Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τρία βιβλία μας υποψήφια στις βραχείες λίστες για τα Βραβεία του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

Σας ενημερώνουμε πως τρία βιβλία των εκδόσεων Κέδρος είναι υποψήφια στις βραχείες λίστες για τα Βραβεία Παιδικού Βιβλίου του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Για το βραβείο εικονογραφημένου βιβλίου είναι υποψήφιο το βιβλίο Η γατούλα της βιτρίνας, της Νανάς Μαρμαρά Δαγιόγλου – με εικονογράφηση του Άγγελου Κομίνη.
Για το βραβείο βιβλίου με εκτενές παραμύθι ή μυθιστόρημα για παιδιά είναι υποψήφιο το βιβλίο Δεν είμαι τέρας, σου λέω! της Παναγιώτας Πλησή.
Για το βραβείο εφηβικού μυθιστορήματος είναι υποψήφιο το βιβλίο Μικρόκοσμος, του Γιώργου Παναγιωτάκη.
Η ανακοίνωση των νικητών και η απονομή των βραβείων θα γίνει τη Δευτέρα 2 Απριλίου, ημέρα των γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 6.30 μ.μ., στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα (Μητροπόλεως 23).

ΝΕΟΣ ΤΙΤΛΟΣ + ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΚΟΧΛΙΑΣ, της Ναταλίας Κατσού | Booze 3/04/12

Εκδηλώσεις στο Τελλόγλειο

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΣΔΑΓΛΗΣ - ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ

Παραδοσιακοί χοροί από το ΕΠΑΛ και την ΕΠΑΣ Χανίων

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας" που διοαργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", ώρα 19.30, το Εσπερινό ΕΠΑΛ και η ΕΠΑΣ Χανίων διοργανώνουν εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς.
Μ’ αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι μαθητές των δύο – συστεγαζόμενων – σχολείων θα δείξουν τη δουλειά που με τόσο κόπο αλλά και κέφι πραγματοποίησαν για μήνες ολόκληρους και κάτω από δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας θα εκφράσουν τη δημιουργική τους διάθεση, αλλά και θα προσπαθήσουν ν’ ανιχνεύσουν το δρόμο που συνδέει τους σημερινούς νέους με τις ρίζες του λαϊκού μας πολιτισμού.
Από την ΕΠΑ.Σ. στην ομάδα αυτή συμμετέχουν οι παρακάτω μαθητές:
Νίκος Χαιρετάκης, Μαρία Καραμπινάκη, Ελένη Ανδρουλάκη, Δέσποινα Μανουσουδάκη και ο εκπαιδευτικός Αντώνης Βουρβαχάκης
και από το Εσπερινό ΕΠΑΛ οι μαθητές: Νίκος Τσουπάκης, Γεωργία Τσουπάκη, Διαμαντής Γιαννουλάκης, Ντίνα Καραγιαννάκη, Στέλιος Παπαδάκης

10dvd ΟΔΥΣΣΕΙΑ

10dvd ΟΔΥΣΣΕΙΑ
Περιέχει τις παρακάτω 21 ιστορίες
DVD1- Η πτώση της Τροίας/Η χώρα των κυκλώπων/Οδυσσέας και 3μοίρες
DVD2- Σκύλλα και η Χάρυβδη /Ταξίδι στο βασίλειο του Aδη
DVD3 - Το τραγούδι των Σειρήνων /Το νησί της Κίρκης
DVD4 - Το νησί των Λαστρηγόνων /Ο Οδυσσέας και ο Πήγασος
DVD5 - Ο Οδυσσέας και οι Γοργόνες /Το παλάτι του βασιλιά Αιόλου
DVD6 - Ο Οδυσσέας και το κουτί της Πανδώρας /Ο Οδυσσέας στη χώρα των Κενταύρων
DVD7 - Ο Οδυσσέας και οι Αρπυίες /Το νησί της Καλυψώς
DVD8 - Το νησί των Λωτοφάγων / Οδυσσέας & οι Αμαζόνες
DVD9 - Ο Οδυσσέας στην χαμένη Ατλαντίδα /Ο Οδυσσέας και οι Ερινύες DVD10 - Ο Οδυσσέας στους στύλους του Ηρακλή /Η επιστροφή στην Ιθάκη

Κοινωνικό Θεατροπωλείο ΚΘΒΕ: CHATROOM

Η έναρξη των παραστάσεων του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου», που εγκαινιάζει το ΚΘΒΕ, θα γίνει την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, με το έργο του Έντα Γουόλς «CHATROOM», σε σκηνοθεσία Γιώργου Ρούφα, στο νέο Υπερώο της ΕΜΣ.
Βρείτε στο παρακάτω link το  Δελτίο Τύπου της παραγωγής "Chatroom" καθώς και το συνολικό πρόγραμμα παραστάσεων του Κοινωνικού Θεατροπωλείου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Χοροθέατρο ΚΘΒΕ: ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ «ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ)

Πέμπτη 29/03/2012, στις 21.00

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών», παρουσιάζει την παράσταση «Θα φύγουμε μαζί».
Πρόκειται για την εξέλιξη μιας παράστασης που παρουσιάστηκε αρχικά ως work in progress στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Πειραματική Σκηνή) το Μάϊο του 2011, από το Χοροθέατρο του Κ.Θ.Β.Ε. σε χορογραφία sinequanon.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΚΟΥΛΑΞΙΖΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ-ΣΟΛΟ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ