Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

'Γίνε μικρός συντηρητής!' Εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης για παιδιά 8-12 ετών!

 

Εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης
για παιδιά 8-12 ετών
Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλογλείου Ιδρύματος, σε συνεργασία με την M.Sc. Έλενα Καργιώτη και τον Δρ. Μισέλ Τεοντόρ Μανσούρ από το εργαστήριο του τμήματος Μηχανολόγων του Α.Π.Θ., παρουσιάζουν ένα μοναδικό εργαστήριο για παιδιά 8-12 ετών στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερις αυτόνομες συναντήσεις των τριών ωρών, όπου τα παιδιά θα μάθουν για την προληπτική συντήρηση, τη συντήρηση του χαρτιού και των κεραμικών/πορσελάνης, αλλά και για το 3D scanning & printing!
Ακολουθεί η αναλυτική περιγραφή του περιεχομένου των εργαστηρίων και οι ημερομηνίες της κάθε συνάντησης.
1. Γίνε κι εσύ μικρός συντηρητής: Μάθε τα μυστικά του χαρτιού!
Ημέρα & ώρα: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, 13:30-16:30
Κόστος: 45 ευρώ
Ισχύει εκπτωτική πολιτική -10% σε: εργαζόμενους Α.Π.Θ., ανέργους, αδέλφια κι όσους επιλέξουν και τις τέσσερις συναντήσεις
Για την κράτηση της θέσης, είναι απαραίτητη η καταβολή των διδάκτρων, μέσα από την ιστοσελίδα του Τελλογλείου https://www.teloglion.gr/?post_type=product&p=11119
Τα παιδιά θα περιηγηθούν στο εργαστήριο συντήρησης και θα μάθουν για την Επιστήμη της Συντήρησης, ενώ θα γνωρίσουν από κοντά τεχνικές συντήρησης χαρτιού, δοκιμάζοντας τις δυνατότητές τους συντηρώντας παλιές αφίσες.
2. Γίνε κι εσύ μικρός συντηρητής: Μάθε πώς η τεχνολογία βοηθάει τη συντήρηση Ι
Ημέρα & ώρα: Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, 13:30-16:30
Κόστος: 45 ευρώ
Ισχύει εκπτωτική πολιτική -10% σε: εργαζόμενους Α.Π.Θ., ανέργους, αδέλφια
Για την κράτηση της θέσης, είναι απαραίτητη η καταβολή των διδάκτρων, μέσα από την ιστοσελίδα του Τελλογλείου https://www.teloglion.gr/?post_type=product&p=11128
Τα παιδιά, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν περισσότερα για την Επιστήμη της Συντήρησης και για τις καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά, όπως είναι το 3D Printing. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Δρ. Μισέλ Τεοντόρ Μανσούρ, στο εργαστήριο του τμήματος Μηχανολόγων του Α.Π.Θ (απαιτείται η παρουσία ενός γονέα/κηδεμόνα κατά την επίσκεψη του εργαστηρίου στο Α.Π.Θ.). Θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο συντήρησης κεραμικού/πορσελάνης, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα (τα παιδιά εδώ δεν χρειάζεται να συνοδεύονται).
3. Γίνε κι εσύ μικρός συντηρητής: Μάθε πώς η τεχνολογία βοηθάει τη συντήρηση ΙΙ
Ημέρα & ώρα: Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, 13:30-16:30
Κόστος: 45 ευρώ
Ισχύει εκπτωτική πολιτική -10% σε: εργαζόμενους Α.Π.Θ., ανέργους, αδέλφια
Για την κράτηση της θέσης, είναι απαραίτητη η καταβολή των διδάκτρων, μέσα από την ιστοσελίδα του Τελλογλείου https://www.teloglion.gr/?post_type=product&p=11134
Τα παιδιά, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν περισσότερα για την Επιστήμη της Συντήρησης και για τις καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά, όπως είναι το 3D Scanning. Η παρουσίαση θα γίνει στο εργαστήριο του τμήματος Μηχανολόγων του Α.Π.Θ (απαιτείται η παρουσία ενός γονέα/κηδεμόνα κατά την επίσκεψη του εργαστηρίου στο Α.Π.Θ.). Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο προληπτικής συντήρησης στο εργαστήριο του Τελλογλείου ιδρύματος (τα παιδιά εδώ δεν χρειάζεται να συνοδεύονται).
4. Γίνε κι εσύ ένας μικρός ντετέκτιβ! Μάθε να ξεχωρίζεις το αληθινό, από το πλαστό!
Ημέρα & ώρα: Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, 13:30-16:30
Κόστος: 45 ευρώ
Ισχύει εκπτωτική πολιτική -10% σε: εργαζόμενους Α.Π.Θ., ανέργους, αδέλφια
Για την κράτηση της θέσης, είναι απαραίτητη η καταβολή των διδάκτρων, μέσα από την ιστοσελίδα του Τελλογλείου https://www.teloglion.gr/?post_type=product&p=11135
Τα παιδιά, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν περισσότερα για την Επιστήμη της Συντήρησης, εξερευνώντας την νέα έκθεση του Τελλογλείου που σχετίζεται με την πλαστότητα στην Τέχνη.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2310991614 (Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων)
Δεν γίνονται επιστροφές διδάκτρων, παρά μόνο αν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων.

💲 Λίγη οικονομική ιστορία του 20ού αιώνα

 









Ανακαλύψτε τις νέες κυκλοφορίες μας 📚

 

Αγαπητοί μας φίλοι,
Με χαρά σας παρουσιάζουμε τα υπέροχα καινούργια βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις Εκδόσεις μας:
LIFESTYLE - ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΖΩΗ

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ
Be a Man Guy
Μετάφραση: Γιάννης Νένες
Το BE A MAN ξεκίνησε ως λογαριασμός στο TikTok και στο Instagram, και το ομώνυμο podcast σαρώνει στις ΗΠΑ. Τα βίντεό του, που γίνονται αμέσως viral, παρουσιάζουν έναν τύπο με κωμικές -και κάπως γελοίες- απόψεις για τους άντρες και τη νοοτροπία τους.
Όλες οι φάσεις της ζωής ενός «αρσενικού παλαιάς κοπής» περνούν μέσα από τις ατάκες, τις ιστορίες και τις συμβουλές που υπάρχουν στο βιβλίο (οι οποίες απευθύνονται και στις γυναίκες της ζωής του και βέβαια τις κάνουν να βάζουν τα γέλια).
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΚΑΚΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ, ΜΕΤΡΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ, ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΜΑΝΑ
Μανίνα Ζουμπουλάκη
Πώς είναι άραγε να χαρακτηρίζεσαι «κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα», στα πενήντα-φεύγα σου, όταν ακόμα κι αν το θέλεις είναι πολύ αργά για να αλλάξεις εν κινήσει;
Η αγαπημένη Μανίνα Ζουμπουλάκη επιστρέφει με νέο μυθιστόρημα και περιγράφει τις περιπέτειες μιας μάνας…
ΙΣΤΟΡΙΑ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ: ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ
C.M. Woodhouse
Μετάφραση - Επίμετρο - Επιστημονική Επιμέλεια: Στέφανος Καβαλλιεράκης
Δεκατέσσερις ιστορίες διά χειρός C.M. Woodhouse που μαρτυρούν την αλήθεια του ελληνικού λαού και τα απίστευτα δεινά που υπέστη κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
GRAPHIC NOVEL

ΠΩΣ ΛΕΣ «ΜΠΟΡΩ» ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΑΘΟΣ;
Γιώργος Καβούκας
Εικονογράφηση: Τόμεκ Γιοβάνης
Ηλικία: 8+ ετών
Βασισμένο σε αληθινή ιστορία και με εικονογράφηση που απογειώνει και δίνει μορφή στις λέξεις, το Πώς λες «μπορώ» όταν το γράφεις λάθος; είναι ένα βιβλίο που συγκινεί, απενοχοποιεί και δίνει ελπίδα σε όσους έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη δυσλεξία.
ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ

ESCAPE BOOK: ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Φίλιππος Μανδηλαράς
Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου
Ηλικία: 8+ ετών
Η νέα προσθήκη στη σειρά των Escape Books έρχεται από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά και μας καλεί να λύσουμε μυστήρια και γρίφους στο εντυπωσιακό Escape Book: Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΤΑ ΖΩΑ
Lindy Mattice
Μετάφραση: Γιώργος Τσακνιάς
Ηλικία: 8+ ετών
Το Πώς να μιλάς στα ζώα θα σε βοηθήσει όχι μόνο να καταλαβαίνεις τι προσπαθούν να σου πουν τα ζώα, αλλά και…να τους απαντάς!
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Ηλικία: 4+ ετών
Ο συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου και η εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά συναντιούνται ξανά σε ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο, γεμάτο γέλιο και ανατροπές, που θα χαρούν μικροί και μεγάλοι!