Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ | ΑΘΗΝΑ | 9 & 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, 11:00-19:00
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
(Θουκυδίδου 4, Πλάκα, Αθήνα)

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν σε ένα διήμερο γεμάτο με μουσική, κεράσματα, προτάσεις για δώρα και μεγάλες προσφορές.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 14:00
Pianola alla greca: Το ελληνικό ρεπερτόριο της πιανόλας στις αρχές του 20ού αιώνα και τραγούδια των «Χειμερινών Κολυμβητών»
με τον Αργύρη Μπακιρτζή

Συμμετέχουν
Αργύρης Μπακιρτζής, τραγούδι
Τότα Ευλαβή, τραγούδι
Γιώργος Κωστoγιώργης, πιάνο, τραγούδι
Επιµέλεια προγράµµατος: Νίκος Διονυσόπουλος
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 14:00
ΚουARTέτο «εν τη ρύµη των ήχων»

Συμμετέχουν
Βασίλης Δρογκάρης, ακορντεόν
Βασιλική Μαζαράκη, βιολί
Κώστας Παπακωστόπουλος, κιθάρα
Θανάσης Σοφράς, κοντραµπάσο
Επιµέλεια προγράµµατος-ενορχήστρωση: Βασίλης Δρογκάρης

Εκδόσεις Κέδρος | Νέες Κυκλοφορίες | Ενδιαφέρουσες προτάσεις


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ
Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ
Η Κάρλα τον είχε καταστρέψει. Τη μισούσε όσο τίποτα άλλο. Ήθελε να την εκδικηθεί με κάθε τρόπο και οραματίστηκε ένα σατανικό σχέδιο. Θα της έκλεβε την πολύτιμη συλλογή κίτρινων διαμαντιών κι ο άντρας της θα τον βοηθούσε, άθελά του. Αρκεί να δεχόταν να τον απαγάγει στα ψέματα. Ήταν ο εκδότης του.
Το δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα του Δημήτρη Μαμαλούκα σε νέα, αναθεωρημένη έκδοση.
Σελ.: 392 | Τιμή: 16.60 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5369-0

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΝΙΔΑΚΗΣ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, Τ' ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ
Είκοσι ιστορίες που εκτυλίσσονται στο παρελθόν, αλλά ο απόηχός τους φτάνει ως τις μέρες μας.
Οι χαρακτήρες δεν φοβούνται το τυχαίο. Παρά τα ατομικά και συλλογικά τραύματά τους, τις αδιέξοδες σχέσεις και τους ασφυκτικούς οικογενειακούς δεσμούς, παλεύουν να διατηρήσουν την αθωότητά τους.
Σελ.: 128 | Τιμή: 9.90 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5406-2
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΗΣ
ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΡΙΝΤΖΟΥ• Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Εμφύλιος 1948. Μια γυναίκα εκτελείται μαζί με άλλους δεκαπέντε αγωνιστές στα Γιάννενα, έπειτα από μια δίκη-παρωδία.
Είναι η Ευτυχία Πρίντζου, που αφιέρωσε όλη της τη ζωή, ακόμη και προτού ενταχθεί στο ΕΑΜ, στην ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας και στον αγώνα. Ενώ γλίτωσε τελευταία στιγμή την εκτέλεση από τους Γερμανούς στη διάρκεια του πολέμου, τελικά προδόθηκε και οδηγήθηκε στο απόσπασμα από Έλληνες, λίγα χρόνια αργότερα.
Σελ.: 56 | Τιμή: 8.00 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5426-0
ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

SATCHIN PANDA, Phd
Ο ΚΙΡΚΑΔΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
Το πρόγραμμα του δόκτορα Πάντα μας δείχνει πώς μπορούμε να αποφύγουμε ή ακόμη και να αντιστρέψουμε χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και η άνοια, καθώς επίσης και πεπτικά ζητήματα όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Η γνώση του κιρκάδιου ρυθμού του οργανισμού μπορεί να είναι το μυστικό για να επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης.
Μετάφραση: Χατζηαντωνίου, Δέσποινα |
Σελ.: 424 | Τιμή: 22.00 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5373-7
ΑΝΘΡΩΠΟΣΟΦΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΔΙΤΣΙΟΣ
ΙΝΔΙΑ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΕΔΕΣ ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟ
Η μελέτη Ινδία: από τις Βέδες έως τον ινδουισμό, μαζί με τα βιβλία Ο Βούδδας στον Χρόνο και Εισαγωγή στη σκέψη της Παλαιάς Κίνας, συμπληρώνει την τριλογία του συγγραφέα με αντικείμενο τον ασιατικό πολιτισμό.
Παράλληλα με την ενεργό συμμετοχή του σε οικολογικά κινήματα, αλλά και σε κινήματα ισότητας, ειρήνης και ανθρωπισμού, με την εργασία αυτή κλείνει, κατά ένα μεγάλο μέρος, ο κύκλος των εναλλακτικών φιλοσοφιών που επηρέασαν τον συγγραφέα κατά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.
Σελ.: 168 | Τιμή: 14.00 ευρώ |ISBN: 978-960-04-5411-6 |Έγχρωμη εικονογράφηση

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις ΖΗΣΗ παρουσιάσουν στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ - Studio την παράσταση «Ευτυχία Πρίντζου· η επιστροφή» του Βασίλη Κονταξή από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου με την Τζίνη Παπαδοπούλου.
Το βιβλίο Ευτυχία Πρίντζου• η επιστροφή, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Ο Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής, κλείνει ραντεβού για δεύτερη χρονιά με τα παιδιά στο Θέατρο ΑΒΑΤΟΝ.
Η ιστορία μας μιλά για έναν μικρό γάτο
που είχε όνειρα πολλά και δεν το ‘βαλε κάτω.
Πίσω έχει η γάτα την ουρά! Κι αν θέλετε να δείτε
πώς όλα αυτά συνέβησαν, σας λέω, προσδεθείτε!
Μετά τον πρώτο άκρως επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, ο γάτος Ηλίας και η παρέα του ξεκινούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το μαγικό ταξίδι τους στη γατοσυνοικία του Θεάτρου Άβατον και περιμένουν όλα τα παιδιά από 2 έως και 7 ετών να γίνουν συνοδοιπόροι τους.
Ο Στέφανος Παπατρέχας γράφει και συν-σκηνοθετεί με την Νάντια Δαλκυριάδου ένα έργο που μέσα από τη μουσική, το τραγούδι, το χορό και το παιχνίδι μάς φωτίζει το μονοπάτι προς το θάρρος, τη δύναμη, την αποδοχή, την προσφορά, αλλά και τη διαφορετικότητα και την εκτίμηση.
Το βιβλίο Ηλίας, ο πρώτος γάτος χορευτής πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Κέδρος.
ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Το ELNIPLEX και η πολυάριθμη ομάδα βιβλιοπωλείων από όλη την Ελλάδα «Είμαστε το Βιβλιοπωλείο ΣΟΥ» οραματίστηκαν, συνεργάστηκαν και κάνουν πράξη μια μοναδική ιδέα.
ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΥΜΕ την 21η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, τη μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου για το βόρειο ημισφαίριο, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, ως ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ με τους αγαπημένους μας, τους φίλους μας, τους μαθητές μας, τα παιδιά μας.
ΒΡΑΒΕΙΟ

Συγχαρητήρια στη Françoise Dastur για το Grand Prix Φιλοσοφίας της Academy française, 2023.
Από τον Κέδρο, στη νέα σειρά «Ριζώματα», ετοιμάζεται το βιβλίο της, μαζί με τον Philippe Cabestan, Daseinanalyse: φαινομενολογία και ψυχιατρική.
ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΤΥΠΩΘΗΚΕ

Μέσα σε 2 μήνες, το βιβλίο του Σταύρου Παναγιωτίδη, Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής Ιστορίας, κατάφερε να φτάσει στις βιβλιοθήκες πολλών χιλιάδων αναγνωστών. Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε η τρίτη έκδοσή του σε 3.000 αντίτυπα!
Τα βιβλία μας μπορείτε να τα προμηθεύεστε
από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τα παραγγέλνετε:Μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος στην ιστοσελίδα μας
Τηλεφωνικά στο 210.38.02.007 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 - 15:00)
Στέλνοντας e-mail στο orders@kedros.gr
Ή μπορείτε να επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο μας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Γεωργίου Γενναδίου 3,
Δευτέρα έως Παρασκευή: 8.00 - 16.00*
*Σάββατο 23/12/23: 9.00 - 15.00
*Κυριακή 24/12/23: 10.00 -16.00
*Σάββατο 30/12/23: 9.00 - 15.00

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ // ΛΟΥΚΗΣ ΛΑΡΑΣ // ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ // ΠΑΛΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

 

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ
ΛΟΥΚΗΣ ΛΑΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ: Το άλλο 1821

Δηµοσιευµένος το 1879, ο Λουκής Λάρας θεωρείται, και είναι, ένα έργο σταθµός των ελληνικών γραµµάτων, καθώς έθεσε τις βάσεις για τη µετάβαση της ελληνικής πεζογραφίας από τον ροµαντισµό στον ηθογραφικό ρεαλισµό. Με το λιτό και χαµηλόφωνο ύφος του µεταφέρει τον αναγνώστη στα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, για να αναδείξει µέσα από αυτήν ένα άλλο 1821 από το καθιερωµένο, το οποίο δεν εστιάζει στα ηρωικά ανδραγαθήµατα του πολέµου και των οπλαρχηγών αλλά στο προσφυγικό δράµα του ανώνυµου άµαχου πληθυσµού. Βασισµένο στην πραγµατική ιστορία ενός Χιώτη εµπόρου, ο Λουκής Λάρας επιχειρεί, στον αντίποδα του ελληνικού µεγαλοϊδεατισµού, να εντάξει από κοινού τους πολεµιστές και τους αµάχους στην ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης και να προβάλει, µέσω αυτής, το όραµα µιας άλλης Ελλάδας που θα βασίζεται στις αξίες του οικογενειακού και εργασιακού βίου, της οικονοµικής επιχειρηµατικότητας και ανάπτυξης ως παράγοντες για την υλική και πνευµατική πρόοδο του έθνους.
Αξιοποιώντας το πλούσιο δοκιµιακό έργο του Βικέλα, η µελέτη του Δηµήτρη Πολυχρονάκη επιχειρεί να ανασυγκροτήσει το πλέγµα των πολιτικών, κοινωνικών, θρησκευτικών και πολιτισµικών αξιών που καθόρισαν τη συγγραφή του Λουκή Λάρα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναδεικνύονται οι οφειλές του Βικέλα στις ιδέες του αγγλικού εµπειρισµού που τον κατέστησαν θιασώτη ενός συντηρητικού φιλελευθερισµού, ο οποίος βασίζει τον αστικό εκσυγχρονισµό και την πρόοδο κάθε έθνους στην ιστορία και τις παραδόσεις του. Παράλληλα, µέσα από την εκ του σύνεγγυς ανάγνωση της νουβέλας, αναλύονται οι θεµατικές και υφολογικές επιλογές του συγγραφέα που, µε τη χαµηλόφωνη και αντιηρωική αισθητική του κειµένου του, προάγει το ιδεώδες µιας κοινωφελούς λογοτεχνίας, η οποία θα αναπαριστά τον καθηµερινό µικρόκοσµο των ανθρώπων και θα είναι εύληπτη από τον µέσο αναγνώστη.
ΣΕΙΡΑ: ΠΑΛΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
ISBN 978-960-524-998-4, σχήμα 12 x 16 εκ., 488 σελ., τιμή: 14 ευρώ
ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΕΙΡΑΣ