Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

ΚΘΒΕ 🎭 Πρεμιέρα Σ' ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΤΕ | Παραστάσεις που συνεχίζονται | Πρόβες |



«Σ' εσάς που με ακούτε»
Η Λούλα Αναγνωστάκη, πάντα επίκαιρη και με το ανήσυχο βλέμμα της στραμμένο στην πολιτική, μας προσκαλεί για άλλη μια φορά με ίσως ένα από τα σημαντικότερα έργα της, να βουτήξουμε στο παρελθόν και ν’ αναδυθούμε στο παρόν, γεμίζοντας τα πνευμόνια μας με τον αέρα του μέλλοντος. Να συνομιλήσουμε με το έργο και να αναρωτηθούμε τι φοβόμαστε, τι ελπίζουμε και πώς μοιάζει το αύριο που κοιμάται μέσα μας.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Θεοδωρίδης
Πρεμιέρα: Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

«Ερωτόκριτος»
Παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου
Η επιτυχημένη παραγωγή του ΚΘΒΕ, που παρουσιάζεται σε σύλληψη - σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη και δραματουργική επεξεργασία και διασκευή Ευθύμη Θέου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, συνεχίζει τον κύκλο παραστάσεων της έως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου λόγω αυξημένης ζήτησης.
Ο «Ερωτόκριτος», το κορυφαίο κείμενο της κρητικής Αναγέννησης, αποτελεί ένα αυτόνομο ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης. Ακολουθεί την ιστορία του έρωτα της πριγκίπισσας Αρετούσας για τον αυλικό Ερωτόκριτο που οδηγεί τους δύο νέους σε μια σειρά από περιπέτειες μέσα από τις οποίες εντέλει θα μεταμορφωθούν.

«Η Τριλογία του Παραθερισμού»
Παράταση έως τις 26 Φεβρουαρίου
Το διαχρονικό έργο του Κάρλο Γκολντόνι, που παρουσιάζεται με επιτυχία στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, συνεχίζει τον κύκλο παραστάσεων έως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, λόγω της θερμής ανταπόκρισης του κοινού.
Σε αυτή την τριλογία, οι χαρακτήρες, υποταγμένοι στις αξίες μιας αριστοκρατίας που παρακμάζει, κυριευμένοι από την επιθυμία για επίδειξη και κοινωνική υπεροχή, υπερβαίνουν τα όρια και μπαίνουν σε περιπέτειες, που θέτουν σε κίνδυνο την υπόληψή τους. Όταν ο ίλιγγος του παραθερισμού υποχωρεί, η πραγματικότητα είναι εκεί και επιμένει.
* Κατάλληλη για θεατές άνω των 16 ετών.

«Πράγα»
Τελευταίες παραστάσεις
Το γέλιο, η συγκίνηση και οι μεγαλύτερες αλήθειες που «κρύβουν» οι ανθρώπινες σχέσεις πρωταγωνιστούν στην «Πράγα» του Javier de Dios, που έχει κερδίσει την προτίμηση του κοινού, στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία Θέμη Θεοχάρογλου.
Μια τρυφερή κωμωδία αποκαλύψεων για τη γονεϊκότητα, τις μνήμες, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του, τη μοναξιά, το φως και τα σκοτάδια που μας συντροφεύουν.
Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Ξεκίνησαν οι πρόβες
«Χέρμαν… Δεν φταίμε εμείς.
Ο κόσμος γύρω μας έγινε κομμάτια
κι εμείς είμαστε τα θραύσματα.»
Το έργο του νομπελίστα συγγραφέα Ισαάκ - Μπάσεβις Σίνγκερ θα παρουσιαστεί από το ΚΘΒΕ στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, τον Μάρτιο, σε μετάφραση Λεωνίδα Καρατζά και δραματουργική επεξεργασία - σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Ένας άντρας προσπαθεί να ξεπεράσει τον εφιάλτη, το αξεπέραστο τραύμα του ολοκαυτώματος και βρίσκεται αντιμέτωπος με τις τρεις σημαντικότερες γυναίκες της ζωής του, ψάχνοντας για έρωτα, αγάπη και σωτηρία.

«Ερμιόνη»
από την Εταιρεία Θεάτρου «Σπίτι Της»
23 έως 26 Φεβρουαρίου
Η καινούργια κωμωδία του Ανδρέα Στάικου σε πρωτότυπη μουσική Νίκου Ξυδάκη, έρχεται στην Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Φουαγιέ) με την υποστήριξη του ΚΘΒΕ.
Μέσα από μια κωμική ματιά, οι γνωστοί μυθικοί ήρωες ξεκινούν ένα ταξίδι παίζοντας και εμπαίζοντας με τον εαυτό τους και τη μοίρα τους. Ο Μενέλαος γίνεται Τάκης, η Ερμιόνη και η Χρυσόθεμις ικανοποιούν τις πρόσκαιρες αναζητήσεις και επιθυμίες τους σε παραλιακά μπαρ. Μια διαχρονική ματιά στο μύθο της συνέχειας του ελληνισμού. Ένα παιχνίδι χωρίς όρια που τελειώνει με το τέλος της ζωής.
* Κατάλληλη για θεατές άνω των 14 ετών.

🌙 Καλώς ήρθατε στο Φεγγάρι: το βιβλιοπωλείο που ξενυχτά για τους εραστές του βιβλίου

 





ΤΟ ΦΛΑΣΑΚΙ