Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Τηλ. : 2821034200, Fax: 2821034202 - 2821034203, Email: info@keppedih-cam.gr – Web Site: http://www.keppedih-cam.gr

Έκθεση διεθνών βραβευμένων φωτογράφων
Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ συνδιοργανώνει με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης (ΕΦΕ Κρητης), έκθεση φωτογραφίας διεθνών βραβευμένων φωτογράφων ΕΦΕ Κρήτης, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, απο το Σάββατο 29 Μαΐου έως την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, με ώρες λειτουργίας 10.00 - 13.00 και 18.00 - 21.00.
Τα εγκαίνεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 και ώρα 20.30.
Η εκθεση έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Τέχνης στο Ρέθυμνο, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο και στο χώρο της ΕΦΕ στην Αθήνα.

ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ: Οκτάβιο Πας "Ο λαβύρινθος της μοναξιάς"

Νέες κυκλοφορίες

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Η γυναίκα του Θεού
Αμάντα Μιχαλοπούλου
ISBN: 978-960-03-5766-0
Ακούγεται σαν ψέμα, αλλά είμαι η γυναίκα Του. Παντρευτήκαμε πριν από πολλά χρόνια. Ζήτησε το χέρι μου και δέχτηκα. Μερικές φορές απορώ κι εγώ η ίδια με όσα έζησα, πρώτα μακριά Του, ύστερα πλάι Του. Δεν είχα φανταστεί έτσι τη ζωή μου.
Ηρωίδα στο νέο βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου είναι μια γυναίκα που δε μίλησε ποτέ ως σήμερα: η γυναίκα του Θεού. Ένα κορίτσι που μεγαλώνει πετώντας ξυστά πάνω απ’ τα δέντρα, συναντώντας τ’ Αγρίμια στο Δάσος και δοκιμάζοντας την υπομονή του άντρα Της με δύσκολες ερωτήσεις, ερωτήσεις που Εκείνος αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει. Τι θα συμβεί όμως όταν ο Θεός τής αποκαλύψει την αλήθεια για τη δημιουργία του κόσμου; Θα αντέξει το βάρος ενός τόσο τρομερού μυστικού;
Η Γυναίκα του Θεού είναι ένα περιπετειώδες φιλοσοφικό μυθιστόρημα για την αναζήτηση της αγάπης και το νόημα της ζωής. Μια ασυνήθιστη ερωτική ιστορία ανάμεσα σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα που διεκδικούν με πάθος το δικαίωμά τους να πιστεύουν ο ένας στον άλλο παραμένοντας ελεύθεροι.

Θα πεθάνεις, αν χρειαστεί
Ντίνος Οικονόμου
ISBN: 978-960-03-5767-7
Θεσσαλονίκη, νοσοκομείο «Κεντρικόν», στα χρόνια της χούντας: ο απροσδόκητος θάνατος μιας ασθενούς, που αποδίδεται σε σοβαρό ιατρικό λάθος, εξωθεί τη γιατρό που το χρεώνεται σε αυτοκτονία. Στη θέση της προσλαμβάνεται ο Αλέξης Τραυλός, ένας εξαιρετικός αναισθησιολόγος, που υπηρετεί ευσυνείδητα το λειτούργημά του. Στον νέο χώρο εργασίας όμως επικρατούν έντονες ίντριγκες και αρρωστημένες φιλοδοξίες. Δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να τεθεί και ο ίδιος στο στόχαστρο των αντιζήλων του. Σαν να μη φτάνει αυτό, η υγεία του αρχίζει να κλονίζεται. Αν και οι εξετάσεις του βγαίνουν καθαρές, περίεργες κρίσεις και παράξενα συμπτώματα, που επαναλαμβάνονται, σταδιακά τον καταβάλλουν. Το ιατρικό συμβούλιο φαίνεται να απορεί. Ο Τραυλός δεν βρίσκεται απλώς στο επίκεντρο μιας μυστηριώδους εξέλιξης, αλλά έχει παγιδευτεί στον κυκλώνα ενός άγριου θρίλερ – απ’ τον οποίο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν και πώς θα βγει ζωντανός.
Σε μια χώρα που βρίσκεται στο έλεος των δικτατόρων, σε μια κοινωνία που μαστίζεται από τη διαφθορά, κάποιοι προσπαθούν να παραμείνουν ηθικοί και αμόλυντοι. Ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ένας από αυτούς.

Το ημερολόγιο ενός ανέργου
Χριστόφορος Κάσδαγλης
ISBN: 978-960-03-5762-2
Το Ημερολόγιο μού άνοιξε τα μάτια.
«Άνεργη 47 χρονών, γροθιά στο στομάχι η λέξη και μόνο. Βιογραφικά και αιτήσεις δαγκωμένα στο στόμα».
«Ο άνεργος δεν τους χρειάζεται, δεν είναι αποδοτικός, μοιάζει με τα πεταμένα φρέσκα φρούτα της χωματερής, που εγγυώνται την κερδοφόρο τιμή των υπολοίπων. Γιατί το φρούτο γι’ αυτούς δεν είναι μέσο διατροφής, αλλά κερδοφορίας».
«Χα, οι μέλισσες, φίλε, όταν η βασίλισσα δεν τους κάνει, την αλλάζουν, διαμαρτύρονται που δεν πάει καλά το μελίσσι και τη θανατώνουν, το ’πιασες; Και αν η επόμενη κάνει τα ίδια; Δρόμο κι αυτή…»
Με το Ημερολόγιο ενός ανέργου θέλουμε να εκφραστούμε και να εκφράσουμε όλον αυτό το διάχυτο καημό, τον πανικό, όχι για να συμβιβαστούμε μ’ αυτόν, αλλά για να τον μετατρέψουμε σε κάτι άλλο – σε δύναμη, σε αυτοοργάνωση, σε δράση, πείτε το όπως θέλετε, αλλά μην το σκεφτείτε πολύ, δεν υπάρχει χρόνος! 

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΙΣΤΟΡΙΑ
Αναφορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο
Κωνσταντίνος Σβολόπουλος
ISBN: 978-960-03-5729-5
Η έκδοση αυτή είναι προϊόν έρευνας και ενασχόλησης πολλών δεκαετιών με τον βίο και το έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου, που απέφερε, πέρα από την ταξινόμηση του προσωπικού αρχείου του, πέντε αυτοτελή βιβλία και σωρεία άρθρων και επιμέρους συμβολών σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Θα ήταν σκόπιμο να υπογραμμιστεί ότι ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος ασχολήθηκε πρώτος συστηματικά, παρήγαγε συγγραφικό έργο αξιοσημείωτο, σε όγκο και σε ποιότητα, και συνέβαλε στη μακροπρόθεσμη επιστημονική καθιέρωση του εξέχοντος Έλληνα πολιτικού.
Το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Σβολόπουλου περιέχει δεκατρείς μελέτες για τον Ελευθέριο Βενιζέλο και την εποχή του. Καλύπτει διαχρονικά την πολιτική δράση του από τα πρώτα χρόνια της πολιτείας του στην Κρήτη έως την ύστερη περίοδο της ζωής του, στη δεκαετία του 1930. Και τη φορά αυτή, οι διαπιστώσεις και οι παρατηρήσεις είναι δομημένες πάνω σε διασταυρωμένη και απροκατάληπτη μελέτη των πηγών, δημοσιευμένων και αδημοσίευτων. Ακολουθούνται με συνέπεια κανόνες που αποσπούν τα ιστορικά δρώμενα από τις σύγχρονες εξελίξεις και προτάσσουν, χωρίς μονομέρειες και αποκλεισμούς αμέθοδους, την κατανόηση προσώπων και γεγονότων υπό τις τότε περιστάσεις.

ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ - Σταύρος Ξαρχάκος - Νίκος Γκάτσος