Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Thessaloniki International Film Festival

Πρόγραμμα προβολών
ΟΛΥΜΠΙΟΝ Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Παρενέργειες
(ΗΠΑ, 2013)
Σκηνοθεσία: Steven Soderbergh. Έγχρωμο, 106΄.
*****
Φιλιά εις τα παιδιά (Ελλάδα, 2011)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Βασίλης Λουλές. Έγχρωμο, 115΄.

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ Ο Έρωτας της Βασίλισσας
(Δανία, Σουηδία, Τσεχία, 2012)
Σκηνοθεσία: Nikolaj Arcel. Έγχρωμο, 137΄
*****
No (Χιλή, Γαλλία, ΗΠΑ, 2012)
Σκηνοθεσία: Pablo Larraín, Έγχρωμο, 118΄
.
*****
ΟΛΥΜΠΙΟΝ Εκδηλώσεις για παιδιά
Ευγένιου Τριβιζά «Το όνειρο του σκιάχτρου» από την Παιδική Σκηνή του «Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης» στο «Ολύμπιον»
Πληροφορίες και κρατήσεις για παραστάσεις με σχολεία τις καθημερινές στα τηλέφωνα: 6977 445161 και 2310 222299
...περισσότερα
*****
Εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου από το Φωτόγραμμα.
Πληροφορίες στο τηλ. 210-3413890
...περισσότερα
15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –
Εικόνες του 21ου Αιώνα 15 - 24 Μαρτίου 2013

Η ταινία έναρξης
Μια αισιόδοξη ταινία γεμάτη ρυθμό θα ανοίξει την αυλαία του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα. Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Πρώτη θέση / First Position της Μπες Κάργκμαν / Bess Kargman μας ξεναγεί στον εντυπωσιακό κόσμο του επαγγελματικού μπαλέτου, όπου πίσω από τη θεαματική όψη κρύβεται ο σκληρός αγώνας για την τελειότητα.
Το ντοκιμαντέρ διεισδύει στα άδυτα του μπαλέτου, προσφέροντας μια εναλλακτική, παρασκηνιακή ματιά στην καθημερινότητα έξι νέων χαρισματικών χορευτών. Με διαφορετικές κουλτούρες και ρίζες να τους προσδιορίζουν, προετοιμάζονται για έναν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς μπαλέτου στον κόσμο, κόντρα στους τραυματισμούς, τις αποτυχίες, τις προκαταλήψεις και την ανέχεια. Μέσα από τα πορτρέτα τους, η σκηνοθέτιδα καταρρίπτει δεξιοτεχνικά τα στερεότυπα του μπαλέτου, αναδεικνύοντας με φρεσκάδα ένα γοητευτικό μωσαϊκό πολιτισμών και χαρακτήρων, βιωμάτων και αισθήσεων, σε μια ταινία – ύμνο στην ανθρώπινη ψυχή, όπου ο χορός ενσαρκώνει το στόχο, την εμμονή και το όνειρο.
Η ταινία εντάσσεται στην ενότητα «Μικρές Αφηγήσεις», η οποία χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων δράσεων του 15ου ΦΝΘ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.
*****
Αποκτήστε τη CineΚάρταF σε μειωμένη τιμή!
Κανονική CineΚάρταF: 50 ευρώ από 80 ευρώ Εκπτωτική CineΚάρταF: 30 ευρώ από 50 ευρώ
15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης –
Εικόνες του 21ου Αιώνα
15 - 24 Μαρτίου 2013 Ντοκιμαντέρ για παιδιά
Το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα προσκαλεί και φέτος τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του ντοκιμαντέρ, μέσα από δύο κύκλους εκπαιδευτικών προβολών με τίτλο «Σεβασμός στη διαφορετικότητα» και «Πρόκληση: αντιμετώπισε τους φόβους σου».
Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα ντοκιμαντέρ σε ειδικές προβολές που θα πραγματοποιηθούν για σχολεία, την Παρασκευή 15/3 και από την Τρίτη 19 έως και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, στην αίθουσα Αίθουσα Φρίντα Λιάππα (Αποθήκη Δ, Λιμάνι – ώρες: 9:00-11:00 & 11:00-13:00). Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.
...περισσότερα
*****
Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
«Κινηματογραφικές εικόνες της Παιδικής Ηλικίας»

Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη δραστηριότητά της παρουσιάζοντας το αφιέρωμα «Κινηματογραφικές εικόνες της Παιδικής Ηλικίας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 7 έως την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 στην Αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος (Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Α΄, Λιμάνι).
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τέσσερις ταινίες με πρωταγωνιστές τα παιδιά: Πισότε, το χαμίνι του Σάο Πάολο / Pixote, a lei do mais fraco του Έκτορ Μπαμπένκο / Héctor Babenco (Βραζιλία, 1981), Η ελευθερία είναι ο Παράδεισος / S.E.R. - Svoboda eto rai του Σεργκέι Μποντρόφ / Sergei Bodrov (Σοβιετική Ένωση, 1990), Η θυσία του Κόρτσακ / Korczak του Αντρέι Βάιντα / Andrzej Wajda (Πολωνία-Γερμανία, 1990) και Ο βασιλιάς των μασκών / Bian Lian του Τιαν Μινγκ Γου / Tian-Ming Wu (Κίνα, 1997).
Πώληση εισιτηρίων: Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α΄, Λιμάνι, τηλ. 2310-508.398, cinematheque@filmfestival.gr).
Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (για τα μέλη).
Κάρτα μέλους: 1 ευρώ.
...περισσότερα Οι εκδηλώσεις της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.

Δελτίο τύπου "Ο Γυάλινος Κόσμος" @ Θέατρο Αυλαία, συνέχιση παραστάσεων έως 17 Μαρτίου

ΑΛΑΝΤΙΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στο θέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου) σας προσκαλούμε σε μια βραδιά με αναγνώσεις ποιημάτων
Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας, διαβάζοντας τα αγαπημένα μας ποιήματα και ακούγοντας μελοποιημένη ποίηση από τους μουσικούς Βασίλη Σαλταγιάννη (κιθάρα) και Καίτη Ζαραβέλα (φωνή).
Τη βραδιά θα συντονίσει ο ποιητής-βιβλιογράφος Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Διαλέξτε το αγαπημένο σας ποίημα και ελάτε να το διαβάσετε στην παρέα μας την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013, στις 8 το βράδυ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ
Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στην ποιητική βραδιά του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δηλώστε τη συμμετοχή σας στέλνοντας στο e-mail: events@metaixmio.gr ή στο fax: 211 3003562 τα εξής στοιχεία, με την ένδειξη «Βραδιά Ποίησης».
• Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.
• Τον τίτλο του ποιήματος που θα διαβάσετε, τον ποιητή και τον αριθμό των λέξεων του ποιήματος.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Το ποίημα που θα επιλέξετε δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200 λέξεις.
• Οι συμμετέχοντες μπορούν να διαβάσουν μόνο εκδοθέντα έργα τρίτων (ελλήνων και ξένων ποιητών).
• Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 15/3/2013.
• Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
• Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους.
Την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013, σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), από τις 7 το βράδυ, σε μια γιορτινή βραδιά με αφορμή τα 20 χρόνια παρουσίας μας στον εκδοτικό χώρο.

ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΠΙΘΗΚΟΣ- ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ

ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΠΙΘΗΚΟΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΣΚΟΥ "12"
ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία – παρουσίαση νέου δίσκου του 12ου πίθηκου το Σάββατο 2 Μαρτίου στο Gagarin 205!
Ο καλλιτέχνης φαινόμενο της underground Rap / hip-hop μουσικής σκηνής κατάφερε να ανατρέψει για ακόμα μια φορά τα συναυλιακά δεδομένα όπως μόνο εκείνος ξέρει!
Ένα χρόνο μετά την τελευταία του εμφάνιση στην Αθήνα, ο 12ος Πίθηκος επέστρεψε στο φανατικό κοινό του για μια συναυλία που εκτός από παρουσίαση του νέου του δίσκου “12”,
θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως κατάθεση ψυχής επί-σκηνής του τόσο ιδιαίτερου ράπερ!
Σε ένα live-μαραθώνιο που κατάφερε να ξεπεράσει σε διάρκεια τις 3 ώρες, ο 12ος Πίθηκος ερμήνευσε, εκτός από τα παλαιότερα αγαπημένα τραγούδια, και όλα του νεου album “12”.
Χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του live ο ίδιος είπε στο κοινό «δεν θα κατέβω από τη σκηνή μέχρι να κρατάω τα πνευμόνια μου στην παλάμη μου και να μην μπορώ να τραγουδήσω άλλο!», «όσο μου ζητάτε εγώ θα σας δίνω»!
Δεν έλειψαν πολλές freestyle ρίμες, μέσα από τις οποίες ο 12oς μοιράστηκε με το κοινό τα μηνύματα του, τις ανατροπές του, τον καυστικό του λόγο, τον κόσμο του “πιθήκου” όπως ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του και όχι του ανθρώπου.
Βασικό κομμάτι του δυνατού αυτού live ήταν οι συμμετοχές και guest εμφανίσεις πολλών στενών συνεργατών και φίλων του 12ου Πίθηκου.
Συγκεκριμένα στο stage μαζί του βρέθηκαν η PELINA, οι EPILEKTOI, ο DJ TWELVE, οι SALONICAS ALL STAR BBOYS,
αλλά και οι ΒΗΤΑΠΕΙΣ, PURE FORM, TAF LATHOS, ΑΣΑΡΚΟΣ, HATEMOST και DJ BOY.
Η συναυλία άνοιξε με το κομμάτι “Ο Μαχητής”, το πρώτο single του 12ου Πίθηκου μέσα από το ολοκαίνουριο του άλμπουμ “12”, που κυκλοφορεί από τη KnockOut Records
με τη σκηνή να μετατρέπεται
σε ring του box παραπέμποντας έτσι στο video clip του εν λόγω κομματιού :
( http://www.youtube.com/user/KORecordsChannel ).
Η βραδιά έκλεισε με όλο το crew επί σκηνής να τραγουδά με τις γροθιές στον αέρα σε ένα κατάμεστο venue, όπου κοινό και καλλιτέχνες συνδέονταν σε μία ατμόσφαιρα συναισθηματικά έντονα φορτισμένη!

IMAM BAILDI / ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΟ KICKSTARTER ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ IMAM BAILDI ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ MUSIC CONFERENCE TOY ΠΛΑΝΗΤΗ


Στην Αμφιάλη - Κ.Τσίγκος, Τάκης Μπίνης