Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΚΘΒΕ Κοινωνικό Θεατροπωλείο: CHATROOM

Το ΚΘΒΕ συνεχίζοντας με συνέπεια την κοινωνική του πολιτική εγκαινιάζει τον θεσμό του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου», με το έργο του Έντα Γουόλς «CHATROOM», που θα παρουσιαστεί, σε μετάφραση - σκηνοθεσία Γιώργου Ρούφα, στο νέο Υπερώο της ΕΜΣ, από ΣΗΜΕΡΑ, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012.
Διαβάστε περισσότερα
εδώ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ

Το Σάββατο 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών στις 8:00 μμ.

Στην συναυλία θα ακουστούν στο 1ο μέρος έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών ενώ το 2ο μέρος θα είναι αφιερωμένο στην αξέχαστη ραδιοφωνική εκπομπή του 3ου προγράμματος της ΕΡΤ "ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ".
Συμμετέχουν προχωρημένοι μαθητές και οι χορωδίες της ΣΥΝΘΕΣΗΣ.
Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ σας καλεί να παρακολουθήσετε αυτήν την ιδιαίτερη συναυλία.
Η είσοδος θα είναι όπως πάντα ελεύθερη.
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.com/

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΟΧΩΡΟ

Παραδοσιακοί χοροί και έντεχνη μουσική από το Λύκειο Βάμου

Παραδοσιακοί χοροί και έντεχνη μουσική από το Λύκειο Βάμου
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας" που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", ώρα 18.30, το Λύκειο Βάμου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και έντεχνη μουσική.
Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, οι μαθητές του Λυκείου Βάμου, στέλνουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα χορεύοντας τοπικούς χορούς και αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη χορευτική παράδοση του Αποκόρωνα και της ευρύτερης περιοχής.
Έτσι, συμμετέχουν με ενθουσιασμό για άλλη μια χρονιά στο Φεστιβάλ Μαθητικής Άνοιξης, με την παρουσίαση Σούστας, Συρτού και Πεντοζάλη.
Επίσης, ομάδα μαθητών του Λυκείου,θα παίξει και τραγουδήσει έντεχνα τραγούδια, με ελληνικό και ξένο στίχο.
Η χορευτική ομάδα αποτελείται από τους παρακάτω μαθητές του Β1 τμήματος:
Ανετάκης Μανώλης Βασιλάκης Αντώνης Βουρδουμπάκη Μαρία Βυζηράκη Ανδριάνα Γλυνιαδάκη Χαρά Γουναδάκης Στέλιος  Δρακάκη Ιωάννα Ζουμαδάκης Χρήστος Καρκάνη Νικολέτα  Καυκαλάς Παύλος Κουκουράκης Μανώλης Λαγουδάκη Δήμητρα
Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η Ελένη Ατσαλάκη
Η μουσική ομάδα αποτελείται από τους μαθητές:
Καβαλινάκης Δημήτρης (κιθάρα) Μαρκάκης Φίλιππος (κιθάρα) Νιαυραδάκης Γιώργος (κρουστά)
Παραδοσιακοί χοροί από το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας" που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στο Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης", ώρα 18.00 το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου, θα παρουσιάσουν παραδοσιακού χορούς της Κρήτης.
Οι μαθητές μας μέσα από τους κρητικούς χορούς ( πεντοζαλι, συρτο, μαλεβιζιοτι, ανωγιανος σουστα) έρχονται σε επαφή με τον κόσμο της παράδοσης και αναδεικνύουν τον τοπικό λαϊκό πολιτισμό.
Αξιολογούν τα πολιτιστικά επιτεύγματα ως προϊόν της ανθρώπινης συλλογικής προσπάθειας και κατανοούν τη σημασία της συνεργασίας.
Η γνώση του παρελθόντος αποτελεί αφόρμηση για νέα δημιουργία, ώστε να αποτελέσουν οι ίδιοι οι μαθητές μέρος της λαϊκής μας παράδοσης.
Στόχος μας είναι η διατήρηση και η αναβίωση, μουσικοχορευτικών δεδομένων που άντεξαν στο χρόνο.
Συμμετέχουν αλφαβητικά
Γαροφαλακης Στελιος Α1 Καντηλιερακης Μαθιος Α2 Κοτσιφη Αντα Α3 Τζουβαδακης Μανος Α4
Χονδρακη Ιωαννα Α4
ΤΑΞΗ Γ
Γιακουμάκη Κωνσταντίνα ΓΒ1 Καστρινάκης Κωνσταντίνος ΓΙ Κοκολάκη Δήμητρα ΓΙ Μπαγάκης Μάρκος ΓΠ2 Σαμψών Ελευθέριος ΓΚ Μπολάκης Γεώργιος ΓΝ2 Μπουτσαρακης Παναγιωτης ΓΠ2
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Στυλιανάκη Μαρία

Κόκκινο στο Θέατρο Αυλαία, Σταμάτης Φασουλής. Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, παράταση παραστάσεων

Παράταση παραστάσεων έως 8 Απριλίου
Κόκκινο στο Θέατρο Αυλαία Του John Logan Σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή

Λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού παρατείνονται έως την Κυριακή 8 Απριλίου οι παραστάσεις του έργου Κόκκινο του John Logan σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη. Το έργο έχει βραβευθεί με έξι βραβεία Tony (καλύτερο θεατρικό έργο του 2010, καλύτερη σκηνοθεσία (Michael Grandage), καλύτερος β’ αντρικός ρόλος (Eddie Redmayne), φωτισμοί, σκηνικά και ήχος).

Διαβάστε τα νέα θέματα του TaR.gr

Διαβάστε τα νέα θέματα του www.TaR.gr :

Mark Lanegan Band at Principal Club Theater...

MARK LANEGAN BAND
Η πιο σπουδαία, μελαγχολική & ανατριχιαστική φωνή του σύγχρονου ροκ!!!
Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 . Principal Club Theater

Ο μεγάλος Mark Lanegan επιστρέφει! Ο κορυφαίος τραγουδιστής του σύγχρονου Rock’n’Roll θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, μαζί με τη μπάντα του, την Τετάρτη 4 Απριλίου (Principal Club Theater) για μία μοναδική βραδιά γεμάτη από τη μαγεία της σπάνιας φωνής και της υπέροχης, μελαγχολικής και ενίοτε σκοτεινής, μουσικής του.
Φωνή των θρυλικών Screaming Trees – ίσως της κορυφαίας και, χωρίς καμία αμφιβολία, πλέον παραγνωρισμένης μπάντας που ξεπήδησε από ολόκληρο το ρεύμα του grunge – ο Mark Lanegan αποτελεί, εδώ και 25 (και βάλε) χρόνια, μία από τις πιο εμβληματικές και γοητευτικές φιγούρες της underground σκηνής.
Προικισμένος με μια μοναδική φωνή – βαρειά, επιβλητική και, ταυτόχρονα, αισθαντική και μελαγχολική – έχει κυκλοφορήσει μερικά συγκλονιστικά albums κατά τη διάρκεια της προσωπικής του καριέρας (“The Winding Sheet”/ 1990, “Whiskey For The Holy Ghost” / 1994, “Scraps At Midnight” / 1998, “I’ll Take Care Of You” / 1999, ”Field Songs” / 2001, “Bubblegum” / 2004) και έχει συνεργαστεί με ορισμένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της σύγχρονης Rock σκηνής, όπως οι Queens Of The Stone Age, o Greg Dulli, η PJ Harvey, οι Masters Of Reality, καθώς και με τους Unkle, τους Soulsavers και την Isobel Campbell.
Πριν από λίγες ημέρες, στις 6 Φεβρουαρίου, κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του album εδώ και 8 χρόνια! Το “Blues Funeral” ηχογραφήθηκε για λογαριασμό της 4AD και ήδη γίνεται δεκτό με διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του μουσικού Τύπου σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο ίδιος ο Lanegan δήλωσε πως οι βασικές επιρροές του όταν το έγραφε προήλθαν από αγαπημένα του albums, όπως το “Miami” των Gun Club και το “Closer” των Joy Division, μεταξύ άλλων.
Στην ηχογράφηση συμμετείχαν μόνιμοι συνεργάτες και επιφανείς φίλοι: ο Al Johannes (Eleven, QOTSA, Desert Sessions), o Jack Irons (Red Hot Chili Peppers, Eleven, Pearl Jam), o Dave Cathcing (Eagles Of Death Metal, QOTSA), o Greg Dulli (Afghan Wigs, Twilight Singers, Gutter Twins), o Josh Homme (QOTSA, Desert Sessions), o Chris Goss (Masters Of Reality, Desert Sessions).
Ι n f o :
Principal Club Theater – Thessaloniki, GR - Τel: 2310.428088
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30
Έναρξη συναυλίας στις 21.30
www.principalclub.com
Τιμές εισιτηρίων: 20 € προπώληση, 25€ ταμείο
Προπώληση εισιτηρίων: Metropolis, Ticket House & Ticketarena.gr
Production: Principal Ltd.
Principal Club Theater [Websites]
www.principalclub.com
www.myspace.com/principalclub
www.facebook.com/principalclub

www.twitter.com/principalclub

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


Εκδηλώσεις στο Τελλόγλειο

Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο Principal στο Μυλος...

>>Principal Club Theater at Mylos<<
Θ α ν ά σ η ς Παπακωνσταντίνου
Παρασκευή 30 & Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 

«Δεν μ’ αναγνωρίζετε…» 
Ίσως και να τον αναγνωρίσουμε, από χρησμούς που άφησε ο Τειρεσίας, από λαμπυρίδες και στυλίτες, ίσως από την Άγρια Ροδιά ή τον Ρίβα που χασμουριέται στον ίσκιο της … 
Κάπου τον είχαμε δει…
Nα κουβεντιάζει με το τελευταίο τσιγάρο του Φορτίνο Σαμάνο και πιο πριν να τα πίνει στην Ανδρομέδα.
Λέγεται ότι μάλωνε με την Αγρύπνια και ότι συνετίζει παλιοκόριτσα σαν την Αλεξάνδρα.
Κάποιοι άλλοι τον είδαν μετά να καλοπιάνει τον Αποσπερίτη…
Για να γυρίσει, με το μικρό του όνομα τον φωνάξαμε και είδαμε να χαμογελάει ένας αλητήριος νους!
Μ’ ένα αρμένικο σαράκι αρμένιζε πάνω-κάτω από Λάρισα ως Αμερική και μετά σαν παιδί ξαναγυρνούσε στην Κοιλάδα του. Σ’ εκείνη που ο Πλάτανος μιλάει, που αδημονεί ο Πεχλιβάνης και η Περσεφόνη κατηφορίζει…
Είναι ο ίδιος που τραγουδώντας ένα βράδυ, έριχνε μπροστά το σώμα του σαν να μας προσκυνούσε…
Νόμιζε πως δεν θα τον αναγνωρίζαμε…
Mα τη σελήνη δεν τη γελάει κανείς.
Τραγούδι : Ματούλα Ζαμάνη Δημήτρης Μυστακίδης - ακουστική κιθάρα Φώτης Σιώτας - βιολί, βιόλα, πλήκτρα, τραγούδι Κώστας Παντέλης – ηλεκτρική κιθάρα Μιχάλης Χανιώτης - μπουζούκι, τραγούδι Χρυσόστομος Μπουκάλης – ακουστικό μπάσο Σωτήρης Ντούβας - τύμπανα Ανδρέας Πολυζωγόπουλος - τρομπέτα, φλικόρνο Γιάννης Αντωνιάδης- κλαρίνο Ηχοληψία : Χρήστος Μέγας - Μάκης Πελοπίδας Φωτισμός : Χρήστος Λαζαρίδης- Βασίλης Πουφτής Επιμέλεια σκηνής : Κλεάνθης Καραπιπέρης
Info:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Η συναυλία ξεκινάει στις 22.30
Principal Club Theater
Info: 2310.428088
Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος: 12€
Προπώληση Metropolis & Ticket House
Παραγωγή: Ηχόχρωμα
Principal Club Theater [Websites]
www.principalclub.com
www.myspace.com/principalclub
www.facebook.com/principalclub

www.twitter.com/principalclub

Εκδηλώσεις στο Τελλόγλειο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών του Α.Π.Θ. σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής του Γιώργου Τσάρα «Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας» την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 στο Τελλόγλειο ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ.
Στο πλαίσιο του αφιερώματος στην ιδέα της ανακύκλωσης, το Τελλόγλειο στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος, οικολογίας και δημιουργικότητας θα φιλοξενήσει την έκθεση γλυπτικής «Φιλοκαλούμεν μετ’ ευτελείας» του Αναπληρωτή Καθηγητή Α.Π.Θ. Γιώργου Τσάρα.
Επίσης, αξίζει να υπογραμμιστεί πως φοιτητές του Εργαστηρίου Γλυπτικής, το οποίο διευθύνει ο κ. Τσάρας στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., θα αυτοσχεδιάσουν το επόμενο διάστημα σε δύο ιδέες του δασκάλου τους και θα πραγματοποιήσουν συλλογικά έργα στους χώρους του Τελλογλείου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα συνοδευτούν από μουσική που θα παίξει νεανικό συγκρότημα.
Επίσης ο κ. Τσάρας θα συνομιλεί και θα ξεναγεί τους επισκέπτες στις 4/4, 25/4 και 2/5 από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, καθώς και στις 31/3, 28/4 και 5/5, από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι.
«ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.
ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ & ΜΕ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ»
με το Δημήτρη Νικολούδη, Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, στο Τελλόγλειο στις 9 το βράδυ
Συναυλία – παρουσίαση του βιβλίου-CD του Ντίνου Χριστιανόπουλου συνδιοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με τις εκδόσεις IANOS αύριο, Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στο χώρο του Αμφιθεάτρου (Αγίου Δημητρίου 159Α).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου-CD «Τα τραγούδια του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Το αιώνιο παράπονο & Με τέχνη και με πάθος», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS. Στη συναυλία – παρουσίαση τα τραγούδια θα ερμηνεύσει ο Δημήτρης Νικολούδης, ενώ θα μιλήσουν ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3 Κωνσταντίνος Δ. Μπλιάτκας.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ3, ο 102FM και ο 9.58FM.
ΧΡΗΣΙΜΑ
Χρόνος: Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, 21.00
Χώρος: Αμφιθέατρο Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Πληροφορίες: 2310247111 και 2310991377
Οι Νέοι Πάνες για μια συναυλία στο Τελλόγλειο την Τετάρτη 4 Απριλίου, στις 7.30 το βράδυ, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, «Σπύρος Παπαλουκάς, 1922 κ.ε.»
Συναυλία με αντιπροσωπευτικά δείγματα του αστικού και του λαϊκού μουσικού πολιτισμού της Σμύρνης και των περιχώρων στις αρχές του 20ού αιώνα θα παρουσιάσουν οι «Νέοι Πάνες» στο Τελλόγλειο, την Τετάρτη 4 Απριλίου, στις 7.30 το βράδυ.
Το μουσικό σύνολο «Νέοι Πάνες» του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα αναδείξει μέσα από τους στίχους και τις μελωδίες των Σμυρναίικων τραγουδιών και οργανικών σκοπών, την καταστροφή, την ξενιτιά και τη νοσταλγία, το ταξίδι, τη νέα ζωή, τον έρωτα, το θρήνο, αλλά και εντέλει την κάθαρση.
Και ανοιχτή ξενάγηση
Σημειώνεται πως το Τελλόγλειο συνεχίζει τις ανοιχτές ξεναγήσεις κάθε Τετάρτη στο μουσείο. Έτσι και στις 4 Απριλίου -μέρα της συναυλίας- στις 6 το απόγευμα, οι επισκέπτες των εκθέσεων «Σπύρος Παπαλουκάς, 1922 κ.ε.» και «Αποτυπώματα δύο αιώνων: 19ος – πρώτο μισό 20ου» θα ξεναγηθούν από επιμελητές του Τελλογλείου.
ΧΡΗΣΙΜΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ «Νέους Πάνες»
ΧΩΡΟΣ: Αμφιθέατρο Τελλογλείου, Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη
ΧΡΟΝΟΣ: Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, 7.30 μ.μ.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 7 ευρώ και 5 ευρώ (νεανικό μέχρι 32 ετών)
Χορηγός επικοινωνίας: www.cooradio.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: τηλ. 2310247111 και 2310991377

ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ LIVE (ΑΤΑΚΤΗ) Μοναδικο video