Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης» «1980 – 2012» 32 ΧΡΟΝΙΑ«Πολιτιστικό Αντάμωμα 2012"

Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης» «1980 – 2012» 32 ΧΡΟΝΙΑ«Πολιτιστικό Αντάμωμα 2012"
19/8/2012
Διοργάνωση : Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης»
Τόπος : Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
Ώρα : 21:00 Είσοδος : ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης»

«1980 – 2012» 32 ΧΡΟΝΙΑ «Πολιτιστικό Αντάμωμα 2012"
Στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ, η σημασία των γιορτών και εκδηλώσεων, που έχουν ως αντικείμενο την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, με άλλα λόγια τον Λαϊκό μας Πολιτισμό, είναι εξαιρετικά μεγάλη και επίκαιρη.
Ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων “Ο Ψηλορείτης” και φέτος διοργανώνει το 12ο Πολιτιστικό Αντάμωμα (μ’ ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα) που αναδεικνύει τη φιλία, την ειρήνη των λαών, τον Πολιτισμό και την Παράδοση. Δίνεται ένα κίνητρο σε νέους και ενήλικες του Ομίλου να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις σ’ όλα τα επίπεδα με συλλόγους που προσκαλούμε από την Ελλάδα και το εξωτερικό με στόχο την διατήρηση της ταυτότητάς μας και την ανάδειξη των παραδοσιακών στοιχείων της Ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας.
Ο Χ.Ο.Χ. “Ο Ψηλορείτης” μέσα στα 32 χρόνια της πορείας του έχει προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, έχει ταξιδέψει σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική) με μικρούς και μεγάλους χορευτές με πολλές διακρίσεις και βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ.
Είναι μέλος του Ελληνικού Εθνικού τμήματος C I O F F, και μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης I.O.V. της UNESCO.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης IOV.

Γκάιντα Μακεδονία - Εργαστήρι Ελληνικού Χορού