακόμη περισσότερα, ώστε να εξυψώνεται στο σημείο που ενώνει το καθημερινό τρένο με τον ευρύτερο πολιτικό σιδηρόδρομο».
Χανίφ Κιουρέισι

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
 
Η θεία Χούλια και ο γραφιάς
Μάριο Βάργκας Λιόσα
ISBN: 978-960-03-5573-4
Τιμή: 18,00 €
Ένας δεκαοχτάχρονος επίδοξος συγγραφέας, ο Μάριο, ερωτεύεται τη θεία του τη Χούλια. Η ανορθόδοξη αυτή σχέση, στη Λίμα της δεκαετίας του ’50, προκαλεί ένα μικρό σκάνδαλο και η οικογένεια προσπαθεί να ανακόψει με κάθε τρόπο την πορεία του ερωτικού αυτού πάθος προς τον γάμο. Ταυτόχρονα, στον ραδιοφωνικό σταθμό όπου μαθητεύει ο Μάριο εμφανίζεται ένας καταξιωμένος σεναριογράφος ραδιοφωνικών ιστοριών, ο Πέδρο Καμάτσο, του οποίου οι μελοδραματικές ιστορίες γίνονται εξαιρετικά δημοφιλείς στο κοινό. Η πραγματική ιστορία του Μάριο και της Χούλια και οι επινοημένες ιστορίες του Καμάτσο έχουν την ίδια βαρύτητα και σχέση που έχουν οι ιστορίες της ζωής με τις σαπουνόπερες, αφού «συχνά οι αλήθειες, όταν περνούν στη μυθοπλασία, μεταμορφώνονται πάντα σε ψέματα».
Ένα από τα γνωστότερα και δημοφιλέστερα μυθιστορήματα του νομπελίστα Μάριο Βάργκας Λιόσα, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ισπανικά το 1977 και εδώ παρουσιάζεται σε νέα μετάφραση.

Μια μικρή γερμανική πόλη
Τζον Λε Καρέ
ISBN: 978-960-03-5589-5
Τιμή: 15,00 €
Τέλη της δεκαετίας του ’60. Ο Χάρτινγκ, υπάλληλος της Βρετανικής Πρεσβείας στη Βόννη, εξαφανίζεται και μαζί του εξαφανίζονται σαράντα πέντε άκρως απόρρητοι φάκελοι. Η στιγμή είναι κρίσιμη και ενδεχομένως διόλου τυχαία. Φοιτητές και νεοναζί διαδηλώνουν στους δρόμους, ενώ διαπραγματεύσεις ζωτικής σημασίας βρίσκονται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες. Ο αξιωματικός ασφαλείας Άλαν Τέρνερ στέλνεται από το Λονδίνο στη Βόννη για να εντοπίσει τον αγνοούμενο και τους φακέλους. Εντωμεταξύ το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Γερμανίας απειλούν να συγκρουστούν οδηγώντας σε έναν βίαιο εφιάλτη.
«Το Mια μικρή γερμανική πόλη είναι ένα συναρπαστικό, ευκολοδιάβαστο και με εξαιρετική πλοκή μυθιστόρημα. Ο Λε Καρέ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μπορεί να γράφει αυτού του είδους τα βιβλία καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο – και μάλιστα χωρίς να επαναλαμβάνει τον εαυτό του».
Richard Boston, New York Times

ΣΑΤΙΡΙΚΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ για το Δελτίο των εννέα
Θόδωρος Καρζής
ISBN: 978-960-03-5601-4
Τιμή: 6,00 €
Ένας ρεπόρτερ τολμηρός
το πήρε απόφαση: «Εμπρός!»
Κι αφήνοντας του κόσμου την παράνοια
φτερούγισε ψηλά προς τα ουράνια.
Τι είδε κι άκουσεν εκεί
θα μάθουν τώρα μερικοί,
γιατροί, αεροπόροι κι εμποράκοι
απ’ το μικρούλι τούτο βιβλιαράκι.
Θα γίνει κάποιος πιο σοφός;
«Βεβαίως» –λέμε– και «σαφώς».
Γιατί και ποιος δε θα ’θελε να ξέρει
το τι του μέλλεται σ’ αυτά τα μέρη;

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Το τραγούδι του ευνούχου
Κατερίνα Καριζώνη
ISBN: 978-960-03-5607-6
Τιμή: 8,90 €
Ένας έφηβος με άγνωστη καταγωγή και με το παράξενο όνομα «Ρος» μεγαλώνει σε ορφανοτροφείο ευνούχων στα Κρούσια της Μακεδονίας τον 13ο αιώνα, λίγα χρόνια μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους. Ανακαλύπτει σταδιακά έναν κόσμο όπου όλα είναι ρευστά και συγκεχυμένα, ενώ στο πέρασμά του ανάβει άσβεστα ερωτικά πάθη, που γίνονται συχνά θανατηφόρα.
Στην περιοχή βρίσκεται και το φέουδο ενός Γάλλου μαρκήσιου, ο οποίος προετοιμάζεται για τον γάμο του με την κόρη του αυτοκράτορα. Το προεόρτιο κλίμα διαταράσσεται όταν προσλαμβάνεται μια νεαρή καλλονή, η Ρωξάνη, για να εργαστεί στο κτήμα του. Η όμορφη γυναίκα γίνεται αμέσως μήλο της έριδος για τον αντρικό πληθυσμό και προκαλεί το μίσος των άλλων γυναικών.
Τα δύο πρόσωπα, ο Ρος και η Ρωξάνη, συμπλέκονται αινιγματικά μες στον λαβύρινθο της ιστορίας, αποκρύπτοντας την πραγματική, ίσως και σκοτεινή τους ταυτότητα. Ποιο κοινό στοιχείο τούς συνδέει; Ποια μυστικά ορίζουν τη μοίρα τους; Και γιατί δεν πρέπει αυτά να αποκαλυφθούν;
Ένας αιώνας που σπαράσσεται από πολέμους και λεηλασίες. Μια εποχή όπου οι ανατροπές είναι στοιχείο της καθημερινής ζωής. Μια κοινωνία που ευνουχίζει τα παιδιά της για να ξεπλύνει τις αμαρτίες της.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΟΥΛΙΟΥ


ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ


ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

NEIL. A. CAMPBELL-JANE B. REECE
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΜΟΣ ΙΙΙ

Η Βιολογία των Campell & Reece —και των συνεργατών τους— είναι ένα βιβλίο γενικής βιολογίας δοκιμασμένο στη διεθνή, άκρως ανταγωνιστική αγορά, με μακροχρόνια διεθνή αναγνωρισιμότητα, επιστημονική εγκυρότητα και απήχηση, ιδίως στα αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Συνδυάζει τη σύγχρονη βιολογική γνώση με την προσπάθεια για ενεργητική μάθηση εκ μέρους του αναγνώστη. Το βιβλίο απευθύνεται σε πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές των βιολογικών επιστημών, αλλά και κάθε άλλου κλάδου των φυσικών επιστημών — φυσικής, χημείας, εφαρμοσμένων μαθηματικών και πληροφορικής, γεωλογίας, γεωπονίας, βιοχημείας κ.λπ. Το μεγαλύτερο μέρος της ύλης του θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλο και για την εισαγωγή στη σύγχρονη βιολογία φοιτητών ιατρικών σχολών και σχολών συναφών με την ιατρική. Επίσης, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στη διεπιφάνεια της βιολογίας με τη βιοτεχνολογία, την πληροφορική, τη βιοηθική, την ιατρική τεχνολογία, τη βιοφυσική, τη βιοχημεία κ.λπ., δεδομένου ότι στα προγράμματα αυτά συμμετέχουν μεταπτυχιακοί σπουδαστές με διαφορετικό επιστημονικό υπόβαθρο. Ωστόσο, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, η Βιολογία των Campell & Reece προσφέρεται και ως «βιβλίο αναφοράς» για τους καθηγητές βιολογίας στη Μέση Εκπαίδευση, οι οποίοι παραμένουν χωρίς ισχυρή βιβλιογραφική κάλυψη μέχρι σήμερα. Η παρούσα ελληνική έκδοση στηρίζεται στην πιο πρόσφατη, ανανεωμένη 8η αγγλική έκδοση, που κυκλοφόρησε παγκοσμίως το 2009.

ΒΙΟΛΟΓΙΑ
ISBN-13: 978-960-524-328-9 | 21 X 29 εκ. | Σκληρόδετο | 830 σελ. | Λιανική τιμή: 60,00

Βίκυ Μοσχολιού - στην πόρτα του παράδεισου / Δ. Μούτσης