Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

"Bye bye summer" απο το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ (HipHop & Break Dance)

 Ένα ιδιαίτερο πάρτυ από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στη πλατεία Ν. Μουδανιών το Σάββατο 27-9-2014 στις 6 το απόγευμα  με Hip Hop και Break  Dance για να αποχαιρετίσουμε το Καλοκαίρι και να ξεκινήσουμε με κέφι το Φθινόπωρο.
  Στο πάρτυ  θα χορέψουν οι σπεσιαλίστες του Hip Hop και Break Dance: Andie, Bboy Greedy και Mike-P καθώς επίσης και η ομάδα Beast Mode και η ομάδα της ΣΥΝΘΕΣΗΣ. Φυσικά θα χορέψουν και όσοι θέλουν από τους παρευρισκόμενους.
  Επίσης θα περιμένουμε και φίλους που ασχολούνται με Skate, Parcour, Roller, BMX να μας "δείξουν τις ικανότητές τους".
  Ας βρεθούμε λοιπόν το Σάββατο 27-9-2014 στις 6 το απόγευμα στη πλατεία Ν. Μουδανιών για ένα τρελό happening.
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.gr/

Δύο νέα βιβλία από τις Εκδόσεις Διάπλαση

Ακροβάτες της τύχης
Δύο νέοι πρίγκιπες ξεκινούν ένα μακρύ ταξίδι για τη σωτηρία της χώρας τους κι ακροβατούν ανάμεσα σε μυθικά τέρατα κι ευγενικά ξωτικά, σκοτεινές σκιές και σοφούς γέροντες, μαγικά ξόρκια κι αθάνατο νερό...
Τί είναι όμως αλήθεια αυτό που αναζητούν; Και πού είναι κρυμμένο; Θα τα καταφέρουν να το βρουν και με ποιόν τρόπο;
Ένα παραμύθι γεμάτο περιπέτειες, δράση και χιούμορ με ανθρώπους που γίνονται ήρωες όταν μαθαίνουν πως να σταθούν ανάμεσα στην τύχη και τη δύναμη της θέλησης...
Είμαστε όλοι ακροβάτες της τύχης!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
10 κόλπα των γονιών για τη σωστή ανατροφή των παιδιών τους
Βασισμένο σε πραγματικές μαρτυρίες και εμπειρίες, ένα πολύτιμο εργαλείο που θα δείξει στους γονείς πώς:
• να βάζουν τα παιδιά τους για ύπνο χωρίς γκρίνιες
• να τα μάθουν να τρώνε τα πάντα και να ζητάνε κι άλλο
• να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον θυμό των παιδιών τους
• να τα βοηθούν στο διάβασμα και τη μελέτη τους.
Επιτέλους ένα βιβλίο που δίνει τον λόγο στους γονείς!
ΔΕΙΤΕ ΤΟ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΙΩΣ ΤΣΟΚΩΝΑ "ΤΟ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"


ΙΩ ΤΣΟΚΩΝΑ
Το Πέρα των Ελλήνων
Στην Κωνσταντινούπολη του χθες και του σήμερα
Ένα σύντομο οδοιπορικό, εκ των έσω, στην ιστορία της πιο φημισμένης αστικής περιοχής της Πόλης,
στο πολυπολιτισμικό Πέρα.
Ο IANOS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ιώς Τσοκώνα
ΤΟ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Στην Κωνσταντινούπολη του χθες και του σήμερα

την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, στις 8:30 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο IANOS  (Σταδίου 24, Αθήνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας, και ο Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος-συγγραφέας.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζει ο ηθοποιός Βασίλης Παλαιολόγος.
Συντονίζει ο Νίκος Θρασυβούλου, δημοσιογράφος-Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM.
«Όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται, δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό και να μην πω το αυτονόητο: Είναι πανέμορφη η Πόλη, είναι πανέμορφο το Πέρα. Βαρύ και ασήκωτο το φορτίο που κουβαλούν. Κάθε γωνιά τους έχει και μια ιστορία, κάθε στενό τους έχει το δικό του μυστικό. Εδώ και αιώνες γράφτηκαν, γράφονται και θα γράφονται διθύραμβοι για το κάλλος της Πόλης, για την αρχοντιά και τη μεγαλοπρέπειά της, για την ιστορία της… Τι μπορεί να προσθέσει κανείς όταν άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων και όλων των τεχνών ζωγράφισαν, τραγούδησαν και έγραψαν για κάθε σπιθαμή της, βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι στο μωσαϊκό που τη συνιστά; Αν πρέπει όμως να συμπυκνώσουμε όλα αυτά και θελήσουμε να δώσουμε ένα στίγμα της που να τα συγκεντρώνει όλα, θα καταλήξουμε στο Πέρα. Χωρίς να θέλω να μειώσω την ομορφιά και την αξία καμίας άλλης περιοχής, θεωρώ πως στο Πέρα χτυπούσε και εξακολουθεί να χτυπάει η καρδιά της Πόλης».
Ιώ Τσοκώνα
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ένα σύντομο οδοιπορικό, εκ των έσω, στην ιστορία της πιο φημισμένης αστικής περιοχής της Πόλης, στο πολυπολιτισμικό Πέρα, το οποίο όμως στιγματίστηκε καθοριστικά από την ελληνορθόδοξη κοινότητα. Μέσα από μία βιωματική αφήγηση περιγράφονται τα σχολεία, τα προξενεία και τα μέγαρα, ο κινηματογράφος, το θέατρο και ο Τύπος, αλλά και οι άνθρωποι, αστοί, διανοούμενοι ή γραφικοί, που έδωσαν πνοή και χρώμα στην περιοχή. Ξεκινώντας από την πρώτη κατοίκηση του Πέρα τον 16ο αιώνα μέχρι το σήμερα, ξεδιπλώνεται η ακμή και η παρακμή μιας κοσμοπολίτικης κοινωνίας, παράλληλα με τη μεταμόρφωση της όψης της περιοχής.
Η έκδοση συμπληρώνεται από αρχειακό και σύγχρονο φωτογραφικό υλικό.
«Στους άσπιλους τόπους της παιδικής και στους λαχταρισμένους της εφηβικής γεωγραφίας συντελούνται πολλά απροσδόκητα θαύματα. Η Ιώ ξεδιπλώνει χαριτωμένα το νηπιακό και μαθητικό λεύκωμα της μικρής ζωηρής Πολίτισσας και μας ξεναγεί στη μυσταγωγία της διαμαντένιας μνήμης της καθιστώντας μας κοινωνούς μιας άρτι παρελθούσας κοινωνικής ζωής που διατηρούσε ακόμη πολλά από τα ιδιάζοντα στοιχεία της κοσμοπολίτικης ώσμωσης του ξακουστού ευρωλεβαντίνικου Πέρα».
Από τον πρόλογο του Θωμά Κοροβίνη

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ 
ΣΟΛΩΝΟΣ 116, ΑΘΗΝΑ
  ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 


Η κοσμοσυστημική ανασυγκρότηση του ελληνισμού δεν αποκαθιστά απλώς την ιδιοσυστασία και την ιδιοπροσωπεία του, την εξελικτική διαδρομή του στον χωροχρόνο. Μας οδηγεί σε μια νέα ανάγνωση της κοσμοϊστορίας, που ανοίγει νέους ορίζοντες στην κατανόηση του κοινωνικού ανθρώπου και της εποχής μας. Συγχρόνως, προσφέρεται για την οικοδόμηση ενός στέρεου συστήματος γνώσης, ικανού να αποκαθάρει τις έννοιες από το βεβαρημένο γνωσιολογικό έλλειμμα της νεοτερικότητας, ώστε να τις αποδώσει στον κοινωνικό άνθρωπο ελεύθερες από ιδεολογικές επιβαρύνσεις. 
Ο Α' τόμος ανέδειξε την κρατοκεντρική εποχή του ελληνικού κοσμοσυστήματος και παρέδωσε ένα πανόραμα της ανθρωποκεντρικής εξέλιξης των κοινωνιών της πόλης κράτους.
Ο Β' τόμος φωτίζει μια εντελώς άγνωστη στο νεότερο άνθρωπο φάση της κοσμοϊστορίας, την μετα-κρατοκεντρική ή οικουμενική, και σκιαγραφεί τα κοινωνικο-οικονομικά, αξιακά, ιδεολογικά και πολιτικά φαινόμενα που συνέχονται με αυτήν.
Ο κοσμοσυστημική ανάγνωση της κοσμοϊστορίας, που εισηγείται ο συγγραφέας, πέραν της ιστορικής περιέργειας, κάνει εφικτή την απάντηση στην θεμελιώδη διερώτηση περί της εξελικτικής  βιολογίας του κοινωνικού ανθρώπου. Από την οποία συνάγεται ότι όσα συμβαίνουν κατά την περίοδο της ελληνικής οικουμένης, που ολοκληρώνεται με τη βυζαντινή κοσμόπολη, είναι άμεσα συνδεδεμένα με ό,τι έγινε στην ευρωπαϊκή της περιφέρεια κατά την προ-μεσαιωνική περίοδο (όταν η  Εσπερία παρεξέκλινε στην  ιδιωτική δεσποτεία), αλλά και από την  Αναγέννηση και εντεύθεν (όταν η Εσπερία άρχισε να επανεγγράφεται στο ανθρωποκεντρικό γίγνεσθαι). Μας παρέχει, όμως, επίσης μια μοναδική δυνατότητα να διαλευκάνουμε ό,τι συνέχεται με τον χαρακτήρα του κόσμου της εποχής μας, να τον ερμηνεύσουμε, να τον ταξινομήσουμε στον ιστορικό χρόνο και να διαγράψουμε την προοπτική της εξέλιξής του.
Οπωσδήποτε, το  εγχείρημα της κοσμοσυστημικής γνωσιολογίας μπορεί να εκληφθεί, ανεξαρτήτως της αποδοχής ή της απόρριψής του από τον αναγνώστη, ως ένα γοητευτικό ταξίδι στα βάθη της κοσμοϊστορίας και, υπό μια άλλη έννοια, ως μια απόπειρα διεύρυνσης του γνωστικού ορίζοντα και του μέλλοντος της εποχής μας, με πρόσημο τον λογισμό και διακύβευμα την προοδευτική σήμανση της εξέλιξης.


ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟΣΥΣΤΗΜΑ (ΤΟΜΟΣ Α')

Η κρατοκεντρική περίοδος της πόλης

Lorem Η γένεση και η διαμόρφωση του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού διήλθε, ασφαλώς, πολλά στάδια τα οποία ανάγονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο σύνολο της ελληνικής ιστορικής εξέλιξης από την απώτατη αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

Η νεότερη οικονομική θεωρία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της μονοσήμαντα στην παραγωγική αποτελεσματικότητα του οικονομικού συστήματος και μόνον έτσι αξιολογεί την ποιότητά του. Στο βιβλίο τα οικονομικά συστήματα κρίνονται υπό το πρίσμα της ελευθερίας που επιφυλάσσουν στα μέλη του κοινωνικού σώματος.

Sivert Hoyem (Norway) full band live show!!!



SIVERT HOYEM
 
Η επιβλητική φωνή των Madrugada επιστρέφει με νέο δίσκο και το συγκρότημα του!
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 στο Principal Club Theater
H φωνή του… ονειρική, μελαγχολική, ιδιαίτερη και άμεσα αναγνωρίσιμη στο ελληνικό κοινό. Για τον Sivert Hoyem ο λόγος ο οποίος συνέχισε το μουσικό του ταξίδι μετά το άδοξο τέλος των Madrugada ενός εκ των σημαντικότερων εναλλακτικών ροκ groups των 2000s προσφέροντας μας υπέροχα τραγούδια. Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater, ο Sivert μαζί με τη full-time μπάντα του θα συναντηθεί ξανά με τους Έλληνες fans του, δίνοντας μια μοναδική συναυλία.
Από το Stokmarknes της Νορβηγίας ορμώμενος ο Hoyem με επιρροές από το σκανδιναβικό 90s black metal μέχρι το kraut rock και τη γαλλική pop δεν επαναπαύθηκε στις δάφνες των Madrugada. Αντίθετα μέσα από μια σειρά καταπληκτικών προσωπικών δίσκων ανάγκασε μουσικό τύπο και fans υποκλιθούν ξανά στο ταλέντο του. Τα sold out shows που έχει δώσει δε στην Ελλάδα είτε με τους Madrugada είτε σαν solo καλλιτέχνης μνημονεύονται ακόμη από όσους τυχερούς παρευρέθησαν.
Με το ολοκαίνουριο Endless Love στην κατοχή του ο Ηoyem θα μας υποδεχτεί με την χαρακτηριστική νοσταλγική του φωνή χαρίζοντας μας τις μεθυστικές του μελωδίες σε ένα show γεμάτο εκπλήξεις. «Το "Endless Love" δεν μιλάει για την ρομαντική αγάπη. Τα περισσότερα κομμάτια παρουσιάζουν την αγάπη ενός άνδρα που πλησιάζει τα 40, προς το πρώτο του παιδί. Όλοι οι στίχοι διακατέχονται, τόσο στο ύφος όσο και στη ερμηνεία τους, από μια ωμή και ποιητική ειρωνεία.» δηλώνει ο ίδιος ο Sivert Hoyem όσο εμείς περιμένουμε να τον δούμε επί σκηνής, σε ένα setlist που θα περιλαμβάνει όλα τα αγαπημένα τραγούδια των Madrugada όσο και αυτά των προσωπικών του δίσκων!
Ticket Presale
18€ (limited amount) and 23€
Ticket House, Rover Bar & Ticketpro.gr

Ξενιτεμενο μου πουλι & Μη με διωχνεις Μανα