Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Ελένη Πριοβόλου

25 Ιουνίου 2014
Συνάντηση με τη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της Το τέλος του γαλάζιου ρόδου την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και ώρα 7 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Διοργάνωση: ΛΑΒΑ (Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοθήκης Αετοπούλειου)
ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18
Χαλάνδρι
Τηλ. 210-68.20.464

25 Ιουνίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το CAMP! – Contemporary Art Meeting Point σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του συλλογικού τόμου Ιστορίες βιβλίων την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και ώρα 8 μ.μ.
Ο επιμελητής του τόμου Νίκος Χρυσός προσκαλεί τους συγγραφείς που ανθολογούνται να αφηγηθούν ιστορίες βιβλίων.
Συμμετέχουν οι συγγραφείς: Λευτέρης Γιαννακουδάκης, Ελένη Γκίκα, Αλέξανδρος Γραμματικός, Σταμάτης Δαγδελένης, Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, Στέργια Κάββαλου, Μαρία Καρδάτου, Κατερίνα Καριζώνη, Μαρία Κέντρου-Αγαθοπούλου, Μαρία Κουγιουμτζή, Νίκος Κουνενής, Έλενα Μαρούτσου, Βαγγέλης Μπέκας, Μαρία Ξυλούρη, Ευθύμιος Γ. Σακκάς, Θανάσης Σκρουμπέλος, Αλέξης Β. Σταυράτης, Κωνσταντίνα Τασσοπούλου, Βάσια Τζανακάρη, Γιάννης Φαρσάρης, Φίλιππος Φιλίππου, Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου, Σπήλιος Χριστόπουλος, Νίκος Χρυσός
Ευπόλιδος 4 & Απελλού 2
Πλ.Κοτζιά
Αθήνα
τηλ. 210-32.47.679
info@campoint.gr

Αγγελική Νικολούλη

25 Ιουνίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Κέρκυρας σάς προσκαλούν να συναντήσετε την Αγγελική Νικολούλη με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου Θάνατος με χείλη κόκκινα την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 και ώρα 8 μ.μ. στο cafe-bar Ακταίον.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Σάσσα Μεταλληνού-Chaitow, δημοσιογράφος-φιλόλογος
Νίκος Φακιολάς, τ. διευθυντής Ερευνών ΕΚΚΕ, πανεπιστημιακός
ΑΚΤΑΙΟΝ
Αγωνιστών Πολυτεχνείου
Άνω Πλατεία
Κέρκυρα
τηλέφωνο για πληροφορίες: 26610-37.741

Θεόδωρος Π. Λιανός

26 Ιουνίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Θεόδωρου Π. Λιανού Οι νόμοι της ηλιθιότητας και οι νόμοι του συμφέροντος την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Θεόδωρος Γ. Πάγκαλος και Μιχάλης Σταθόπουλος.
Σταδίου 24
Αθήνα
τηλ. 210-32.17.917

Αλέξης Σταμάτης

1 Ιουλίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη Χαμαιλέοντες την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 και ώρα 9 μ.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου.
Με τον Αλέξη Σταμάτη συζητάει ο συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ
οδός 1821 αρ. 10
Ηράκλειο
τηλ. 2810-227.500

Αλέξης Σταμάτης

2 Ιουλίου 2014
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξη Σταμάτη Χαμαιλέοντες την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 και ώρα 9 μ.μ.
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η Ελένη Βουγιούκαλου, πρόεδρος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
Νεώριο Μόρο, Παλιό Λιμάνι
Χανιά
τηλ. 28210-40.265

Κατερίνα Πολέμη & Κaterine Duska MOONDANCE στον Κηπο του Μεγαρου Μουσικής Αθηνων

Κατερίνα Πολέμη & Κaterine Duska
«Moondance»
Τετάρτη 2 Ιουλίου, ώρα: 9:00 μ.μ.
Opening Act: Αρετή Κοσμίδου 
  Την Τετάρτη 2 Ιουλίου, στον Κήπο του Μεγάρου, δύο νέα κορίτσια, η Κατερίνα Πολέμη και η Katerine Duska, συνδέουν δύο διαφορετικές κουλτούρες με πολυπολιτισμικά στοιχεία η καθεμία, ενώνουν τις διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες τους, επιλέγουν έναν κοινό τόπο έκφρασης και συγχρόνως διαφοροποιούνται, χαράσσοντας στην ίδια σκηνή η καθεμία τη δική της κατεύθυνση στο φως του φεγγαριού. Τη μουσική βραδιά θα ανοίξει η δεκαεξάχρονη Αρετή Κοσμίδου.

"Μικρές ιστορίες για να γίνεις μεγάλος" της Σοφί Καρκέν από τις εκδόσεις Gema

Σοφί Καρκέν
Μικρές ιστορίες για να γίνεις μεγάλος
Εικονογράφηση: Michel Boucher
Μετάφραση: Νατάσα Παπαδοπούλου
Σελ.: 324

ISBN: 978-960-6893-25-4
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA

Θα θέλαμε η παιδική ηλικία να είναι ανέφελη. Ωστόσο σημαδεύεται από ερωτήματα, άγχη και λύπες, που κάνουν τα παιδιά να υποφέρουν αλλά και να μεγαλώνουν. Για να τα αντιμετωπίσουν και να τα ξεπεράσουν, πρέπει να μπορούν να μιλήσουν γι' αυτά... Ή να τους μιλήσει κάποιος άλλος.
Επειδή η φαντασία είναι ο προνομιακός τρόπος για να επικοινωνήσει κανείς μαζί τους, οι μικρές ιστορίες της Σοφί Καρκέν τα βοηθούν, χωρίς να φαίνεται, καλύτερα απ' ό,τι τα παιδαγωγικά λόγια.
Από τις νυχτερινές δυσκολίες μέχρι τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου (πόλεμοι, διαφήμιση, πάθος του χρήματος...) περνώντας από τη ζήλια, το διαζύγιο, τον εκβιασμό, τη διαφορετικότητα, το παιδί διψάει για αλήθεια. Αλλά αυτά τα θέματα πρέπει να θιγούν «από απόσταση», στη δική του γλώσσα, με πρόσωπα που του είναι αγαπητά: αρκούδες, ποντικάκια, μικρές πριγκίπισσες, κουνέλια, φεγγάρια, ήλιους...
Χάρη σ' αυτό το βιβλίο, οι γονείς θα βρουν ένα στήριγμα για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές έγνοιες των παιδιών. Θα αντλήσουν από τις σελίδες «Από την πλευρά των γονιών» στοιχεία σκέψης για να τα καταλάβουν καλύτερα.
Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το επίσης εξαιρετικό βιβλίο της Σοφί Καρκέν «Μικρά μαθήματα ζωής».
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Σπευσίππου 1, 106 75 Αθήνα,
τηλ.: 210- 7258350, fax: 210- 7222072, e-mail: info@gemapublicatios.gr, www.gemapublications.gr

Δ. Σαββόπουλος & Λ. Μαχαιρίτσας - Και τι ζητάω