Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Ενημέρωση από την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκποίδευση

Έληξαν οι εργασίες του 30ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME - International Society for Music Education) που συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) με την ISME.
Το συνέδριο, που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως και τις 20 Ιουλίου 2012 στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και με τη μικρή αλλά πολύ σημαντική βοήθεια-χορηγία πολλών φορέων.
Για την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, που γιορτάζει 15 χρόνια ζωής στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, το 30ο συνέδριο της ISME 2012 ξεκίνησε πριν 4 χρόνια σαν μια ιδέα -πρόκληση, στην πορεία έγινε όραμα, στόχος, φιλοδοξία, κόπος και μεράκι. Σήμερα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, όλα τα μέλη του ΔΣ, της Οργανωτικής Επιτροπής (Ο.Ε.), των επιτροπών εργασίας και των ομάδων των εθελοντών, μπορούν πια να χαίρονται μια αξεπέραστη εμπειρία για τους ίδιους αλλά και για τους χιλιάδες ξένους συνέδρους και καλλιτέχνες που φεύγοντας πήραν θετικές αναμνήσεις στις αποσκευές τους.
Για όσους έζησαν τον παλμό του 30ου ISME 2012 μέσα σ' ένα αλλιώτικο Μέγαρο Μουσικής, λουσμένο στο φως του καλοκαιριού και φορτισμένο από την ενέργεια 2500 ανθρώπων οι οποίοι κατέφθασαν από κάθε άκρη της γης για να συμμετάσχουν στο συνέδριο, οι στιγμές συγκίνησης και θαυμασμού για την όλη οργάνωση και τις καλλιτεχνικές παραγωγές που παρουσίασε η O.E., έμοιαζαν απροσδόκητες, σαν να επρόκειτο για συνεχή μικρά θαύματα. H τελετή έναρξης για τον «κύκλο της ζωής» με τη συμμετοχή 200 ελλήνων καλλιτεχνών, η ελληνική βραδιά και το τριήμερο φεστιβάλ με «μουσικές του κόσμου» (σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης), ήταν μερικά από τα σημαντικά γεγονότα που πέτυχαν χάρη στο πάθος και την ακούραστη προσφορά της ελληνικής πλευράς, κερδίζοντας την εκτίμηση, καθώς και τη βράβευση εκ μέρους της ISME και των συνέδρων.
Πέρα από το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, το οποίο έγινε γνωστό και προσβάσιμο σε εκατοντάδες φιλόμουσους της πόλης, το συνέδριο έκανε σημαντική αίσθηση στην πόλη και σε οικονομικό-τουριστικό επίπεδο. Επίσης, ο δήμος έδωσε δείγματα καλής φιλοξενίας, υποδεχόμενος τους επικεφαλής αντιπροσώπους 70 χωρών.
Σε επιστημονικό – μουσικοπαιδαγωγικό επίπεδο, αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι έγιναν ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Το θέμα του συνεδρίου «Music Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities» (Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες), έγινε η αφορμή να αποδοθεί ο σεβασμός που αξίζει στα φώτα που μας παρείχαν οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι, ιδιαίτερα στο πεδίο της μουσικής παιδείας.
Αν και διαπιστώθηκε ότι η σύγχρονες κοινωνίες απομακρύνθηκαν από το δρόμο των αξιών και των αρχών της μουσικής παιδείας, ισχυροποιήθηκε η πεποίθηση ότι το συνέδριο αυτό εστίασε σε ένα θέμα που έλειπε από προηγούμενα παγκόσμια συνέδρια και θα πρέπει να έχει συνέχεια και σε επόμενα, ούτως ώστε να μπορούμε να ελπίζουμε για έναν καλύτερο και ευρύτερο προσανατολισμό της μουσικής παιδείας (σε ένα επίσης αβέβαιο κοινωνικοοικονομικό μέλλον).
Το ΔΣ και η Ο.Ε. της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση θέλουν να συγχαρούν και να ευχαριστήσουν όλους όσους συνέφεραν στην επιτυχία αυτού του μεγάλου για τα ελληνικά και παγκόσμια δεδομένα, μουσικοπαιδαγωγικού γεγονότος. Αρχικά τα μέλη, τους εθελοντές, τους 1000 έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που πήραν μέρος αφιλοκερδώς, τους 1500 συνέδρους που ήταν οι κύριοι χορηγοί των τεράστιων εξόδων του συνεδρίου, τους χορηγούς επικοινωνίας ή ενέργειας, και όλους τους φορείς ή τα πρόσωπα που είχαν την ευαισθησία και τη σοφία να διαβλέψουν τη σημασία και το μέγεθος του γεγονότος και να το ενισχύσουν όσο και όπως μπορούσαν, εν μέσω κρίσης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο σε όλους!
Καλό καλοκαίρι!
Γα το ΔΣ της Ε.Ε.Μ.Ε και την εκτελεστική επιτροπή της Ο.Ε. του συνεδρίου
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας Νίκος Θεοδωρίδης, τηλ. 6944134525
Γενικές Πληροφορίες
Για την Ε.Ε.Μ.Ε.: www.eeme.gr
Για την ISME, στο : www.isme.org
Για θέματα γραμματείας και ΔΣ της Ε.Ε.Μ.Ε.: Μαρία Κουρκουρίκα, τηλ. 6939560404
Τα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε. θα λιετουργήσουν ξανά την Πέμπτη 23 Αυγούστου. Η ηλεκτρονική επικοινωνία όμως δεν σταματά. Μπορείτε να στέλνετε τα μηνύματά σας στη διεύθυνση: info@eeme.gr και με χαρά μας θα σας εξυπηρετήσουμε. Καλό μας καλοκαίρι!

Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ-ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ 1981-2011 (ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΡΤΗΣ) [ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ 25/7/12 Η 3η ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ]

Εκδήλωση για την ενίσχυση του κεντρικού συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου

Εκδήλωση για την ενίσχυση του κεντρικού συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου
30/7/2012
Διοργάνωση : Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου
Τόπος : Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα : 21:00 Είσοδος : 5 €
Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, πραγματοποιεί εκδήλωση, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 και ώρα 21.00, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν :
Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «Οι Βιγλάτορες»
Χορευτικός Όμιλος «Αθανασία» Λάρνακας Κύπρου
Drumvoice – Μαρία Μανουσάκη (Violin)
Ανδρέας Μανωλαράκης, λύρα και το συγκρότημά του
Τα έσοδα θα διατεθούν για το κεντρικό συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Λυδία Σέρβου- Η Μπαλάντα του Ούρι