Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

H ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιουλίου στο αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών ήταν μια εκδήλωση που μας γέμισε αισιοδοξία για το μέλλον.
Η πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου, η μεγαλύτερη απο τα 11 προηγούμενα χρόνια, ήταν συγκινητική και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αυτός ο θεσμός έχει ριζώσει στην καρδιά του
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ πρώτα πρώτα σ΄ αυτόν τον υπέροχο κόσμο και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση παρουσιάζοντας μια πολύ όμορφη Συναυλία - Παράσταση που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από επαγγελμετικές δουλειές.
Επίσης ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας για να πραγματοποιηθεί αυτή υπέροχη εκδήλωση δηλαδή στους φίλους που βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο, στους χορηγούς επικοινωνίας, στους δωρητές, στους μεγάλους χορηγούς, στους τεχνικούς, στους παρουσιαστές, στον Πολιτιστικό Σύλλογο "Φάρος", στο Δήμο Ν. Προποντίδας, στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ν. Μουδανιών και γενικά σε όσους ενεπλάκησαν σ΄ αυτήν την εκδήλωση με οποιοδήποτε τρόπο.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους του παραπάνω και από τους δύο Συλλόγους ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ που από τέτοιες εκδηλώσεις αντλούν ενέργεια για να φέρουν σε πέρας το πολύ όμορφο αλλά και δύσκολο έργο τoυς.
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.gr/
ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΝΥΧΤΑ
Το βράδυ της Συναυλίας για την Ελπίδα και την Στοργή τα μάτια μας γέμισαν ομορφιά, νιάτα, κέφι, χαρά και περηφάνια για αυτά τα παιδιά που ανιδιοτελώς ένωσαν το κέφι τους με την ικμάδα τους για την επιτυχία της γιορτής, ναι μιας γιορτής σπάνιας που συμμετείχε το κατάμεστο θέατρο.
Καλύτερο secondο δεν χρειαζόταν η πανσέληνος εκείνης της νύχτας.
Όλα συνέβησαν γιατί λειτούργησε σωστά η μπακέτα του Ζαφείρη Φωτιάδη και των συνεργατών του.
Σπάνια τόσος κόσμος φεύγει τόσο ενθουσιασμένος από τέτοιες εκδηλώσεις.
Νομίζω ότι απο κει φύγαμε "καλύτεροι άνθρωποι".
Ευχόμαστε να είστε καλά στην ΣΥΝΘΕΣΗ και να μας χαρίζετε τέτοιες βραδιές ανθρωπισμού και πολιτισμού.
Χριστόδουλος και Ισμίνη Παπαχριστοδούλου

Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ

Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ
Συγγραφέας:
ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 978-960-04-4272-4
ΣΕΛ.: 336
Σχήμα: 14 Χ 20,5
Βάρος: 510.00 γραμ.
Μαλακό εξώφυλλο
ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Η ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας, η θεωρία του χάους και ένας ανεξήγητος φόνος στη φανταχτερή ατμόσφαιρα των Καννών σπρώχνουν τον επιθεωρητή Ζιλμπέρ Λεσπές στην πιο συγκλονιστική υπόθεση της καριέρας του. Το θύμα, δημιουργός μαθηματικών μοντέλων για οικοσυστήματα, ασκούσε αθέατη εξουσία, καθοριστική για τις τύχες του κόσμου.
Μια αόριστη ενοχή συνδέει τον δολοφονημένο με τη σκοτεινή εποχή της ναζιστικής κατοχής στη Γαλλία…Το νέο βιβλίο του Γιάννη Γρηγοράκη είναι ένα ατμοσφαιρικό αστυνομικό μυθιστόρημα που διερευνά τη διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων και πολιτικής εξουσίας.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ / ΣΥΝΘΕΣΗ / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ στο Μουσικό Χωριό 2012

Διεθνής Μουσική Κοινότητα
www.music-village.gr
Αγαπητοί φίλοι του Μουσικού Χωριού, καθώς οδεύουμε προς την τελευταία φάση των αιτήσεων συμμετοχής για τα μουσικά εργαστήρια του Μουσικού Χωριού 2012, σας αποστέλλουμε σταδιακά μία τελευταία σειρά ενημερώσεων για όλες τις κατευθύνσεις που θα λειτουργήσουν φέτος.
ΣΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ / ΣΥΝΘΕΣΗ / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ»
ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:
26 ΑΥΓ - 1 ΣΕΠΤ
Bιολί – βιόλα – βιολοντσέλο... και μουσική!
ΣΙΜΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣ - LAURA ANDRANI (Ιταλία) - ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΙΑΚΑΚΗΣ
Το σεμινάριο εξερευνά όλο το εύρος των δυνατοτήτων των εγχόρδων οργάνων, και συγκεκριμένα, μουσική δωματίου με έγχορδα, ορχηστρικά αποσπάσματα και παρουσίαση ορχηστρικών ακροάσεων, και σόλο ρεπερτόριο.
Τα μαθήματα θα γίνονται υπό τη μορφή συζήτησης, με περισσότερους από έναν διδάσκοντες και ακροατήριο από μαθητές.
Εκτός από τον κορυφαίο Έλληνα βιολιστή και συνεργάτη του Μουσικού Χωριού Σίμο Παπάνα, φέτος θα συμμετέχουν για πρώτη φορά και δύο ακόμη διεθνούς ακτινοβολίας μουσικοί: η Laura Andrani (Ιταλία/Καναδάς, α’ βιολί - κουαρτέτο Alcan) και ο Άγγελος Λιακάκης (τσέλο - Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο).
Εργαστήριο/Project ∆ιεύθυνσης Οργανικών και Φωνητικών Συνόλων
ΒΛΑ∆ΙΜΗΡΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙ∆ΗΣ
Στο εργαστήριο αυτό θα μελετηθούν οι βασικές αρχές κινησιολογίας της διεύθυνσης καθώς και τεχνικές διδασκαλίας μουσικών συνόλων.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλους τους μουσικούς, σπουδαστές ή επαγγελματίες, που θέλουν να βιώσουν την διαδικασία της αλληλεπίδρασης μαέστρου και ορχήστρας/χορωδίας μέσω ομαδικών ασκήσεων και αυτοσχεδιασμού.
Αναλόγως της συμμετοχής, υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης μικρού φωνητικού ή οργανικού συνόλου για την πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων.
Ερμηνεία της σύνθεσης και σύνθεση της ερμηνείας
Όταν η ερμηνεία συναντά τη σύνθεση: Ψάχνοντας την ιδανική σχέση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ένα ερώτημα που τίθεται συχνά στις μέρες, μας σε όλους τους μουσικούς κύκλους, είτε αυτοί αφορούν στους ερμηνευτές, στους δημιουργούς, ή ακόμη στους ακαδημαϊκούς και τους ερευνητές, είναι αυτό της ερμηνείας ενός μουσικού έργου. Πως πρέπει να παίζεται ένα έργο που έχει γραφτεί πολλές φορές πριν αιώνες; Από τι εξαρτάται ο ορισμός μίας ερμηνείας ως σωστής ή λανθασμένης; Πόσο πιστός πρέπει να μείνει ο ερμηνευτής στην παρτιτούρα; Η σύνθεση επηρεάζει τη ερμηνεία όσο και η ερμηνεία τη σύνθεση; Ακόμη και στο σύγχρονο ρεπερτόριο, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη μία ερμηνευτική παράδοση, τι είναι αυτό που καθορίζει το πως παίζεται ένα έργο; Ο συνθέτης γράφοντας ένα έργο ουσιαστικά εκπέμπει ένα σινιάλο, το οποίο θα ερμηνευτεί με διάφορους τρόπους από πολλούς ερμηνευτές. Αυτό το γεγονός, καθιστά τον ερμηνευτή συνδημιουργό;
Το σεμινάριο προτείνεται από τον πιανίστα Στέφανο Θωμόπουλο και το συνθέτη Γιώργο Κουμεντάκη. Απευθύνεται σε πιανίστες και συνθέτες, και θα προσπαθήσει να βρει μία απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα διασταυρώνοντας τα βλέμματα του συνθέτη και του ερμηνευτή πάνω στην μουσική ερμηνεία. Το ζήτημα θα πλησιαστεί από τρεις διαφορετικές γωνίες: αρχικά θα ανακαλύψουμε έργα του γενικότερου πιανιστικού ρεπερτορίου που θα έχουν προταθεί από τους συμμετέχοντες πιανίστες, πάντα από τη διπλή ματιά του πιανίστα και του συνθέτη. Έπειτα θα σκύψουμε πάνω από επιλεγμένα και χαρακτηριστικά έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου που θα έχουν προετοιμαστεί από τους πιανίστες.
Και τέλος, θα ανακαλύψουμε έργα των συμμετεχόντων συνθετών, τα οποία θα ερμηνεύονται από τους πιανίστες.
Η δουλειά αυτή θα κλείσει με μία συναυλία-performance που θα προετοιμαστεί κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Δελτίο Τύπου Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Τα κύματα του παρελθόντος
Συγγραφέας:
ΝΤΕΛΑΧΑΝΤ ΜΕΓΚΑΝ
Mεταφραστής: ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΓΩΓΩ
Κατηγορία: Λογοτεχνία - Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία - Κοινωνικό
Ημ/νία πρώτης έκδοσης: 03/2012
Σελίδες: 304
ISBN: 978-960-481-707-8
Κωδικός: 35188
Διαστάσεις: 14,2 x 20,4 εκ.
Σύντομη περιγραφή 

Στα ίχνη ενός πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ, η Λένα, μια Αυστραλέζα καθηγήτρια χορού, ξεκινά, με παρέα τον μικρό γιο της, ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο για να αντιμετωπίσει την αλήθεια της ζωής της. Θέλει να γνωρίσει τον Έλληνα πατέρα της και να κατανοήσει τα αίτια της απουσίας του.
Στην Ελλάδα, ο Αντρέας έχει καταδικάσει τον εαυτό του στην απομόνωση ενός νησιού προκειμένου να αποκοπεί από τα επώδυνα βιώματα και τα λάθη του παρελθόντος, που φτάνουν πίσω στη δεκαετία του ’60. Πληγωμένος και γεμάτος τύψεις, παλεύει να κρατήσει το παρελθόν μακριά.
Όταν το παρόν και το παρελθόν σμίγουν, οικογενειακά και προσωπικά μυστικά βγαίνουν στην επιφάνεια. Καθώς τα κύματα του κρυφού παρελθόντος κατακλύζουν τη Λένα και τον Αντρέα, εκείνοι τολμούν να κοιτάξουν τις σκιές της ζωής τους αναζητώντας κάπου μια ακτίνα φωτός.

«Ετήσια χορευτική παράσταση»

«Ετήσια χορευτική παράσταση» 10/7/2012Διοργάνωση : Σχολή χορού «Εν χορώ»
Τόπος : Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα : 21.30 Είσοδος : 5 €
Η σχολή χορού "Εν χορώ" στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνει κάθε χρόνο με σκοπό την προώθηση της χορευτικής και μουσικής κουλτούρας, πραγματοποιεί χορευτική παράσταση με χορούς Latin, Tango, Belly dance, Hip-Hop, Break dance και διάφορα άλλα είδη χορών τα οποία διδάσκονται στην σχολή .
Σκοπός μας είναι να προβάλουμε τις χορευτικές συνήθειες διαφορετικών λαών και να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στην κουλτούρα του χορού ως κοινωνικό γεγονός χρησιμοποιώντας ως μέσο έκφρασης τον ίδιο τον χορό.
Στην εκδήλωση αυτή θα παρουσιαστούν πάνω από 20 χορογραφίες με την συμμετοχή περίπου 150 χορευτών-μαθητών – δασκάλων και Special Quests Χορευτών.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση – Επιμέλεια : Μαντζαράπης Κωνσταντίνος- Μαρινάκη Μαρία

Σ.ΜΠΟΥΛΑΣ-ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΟΥ ΠΑΛΤΟ