Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Νέο βιβλίο... Η νέα Τσαπατσούλα είναι χριστουγεννιάτικη!

Αγαπητοί αναγνώστες
Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς παραμυθιών με ηρωίδα την αγαπημένη μας μάγισσα Τσαπατσούλα! Μα ποια είναι επιτέλους αυτή η Τσαπατσούλα που αγαπήθηκε τόσο γρήγορα απ’ τους μικρούς μας φίλους;
Ο Βαγγέλης Περρής μας την περιγράφει με πολύ όμορφους στίχους τους οποίους και μοιραζόμαστε μαζί σας:
Το τραγούδι της μάγισσας Τσαπατσούλας
Χάνει το δρόμο συνεχώς, χάνει και τα γυαλιά της
θέλει να δικαιολογηθεί, δεν βρίσκει τη μιλιά της.
Αντί γι’ αλάτι έβαλε, πολύ ζάχαρη άχνη
μέχρι και το ραβδάκι της συνέχεια το ψάχνει.

Και όμως είναι μάγισσα, μάγισσα με τη βούλα,
σε κάνει να την αγαπάς, τη λένε Τσαπατσούλα

Μπερδεύει όλα τα χρώματα, το άσπρο το λέει μαύρο
μια μέρα έναν ελέφαντα, τον πέρασε για γαύρο
Μεταφορές κάνει νερού, με τρύπιους ντενεκέδες
βάζει πετρούλες και καρφιά, μέσα στους κουραμπιέδες.

Και όμως είναι μάγισσα, μάγισσα με τη βούλα
Σε κάνει να την αγαπάς, τη λένε Τσαπατσούλα

Για κατοικίδιο προτιμά να έχει μία μύγα
ούτε κι εγώ το πίστευα, μα πήγα και το είδα.
Με δέχτηκε μετά χαράς, μού ‘ταξε σοκολάτα
μα ραπανάκια έφερε, να φτιάξουμε σαλάτα

Και όμως είναι μάγισσα, μάγισσα με τη βούλα
Σε κάνει να την αγαπάς, τη λένε Τσαπατσούλα

Βαγγέλης Περρής
Το τραγούδι δεν συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο αλλά σύντομα θα ηχογραφηθεί και θα ανέβει δωρεάν στο διαδίκτυο! 

Η μάγισσα Τσαπατσούλα και οι καλικάντζαροι της Χαράς Κατσαρή.
Συγγραφέας: - Χαρά Κατσαρή
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Έτος: 30 Οκτωβρίου 2012
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-96-4 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Τα νέα θέματα του TaR (Νοέμβριος 2012)

Διαβάστε τα νέα θέματα του www.TaR.gr :

53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Εκδόσεις και συλλεκτικά αντικείμενα στο Βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Στο βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που λειτουργεί στην είσοδο της Αποθήκης Γ΄(10:00 - 00:00) διατίθενται οι εκδόσεις της φετινής διοργάνωσης (Επίσημος κατάλογος, Πρόγραμμα προβολών - Οι Ταινίες από το Α ως το Ω, Θόδωρος Αγγελόπουλος,
Άκι Καουρισμάκι, Κριστιάν Μουντζίου) καθώς και η τσάντα του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Tshirt (σε λευκό και μαύρο) και η αφίσα.
Και φυσικά το σύνολο των εκδόσεων του Φεστιβάλ (μονογραφίες, εθνικές κινηματογραφίες, κριτικά κείμενα, αφιερώματα σε ηθοποιούς, λευκώματα εκθέσεων φωτογραφίας-ζωγραφικής κ.ά.), όπως επίσης και συλλεκτικές μπλούζες και τσάντες παλαιότερων διοργανώσεων.
Στο βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ, μπορείτε επίσης να βρείτε τα συλλεκτικά αντικείμενα του Μουσείου Κινηματογράφου, T-Shirts με καρικατούρες γνωστών ελλήνων ηθοποιών, ξυλομπογιές, μολύβια, κούπες
*****
Εκπτώσεις και προσφορές για τους θεατές του Φεστιβάλ...περισσότερα

Η συνέντευξη τύπου του Αντρέας Ντρέζεν
..περισσότερα

Μη χάσετε σήμερα Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
To Πάρτι λήξης Fischer

στις 23.00 στην Αποθήκη Γ΄. Είσοδος μόνο με πρόσκληση.
*****
Περιφερειακές Εκδηλώσεις

Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξιδεύει και φέτος στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες.
Από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου το Φεστιβάλ θα βρεθεί μεταξύ άλλων σε Αλεξανδρούπολη, Αμοργό, Άνδρο, Βελβεντό, Βέροια, Βόλο, Ιτέα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κω, Λαμία, Λειβαδιά, Νάξο, Νέα Μάκρη, Ξάνθη, Πάτρα, Πεύκη, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Σαμοθράκη, Σάμος, Σαντορίνη, Σέρρες, Φλώρινα, Χανιά, Νεάπολη Λασιθίου, Χίος. Οι προαναφερθείσες πόλεις θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 53ου ΦΚΘ.
Οι προβολές των Περιφερειακών Εκδηλώσεων πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κινηματογραφικών λεσχών και πολιτιστικών οργανισμών των πόλεων.
Στο κινηματογραφικό ταξίδι του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχουν προστεθεί νέοι σταθμοί, στην προσπάθεια του Φεστιβάλ να αγκαλιάσει προορισμούς όπου οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα, όπως Καταστήματα Κράτησης και Ιδρύματα Αγωγής.

ΚΘΒΕ: ΕΛΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΥ... ΜΕΛΑ έως 11 Νοεμβρίου

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Νέα παράσταση παραστάσεων «Έλα απόψε στου… Μελά»

Στο Βασιλικό Θέατρο έως την Κυριακή 11/11/2012

Οι παραστάσεις της επιθεώρησης Έλα απόψε στου…Μελά που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, στο Βασιλικό Θέατρο, παρατείνονται για άλλη μία εβδομάδα, έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012.
Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση ΕΔΩ

Νέες εκδόσεις από τον "Ταξιδευτή"

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σειρά :ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Συγγραφέας: Γρηγόρης Ρουμπάνης
Isbn: 978-960-9692-06-9
Λιανική Τιμή: 15 ευρώ
Σελίδες: 304

Βυζάντιο. Τέλος του 13ου και αρχές του 14ου αιώνα. Μια νέα εποχή ανατέλλει στη Βασιλεύουσα. Ο Μιχαήλ Παλαιολόγος απελευθερώνει την Κωνσταντινούπολη από τους Λατίνους και επιχειρεί την αναστύλωση της αυτοκρατορίας. Ευφυής πολιτικός αλλά και αδίστακτος ραδιούργος, αναρριχάται στην εξουσία παραγκωνίζοντας τους φυσικούς διαδόχους, συνάπτει συμμαχίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προσκυνάει τον πάπα, κυνηγάει τους ανθενωτικούς, αργότερα επαναπροσεγγίζει τους ενωτικούς, δίνει προνόμια στους Γενουάτες, δοκιμάζει νέες συμμαχίες με τους Ενετούς με σκοπό να αντιμετωπίσει τον τουρκικό κίνδυνο, αλλά στο τέλος δεν καταφέρνει να αποφύγει τους σκληρούς της Καθολικής Εκκλησίας και τους βασιλιάδες της Δύσης, που είχαν στόχο την ανακατάληψη της Πόλης. Συνωμοσίες, εγκλήματα, φυλακίσεις, βασανιστήρια και σφαγές εντός και εκτός συνόρων, με αποκορύφωμα τον Σικελικό Εσπερινό, συνοδεύουν το διάβα του στην Ιστορία. Ο γιος του Ανδρόνικος, ακόμα πιο καταστροφικός, απεχθάνεται όσο και η επίσημη Εκκλησία το ελεύθερο πνεύμα και τη φρόνηση, φέρνει στην Ανατολή την Καταλανική Εταιρεία για να αναχαιτίσει τους Τούρκους, αλλά η πονηριά του δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανοίξει την πόρτα σε μια ανείπωτη καταστροφή. Οι αναζητήσεις ενός λόγιου Έλληνα, του Κλεόλαου, κι ενός Καταλανού εμπόρου, του Αλφόνσο, θα εντοπίσουν μιαν άλλη μεγάλη Εταιρεία, η οποία αποτελεί την πραγματική απειλή για τη Βασιλεύουσα και την Ευρώπη, την πραγματική απειλή για τον ελεύθερο άνθρωπο.
Ο Γρηγόρης Ρουμπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1977. Ξεκίνησε από τον Ριζοσπάστη και ακολούθως εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης, μεταξύ άλλων, στην Αυγή, στο Έθνος, στην ΕΡΤ, στην Ελευθεροτυπία, στον «Αθήνα 98,4» και στο περιοδικό ΜΟΝΟ. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε επίσης με το πολιτικό-ιστορικό μυθιστόρημα. Η Εταιρεία είναι το τρίτο του βιβλίο. Προηγήθηκαν Η Μπουρμπουλήθρα (από τα «Ελληνικά Γράμματα») και Η Διώρυγα (από τις εκδόσεις «Καστανιώτη»).

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Σειρά :Χαρτόπολεις
Συγγραφείς:Assia Rabinowitz, Delphine Laurent, Valerie Amiraux
Μετάφραση: Ελισσάβετ Πατρικού

Isbn: 978-960-6748-95-0
Λιανική Τιμή: 13.5 ευρώ

Από τις εκδόσεις Ταξιδευτής και σε συνεργασία με τον Γαλλικό οίκο Gallimard, κυκλοφόρησε ο ταξιδιωτικός οδηγός της Φλωρεντίας της σειράς «Χαρτοπόλεις».
Από τον Καθεδρικό ως την Γκαλερία Ουφίτσι, από το Πόντε Βέκιο ως το Ολτράρνο, από το Σαν Λορέντζο ως το Σαν Μινιάτο, με αυτόν τον οδηγό που δεν μοιάζει με τους άλλους, η πρωτεύουσα της Τοσκάνης ξεδιπλώνεται με μια ματιά! 

Πιο συγκεκριμένα στην μοναδική αυτή έκδοση μπορείτε να βρείτε: 
Μια μοναδική σύλληψη: ένας πτυσσόμενος χάρτης ανά συνοικία, για να προσανατολίζεστε άμεσα.
Τα 10 «απαραίτητα» αξιοθέατα της πόλης και 10 συμβουλές για να ζήσετε σε ρυθμούς Φλωρεντίας!
150 Επιλεγμένες διευθύνσεις (εστιατόρια –ταξινομημένα με αύξουσα σειρά τιμής- καφέ, μπαρ, καταστήματα), 60 επιλεγμένες τοποθεσίες, μουσεία και μνημεία και σχετικούς χάρτες για να εντοπίζετε εύκολα και άμεσα το μέρος που σας ενδιαφέρει.
Συγκοινωνιακό χάρτη και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τις μετακινήσεις σας στην πόλη.
Επιλεγμένα ξενοδοχεία ταξινομημένα κατά κατηγορία τιμής και με βαθμολογική κλίμακα.
Ευρετήριο προκειμένου να βρίσκετε εύκολα τους δρόμους, τα μνημεία και τα προτεινόμενα για επίσκεψη μέρη που παρουσιάζονται στον οδηγό.

Στη Συλλογή «Χαρτοπόλεις» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ταξιδευτής με την εγγύηση των εκδόσεων Gallimard: Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βενετία, Βερολίνο, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη, Λισσαβώνα, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Μόσχα, Ν. Υόρκη, Παρίσι, Ρώμη, Πράγα, Πεκίνο, Σεβίλλη. 
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
Συγγραφέας: Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Isbn: 978-960-9692-07-6
Λιανική Τιμή: 10 ευρώ
Σελίδες:74

Από την πρώτη στιγμή που άκουσα στίχους του Παναγιώτη Παπαϊωάννου, ένιωσα στην παλλόμενη φωνή του τον χορευτικό εκείνο ρυθμό που διακρίνει την ποιητική πνοή από τα πεζολογήματα.
Ποίηση βαθιά μυστικιστική, συμπαντικά ερωτική, απολλωνίως διονυσιάζουσα, και προσωκρατικώςρευστή.
«Η Εποχή των Κυθήρων» λειτουργεί μάλλον ως λιμπρέτο για ένα (άγραφο ακόμα) ορατόριο, δοξαστικό τής Ουρανίας Αφροδίτης, που ο ποιητής την παρουσιάζει ως νεορομαντική μορφή που παραπέμπει ευθέως κι ευκρινώς στην «Φεγγαροντυμένη» του Σολωμού και στη φασματική Μαργαρίτα του Γκαίτε.
Στίχοι καταιγιστικώς μαιναδικοί, όπως αυτοί που εκστομίζει η Ποθητή ξυπνούν άλλους ρυθμούς που ελάνθαναν έως τώρα στην πανανθρώπινη κυτταρική μνήμη: Ανελέητο όργωμα κορμιών, / Μόρια παλλόμενα σε συντονισμό, / Αλληλομαστίγωμα πνοών και αναπνοών. / Χείλη που καίγονται σε ένωση /Καρδιές άναρχα άρρυθμες / Σε τούτη την αιώνια άνοιξη.
Η θυελλώδης ορμή ενός καινοφανούς "Sturm und Drang" έρχεται να ανανεώσει την μινυρίζουσα αυτό-ψυχαναλυτική κι αδιεξόδως επαναλαμβανομένη - εν πολλοίς - νεοελληνική ποιητικολογία.
Υποκλίνομαι ευθαρσώς στον Ποιητή.
Κωνσταντίνος Μπούρας
Kριτικός λογοτεχνίας
Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, είναι κτηνίατρος κι όπως ο ίδιος δηλώνει, αγαπά την κτηνιατρική γιατί τον έκανε πλούσιο σε συναισθήματα. Το λογοτεχνικό του βάπτισμα το «χρωστάει» στην Λιλή Ζωγράφου. Έργα του είναι: Στα μάτια του έρωτα, ποίηση, Όμβρος 1998, 2η έκδοση 1999, Στην υγειά σου, αγάπη μου, μυθιστόρημα, Δωδώνη 2000, 3η έκδ.2002, Εραστές…θεοί αξιωθήκαμε, ποίηση, Οδυσσέας 2002, 2η έκδ.2003, Τα μοναχικά βαλς του Σοπέν, μυθιστόρημα, Κέδρος 2005, 2η έκδ. 2006
Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ
Ιπποκράτους 56, 10680 Αθήνα
Τηλ:2103628852 Fax:2103628862
e-mail: infο@taxideftis.gr
www.taxideftis.gr: info@taxideftis.gr

Μόλις κυκλοφόρησε

Μόλις κυκλοφόρησε 
TORRETTI ROBERTO
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
Μετάφραση: Ανδρομάχη Σπανού
Επιμέλεια: Αριστείδης Αραγεώργης

Αντίθετα με άλλα πεδία της ανθρώπινης νόησης, όπως η τέχνη, η θρησκεία ή η πολιτική -τα οποία προηγήθηκαν του φιλοσοφικού στοχασμού και ενδεχομένως να ζήσουν περισσότερο από αυτόν- η νεότερη φυσική γεννήθηκε ως μέρος της φιλοσοφίας και διατήρησε μέχρι τις μέρες μας μια γνήσια φιλοσοφική μέριμνα για τη σαφήνεια και τη συνεκτικότητα των ιδεών της. Επομένως, οποιαδήποτε εισαγωγή στη φιλοσοφία της φυσικής θα πρέπει να εστιάζεται στην εννοιολογική ανάπτυξη της ίδιας της φυσικής. Ο συγγραφέας παρακολουθεί την εξέλιξη της φυσικής από τον 17ο μέχρι το τέλος του 20ού αιώνα -από τον Γαλιλαίο και τον Νεύτωνα, τον Μάξγουελ και τον Μπόλτσμαν, τον Αϊνστάιν και τους θεμελιωτές των κβαντικών θεωριών- και συζητά φιλοσοφικές απόψεις όχι μόνο φυσικών αλλά και διανοητών που πραγματεύθηκαν τις γνωσιολογικές και μεθοδολογικές διαστάσεις της φυσικής. Μολονότι αναλύονται με αυστηρότητα και σε βάθος οι φυσικές θεωρίες και οι φιλοσοφικές ερμηνείες τους, καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια να επεξηγηθούν τεχνικοί όροι της φυσικής, των μαθηματικών και της φιλοσοφίας ώστε το βιβλίο να είναι προσιτό και σε ένα ευρύτερο κοινό.
Ο Roberto Torretti είναι Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Χιλής.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ISBN 978-960-524-382-1 | 15 X 24 εκ. | 632 σελ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Λίνα Μουσιώνη
Ο ΜΑΓΟΣ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΟΤΕ

(εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου)

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο
της Λίνας Μουσιώνη Ο ΜΑΓΟΣ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΟΤΕ το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).
Στην Άνω Κάτω Μαγούπολη χτυπάει συναγερμός.
Ο διάσημος μάγος Πότε Πότε κινδυνεύει να χάσει για πάντα τη μαγική του δύναμη.
Τι θα απογίνουν τα μαγικά φρούτα και τα λαχανικά του;
Για να θεραπευτεί, πρέπει επειγόντως να βρει το δικό του χαμένο ποτέ!
Θα τον βοηθήσετε να τα καταφέρει;
Η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη σας περιμένει επειγόντως για να οργανώσετε το μαγικότερο σχέδιο!
Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο!
Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα δοθούν δωράκια!

ACTIVE MEMBER ΜΥΛΟΣ CLUB ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜ

Μανώλης Ρασούλης "Αχ Ελλάδα",