Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Νέος τίτλος + Πρόσκληση: Στην άκρη του κόσμου, Γιώργος Ξενάριος | Public Σύνταγμα 14.11.11

Σας περιμένουμε σήμερα στις 9μμ στο Public Café (Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος - 5ος όροφος), στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιώργου Ξενάριου, Στην άκρη του κόσμου, που μόλις κυκλοφόρησε.

ΚΘΒΕ: Οι Άγαμοι Θύται…στο Δημόσιο

«Οι Άγαμοι Θύται…στο Δημόσιο»
Από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την σατιρική μουσικο-θεατρική παράσταση «Οι Άγαμοι Θύται…στο Δημόσιο», σε σκηνοθεσία Ιεροκλή Μιχαηλίδη, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στις 9.00 μ.μ.
Οι Άγαμοι Θύται επιστρέφουν – όπως η Τρόικα- κάνοντας κατάληψη στην Κεντρική σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών του ΚΘΒΕ, με νέες σατιρικές εφεδρείες, κουρεμένοι ψυχικά εν χρώ (δηλαδή γουλί) και με μια παράσταση ριζοσπαστικού λαϊκισμού και ανορθολογισμού προσαρμοσμένου στις νέες, θεατρικές συνθήκες της Δανείας του Νότου. (Δανεία με «ει» από το «δανεικά»).
Σοφότεροι, άρα πιο λυπημένοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πατρίδας, έρχονται άλλη μια φορά, με ευρωπαϊκό αέρα και ανατολίτικη δημοσιονομική νωχέλεια, να προβάλλουν τα προτερήματα της φυλής, με κυμαινόμενο επιτόκιο γέλιου, ή γλυκιάς μελαγχολίας.
Παρότι εξαρτημένοι απ’ την έκτη δόση, παίρνουν την μεθαδόνη της σάτιρας και προχωρούν έχοντας την πρόθεση να γίνουν μια ΔΕΚΟ του μέλλοντος με ανθρώπινο πρόσωπο, που θα ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη.
Με πρόζα βιτριολική και νούμερα μουσικο-χορευτικά ανανεώνουν το περσινό μνημόνιο έχοντας χρέος ανεξόφλητο προς το έθνος να αντιπαραθέσουν την κωμωδία και το χαμόγελο στην γενική κατάθλιψη.
Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης Κείμενα: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Κλήμεντος, Χρήστος Τολιάδης Συνεργάτες κειμένων: Ελευθερία Κόμη, Ταξιάρχης Χάνος, Νίκος Ιωαννίδης, Βαγγέλης Νάσης Σκηνικά- κοστούμια: Έρση Δρίνη Χορογραφία: Πόλυ Βόϊκου Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Video mapping: Στάθης Μήτσιος Μουσική επιμέλεια: B.Gatz Βοηθός σκηνοθέτη: Αστέρης Πελτέκης
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου Κλεοπάτρα Αλαγιαλόγλου Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου Eπιμέλεια παραγωγής: Χουάνχο Κορράλες
Ερμηνεύουν:
Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Εβελίνα Παπούλια, Ταξιάρχης Χάνος, Ρούλα Μανισάνου, Στάθης Παχίδης, Χρήστος Μητρέντζης, Απόστολος Ψυχράμης, Χρύσανθος Καγιάς, Γιώργος Ρούφας, Πάολα Μυλωνά. Χορεύουν: Πόλυ Βόικου, Αφροδίτη Γεωργιάδου, Στέλλα Εμίνογλου, Σοφία Καλπενίδου, Χρύσα Μπαχτσεβάνη, Πάολα Μυλωνά, Παναγιώτης Περάκης, Έλσα Σίσκου.
Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί:
Zand the Band (Φώτης Παπαθεοδώρου, Σωτήρης Κατσουλάκος, Γιάννης Τζιάλλας), Ευγενία Πανταζόγλου, Αλέκος Παπαδόπουλος – Στέλιος Τσοπανίδης, Φώτης Μίγγας. Συμμετέχουν επίσης : Φίλιππος Τσαουσέλης, Φανή Γεωργακοπούλου.
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή Τετάρτη & Κυριακή 19.00 Πέμπτη, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή • Πλατεία- Κανονικό: 20€ , Εκπτωτικό: 15 € • Εξώστης- Κανονικό: 15€ Τετάρτη 7 μ.μ & Πέμπτη 9 μ.μ.(Λαϊκές) • Πλατεία- Κανονικό: 17€, Εκπτωτικό: 15 € • Εξώστης- Κανονικό: 15 €, Εκπτωτικό: 13 € Iσχύουν εργατικά εισιτήρια και εισιτήρια ΟΓΑ
Ώρες λειτουργίας ταμείων: Βασιλικό Θέατρο: Τρίτη έως Κυριακή 9.30 π.μ -9.30 μ.μΘέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: Τρίτη έως Κυριακή 9.30 π.μ.- 1.30 μ.μ. και 5.30 μ.μ – 9.30 μ.μ
Μονή Λαζαριστών: Τρίτη έως Κυριακή 09.30 π.μ.- 1.30 μ.μ. και 5.30 μ.μ – 9.30 μ.μ Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200 & 2310 223785

Δελτίο Τύπου EKEBI - Βραβείο Αναγνωστών 2011

Για 7η χρονιά οι αναγνώστες παίρνουν τον λόγο και ψηφίζουν το αγαπημένο τους μυθιστόρημα.
Είστε βιβλιόφιλος; Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό για το μυθιστόρημα της χρονιάς
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), σε συνεργασία με την ΕΡΤ, ξεκινά από σήμερα τη διαδικασία ψηφοφορίας για το Βραβείο Αναγνωστών 2011, δίνοντας την ευκαιρία στο αναγνωστικό κοινό να αναδείξει το αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς.
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), σε συνεργασία με την ΕΡΤ, ξεκινά από σήμερα τη διαδικασία ψηφοφορίας για το Βραβείο Αναγνωστών 2011, δίνοντας την ευκαιρία στο αναγνωστικό κοινό να αναδείξει το αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς.
Στη φετινή διαδικασία, το ΕΚΕΒΙ απέστειλε σε όλες τις Λέσχες Ανάγνωσης της Ελλάδας τον κατάλογο όλων των μυθιστορημάτων που κυκλοφόρησαν την περίοδο 1/10/2010 – 30/9/2011 (δηλαδή 399 τίτλοι, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της Βιβλιονέτ) και οι Λέσχες ξεχώρισαν 123 πρωτότυπα ελληνικά μυθιστορήματα.
Τα 15 βιβλία που πήραν τις περισσότερες ψήφους από τις Λέσχες Ανάγνωσης, όπως καταγράφηκαν στο βιβλίο πρωτοκόλλου του ΕΚΕΒΙ, απαρτίζουν τη «βραχεία λίστα» του Βραβείου Αναγνωστών 2011.
[Η ψηφοφορία των Λεσχών ανέδειξε φέτος 16 βιβλία, λόγω ισοψηφίας στην 15η θέση.
Παρέμειναν όμως 15 λόγω της επιθυμίας της συγγραφέως Μάρως Δούκα να εξαιρεθεί από την τελική ψηφοφορία κοινού το βιβλίο της «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»]
Οι φετινές επιλογές επιβεβαιώνουν το αναγνωστικό επίπεδο των μελών που παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες των Λεσχών, αποτελώντας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ποιοτικής προσέγγισης της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας.
Με αλφαβητική σειρά, σύμφωνα με το επώνυμο κάθε συγγραφέα:
Ο ερωτευμένος Πολωνός της Μάρως Βαμβουνάκη, Εκδόσεις Ψυχογιός (στείλτε ΒΑ 1 στο 54160)
Πρίγκιπες και δολοφόνοι του Μιχάλη Γεννάρη, Εκδόσεις Ινδικτος (στείλτε ΒΑ 2 στο 54160)
Ο παλαιστής και ο δερβίσης του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, Εκδόσεις Πατάκη (στείλτε ΒΑ 3 στο 54160)
Πριν απ' το ηλιοβασίλεμα του Μάνου Ελευθερίου, Εκδόσεις Μεταίχμιο (στείλτε ΒΑ 5 στο 54160)
Ανεμώλια του Ισίδωρου Ζουργού, Εκδόσεις Πατάκη (στείλτε ΒΑ 6 στο 54160)
Η συμφωνία των ονείρων του Νίκου Θέμελη, Εκδόσεις Μεταίχμιο (στείλτε ΒΑ 7 στο 54160)
Τα σακιά της Ιωάννας Καρυστιάνη, Εκδόσεις Καστανιώτη (στείλτε ΒΑ 8 στο 54160)
Ο γύρος του θανάτου του Θωμά Κοροβίνη, Εκδόσεις Αγρα (στείλτε ΒΑ 9 στο 54160)
Η άλωση της Κωσταντίας του Γιάννη Μακριδάκη, Εκδόσεις της Εστίας (στείλτε ΒΑ 10 στο 54160)
Ληξιπρόθεσμα δάνεια του Πέτρου Μάρκαρη, Εκδόσεις Γαβριηλίδης (στείλτε ΒΑ 11 στο 54160)
Πώς να κρυφτείς της Αμάντας Μιχαλοπούλου, Εκδόσεις Καστανιώτη (στείλτε ΒΑ 12 στο 54160)
Η ενοχή της αθωότητας της Ιωάννας Μπουραζοπούλου, Εκδόσεις Καστανιώτη (στείλτε ΒΑ 13 στο 54160)
Για μια χούφτα βινύλια της Χίλντας Παπαδημητρίου, Εκδόσεις Μεταίχμιο (στείλτε ΒΑ 14 στο 54160)
Κι όμως ανθίζει... της Λίας Μεγάλου-Σεφεριάδη, Εκδόσεις Μεταίχμιο (στείλτε ΒΑ 15 στο 54160)
Η έρημος έρχεται του Μιχάλη Φακίνου, Εκδόσεις Καστανιώτη (στείλτε ΒΑ 16 στο 54160)
Διαδικασία ψηφοφορίας
Πότε ψηφίζετε:
9 Νοεμβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2011
Πώς ψηφίζετε:
Στείλτε με sms (χρέωση απλού μηνύματος) τον κωδικό που αντιστοιχεί στο βιβλίο της επιλογής σας, στο 54160
Ο ερωτευμένος Πολωνός της Μάρως Βαμβουνάκη (ΒΑ 1) Πρίγκιπες και δολοφόνοι του Μιχάλη Γεννάρη (ΒΑ 2) Ο παλαιστής και ο δερβίσης του Θεόδωρου Γρηγοριάδη (ΒΑ 3) Πριν απ' το ηλιοβασίλεμα του Μάνου Ελευθερίου (ΒΑ 5) Ανεμώλια του Ισίδωρου Ζουργού (ΒΑ 6) Η συμφωνία των ονείρων του Νίκου Θέμελη (ΒΑ 7) Τα σακιά της Ιωάννας Καρυστιάνη (ΒΑ 8) Ο γύρος του θανάτου του Θωμά Κοροβίνη (ΒΑ 9) Η άλωση της Κωσταντίας του Γιάννη Μακριδάκη (ΒΑ 10) Ληξιπρόθεσμα δάνεια του Πέτρου Μάρκαρη (ΒΑ 11) Πώς να κρυφτείς της Αμάντας Μιχαλοπούλου (ΒΑ 12) Η ενοχή της αθωότητας της Ιωάννας Μπουραζοπούλου (ΒΑ 13) Για μια χούφτα βινύλια της Χίλντας Παπαδημητρίου (ΒΑ 14) Κι όμως ανθίζει... της Λίας Μεγάλου-Σεφεριάδη (ΒΑ 15) Η έρημος έρχεται του Μιχάλη Φακίνου (ΒΑ 16)
Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μία μόνο ψήφο. Η ψήφος σας καταχωρείται αυτόματα
Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκύπτει κατά το ήμισυ (50%) από την ψήφο των αναγνωστών ενώ το υπόλοιπο 50% βγαίνει από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει οι Λέσχες Ανάγνωσης (από τις οποίες προέκυψε η βραχεία λίστα).
Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 7 Δεκεμβρίου
Υπενθυμίζουμε ότι το αναγνωστικό κοινό τίμησε με την ψήφο του:
2010 - «Όπως ήθελα να ζήσω» της Ελένης Πριοβόλου
2009 - «Ιμαρέτ» του Γιάννη Καλπούζου
2008 - «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη» του Δημήτρη Μπουραντά
2007 - «Ο κύριος Επισκοπάκης» του Ανδρέα Μήτσου
2006 - «Αμίλητα βαθιά νερά»της Ρέα Γαλανάκη
2005 - «Η μέθοδος της Ορλεάνης» της Ευγενίας Φακίνου
εκτοξεύοντάς τα για πολλούς μήνες στις λίστες των ευπώλητων.

3ο Πανελλήνιο Eπιστημονικό Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου και η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ) συνδιοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Eπιστημονικό Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών με θέμα: «H Προσφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Τοπική Κοινωνία εν μέσω Οικονομικής Κρίσης και Διοικητικών Αλλαγών:                                
Πρόκληση για Δημιουργικές Λύσεις».                                   
Το Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του νέου Δημαρχείου Περιστερίου, Πλατεία Δημοκρατίας 1 (είσοδος από οδό Καραθεοδωρή & Εθνικής Αντιστάσεως) στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2011.                                 
Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης δημιούργησε ξεχωριστή ιστοσελίδα (http://www.publibconf.gr) για το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών, την οποία μπορείτε να επισκέπτεστε για να ενημερώνεστε σχετικά με τα νέα και τις ανακοινώσιες του Συνεδρίου.

ΑΜΑΡΑΝΘΟΣ, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΒΡΙΚΟΛΑΚΩΝ | ΙΑΝΟΣ θεσσαλονίκη, 22-11-11

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και τo βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ελίζας Πολιτσοπούλου Αμάρανθος, ο θρύλος των βρικολάκων ΟΥΡΟΒΟΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ ΙΙ
Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Καραθάνος, αρχισυντάκτης περιοδικού SOUL Ελισάβετ Σπαντιδάκη, κριτικός λογοτεχνίας
ΙΑΝΟΣ
Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 277004

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οι εκδόσεις Διάπλαση και η Μάρα Χωματίδη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Βέιν ο τρομερός το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 12:00 το πρωί στο βιβλιοπωλείο ΦΛΩΡΑΣ.
Ελάτε να τραγουδήσουμε τα κατορθώματα του τρομερού Βέιν παρέα με την συγγραφέα αλλά και την μουσικό του CD Αφροδίτη Φρυδά.
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΦΛΩΡΑΣ
Μιλτιάδου 16 Μαρούσι τηλ. 2108066377

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οι εκδόσεις Διάπλαση και η Μάρα Χωματίδη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Βέιν ο τρομερός το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 12:00 το πρωί στο βιβλιοπωλείο ΦΛΩΡΑΣ.                              
Ελάτε να τραγουδήσουμε τα κατορθώματα του τρομερού Βέιν παρέα με την συγγραφέα αλλά και την μουσικό του CD Αφροδίτη Φρυδά.                                       
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΦΛΩΡΑΣ                                            
Ζωσιμάδων 32 Πειραιάς, τηλ. 2104172819                                      
Παιδιά, μεγάλα και μικρά, οι εκδόσεις Διάπλαση, η συγγραφέας Μαριλένα Καββαδά και η φίλη τους η γοργόνα Χρυσομελένια, σας προσκαλούν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο ΦΛΩΡΑΣ για να ανακαλύψετε όλοι μαζί «Το μαγικό κοχύλι της γοργόνας».                              
Αραγε ποιο από εσάς θα είναι τυχερό, να το κερδίσει στο λεπτό;                                    
Τα τραγούδια, τα παιχνίδια κι ο χορός… θα μας πούνε ποιος είναι ο τυχερός!
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΦΛΩΡΑΣ                                   
Μιλτιάδου 16 Μαρούσι τηλ. 2108066377

Yann Tiersen (composer of Amelie) live at Principal Club Theater

Yann Tiersen                                                        
Ο πολυαγαπημένος Γάλλος συνθέτης του Amelie, Goodbye Lenin, etc…                                          
g u e s t s : Constance                                               
Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 - Principal Club Theater                                      
Ένας από τους σημαντικότερους ευρωπαίους συνθέτες επισκέπτεται ξανά την Ελλάδα, δύο χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής του περιοδείας Skyline Tour.                                             
O Yann Tiersen, ο πολυαγαπημένος Γάλλος συνθέτης του ελληνικού κοινού, ξεκινάει μέσα στον Οκτώβριο, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ, live εμφανίσεις και αμέσως μετά την Αγγλία, την Γαλλία και την Ιταλία, επανέρχεται στην χώρα που του έχει επιφυλάξει κατά το παρελθόν την πιο θερμή υποδοχή.                                   
Ο Tiersen θεωρείται άξιος διάδοχος συνθετών όπως οι Nino Rota, Nicola Piovani, Eric Satie ενώ έχει επηρεαστεί από τα σημαντικότερα κινήματα της σύγχρονης λυρικής μουσικής καταφέρνοντας να δημιουργήσει μία απολύτως προσωπική γραφή, υψηλής αισθητικής, που αγγίζει το κοινό κάθε ηλικίας και κάθε καταγωγής.                                                 
Η μουσική του Tiersen εμπεριέχει ποίηση και ευαισθησία, ξεπερνάει τα στερεότυπα, προσφέροντας φως και αισιοδοξία εκεί που όλα μοιάζουν γκρίζα και σκοτεινά. Είτε ντύνοντας με αυτήν εικόνες, είτε κυκλοφορώντας προσωπικές δουλειές, είτε ταξιδεύοντας από πόλη σε πόλη για να μοιραστεί τις μελωδίες του με το κοινό σε όλο τον κόσμο, ο Tiersen εκφράζει βαθιά αισθήματα και συγκινεί βαθιά.                                                
Ο Yann Tiersen ο πιο λυρικός ευρωπαίος συνθέτης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό το 2001 μέσω της υπέροχης μουσικής που έγραψε για το soundtrack της ταινίας του Ζαν-Πιερ Ζενέ, «Αμελί».                                          
Αυτό απογείωσε την φήμη του και όλοι τον συνέδεσαν με το συγκεκριμένο έργο ως κινηματογραφικό συνθέτη, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται αυτόν τον τίλο: "I'm not a composer and I really don't have a classical background" λέει.                                          
Ο Yann Tiersen μετράει ήδη 6 studio άλμπουμ στην καριέρα του, αρκετές συμμετοχές, live albums και μόνο... 3 soundtracks (Amelie, Goodbye Lenin!, Tabarly).                                           
Στα πιο γνωστά από τα studio άλμπουμ του καταγράφεται το Les Retrouvailles που κυκλοφόρησε το 2005 και το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία – συνεργάστηκε δε σε αυτό με σπουδαίους καλλιτέχνες: Ελίζαμπεθ Φρέιζερ των Cocteau Twins, Τζέιν Μπίρκιν, Στιούαρτ Σταπλς των Tindersticks, Ντομινίκ A και Κριστόφ Μιοσέκ.                                       
Η μουσική του Τιερσέν για πολλά χρόνια είχε κοινό παρανομαστή τα μινιμαλιστικά μοτίβα, τη γαλλική κουλτούρα και τον ευρωπαϊκό αέρα. Στο τελευταίο του άλμπουμ ωστόσο το Dust Lane (2010) προχώρησε σε πιο καινοτόμους ήχους για τον ίδιο: post punk, ροκ, ambient, μινιμαλισμός και αγγλικός στίχος.                                              
Το καινούργιο του άλμπουμ, το Skyline, κυκλοφορεί στις 17 Οκτωβρίου. Πρώτο single το Monuments ένα νεο-ψυχεδελικό κομμάτι που πιθανότατα να μας προϊδεάζει για τη μουσική του κατεύθυνση.                                                 
Τί περιμένουμε να δούμε και να ακούσουμε λοιπόν από την νέα περιοδεία του αγαπημένου συνθέτη στην Ελλάδα;                                        
Τον ίδιο οπωσδήποτε και αυτός θα είναι εκεί, πάνω στην σκηνή για να αποζημιώσει με μία δυναμική εμφάνιση το κοινό που τον ακολουθεί πιστά τα τελευταία χρόνια.                                    
Και δυναμική σημαίνει σαφέστατα πιο ροκ και - όπως και στην προηγούμενη περιοδεία του - με full μπάντα – έναν μπασίστα, έναν ντράμερ, έναν κιθαρίστα - και τον ίδιο στο κέντρο να τραγουδάει και να παίζει με τον δικό του παθιασμένο τρόπο κιθάρα, ακορντεόν και βιολί.                                      
Μέσα στην δύσκολη περίοδο που διανύει η Ελλάδα οι συναυλίες του Yann Tiersen μοιάζουν να αποτελούν το ιδανικό καταφύγιο για καλή μουσική, ελπίδα και υψηλή αισθητική ενάντια στην μιζέρια και την απαισιοδοξία.                                    
Οι μουσικές μπορούν να το κάνουν αυτό, οι εικόνες είναι δικές σας..                                    
Ο σπουδαίος συνθέτης θα δώσει 3 συναυλίες στην χώρα μας και μοιάζει αυτή η χρονική συγκυρία η καλύτερη από ποτέ. Μην τον χάσετε!                                       
Στη συναυλία του Yann Tiersen θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις υποβλητικές μουσικές της Nalyssa Green.                              
Την γνωρίσαμε ένα χρόνο πριν -2010- όταν κυκλοφόρησε μόνη της ένα χειροποίητο ντεμπούτο, με τίτλο Barock.                                       
Όπως λέει η ίδια αυτό που κάνει μοιάζει με indie pop-rock, εμπλουτισμένο με επιρροές, όπως η δραματικότητα του θρίλερ, οι post punk ρυθμοί, η folk αισθητική και ο αστικός ρομαντισμός.                                                              
www.yanntiersen.com                                     
Info:                                            
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 Η συναυλία ξεκινάει στις 21.30                                                      
Principal Club Theater – Thessaloniki, GR - Τel: 2310428088                                          
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 25€, Ταμείο 30€                                       
Πληροφορίες Για Δωρεάν Μεταφορά: 2310-428088                                                  
Προπώληση εισιτηρίων: Metropolis, Ticket House & www.ticketpro.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ | ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ 15/11/11

Το Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού και οι εκδόσεις Κέδρος σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κώστα Μαυρουδή Τέσσερις εποχές
Τρίτη 15 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. | ‘Ίδρυμα Άγγελου & Λητώς Κατακουζηνού
Θα μιλήσουν:
Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Ευσταθιάδης, συγγραφέας - παραγωγός του Γ΄ προγράμματος Μάνος Στεφανίδης, Ιστορικός Τέχνης - Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών
ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΓΕΛΟΥ & ΛΗΤΩΣ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ
Αμαλίας 4, Αθήνα (5ος όροφος)
τηλ. 2103222144

Στ. Κουγιουμτζής - Ήσουν ωραία κ.ά.