Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Εκδηλώσεις στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.



1. Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. η μουσική
παράσταση για παιδιά και ενήλικες με τίτλο: «Χάρτινα όνειρα» βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι της Βασ. Νευροκοπλή.
2. Την Κυριακή 2 Ιουνίου συνεχίζεται με επιτυχία για πέμπτη φορά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. ο κύκλος εκδηλώσεων «Άρτος και Οίνος». Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή μεσημέρι από τις 13.00-14.30, στον αύλειο χώρο του Ιδρύματος και αυτή την Κυριακή συμμετέχουν το αρτοζαχαροπλαστείο "Βεργίδης" και το ΚΤΗΜΑ Θωμά Λίγα.
3. Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. σας καλεί την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 19:30 στην έκθεση του γλύπτη Θόδωρου
Παπαγιάννη «Τα Φαντάσματά μου - Ο Άρτος». Ο καλλιτέχνης θα μας ξεναγήσει με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων στο
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που δημιούργησε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ελληνικό στα Κατσανοχώρια Ιωαννίνων, ενώ η βραδιά
θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση των εκθεμάτων με ήχους του ελλαδικού χώρου. Ερμηνεύει το γυναικείο φωνητικό σύνολο

«Ηχώ» της Αθηνάς Κατσανεβάκη.
Παράταση εκθέσεων
- Η έκθεση του Θόδωρου Παπαγιάννη «Τα Φαντάσματά μου – Ο Άρτος» παρατείνεται έως την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013
- Η έκθεση του Δημοσθένη Κοκκινίδη «Ομήρου Οδύσσεια, Ζωγραφικό Δοκίμιο. Κείμενα Δ.Ν Μαρωνίτης» παρατείνεται έως
την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγ. Δημητρίου 159Α
546 36
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310 991610
F. 2310 991610
www.teloglion.gr teloglion@teloglion.gr

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μάιος 2013

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μάιος 2013  
ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. Απειλή ή διόρθωση για τη Δημοκρατία;
Cas Mudde, Cristobal Rovira Kaltwasser (επιμέλεια)

Αν και ο «λαϊκισμός» έχει καταλήξει μία έννοια του συρμού στις πολιτικές συζητήσεις, τείνει να μελετάται ανά χώρα ή ανά περιοχή. Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο που προσφέρει μία γνησίως συγκριτική οπτική γωνία στο λαϊκισμό και τις επιπτώσεις του στη δημοκρατία. Οι επιμελητές έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά ως προς τη συναρμογή ενός συνόλου περιπτωσιακών μελετών με την κατάλληλη διασπορά, ώστε να συνομιλήσουν ευθέως με το θεωρητικό ερώτημα που διατυπώνουν, τις διαφοροποιήσεις των συνεπειών του λαϊκισμού στη δημοκρατική συμμετοχή και αντιπαράθεση. Αναλύοντας τρέχουσες εμπειρίες λαϊκισμού στην Ευρώπη και την Αμερική, ο ανά χείρας συλλογικός τόμος καταδεικνύει πειστικά ότι ο λαϊκισμός μπορεί να αποτελεί παράλληλα απειλή και διόρθωση για τη δημοκρατία. 

ISBN: 9789604584178
Σελίδες: 416

Περισσότερα...
 
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
John Baylis, Steve Smith, Patricia Owens,
Πρόκειται για την πέμπτη αναθεωρημένη έκδοση ενός απ
ό τα κορυφαία εισαγωγικά εγχειρίδια των Διεθνών Σχέσεων. Προϊόν συλλογικής δουλειάς και σύμπραξης πολλών εκ των κορυφαίων του αντικειμένου, προσφέρει μια επαρκέστατη επισκόπηση του πεδίου όπως αυτό αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. Παρέχει ενδιαφέρουσες γνώσεις στην ιστορία, τις θεωρίες, τις δομές και τα ζητήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής. Η νέα έκδοση είναι ακόμα πιο περιεκτική, με δύο καινούργια κεφάλαια για τον μεταδομισμό και τη μετα-αποικιοκρατία. Έχει ενημερωθεί σχετικά με όλα τα πρόσφατα παγκόσμια γεγονότα και παραμένει το βασικό εγχειρίδιο για όποιον ενδιαφέρεται για τις διεθνείς σχέσεις σήμερα. 

ISBN: 9789604584130
Σελίδες: 840
Περισσότερα...
 
ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Πέτρος Χαραβιτσίδης, Πρόλογος: Γιώργος Τσιάκαλος

Η παρουσία των μεταναστών στο ελληνικό σχολείο τα τελευταία χρόνια ανέδειξε με έντονο τρόπο τα σοβαρά προβλήματα τα οποία απασχολούν την εκπαίδευση στην Ελλάδα – έλλειψη βασικών υποδομών, αναχρονιστικά αναλυτικά προγράμματα, έλλειψη εκπαιδευτικού υλικού, ελλιπή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Η ανάγκη επιστημονικής διερεύνησης αυτών των προσπαθειών οδήγησε και στην συγγραφή αυτού του βιβλίου. Η μελέτη τεκμηριώνει ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου της έρευνας, αλληλεπιδρώντας με όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και ενεργοποιώντας συμμετοχικές διαδικασίες για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σχεδιασμών και τη λήψη αποφάσεων σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, κατάφεραν σε σημαντικό βαθμό να υλοποιήσουν το όραμα ενός δημοκρατικού και ανθρώπινου σχολείου. 

ISBN: 9789604583782
Σελίδες: 392
Περισσότερα...
 
ΕΝΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Ερευνητικά δεδομένα, μεθοδολογικές προσεγγίσεις και εκπαιδευτικές εφαρμογές.
Επιμέλεια: Αναστασία Δημητρίου

Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται εργασίες στις οποίες παρουσιάζονται και συζητούνται ερευνητικά δεδομένα, μεθοδολογικές προσεγγίσεις και εκπαιδευτικές εφαρμογές που προτείνονται από ερευνητές στο πεδίο των φυσικών επιστημών για την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία. Αποτελούν εμπειρικές έρευνες, θεωρητικές μελέτες, εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που πραγματεύονται ποικίλα ζητήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης των μικρών παιδιών στις φυσικές επιστήμες. Παρουσιάζονται νέα παιδαγωγικά εργαλεία στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών, ενώ αναλύονται θέματα όπως αντιλήψεις και αναπαραστάσεις των μικρών παιδιών για έννοιες και φαινόμενα των φυσικών επιστημών, η διερεύνηση της φύσης και του περιβάλλοντος στην προσχολική εκπαίδευση, ο σχεδιασμός και αξιολόγηση διδακτικών παρεμβάσεων για τις φυσικές επιστήμες στο νηπιαγωγείο, ενώ αναλύεται και η αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας στην εκπαίδευση των μικρών παιδιών στις φυσικές επιστήμες. 

ISBN: 9789604584031
Σελίδες: 392
Περισσότερα...

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΤΗΝ DISNEY ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Αγαπημένοι μας φίλοι και φίλες,
Η ώρα των Διακοπών για τα παιδιά πλησιάζει! Εσείς διαλέξατε βιβλία για τις ξένοιαστες μέρες του καλοκαιριού; Μόλις κυκλοφόρησε η ολοκαίνουργια σειρά βιβλίων με παιγνιώδεις δραστηριότητες για τις καλοκαιρινές διακοπές, με τους ήρωες της Disney και την υπογραφή ποιότητας των εκδόσεων Μεταίχμιο!
Με νέο και έγκυρο περιεχόμενο (από τη συγγραφέα-εκπαιδευτικό Μαρία Γονιδάκη), το οποίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά και συμβαδίζει απόλυτα με όσα ορίζονται από το Πρόγραμμα Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, τα βιβλία αυτά δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν ευχάριστες και δημιουργικές ώρες κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
Η σειρά περιλαμβάνει δέκα τίτλους:
Για παιδιά που ετοιμάζονται για το Νηπιαγωγείο
Διακοπές με τον Νέμο
Διακοπές με τον Γουίνι το Αρκουδάκι
Βιβλία με αυτοκόλλητα που περιλαμβάνουν εξελικτικά δομημένες δραστηριότητες οι οποίες ικανοποιούν βασικούς παιδαγωγικούς στόχους (πρώτη γραφή, πρώτη ανάγνωση, έννοιες και μαθηματικά).
Για παιδιά που τελείωσαν το Νηπιαγωγείο
Διακοπές με τη Λέσχη του Μίκυ Μάους
Διακοπές με τη Σταχτοπούτα
Βιβλία με αυτοκόλλητα που περιλαμβάνουν εξελικτικά δομημένες δραστηριότητες οι οποίες ικανοποιούν βασικούς παιδαγωγικούς στόχους (πρώτη γραφή, πρώτη ανάγνωση, έννοιες και μαθηματικά).
Για παιδιά που τελείωσαν την Α' Δημοτικού
Διακοπές με τον Κεραυνό Μακουίν
Διακοπές με την Άριελ τη μικρή γοργόνα
Βιβλία με αυτοκόλλητα που περιλαμβάνουν εξελικτικά δομημένες δραστηριότητες (αντιστοιχίσεις, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, λαβύρινθους, ακροστιχίδες, σύγκριση εικόνων, ασκήσεις συμπλήρωσης κενών κ.ά.) με τις οποίες τα παιδιά ελέγχουν τις γνώσεις τους στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τη Μελέτη Περιβάλλοντος
Για παιδιά που τελείωσαν τη Β' Δημοτικού
Διακοπές με τον Κεραυνό Μακουίν
Διακοπές με τη Ραπουνζέλ
Βιβλία που περιλαμβάνουν εξελικτικά δομημένες δραστηριότητες (αντιστοιχίσεις, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, λαβύρινθους, ακροστιχίδες, σύγκριση εικόνων, ασκήσεις συμπλήρωσης κενών κ.ά.) με τις οποίες τα παιδιά ελέγχουν τις γνώσεις τους στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τη Μελέτη Περιβάλλοντος
Για παιδιά που τελείωσαν τη Γ' Δημοτικού
Διακοπές με την παρέα του Toy Story
Διακοπές με τις Νεράιδες
Βιβλία που περιλαμβάνουν εξελικτικά δομημένες δραστηριότητες (αντιστοιχίσεις, σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, λαβύρινθους, ακροστιχίδες, σύγκριση εικόνων, ασκήσεις συμπλήρωσης κενών κ.ά.) με τις οποίες τα παιδιά ελέγχουν τις γνώσεις τους στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τη Μελέτη Περιβάλλοντος και την Ιστορία.
Μην ξεχάσετε να δείτε και τα υπόλοιπα βιβλία με τους ήρωες της Disney στον ανανεωμένο παιδικό μας κατάλογο, αλλά και το καλοκαιρινό τεύχος της παιδικής μας εφημερίδας Παιδιά Διάλειμμα.
Καλό καλοκαίρι!!!

"ΣΕ ΚΟΙΤΟΥΝ": ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΤΣΟΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΗ

Το Καλοκαιράκι (Live Λυκαβηττός 2003)