Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΕΠΙ ΤΟΙΧΩΝ ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ [ΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ] ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΡΔΑΒΑΝΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ







 

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ
Καλλιτέχνες στην ταράτσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διαβάζουν, απαγγέλλουν, τραγουδούν, με αφορμή τη λογοτεχνία, την ποίηση και την πρόζα!
Πέμπτη 5 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ.
Οι ηθοποιοί Κόρα Καρβούνη και Γιώργος Νανούρης στον έβδομο ουρανό.
Η Κόρα Καρβούνη διαλέγει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από μυθιστορήματα που τη συγκίνησαν και ο Γιώργος Νανούρης της «απαντά» με ποιήματα που υμνούν τον έρωτα, με φόντο την Αθήνα, όπως αναδεικνύεται καθώς την αντικρίζεις από ψηλά, τη νύχτα:
συναρπαστική, μυστηριώδης, ερωτική.
Συναντήστε τους ψηλά, πάνω απ’ την πόλη, την ώρα που δύει ο ήλιος στη δροσερή ταράτσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα, 6ος όροφος).
Ελεύθερη είσοδος. Κερνάμε παγωμένο τσάι, κρασάκι και θεϊκό παγωτό από τη Δωδώνη που μας δροσίζει κάθε καλοκαίρι.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Σεβόμαστε το περιβάλλον. Ανακαλύπτουμε τη φύση και τα μυστικά της με οδηγό τον Γουίνι το Αρκουδάκι
Σάββατο 7 Ιουνίου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σεβόμαστε το περιβάλλον και ανακαλύπτουμε τη φύση και τα μυστικά της με οδηγό τον Γουίνι το αρκουδάκι.
• Τι είναι τα χνάρια;
• Ποια ζώα ζουν στο δάσος;
• Πώς φτιάχνονται οι φωλιές των πουλιών;
Ο εμψυχωτής Γιώργος Λυμπέρης σας περιμένει για να λύσετε όλες τις απορίες σας και για να βρείτε απαντήσεις για τον κόσμο που μας περιβάλλει!
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη σειρά της Disney «Ανακαλύπτω τη φύση με τον Γουίνι το Αρκουδάκι». Στη σειρά κυκλοφορούν τα βιβλία: Η Κουκουβάγια και τα ζώα του δάσους, Ο Γουίνι και τα δέντρα του δάσους, Ο κήπος του Λαγού, Ρω ο εξερευνητής.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ
Σε σωστή ώρα νυχτώνει της Σοφίας Δημοπούλου
Τετάρτη 11 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ.
Με αφορμή το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Δημοπούλου που μόλις κυκλοφόρησε, σας προσκαλούμε στην όμορφη ταράτσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ, σε μια γιορτινή βραδιά με τη συγγραφέα για ποτό και κουβέντα.

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ
Καλλιτέχνες στην ταράτσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διαβάζουν, απαγγέλλουν, τραγουδούν, με αφορμή τη λογοτεχνία, την ποίηση και την πρόζα!
Πέμπτη 12 Ιουνίου, στις 8:30 μ.μ.
Από τη λογοτεχνία στο θέατρο για παιδιά
Η θεατρολόγος-συγγραφέας Μαρία Παπαλέξη και η ηθοποιός-σκηνοθέτης Βαλεντίνα Παπαδημητράκη θυμούνται και μοιράζονται στιγμές, παιδικά αναγνώσματα και τραγούδια, που κάποτε τους άνοιξαν τον δρόμο για έναν από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς της ενήλικης ζωής τους: το θέατρο για παιδιά.
Θα παρευρεθεί η αγαπημένη τους συγγραφέας Άλκη Ζέη.
Συνοδεύει μουσικά ο Ηλίας Μαρκαντώνης.
Ελεύθερη είσοδος. Κερνάμε παγωμένο τσάι, κρασάκι και θεϊκό παγωτό από τη Δωδώνη που μας δροσίζει κάθε καλοκαίρι.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP
Θερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού
Με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και την ηλικία τους τα παιδιά συμμετέχουν σε ολιγάριθμες ομάδες και μοιράζονται όμορφες εμπειρίες με παλιούς και καινούργιους φίλους. Στόχος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι, την τέχνη και την κίνηση, απολαμβάνοντας ένα χαρούμενο καλοκαίρι στην πόλη της Αθήνας.
«Καλοκαιρινά απογεύματα στον κήπο των βιβλίων!»
Είστε έτοιμοι για ένα αξέχαστο καλοκαίρι στην πόλη; Αυτόν τον Ιούνιο δεν χρειάζεται να αποδράσουμε σε κάποια μακρινή παραλία για να απολαύσουμε τη δροσιά, να παίξουμε χαρούμενα παιχνίδια και να πάρουμε μέρος σε συναρπαστικές δραστηριότητες παρέα με φίλους. Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και κάνουμε το πιο δημιουργικό μας μακροβούτι στον κήπο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στο κέντρο της Αθήνας! Για δύο εβδομάδες (τέσσερις ή και οχτώ ολόκληρες ημέρες), από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου, γινόμαστε μια δεκαπενταμελής ομάδα φίλων και κάθε απόγευμα συναντιόμαστε για να φτιάξουμε τα δικά μας κόμικς, να εξιχνιάσουμε δύσκολα μυστήρια, να γνωρίσουμε τους ήρωες της μυθολογίας και να εξερευνήσουμε την πόλη μας, έχοντας πλάι μας έμπειρους εκπαιδευτικούς και διασκεδαστικούς εμψυχωτές. Αυτό το καλοκαίρι τίποτα δεν θα είναι ίδιο! Θα χορτάσουμε περιπέτεια, εξερεύνηση και παιχνίδι. Φέρτε τη φαντασία και το κέφι σας!
1η εβδομάδα: Δευτέρα-Πέμπτη 16-19 Ιουνίου 2014, 6-8 μ.μ.
2η εβδομάδα: Δευτέρα-Πέμπτη 23-26 Ιουνίου 2014, 6-8 μ.μ.
Περισσότερα για τις δραστηριότητες κάθε εβδομάδας θα βρείτε ΕΔΩ.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στον κήπο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ. Όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, οι συναντήσεις διεξάγονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώτου ορόφου. Μεταξύ των εργαστηρίων γίνεται σύντομο διάλειμμα (5-10 λεπτών), κατά το οποίο προσφέρονται στα παιδιά μπισκότα και δροσεροί χυμοί. Καλό είναι να έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερό. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργαστηρίων, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet (και ασύρματο – Wi-Fi) ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη και του δεύτερου εργαστηρίου για να παραλάβουν το παιδί τους.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με δραστηριότητες για τις καλοκαιρινές διακοπές.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εβδομάδα έως 15 παιδιά.
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail polychoros@metaixmio.gr. Στο μήνυμά σας θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), ο τίτλος ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP και απαραιτήτως σε ποια εβδομάδα επιθυμεί να συμμετάσχει.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1η εβδομάδα: 60 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 50 ευρώ
2η εβδομάδα: 60 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 50 ευρώ
1η και 2η εβδομάδα: 100 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 90 ευρώ
Η ειδική τιμή για τη συμμετοχή και στις δύο εβδομάδες ισχύει μόνο εάν υπάρξει προκαταβολή και για τις δύο πριν από την έναρξη των εργαστηρίων.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

Νέες Εκδόσεις

Εκδόσεις Επίκεντρο,
Καμβουνίων 9, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54621
τηλ 2310-256146, Fax 2310-256148
books@epikentro.gr
www.epikentro.gr
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΙΟΣ 2014
ENRIC MIRALLES, ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ
Επιμέλεια:Claudio Conenna, Κυριακή Τσουκαλά

Ένας συλλογικός τόμος που συμβάλει στην πολυεπίπεδη και πολυπρισματική ανάγνωση του έργου του Enric Miralles, ενός από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες του περασμένου αιώνα.Ο Enric Miralles διαμορφώνει μία μοναδική αντίληψη για τον σχεδιασμό και τη σύνθεση η οποία επιβεβαιώνεται στο πλούσιο υλοποιημένο έργο του. Ο χώρος και η διαδικασία σχεδιασμού αποτελούν γι’ αυτόν τα ουσιώδη ζητήματα της αρχιτεκτονικής, όχι η μορφή. Ο χώρος δέχεται εντός του τη δράση του ανθρώπου και συνδιαμορφώνεται μαζί της στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής διαλογικής σχέσης. Με τη συνθετική και σχεδιαστική αυτή πορεία η αρχιτεκτονική υπερβαίνει την επίλυση των λειτουργικών και μορφολογικών ζητημάτων και συγκροτείται σε ένα ανώτερο επίπεδο διέγερσης της πνευματικής και σωματικής δράσης του ανθρώπου. Η πολυφωνία της αρχιτεκτονικής που αντανακλάται σε αυτό τον τόμο φιλοξενεί περισσότερες και ποικίλες προσεγγίσεις και ερμηνείες της δημιουργίας ενός αρχιτέκτονα στα όρια του λογικού και του παράλογου, ταυτόχρονα αναγνωρισμένου και αμφισβητούμενου.

ISBN: 9789604584475
Σελίδες: 320
Περισσότερα...


ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΣΚΕΨΕΩΝ
Θανάσης Αθανασίου. Εισαγωγή: Γιώργος Τσιάκαλος

«Πίσω λοιπόν στις βασικές αρχές σημαίνει η «παραίτηση», με στόχο τη συνέχιση του αγώνα από καλύτερες θέσεις. Για τη σύγχρονη πολιτική πράξη σημαίνει επιστροφή στις αρχικές αξίες και αναζήτηση από την αρχή της πολιτικής εκείνης που μπορεί να οδηγήσει στην ολοκλήρωση του επιθυμητού πολιτικού εγχειρήματος. Σ’ αυτή την κατάσταση βρίσκω τον Θανάση Αθανασίου διαβάζοντας τα 114 κείμενά του. Τον βρίσκω να υπενθυμίζει τις κορυφαίες αξίες του εγχειρήματος στο οποίο αφιερώθηκε από μικρό παιδί, να προβάλει τις αρετές που θεωρεί απαραίτητες σε μια ανθρώπινη κοινωνία, και να εκφράζει την οργή του γι’ αυτούς που -όχι από άγνοια!- από ιδιοτέλεια υπονομεύουν την ύπαρξή τους, να στο¬χάζεται για τις ανθρώπινες αδυναμίες και τη σημασία τους στην πορεία της χώρας μας για έξοδο από την πολύπλευρη κρίση, να εξομολογείται δημόσια, απευθυνόμενος έμμεσα σε παλιούς συντρόφους του που σήμερα ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, τι σκέφτεται και πώς αισθάνεται.»(Γιώργος Τσιάκαλος, από την εισαγωγή του βιβλίου.) Σε τέτοιες στιγμές το βήμα προς τη δημοσιότητα με αποσπασματική γραφή και όχι επιστημονικό σύγγραμμα ή πολιτικό μανιφέστο, δείχνει κάτι παραπάνω από μετριοφροσύνη – δείχνει αναγνώριση της σοβαρότητας και δυσκολίας των καιρών, περισυλλογή, στοχασμό, εντιμότητα, θάρρος. Μ’ αυτόν τον τρόπο , η συλλογή αυτή σκέψεων του συγγραφέα συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού διαλόγου ανάμεσα σ’ εκείνους που δεν βολεύονται με τον κόσμο όπως είναι σήμερα και αναζητούν με αγωνία την αλλαγή του και τη διαμόρφωση μιας πραγματικά ανθρώπινης κοινωνίας. Ο Θανάσης Αθανασίου είναι οικονομολόγος (Μάστερ Οικονο¬μικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου). Υπήρξε στέλεχος της σπουδαστικής οργάνωσης της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη με συλλήψεις και καταδίκες πριν από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 για τη δράση του στο φοιτητικό και ευρύτερο δημοκρατικό και αριστερό κίνημα. 

ISBN: 9789604585113
Σελίδες: 168
Περισσότερα...

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 37η ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στην 37η Γιορτή Βιβλίου
Η 37η Γιορτή Βιβλίου ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19), και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου 2014.
Σας περιμένουμε στο περίπτερό μας (αρ. 4-6), για να ξεφυλλίσετε τα βιβλία μας, (λογοτεχνικά, παιδικά, εκπαιδευτικά, επιστημονικά, βιβλία τέχνης), να ενημερωθείτε για τις νέες εκδόσεις, τις εκδηλώσεις και τις εκδοτικές μας πρωτοβουλίες, αλλά και για να σας προμηθεύσουμε με πλούσιο ενημερωτικό υλικό.
Από τις 11 Ιουνίου θα βρείτε στο περίπτερό μας και τις ολοκαίνουργιες εκδόσεις τσέπης, ιδανική παρέα για τις καλοκαιρινές διακοπές σας, για να σας συντροφεύουν παντού όπου κι αν είστε.
Συναντήστε και γνωρίστε από κοντά την Πασχαλία Τραυλού.
Σας περιμένει στο περίπτερό μας την Κυριακή 15 Ιουνίου, από τις 8 έως τις 10 το βράδυ, για να σας υπογράψει το νέο της συγκλονιστικό μυθιστόρημα Η Μήδεια δεν χόρεψε ποτέ.
Το Σάββατο 7 Ιουνίου, στις 7:30 το βράδυ, ο εμψυχωτής και ηθοποιός Γιώργος Λυμπέρης περιμένει τους μικρούς φίλους του ανεπανάληπτου ντετέκτιβ Κλουζ για να εξιχνιάσουν μαζί αστυνομικά μυστήρια.
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Πέμπτη: 6:00-10:00 μ.μ.
Παρασκευή και Σάββατο: 6:00-10:30 μ.μ.
Κυριακή: 11:00 π.μ.-2:30 μ.μ. και 6:00-10:00 μ.μ.
Σας περιμένουμε όλους!

Να διώξω τα σύννεφα