Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ - ΤΡΟΠΟΙ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ - 24 & 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 - ΘΕΑΤΡΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ
ΤΡΟΠΟΙ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ
24 & 25  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΘΕΑΤΡΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού φέτος ξεκινάει η συστηματική παρουσίαση των μουσικών έργων του Μάνου Χατζιδάκι.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια των παραστάσεων αυτών αναλαμβάνει ο γιός του Γιώργος Χατζιδάκις, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια επιμελείται το έργο του συνθέτη πραγματοποιώντας εκατοντάδες συναυλίες και επανεκδόσεις των έργων του καθώς και ανέκδοτο μουσικό υλικό.  Στόχος είναι να επαναπροσεγγίσουμε τα έργα που υπάρχουν στο επίσημο αρχείο του αλλά και να γνωρίσουμε μια σειρά από ανέκδοτα έργα.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η απίθανη παρέα των Στρουμφ επιστρέφει!
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γιορτάζουν την επιστροφή της απίθανης παρέας των ΣΤΡΟΥΜΦ!
Τα θρυλικά μπλε πλασματάκια έρχονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαδάτος αφηγείται με διαδραστικά παιχνίδια τις διασκεδαστικές τους ιστορίες από τα νέα εικονογραφημένα βιβλία που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!
Θα βρείτε ΕΔΩ όλες τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες των ΣΤΡΟΥΜΦ που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, αλλά και φανταστικά στρουμφοβιβλία δραστηριοτήτων για να παίξετε ατέλειωτες ώρες μαζί τους, βρίσκοντας διαφορές, ζωγραφίζοντας, σκιτσάροντας,
κολλώντας αμέτρητα αυτοκόλλητα κ.ά.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Γίνε κι εσύ ένας μικρός φιλόσοφος
Ένα βιωματικό εργαστήρι τριών συναντήσεων για παιδιά 4-6 ετών με την εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού-παιγνιοθεραπεύτρια Ειρήνη Ζέρη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή 12, 19 και 26 Σεπτεμβρίου 2014
Κόστος: 30 € για κάθε παιδί -25 € για αδέρφια- οι γονείς συμμετέχουν δωρεάν (και για τις τρεις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1 ώρα, από τις 18:30 έως τις 19:30
Ο μικρός Πίκολο μας διηγείται τις μικρές καθημερινές του ιστορίες. Ιστορίες που μπορεί να μοιάζουν με τις δικές σας. Στήνει το φιλοσοφικό του εργαστήρι και μας καλεί να παίξουμε και να αναρωτηθούμε:
• Μπορεί κανείς να απαγορεύσει τον πόνο;
• Μπορούμε να ξεχωρίσουμε το πραγματικό από το φανταστικό;
• Αν κάνουμε «σαν μεγάλοι», σημαίνει πως είμαστε κιόλας;
Ένα βιωματικό εργαστήρι που καλεί τα παιδιά να γίνουν «μικροί φιλόσοφοι»! Μέσα από την αφήγηση, το ομαδικό παιχνίδι και τη δράση τούς δίνεται η ευκαιρία να απαντήσουν με τον δικό τους τρόπο σε ορισμένα καθημερινά, αλλά γνήσια φιλοσοφικά ερωτήματα.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα από τα βιβλία της σειράς Ο μικρός φιλόσοφος.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 25 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Γραφείο αστυνομικών ερευνών Ηρακλή Πουαντιγιέ της Ιωάννας Μπουλντούμη
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 7 ετών
Κι αν μια μέρα ερχόταν αυτοπροσώπως ο Ηρακλής Πουαντιγιέ και ζητούσε τη βοήθειά σας για μία από τις υποθέσεις του; Μήπως διαθέτετε ταλέντο στην εξιχνίαση μεγάλων μυστηρίων και δεν το ξέρετε; Δεν έχουμε λοιπόν παρά να το ανακαλύψουμε παρέα μέσα από μια σειρά δοκιμασιών, πειραμάτων και… πειραγμάτων που το δίδυμο Ηρακλής-Αγαθή έχουν σχεδιάσει αποκλειστικά για σας! Ακονίστε την παρατηρητικότητα και την όρεξή σας για παιχνίδι κι ελάτε να μπούμε σε μεγάλες περιπέτειες!
Με χαρά σας συστήνουμε τον Ηρακλή Πουαντιγιέ, έναν όχι και τόσο συνηθισμένο σκύλο Δαλματίας, πρώην αστυνομικό και νυν ιδιωτικό ντετέκτιβ, με λαμπρή καριέρα και αμέτρητες επιτυχίες στο ενεργητικό του.
Η συγγραφέας Ιωάννα Μπουλντούμη σας περιμένει για να ζήσετε μαζί του μυστηριώδεις περιπέτειες.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πώς να μάθεις τους γονείς σου ν’ αγαπούν τα παιδικά βιβλία του Αλέν Σερ
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 το πρωί
Για παιδιά από 4 ετών μαζί με τους γονείς τους
Για να ξαναθυμηθεί κανείς πόσο συναρπαστικός είναι ο κόσμος των παιδικών βιβλίων, χρειάζεται να επιστρέψει στη δική του παιδική ηλικία, στα βιβλία που τον άγγιξαν βαθιά, στις φωνές που του διάβαζαν όταν ο ίδιος δεν μπορούσε ακόμη να το κάνει, στους μεγάλους που δεν καταλάβαιναν πάντα τι μπορεί κάθε φορά να ξεπηδά μέσα από τις σελίδες.
Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων η εκπαιδευτικός Μαρέττα Σιδηροπούλου προτείνει και δείχνει στους γονείς τρόπους για να σχεδιάσουν τα δικά τους αναγνωστικά συμβάντα από κοινού με τα παιδιά τους. Ακολουθήστε τον ρυθμό των παιδιών σας και τις ανάγκες τους από πολύ μικρή ηλικία, απολαύστε μαζί τους την ανάγνωση και επικοινωνήστε μέσω αυτής. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει: θα χτίσετε μια σχέση που αποτελεί ουσιαστικό εφόδιο ζωής.
Η Μαρέττα Σιδηροπούλου είναι εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στη δημιουργική γραφή και διδακτορική διατριβή στην ανάγνωση και τις χρήσεις των βιβλίων.
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός παιδικού βιβλίου από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 6 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο του προγράμματος και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη.
Ημερομηνίες: Σάββατο 4 και 18 Οκτωβρίου, 8 και 22 Νοεμβρίου, 6 και 20 Δεκεμβρίου 2014
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10:30 έως τις 12:00
Αξιοποιώντας τη φαντασία των παιδιών το εργαστήρι αποβλέπει στην εξοικείωσή τους με τα βιβλία, ειδικότερα με τις διαδικασίες της ανάγνωσης και της γραφής. Με αφορμή ιστορίες τα παιδιά θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και θα ανακαλύψουν ότι μπορούν να διασκεδάζουν γράφοντας. Το πρόγραμμα βοηθάει τα παιδιά να εμπλακούν στη συνολική διαδικασία παραγωγής μιας ιστορίας, να συνεργαστούν, δηλαδή, για την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου, αλλά και στη διόρθωση του κειμένου προκειμένου να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη ιστορία. Μέσα από ασκήσεις-παιχνίδια με τις λέξεις, τους ήρωες και την πλοκή της ιστορίας θα αναπτύξουν τη δική τους φωνή και θα δημιουργήσουν τα δικά τους κείμενα.
Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από το πρόγραμμα:
• θα βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους,
• θα ενθαρρύνουν τη δημιουργική τους σκέψη,
• θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους,
• θα καλλιεργήσουν τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».

Η Κωνσταντίνα, οι αράχνες κι εγώ
Εργαστήρι εκπαιδευτικού δράματος τεσσάρων συναντήσεων για παιδιά 8-12 ετών με την ηθοποιό, σκηνοθέτρια και θεατροπαιδαγωγό Βαλεντίνα Παπαδημητράκη.
Ημερομηνίες: Παρασκευή 10, 17, 31 Οκτωβρίου και 7 Νοεμβρίου 2014
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις τέσσερις συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες, από τις 18:30 έως τις 20:30 μ.μ. (γίνεται μικρό διάλειμμα)
Κάθε άνθρωπος είναι και μία ιστορία. Μια ιστορία με χαρές και λύπες, με επιτυχίες και αναποδιές, με ξαφνικές αλλαγές, ευχάριστες και δυσάρεστες. Αυτές οι δυσάρεστες αλλαγές είναι που ταλαιπωρούν το νεαρό κορίτσι μας στο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της.
Ελάτε λοιπόν να «τρυπώσουμε» μαζί στην ιστορία της Κωνσταντίνας, να μπερδευτούμε για λίγο με τις αράχνες της, να μπούμε στη θέση της, να παίξουμε ρόλους, να αυτοσχεδιάσουμε. Και μέσα απ’ αυτό το παιχνίδι να καταλάβουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, να αναρωτηθούμε για τις αποφάσεις και τις επιλογές της.
Μέσω της θεατρικής τέχνης, με αυτοσχεδιασμό, παιχνίδι ρόλων, λόγο και κίνηση, το εργαστήρι επιδιώκει να παροτρύνει τα παιδιά σ’ ένα ταξίδι κατανόησης του κόσμου και του εαυτού τους.
Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν το εργαστήρι δεν είναι απαραίτητο να έχουν διαβάσει το βιβλίο.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή ένα παιδικό βιβλίο της Άλκης Ζέη.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ.
Δημιουργικό εργαστήριο φιλαναγνωσίας με την εκπαιδευτικό Μαρέττα Σιδηροπούλου
Για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής, νηπιαγωγούς και δασκάλους
Το εργαστήρι αυτό έχει στόχο να επανεξετάσει τη σχέση με τα βιβλία και την αναγνωστική δραστηριότητα με αφορμή ένα βιβλίο που αγαπάει την ανάγνωση, αγαπήθηκε πολύ από τους αναγνώστες του και διαβάζεται ξανά και ξανά με περισσότερους από 1.000 διαφορετικούς τρόπους.
Με αφετηρία ευφάνταστες δραστηριότητες, μετατοπίζουμε το κέντρο βάρους από τη μάθηση στην ψυχαγωγία. Από τη θέση του εκπαιδευτικού το να εμπνεύσουμε τη χαρά της ενασχόλησης με τα βιβλία στα παιδιά είναι ο πιο πετυχημένος τρόπος να αναπτύξουμε μια καλή και σταθερή σχέση με την ανάγνωση. Στο πλαίσιο αυτό:
• συζητάμε για το βιβλίο ως αντικείμενο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά
• εξερευνούμε πολλαπλές χρήσεις και αναγνώσεις των βιβλίων
• μαθαίνουμε πώς να δημιουργούμε ευνοϊκό κλίμα για ανάγνωση
• ανακαλύπτουμε πώς να διαβάζουμε με τα παιδιά ώστε να το απολαμβάνουμε
• προεκτείνουμε και σχεδιάζουμε συνδυασμούς με αφορμή τις δραστηριότητες που προτείνει ο συγγραφέας
Διαβάζω σημαίνει δημιουργώ, ανακαλύπτω, παίζω και απολαμβάνω. Μαζί θα δούμε πώς μπορούμε να τροφοδοτήσουμε και να διευκολύνουμε ως εκπαιδευτικοί αυτή τη σχέση, γιατί διαβάζω σημαίνει επίσης μοιράζομαι.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής, νηπιαγωγούς και δασκάλους. Οι συμμετέχοντες θα τροφοδοτηθούν με ιδέες που καλλιεργούν μορφές δημιουργικής ανάγνωσης και θα φύγουν με υλικό και τεχνικές για να εμπνεύσουν την αγάπη για το διάβασμα στους μαθητές τους.
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ (λιανική τιμή: 12,20 ευρώ).
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

Τα φιλολογικά μαθήματα στο Λύκειο σήμερα
Το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης – Η Τράπεζα Θεμάτων – Η διδακτική πρακτική
Η ενημερωτική συνάντηση για τους φιλολόγους θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 5:30 μ.μ., λόγω μεγάλης συμμετοχής. Οι θέσεις για τις 22 Σεπτεμβρίου έχουν συμπληρωθεί.
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή για τις 29 Σεπτεμβρίου στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ – 29/9). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Από το 2011 έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στα Προγράμματα Σπουδών της Α΄ Λυκείου για τα φιλολογικά μαθήματα, κυρίως στα Αρχαία, στη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, καθώς και στον τρόπο αξιολόγησής τους. Το 2012 υπήρξαν τροποποιήσεις και δόθηκαν νέες οδηγίες στα Αρχαία και τη Λογοτεχνία, ενώ από το 2013 καθιερώθηκε νέος τρόπος αξιολόγησης με βάση Τράπεζα Θεμάτων, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2014.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση για τους φιλολόγους με στόχο την ενημέρωσή τους για τους νέους τρόπους διδακτικής και αξιολόγησης και με βασικούς άξονες:
• το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης των φιλολογικών μαθημάτων,
• τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της Τράπεζας Θεμάτων,
• μεθοδολογικές οδηγίες και εργαλεία, νέες διδακτικές πρακτικές και κριτήρια αξιολόγησης για εκπαιδευτικούς και μαθητές σε όλα τα φιλολογικά μαθήματα.
Την ενημέρωση θα κάνουν οι φιλόλογοι Αγάθη Γεωργιάδου, Κική Δεμερτζή, Γαβρίλης Λαμπάτος και Δημήτρης Λάππας, συγγραφείς των νέων εκπαιδευτικών βοηθημάτων για την Α΄ Λυκείου.
Σας περιμένουμε για να συζητήσουμε για τα παραπάνω ζητήματα, να προβληματιστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.
Θα δοθούν στους εκπαιδευτικούς δωρεάν εκπαιδευτικά βοηθήματα Λυκείου.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Για να μάθεις να πετάς του Κωστή Γκιμοσούλη
Κάποτε, οι άνθρωποι έφτιαχναν ιστορίες μαζί.
Έπειτα ο ένας τις έλεγε στον άλλο. Κι όλοι άκουγαν.
Σήμερα, ο καθένας φτιάχνει ιστορίες μόνος του, μ’ ένα μολύβι κι ένα χαρτί.
Είναι ένας τρόπος για να τις πει στους άλλους. Αρκεί οι άλλοι να θέλουν ν’ ακούσουν.
Τέτοιες ιστορίες έφτιαξε ο Κωστής Γκιμοσούλης. Τις έγραψε όπως τα παλιά παραμύθια -λιγότερο με το μολύβι, περισσότερο με το στόμα και την καρδιά.
Η ψυχή της φάλαινας. Δυο αστεράκια που ταξιδεύουν. Ένα άλογο μαύρο σαν το σκοτάδι. Το φεγγάρι που γίνεται κομμάτια. Δυο πόδια που γίνονται τέσσερα. Ο δράκος*, εκείνος με το ένα και μοναδικό γαλάζιο μάτι, που ξυπνά με τρόπο παράξενο μια νυσταγμένη όμορφη. Κι άλλα, πολλά και μαγικά, σ’ ένα βιβλίο με χρωματιστές σελίδες και τις πολύχρωμες ζωγραφιές του Γιάννη Ψυχοπαίδη.
Παραμύθια για μεγάλους; Για μικρούς; Παραμύθια για όλους. Γιατί, αν τα διαβάσεις, έστω μια φορά, δεν τα ξεχνάς. Είναι για πάντα.
* Μετά από χρόνια ενασχόλησης με το λαϊκό παραμύθι, ήταν η πρώτη ιστορία γραπτής λογοτεχνίας που αφηγήθηκα, πολύ πριν γίνει βιβλίο. Από τότε δεν σταμάτησα. Βρήκα έναν άλλο δρόμο στην αφήγηση, τον δικό μου δρόμο. Θα το χρωστάω πάντα στον Κωστή.
Εύη Γεροκώστα, παραμυθού, συγγραφέας
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της Εύης Γεροκώστα:
Αστέρια στον πάτο της λίμνης
Πώς γεννήθηκαν τα όνειρα
Ο βάτραχος και το φιλί

ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ 'ΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ | ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 
ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ

ΟΛΑ ΤΑ 'ΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ


Η νέα μεγάλη επιτυχία του Στέλιου Ρόκκου κυκλοφορεί επίσημα από την PLATINUM RECORDS!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΟ YOUTUBE!

Ο σημαντικός ερμηνευτής και τραγουδοποιός, Στέλιος Ρόκκος ξέρει όπως κανείς άλλος να μας χαρίζει αξεπέραστα κομμάτια που αγγίζουν την καρδιά μας!
Αυτό το φθινόπωρο, 
επιστρέφει κοντά μας με ένα δυνατό νέο τραγούδι που όπως όλα δείχνουν αναμένεται να ακουστεί πολύ δυνατά!
ΟΛΑ ΤΑ 'ΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ/ ΣΤΙΧΟΙ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΥΡΑΣ
Σε συνέχεια της κυκλοφορίας των τραγουδιών "Ζω" και "Δυο Κουβέντες Αντρικές" μαζί με τον Βασίλη Καρρά, το ολοκαίνουργιο "Όλα Τα 'Χω Δοκιμάσει" αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της επερχόμενης δισκογραφικής δουλειάς του Στέλιου Ρόκκου που θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Platinum Records.
Facebook: http://www.facebook.com/PlatinumRecordsGR
Website: www.platinumrecords.gr
YouTube: www.youtube.com/PlatinumRecordsTube

Contact: info@platinumrecords.gr

Λεοντής στην υγειά μας αφιέρωμα