Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αλλαγή ημερομηνίας της εκδήλωσης της Γιούλας Μιχαήλ στο Σκάλα παιδικό

Φίλες και φίλοι η εκδήλωση της Γιούλας Μιχαήλ στο Σκάλα παιδικό στη Λάρισα θα γίνει την Παρασκεύη 23 Νοεμβρίου. 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας-μουσικός Γιούλα Μιχαήλ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Η μεγάλη βόλτα του κυρίου Πετράν το Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 στις 6:00 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό.
Ελάτε όλοι μικροί μεγάλοι στο Σκάλα παιδικό ν’ ανακαλύψουμε μαζί παίζοντας και τραγουδώντας
αυτούς που συναντά ο κύριος Πετράν περπατώντας.
Βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό Αθαν. Διάκου 5 Λάρισα τηλ. 2410537791
Χορηγοί επικοινωνίας
www.flowmagazine.gr www.infokids.gr  http://petridisradio.blogspot.gr/
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445
email diaplasi@yahoo.gr
website: www.diaplasibooks.gr

53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Εκδόσεις και συλλεκτικά αντικείμενα στο Βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Στο βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που λειτουργεί στην είσοδο της Αποθήκης Γ΄(10:00 - 00:00) διατίθενται οι εκδόσεις της φετινής διοργάνωσης (Επίσημος κατάλογος, Πρόγραμμα προβολών - Οι Ταινίες από το Α ως το Ω, Θόδωρος Αγγελόπουλος,
Άκι Καουρισμάκι, Κριστιάν Μουντζίου) καθώς και η τσάντα του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Tshirt (σε λευκό και μαύρο) και η αφίσα.
Και φυσικά το σύνολο των εκδόσεων του Φεστιβάλ (μονογραφίες, εθνικές κινηματογραφίες, κριτικά κείμενα, αφιερώματα σε ηθοποιούς, λευκώματα εκθέσεων φωτογραφίας-ζωγραφικής κ.ά.), όπως επίσης και συλλεκτικές μπλούζες και τσάντες παλαιότερων διοργανώσεων.
Στο βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ, μπορείτε επίσης να βρείτε τα συλλεκτικά αντικείμενα του Μουσείου Κινηματογράφου, T-Shirts με καρικατούρες γνωστών ελλήνων ηθοποιών, ξυλομπογιές, μολύβια, κούπες
****

Εκπτώσεις και προσφορές για τους θεατές του Φεστιβάλ...περισσότερα
Ανοιχτή συζήτηση:
«Μιλώντας για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο»

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, η ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Μιλώντας για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο», στο πλαίσιο του αφιερώματος του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, παρουσία του διευθυντή του ΦΚΘ Δημήτρη Εϊπίδη. Στη συζήτηση συμμετείχαν στενοί φίλοι και συνεργάτες του σπουδαίου δημιουργού: η συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου, η σκηνοθέτιδα Μαργαρίτα Μαντά, ο φωτογράφος Δημήτρης Σοφικίτης, ο σκηνογράφος Γιώργος Ζιάκας, καθώς και οι ηθοποιοί Εύα Κοταμανίδου και Όμερο Αντονούτι. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Μαρία Κατσουνάκη.
...περισσότερα

Μη χάσετε σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Συναυλία της Ελένης Καραΐνδρου με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκη

Μουσική και τραγούδια για τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου
...περισσότερα

*****
Πάρτι της «Αγοράς»

DJ Set – Ντέιβιντ, Blue Lagoon, Jiles John Παρασκευή 9/11 (Aποθήκη Γ΄, 23:00)
(ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας)

Love & diversity: ένα μουσικό θέατρο του Μάνου Τσανγκάρη στο αβγό (δελτίο τύπου)

Love & Diversity - Το παιχνίδι των ερωτήσεων
Μάνος Τσανγκάρης – σύνθεση, σκηνοθεσία
dissonArt Ensemble – Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής

Αθηνά Αλεξοπούλου- ηθοποιός
Ιππολύτη Κατσάρη – σοπράνο
Λενιώ Λιάτσου, Eva & Maria Mueller – υπ. παραγωγής
Markus Oppenländer- Βοηθός σκηνοθέτη
Σάββατο 10, Κυριακή 11, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 Ώρα 20:00 στο SEESAW (Λ. Σοφού 20 / Βαλαωρίτου) η συνέχεια στο αβγό... (βαλαωρίτου 4, θεσσαλονίκη)
Τελευταία είσοδος στις 20:55!
είσοδος: €7

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ KΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ www.music-village.gr/avgo (περιορισμένος αριθμός)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΒΓΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ.

Δελτίο Τύπου Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΘ

THIN LIZZY (Ireland) || Saturday 10 November 2012 || Principal Club Theater


T H I N   L I Z Z Y 
Θρύλοι του  hard rock για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!!!
Special Guests: George Gakis and the Troublemakers
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 - PRINCIPAL CLUB THEATER
The Boys Are Back In Town! Οι θρυλικοί Thin Lizzy έρχονται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο Principal Club Theater.
26 χρόνια μετά τον πρόωρο χαμό του Phil Lynott, ο μύθος του ως ενός από τους χαρισματικότερους δημιουργούς της ροκ μουσικής συνεχίζει να μεγαλώνει. Το όνομα Thin Lizzy έγινε συνώνυμο της χρυσής περιοδου της κλασικής και χαρντ ροκ μουσικής και τραγούδια όπως τα “The Boys Are Back In Town”, “Whiskey In The Jar”, “Jailbreak”, “Looking For An Alibi” συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών.
Οι Thin Lizzy πάλεψαν πολύ για να πάρουν αυτό που άξιζαν: αεικίνητος ο Lynott, δοκίμασε τις δυνάμεις του σε όποιο είδος μουσικής μπορούσε να ικανοποιήσει τις μουσικές φιλοδοξίες του: ροκ, χάρντ ροκ, ψυχεδελικό ροκ, χέβι μέταλ, ποπ, φόλκ. Την επιτυχία την γνώρισαν όταν, μετά από αμέτρητες αλλαγές μελών, κατάφεραν να βρουν την κατάλληλη συνταγή: ταίριαξαν τους στίχους του Lynott (ιστορίες από τις εργατικές γειτονιές αλλά και τις παραδόσεις της Ιρλανδίας) με την χάρντ ροκ αισθητική που, τελικά, κυριάρχησε στα 70ς: από τις πρώτες μπάντες που έβαλαν δύο κιθάρες μαζί (o εμβληματικός Gorham με – κατά διαστήματα - τους Eric Bell, Gary Moore, Brian Robertson, Snowy White, κλπ), με έναν φοβερό ντράμερ (Downey) και τον χαρισματικό Lynott μπροστάρη, κέρδισαν τις καρδιές του κοινού σε Ευρώπη και Αμερική χάρη στα διαχρονικά, πλέον, riffs τους και τις εκπληκτικές συναυλίες τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2004 το περιοδικό Classic Rock έβαλε το “Live And Dangerous” στην κορυφή της λίστας του με τα καλύτερα live άλμπουμς!
Τα τραγούδια των Thin Lizzy παραμένουν σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ. Απόδειξη είναι η σταθερή παρουσιά τους στο playlist κάθε είδους ραδιοφωνικών σταθμών, αλλα και η αδιάκοπτη επιτυχία των περιοδειών του συγκροτήματος.
Το σημερινό line-up των Thin Lizzy απαρτίζουν τρία original μέλη της μπάντας που έπαιζαν με τον Lynott: o Scott Gorham (κιθάρα), o Brian Downey (ντραμς) και o Darren Wharton (πλήκτρα). Μαζί τους, έχουν κορυφαίους μουσικούς με σημαντικό παρελθόν: ο Marco Mendoza (Whitesnake, Ted Nugent) στο μπάσο, ο Ricky Warwick (The Allmighty) στα φωνητικά και ο Damon Johnson (Alice Cooper) στην κιθάρα.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Τα εισιτήρια κοστίζουν 25 Ευρώ και πωλούνται στο www.ticketarena.gr και στο Tickethouse & Public.
Τις ημέρες των συναυλιών, θα πωλούνται μόνο από τα ταμεία των συναυλιακών χώρων προς 30 Ευρώ.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
Πληροφορίες: 210 9611118 και www.detoxevents.gr

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΥΡΑ