Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Σάββατο 9 Μαΐου η Κέλλυ Σταμουλάκη και οι Ακροβάτες της τύχης στην Διάμετρο στην Χαλκίδα!

Σάββατο 9 Μαΐου η Κέλλυ Σταμουλάκη και οι Ακροβάτες της τύχης στην Διάμετρο στην Χαλκίδα!
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Ακροβάτες της τύχης»
Οι   εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Κέλλυ Σταμουλάκη σας προσκαλούν το Σάββατο 9 Μαΐου στις 10:30 το πρωί στην παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου της παράστασης της Παιδικής σκηνής του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου
«Ακροβάτες της τύχης»!
Η συγγραφέας μαζί με τους ηθοποιούς  Ορέστη  Τρίκα, Μυρσίνη Δόξα,  Νικόλα Μπράβο κ.α.    θα ζωντανέψουν το βιβλίο και τις μουσικές του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο βιβλιοπωλείο Διάμετρος στην Χαλκίδα
Βιβλιοπωλείο Δάμετρος Πάροδος  Ιφιγενείας, Χαλκίδα τηλ. 2221021796

Ο Μύρων Μιχαηλίδης διευθύνει την Κ.Ο.Θ.

Ο Μύρων Μιχαηλίδης διευθύνει την Κ.Ο.Θ.
Έργα Γκλαζουνόφ, Σκριάμπιν, Μπραμς
Μια ξεχωριστή συναυλία με έργα σπουδαίων συνθετών διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μύρωνα Μιχαηλίδη και με τη σύμπραξη του ταλαντούχου Ρώσου πιανίστα Evgeny Starodubtsev.
Η συναυλία ανοίγει με την Εισαγωγή από τη διάσημη όπερα Πρίγκιπας Ιγκόρ (διασκευή Norman Richardson), ένα έργο που γράφτηκε από τον Αλεξάντρ Μποροντίν αλλά ολοκληρώθηκε και ενορχηστρώθηκε από το στενό του φίλο Αλεξαντρ Γκλαζουνόφ μετά το θάνατο του συνθέτη. Στη συνέχεια ακολουθεί το Κοντσέρτο για πιάνο σε φα δίεση Ελάσσονα, έργο 20 του πρωτοπόρου συνθέτη Αλεξαντρ Σκριάμπιν, που φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του. Το Κοντσέρτο θα ερμηνεύσει ο πιανίστας Evgeny Starodubtsev, νικητής του 6ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «Γιώργος Θυμής» 2013. Η συναυλία θα κλείσει με την εντυπωσιακή Συμφωνία αρ. 3 σε φα Μείζονα, έργο 90 του Γιοχάνες Μπραμς.   
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. και ώρα 20:30.    
Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€ (φοιτητές, σπουδαστές, άνεργοι)
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους), τηλ: 2310.236990

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ονειροπόλος κύριος Τσβάιχ
Εκδήλωση-αφιέρωμα στον εμβληματικό αυστριακό συγγραφέα ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑΪΧ
Τρίτη 5 Μαΐου 2015, στις 8 μ.μ.
Θα μιλήσουν ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας-μεταφραστής, η Χρύσα Σπυροπούλου, συγγραφέας-βιβλιοκριτικός, και η Γιώτα Λαγουδάκου, μεταφράστρια και επιμελήτρια της ανθολογίας «Ο ονειροπόλος κύριος Τσβάιχ».
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μπέκος.
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν η νουβέλα του Ταξίδι στο παρελθόν και η ανθολογία Ο ονειροπόλος κύριος Τσβάιχ σε επιμέλεια και μετάφραση της Γιώτας Λαγουδάκου, μια έκδοση που περιλαμβάνει μια επιλογή από διηγήματα και νουβέλες του σπουδαίου συγγραφέα και προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη μια αναπάντεχη θεώρηση του πολυποίκιλου πεζογραφικού του έργου.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
«Θαλασσάκι μου: Υποβρύχιο σχολείο»
Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς και γονείς με αφορμή το βιβλίο Το μυστικό της φώκιας της Ελένης Σβορώνου
Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, στις 7 μ.μ.
Με αφορμή την τελευταία περιπέτεια του ντετέκτιβ Βεντουζίνι στήνουμε ένα εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το θαλάσσιο περιβάλλον, το Αιγαίο και τις Κυκλάδες. τη ζωή μας. Μέσα από την προσπάθεια επίλυσης της μυστηριώδους εξαφάνισης της φίλης του Βεντουζίνι, της φώκιας, θα διερευνήσουμε πώς συνδέονται όλα, από το φυτοπλαγκτόν ως τον καρχαρία και τον άνθρωπο, με τρόπο καθόλου προφανή.
Μαζί μας θα είναι η Μαρία Λιβανού, από το πρόγραμμα «Κυκλάδες Life» του WWF Ελλάς, και η Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, WWF Ελλάς, οι οποίες θα μας δώσουν βασικά κλειδιά για να φτάσουμε στη λύση!
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός βιβλίου της σειράς «Ντετέκτιβ Βεντουζίνι» (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ). Στη σειρά κυκλοφορούν τα βιβλία: Ένα τόσο δα λεκεδάκι, Ο βυθός με τα σοκολατόδεντρα, Το μυστικό της φώκιας.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από το εργαστήριο. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ζωγραφική, πες μου τα μυστικά σου της Μαρί Σελιέ
Σάββατο 9 Μαΐου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 5 ετών
Έλα να μπούμε μαζί στον κόσμο της ζωγραφικής και να ανακαλύψουμε τα μυστικά του!
Μαζί με τη θεατροπαιδαγωγό Δήμητρα Νικολοπούλου θα ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι γεμάτο πίνακες, θέματα και λέξεις, που όλα συνδέονται μεταξύ τους και θα μάθουμε ότι η τέχνη είναι τόσο πλατιά όσο ο κόσμος μας!
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τα σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που διοργανώνονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και απευθύνονται σε ενηλίκους.
1. Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Μυθιστόρημα / Διήγημα (διάρκεια: 24 ώρες / 8 συναντήσεις) με τον Κωνσταντίνο Τζαμιώτη
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 28/4/2015, στις 5 μ.μ.
2. Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 30/4/2015, στις 6 μ.μ.
Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Στις ενημερωτικές συναντήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σύντομη παρουσίαση για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου από τον/την εισηγητή/τριά του, ο οποίος/η οποία στη συνέχεια μπορεί να απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε από φέτος να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ



ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ
Εξοχικό με πισίνα του Herman Koch
O συγγραφέας μάς βάζει εξαρχής στον ρόλο του οικογενειακού ιατρού των «διασημοτήτων» Μαρκ Σλόσερ, με στόχο την περιγραφή των οικογενειακών του διακοπών. Η ιστορία εκτυλίσσεται το περασμένο καλοκαίρι στο εξοχικό του αστέρα της υποκριτικής Ραλφ Μέγιερ και της οικογένειάς του. Καθώς όλα κυλούν ομαλά και οι ήρωες του Koch προσπαθούν να συνυπάρξουν, ένα βίαιο συμβάν είναι εκείνο που θα διαταράξει τις ισορροπίες της οικογενειακής (και ίσως ειδυλλιακής ως τότε) ατμόσφαιρας. Πώς όμως μπορεί να εμπλέκονται οι δύο οικογένειες σε αυτό; Είναι σε θέση ένας ιατρός να αφουγκραστεί τις ανάγκες της οικογένειάς του ή οι προσωπικές του επιθυμίες υπερισχύουν; Ο θάνατος του ηθοποιού Ραλφ Μέγιερ, που θα ακολουθήσει λίγο καιρό μετά, πώς σχετίζεται με τον ήρωά μας; Σε ποιον μπορεί κανείς τελικά να έχει εμπιστοσύνη;
Τα παραπάνω ερωτήματα σε συνδυασμό με το πολύ έντονο σαρκαστικό χιούμορ του συγγραφέα, που σε πολλά σημεία αγγίζει τα όρια του κυνισμού από την αρχή του μυθιστορήματος, το καθιστούν καθηλωτικό.
Το δε κρεσέντο δράσης και ψυχολογίας των τελευταίων κεφαλαίων δεν σε αφήνουν να το αφήσεις από τα χέρια σου.
Κατ’ εμέ αναμένεται ανάλογη επιτυχία με «Το δείπνο», καθώς ο Herman Koch εξελίσσεται σε μετρ του είδους.
Το παραπάνω σχόλιο το έγραψε στη σελίδα μας ο αναγνώστης dj_abon.
Γράψτε κι εσείς το σχόλιό σας για ένα βιβλίο που διαβάσατε στο www.metaixmio.gr.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

The Very Best of Demis Roussos