Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Δελτίο Τύπου EKEBI - Ξεκινάει σε δύο ημέρες το 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών

1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών                                      
ΒΙΒΛΙΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ - ΘΕΑΤΡΟ - ΜΟΥΣΙΚΗ - ΧΟΡΟΣ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ - ΚΟΜΙΚΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ - WORKSHOPS                                      
Ένα διήμερο focus στη νέα γενιά Ελλήνων δημιουργών                               
Παρασκευή 9 & Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 - Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης                               
Ξεκινάει σε δύο ημέρες το 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών                             
Με σύνθημα «Έχουμε πολλά να πούμε. Να διαβάσουμε, να ανακαλύψουμε, να δούμε…» και επίκεντρο τη λογοτεχνία σε ανοιχτό διάλογο με τις άλλες τέχνες ξεκινάει σε δύο ημέρες το 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών ρίχνοντας τους προβολείς στο νέο δυναμικό των Ελλήνων δημιουργών.                                    
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερες από 80 ώρες εκδηλώσεων με είσοδο ελεύθερη για το κοινό:                                       
▪ Μαραθώνιος Ανάγνωσης: Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου δίνει τη σκυτάλη σε περισσότερους από 40 νέους ταλαντούχους συγγραφείς μέσα από έναν διήμερο Μαραθώνιο Ανάγνωσης που, ως κεντρικός του άξονας, θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων (Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 17.00). Παρουσιάζουν η δημοσιογράφος Λώρη Κέζα και ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ.                            
[Αναλυτικό πρόγραμμα]                                       
▪ Συζητήσεις: «Η κρίση, μια στιγμή αλήθειας. Μήπως η κρίση είναι και κρίση αξιών;», «Bookcrossing - Μια διεθνής τάση εξαπλώνεται και στην Ελλάδα», «Συγγραφείς και media» θέματα επίκαιρα που ανοίγουν το διάλογο, θέτουν ερωτήματα, αναζητούν απαντήσεις.                                   
[Αναλυτικό πρόγραμμα]                                     
▪ Workshops: Τρίωρα εργαστήρια δημιουργικής γραφής για επίδοξους συγγραφείς: (μυθιστόρημα με τον συγγραφέα Χρήστο Χρυσόπουλο, ποίηση με τον ποιητή Στρατή Πασχάλη, σενάριο με τον συγγραφέα και σεναριογράφο Νίκο Παπαγιωτόπουλο, θεατρική γραφή με την σκηνοθέτη και συγγραφέα Ελένη Πέγκα)                              
[Αναλυτικό πρόγραμμα]                                        
▪ Διαγωνισμοί: Μαραθώνιος γραφής «8 ώρες - 1 ιστορία», Διαγωνισμός τεχνών: «Δεν το έχουμε δει το έργο… όλων των Νέων Καλλιτεχνών» διαγωνισμοί που απευθύνονται στο ευρύ νεανικό κοινό δίνοντας ερεθίσματα δημιουργικής συμμετοχής                             
[Αναλυτικό πρόγραμμα]                                          
▪ Λογοτεχνία και κινηματογράφος: προβολή 26 ταινιών μικρού μήκους βασισμένων σε λογοτεχνικά έργα (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Δράμας)                                      
[Αναλυτικό πρόγραμμα]                                     
▪ Λογοτεχνία και θέατρο: τρεις θεατρικές περφόρμανς που αποτελούν μέρος της παράστασης με τίτλο «Unemployed – 10 Μητροπολιτικές Ιστορίες» - Η θεωρία, Η συνέντευξη, Η τραγουδίστρια (από τις Μητροπολιτικές Ιστορίες/Metropolisκαθώς και η περφόρμανς «Spiritus» από την ομάδα Bijoux de Kant.                                    
[Αναλυτικό πρόγραμμα]                                     
▪ Λογοτεχνία και εικαστικά: "BluescreenandthePoliticsofLoneliness" βίντεο-εγκατάσταση ποίησης και εικόνας της Μαρίας Ζερβού και δύο έργα που παρουσιάζει η Athens Biennale – Monodrome στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το «Ρινόκερως» του Ευγένιου Ιονέσκο σε ηχητική απόδοση από τους Στέλιο Καραμανώλη και Τούλα Πλουμή και «Σημειώσεις για ένα σύγχρονο μυθιστόρημα» (2011) βίντεο-ανάγνωση αποσπάσματος του βιβλίου «Λήμματα από την εποχή της κρίσης», εκδ. futura, 2011                                         
[Αναλυτικό πρόγραμμα]                                         
▪ Λογοτεχνία και χορός: περφόρμανς «Xenos / Ξένος» της Ινώ Ρήγα (εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο Καμύ) με μουσική συνοδεία από τον Δημήτρη Κούρτη. «Μια γεύση από tango…», με τους Διονύση Θεοδωρόπουλο και Χλόη Θεοδωροπούλου.                                        
[Αναλυτικό πρόγραμμα]                                          
▪ Λογοτεχνία και κόμικς: μία συζήτηση με θέμα «Comics και Λογοτεχνία» και ένα εργαστήριο «Από τη λογοτεχνία... στα comics», από τους Comicdom.                         
Παρουσίαση-προβολή ψηφιακών κόμικς, της ομάδας The Very Closed Circle                                   
[Αναλυτικό πρόγραμμα]                                      
▪ Λογοτεχνία και μουσική: Dj set party: με τους Snob Δημήτρη Σωτάκη και Θανάση Χειμωνά – δύο συγγραφείς που εκτός από βιβλία γράφουν και μουσική.                                   
[Αναλυτικό πρόγραμμα]                                  
▪ Bookcrossing Stand: Ένα βραβευμένο παγκάκι-το YoYo σχεδιασμένο από την Ροδάνθη Σεντούκα- θα φιλοξενήσει τους Έλληνες Bookcrossers, για ενημέρωση του κοινού και συμμετοχή στη δράση «Δέντρο των ελεύθερων βιβλίων».                                  
[Αναλυτικό πρόγραμμα]                                     
▪ Το βιβλιοπωλείο των νέων δημιουργών - O πολυπρόσωπος ΙΑΝΟΣ οργανώνει το βιβλιοπωλείο του Φεστιβάλ στο φουαγιέ του ισογείου στηρίζοντας τους νέους δημιουργούς με την προβολή και πώληση των βιβλίων τους.                                    
[Αναλυτικό πρόγραμμα]                                          
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ                              
Παρασκευή 9/12: Διάρκεια εκδηλώσεων 17:00 – 22:00                                
Θα ακολουθήσει Dj set party: με τους Snob (Δημήτρη Σωτάκη και Θανάση Χειμωνά)                             
Σάββατο 10/12: Διάρκεια εκδηλώσεων 11:00 – 22:00                              
Το Φεστιβάλ θα λήξει με τη βράβευση των τριών διακριθέντων νέων συγγραφέων (στις 20.00)                                    
Χώρος: Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη (Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, τηλ.: 210 341 8550)                                      
Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων                             
Όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ                                 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ)                                           
210-9200300, info@ekebi.gr, www.ekebi.gr

Δελτίο Τύπου EKEBI

Το «Έτος Οδυσσέα Ελύτη 2011» τελειώνει, η ανάγνωση του έργου του ποιητή συνεχίζεται… από τους αναγνώστες του μέλλοντος!
Καθώς ο Δεκέμβριος βρίσκεται σ’ εξέλιξη, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) ολοκληρώνει τον εορτασμό του «Έτους Οδυσσέα Ελύτη» με δράσεις που ωθούν τη νέα γενιά αναγνωστών να πρωτοδιαβάσουν το έργο του νομπελίστα ποιητή και να γοητευτούν από το ποιητικό του σύμπαν.
Ο Μικρός Αναγνώστης, με τη βοήθεια της Λίνας Λυχναρά, παιδικής συγγραφέως και μελετήτριας του ποιητή, γκρεμίζει τις προκαταλήψεις σχετικά με το… δυσνόητο της στιχουργίας του και μας εξηγεί το πώς αρθρώνεται ο λόγος του και πώς τα όνειρα γίνονται πρώτη ύλη δημιουργίας για εκείνον, τι είναι ο υπερρεαλισμός, με ποιον τρόπο η ελυτική ποίηση μιμείται τη λειτουργία του παιχνιδιού και γιατί τα παιδιά όχι μόνο δεν είναι δύσκολο να κατανοήσουν τον Οδυσσέα Ελύτη αλλ’ αντιστρόφως ανάλογα ενσαρκώνουν τους ιδανικούς αναγνώστες του.
Κολάζ και τέμπερες του ποιητή κοσμούν το αφιέρωμα, καθώς γίνεται αναφορά και σε αυτή του τη δημιουργική δραστηριότητα.
Οι μικροί αναγνώστες μπορούν ακόμη να ακούσουν μελοποιημένα ποιήματά του, να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα, αλλά και να παίξουν παιχνίδια συναρμολογώντας τις συνεικόνες του, με στόχο να προσεγγίσουν καλύτερα το πολύπλευρο έργο του.
Οι πιο τολμηροί από αυτούς καλούνται -πατώντας στα χνάρια που βάδισε ο Ελύτης- να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό γραφής του μήνα «Γράψε ένα ποίημα ονειρικό!» μετουσιώνοντας με τη σειρά τους τα δικά τους όνειρα σε λόγο ποιητικό.
Και ακόμη… ο Ελύτης στην εκπαίδευση
Το εγχείρημα ολοκληρώνεται με την οργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων γύρω από την ποιητική του Οδυσσέα Ελύτησε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την περίοδο Οκτώβριος 2011-Ιανουάριος 2012.
14 συγγραφείς, ποιητές, αναγνώστες, μελετητές και σχολιαστές του έργου του, οι Ανθούλα Δανιήλ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Δημήτρης Καλοκύρης, Ερατοσθένης Γ. Καψωμένος, Έλενα Κουτριάνου, Λίνα Λυχναρά, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Άρης Μπερλής, Νικήτας Παρίσης, Μαριλένα Πρωίμου–Ερηνάκη, Θεοδόσης Πυλαρινός, Αλεξάνδρα Σέλελη και Στέλλα Χρυσουλάκη, συνομιλούν με τους μαθητές για θέματα όπως η σχέση του με τη «Γενιά του΄30», η πρόσληψη του έργου του εντός κι εκτός Ελλάδας, ο άνθρωπος και ο δημιουργός απέναντι στη φύση, η σχέση με το τοπίο και την Ιστορία, ολοκληρώνοντας έτσι, με τον πιο άμεσο τρόπο, την προσπάθεια γνωριμίας της γενιάς του 21ου αιώνα με το έργο του Νομπελίστα ποιητή.

Παρουσίαση Βιβλίου: "Το σχολείο είναι γυρισμένο ανάποδα" (Θεσσαλονίκη)

Προσφορά "Το Λαϊκό Τραγούδι '46-'56" Πέτρος Ταμπούρης

Αυτή την εβδομάδα εχουμε 3 τραγούδια που περιλαμβάνονται στο ΒΙΒΛΙΟ+4CD "Το Λαϊκό Τραγούδι - Η Αρχή 1946-1956" του Πέτρου Ταμπούρη                                  
Καλή ακρόαση!                                             
1) Γιάννης Παπαϊωάννου, Σωτηρία Μπέλλου, Στελλάκης – Ο Μπουφετζής (1948) 1) Γιάννης Παπαϊωάννου, Σωτηρία Μπέλλου, Στελλάκης – Ο Μπουφετζής (1948)                                           
πατήστε εδώ για να το ακούσετε: http://www.fmrecords.net/~fmpartners/tracks/07_-_Buffetzis_-_Yianis_Papaioannou_&_Sotiria_Bellou_&_Yorgos_Batis_&_Stellakis_-_1.wma                                 
2) Στέλλα Χασκίλ – Μπιρ Αλλάχ (1947) 2) Στέλλα Χασκίλ – Μπιρ Αλλάχ (1947)                              
πατήστε εδώ για να το ακούσετε:  http://www.fmrecords.net/~fmpartners/tracks/06_-_Bir_Allah_-_Steela_Haskil_&_Haralambos_Vasiliadis_-_1.wma                                     
3) Βασίλης Τσιτσάνης, Σωτηρία Μπέλλου, Τάκης Μπίνης – Απόψε κάνεις Μπαμ (1953)                             
πατήστε εδώ για να το ακούσετε: http://www.fmrecords.net/~fmpartners/tracks/07_-_Apose_Kanies_Bam_-_Sotiria_Bellou_&_Takis_Binis_&_Vassilis_Tsitsanis_-_1.wma                                   
Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων σας προτείνουμε ένα συλλεκτικό δώρο, για να το χαρίσετε στον εαυτό σας, στους φίλους σας και σε όσους αγαπάνε το καλό ελληνικό τραγούδι.                                  
Τώρα όλη η σειρά ARTBOOKS από 19,90ευρώ μόνο 9,90ευρώ.                                  
ΒΙΒΛΙΟ + 4CD
Το Λαϊκό Τραγούδι - Η Αρχή 1946-1956                              
Αυτή η έκδοση παρακολουθεί την ιστορική εξέλιξη του ρεμπετολαϊκού μεταπολεμικού τραγουδιού, τα χαρακτηριστικά του, τους σημαντικότερους συντελεστές του και τα έργα τους, καταγράφοντας παράλληλα ηχογραφήσεις της περιόδου 1946-1956.                                 
Την έκδοση ολοκληρώνουν τέσσερα CD με τραγούδια αυτής της περιόδου.                              
Σήμερα ακούσατε 3 από τα 72 τραγούδια που περιέχονται στην παραπάνω συλλογή                                
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ:                                   
http://www.enallaktikos-kyklos.gr/el/rebetika-laika                                         
Για κάθε πληροφορία ή παραγγελία επικοινωνείστε μαζί μας με τους εξής τρόπους:                                   
1) Στο τηλ.: 210 2130600                         
2) Μέσω του e-shop: www.enallaktikos-kyklos.gr                            
3) Μέσω e-mail στο: info@enallaktikos-kyklos.gr                                         
Επιπλέον, έχετε την δυνατότητα να δείτε τα video clips των καλλιτεχνών της εταιρίας μας μέσα από το site μας (κάθε εβδομάδα ανεβαίνουν και νέα video clips)                                        
http://www.enallaktikos-kyklos.gr/el/video-clips

Νέες κυκλοφορίες | Ψηφιακά βιβλία

ISBN: 978-960-03-5391-4
ISBN: 978-960-03-5400-3
ISBN: 978-960-03-5420-1


Τα βιβλία μας πάνε. θέατρο!

Τα βιβλία μας πάνε… θέατρο!                                     
Αγαπητοί φίλοι με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι έξι θεατρικές παραστάσεις της τρέχουσας περιόδου στηρίζονται σε βιβλία των εκδόσεών μας.                                      
Πρόκειται για υψηλού επιπέδου θεατρικές παραγωγές, που σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα                                      
για μεγάλους:                                          
1. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ, του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα - Υπόγειο)                             
Σκηνοθεσία: Διαγόρας Χρονόπουλος                            
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ                          
Τετάρτη & Κυριακή στις 8 μ.μ. Πέμπτη & Παρασκευή στις 9.15 μ.μ. Σάββατο στις 6.15 μ.μ. Και 9.15 μ.μ.                             
http://www.theatro-technis.gr/NewPlayElement.aspx?PlayId=310                              
Το έργο βρίσκεται στο βιβλίο του Ιάκωβου Καμπανέλλη ΘΕΑΤΡΟ - τόμος Ε', εκδ. Κέδρος.                                          
2. Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ, της Λούλας Αναγνωστάκη στο Θέατρο του Ν. Κόσμου (συμπαραγωγή με το Θέατρο της Αλήθειας) Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα (απέναντι από το κτίριο του ΦΙΞ από την πλευρά της Καλλιρόης) Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι                                   
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ από 17.10.11 ως 21.02.12                             
Δευτέρα & Τρίτη στις 9.15 μ.μ. http://www.theatroneoukosmou.gr/season/parelasi                                 
Το έργο βρίσκεται στο βιβλίο της Λούλας Αναγνωστάκη Η διανυκτέρευση. Η πόλη. Η Παρέλαση. εκδ. Κέδρος.                                
για παιδιά:                                     
3. Στη ΝΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ, της Ευγενίας Φακίνου στο Βασιλικό Θέατρο ΚΒΘΕ, Παιδική σκηνή (Θεσσαλονίκη) Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος, Σκηνοθεσία: Φωτεινή Μπαξεβάνη                             
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Από 30.10.11 ως 26.02.12 Τρίτη - Παρασκευή: 10.30 (για σχολεία), Κυριακή 11:00 & 13:00 (για το κοινό)                                    
Την άνοιξη η παράσταση θα μεταφερθεί στην Αθήνα, στο θέατρο Badminton για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.http://www.ntng.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=2&production=38689                                  
Τα βιβλία της Ευγενίας Φακίνου Ντενεκεδούπολη και Στο Κουρδιστάν κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. Τα βιβλία Ντενεκεδούπολη, πέντε έργα για κουκλοθέατρο, Ξύπνα Ντενεκεδούπολη, Το μεγάλο ταξίδι του Μελένιου και Ο κύριος Ουλτραμέρ κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ.                                        
4. ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ, της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Θέατρο Πόρτα Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς                      
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ                                
Σάββατο στις 3.00 μ.μ. & Κυριακή 11:00 π.μ. και 3:00 μ.μ., καθημερινές για σχολεία  Θέατρο Πόρτα: Μεσογείων 59, τηλ. 2107711333                                     
http://www.portatheatre.gr/greek/index.htm                                   
Το θεατρικό έργο Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.                                            
5. ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΟΣ ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΝΤΙΣΕΝΙΟ ΧΤΕΝΙ, της Μαρίας Παπαλέξη από το Θέατρο Του Παπουτσιού Πάνω Στο Δέντρο Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη                           
Η παράσταση παρουσιάστηκε τις Κυριακές 6, 13, 20 και 27 Νοέμβρη στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, Κυδαθηναίων 17, Πλάκα.                             
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ                               
Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις σε σχολεία. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαρία Δημοπούλου: 210 5220389, 6989342472 Το ομότιτλο βιβλίο-CD με το κείμενο και τη μουσική της παράστασης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.                                                
6. Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, της Μάγια Δεληβοριά στο Χώρο Τεχνών Βέροιας (Παύλου Μελά & Μπιζανίου), από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Γ. Γωνιάδης                                       
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ                                  
Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία τηλ. επικοινωνίας: 23310 78140 Το ομότιτλο βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, και περιλαμβάνει τη μυθιστορηματική εκδοχή του θεατρικού έργου.

1ος Διαδικτυακός Τηλεμαραθώνιος Αγάπης

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από αγάπη.
Κάποιοι όμως, χρειαζόμαστε υποστήριξη καθημερινά.
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 η Inventics γιορτάζει τα 11 χρόνια δημιουργίας, διοργανώνοντας τον 1ο Διαδικτυακό Τηλεμαραθώνιο Αγάπης για την Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος.
Ελάτε στη Χριστουγεννιάτικη εορταγορά στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος από τις 11:00 έως τις 17:00 ή παρακολουθήστε την εκδήλωση ζωντανά από το Livemedia.gr και προσφέρετε τη στήριξή σας.
Δωρεές γίνονται δεκτές στους εξής λογαριασμούς της Εταιρείας Σπαστικών Βορείου Ελλάδος:
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ | Εθνική Τράπεζα: 251/656512-30
IBAN: GR6101102510000025165651230, SWIFT BIC: ETHNGRAA
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ | Αγροτική Τράπεζα: 4860100119114
IBAN: GR6604323460004860100119114, SWIFT BIC: ABGRGRAA
(Παρακαλούμε όπως αναφέρετε όνομα καταθέτη)
Στείλτε SMS τη λέξη ΣΠΑΣΤΙΚΑ στο 54234 από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011. *Χρέωση 1€/SMS (+ΦΠΑ 23%)
Όλοι μαζί μπορούμε!
Στάθης Παρχαρίδης
Διευθύνων Σύμβουλος INVENTICS A.E.
Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος
Όπισθεν Ανωτάτης Σχολής Πολέμου, Περιοχή Φοίνικα,
Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310489247-9 [Google Maps]
Διοργάνωση-Αναμετάδοση: Inventics A.E. - Livemedia.gr

«Στον αέρα οι νοσοκομειακές βιβλιοθήκες»

Οι νοσοκομειακές βιβλιοθήκες αποτελούν βασικές και αναντικατάστατες πληροφοριακές συνιστώσες στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρα μας που παρέχουν τα αναγκαία εργαλεία τεκμηριωμένης γνώσης στους επαγγελματίες υγείας για την άσκηση του λειτουργήματος τους.
Όλα αυτά τα χρόνια η συμβολή των νοσοκομειακών βιβλιοθηκών και των εργαζομένων σ' αυτές υπήρξε σημαντική στην έγκαιρη και έγκυρη κάλυψη των διαρκώς αυξανομένων αναγκών επιστημονικής πληροφόρησης σε όλους τους επαγγελματίες υγείας όλο το 24ωρο στα νοσηλευτικά ιδρύματα δημιουργώντας «εστίες ανταλλαγής και δημιουργίας επιστημονικής γνώσης».
Δυστυχώς το Υπουργείο Υγείας δεν έχει συνειδητοποιήσει έμπρακτα την αναγκαιότητα της ύπαρξης τους και την μεγάλη τους συμβολή το υς στην επιστημονική πληροφόρηση και παρά τις προτάσεις που έχουν διατυπωθεί εγγράφως από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης και τους εργαζομένους σ' αυτές σε συνδυασμό με τα διαδοχικά αιτήματα συνάντησης που έχουν υποβληθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εξακολουθεί να αδιαφορεί και να μην παίρνει καθόλου θέση.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι νοσοκομειακές βιβλιοθήκες να μην εμφανίζονται με σαφή και οριοθετημένο τρόπο ως οργανικές μονάδες στους υπό κατάρτιση οργανισμούς των νοσοκομείων ενώ με τα τελευταία μέτρα για την εφεδρεία δέχονται το τελειωτικό χτύπημα με την κατάργηση των οργανικών θέσεων που αφορούν την κάλυψη κενών και κενούμενων θέσεων εργασίας σ' αυτές.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Βιβλιοθήκης του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, που αποτελεί την παλαιότερη και μεγαλύτερη μεταξύ των νοσοκομειακών βιβλιοθηκών της χώρας που οδηγείται ουσιαστικά σε κλείσιμο.
Καλούμε έστω και την ύστατη ώρα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει και να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομειακών βιβλιοθηκών ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες επιστημονικής πληροφόρησης στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα.

Γ. ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ - ΦΩΤ. ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ LIVE ΜΥΛΟΣ CLUB ΠΕΜ 8 ΔΕΚΕΜ

Δελτίο Νέου Τύπου
O ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ
Τραγουδουν: ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ – ΑΛΕΞΙΑ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗ
“Τα παιδια της άλλης όχθης’’’
LIVE @ ΜΥΛΟΣ CLUB / ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ο Γιώργος Καζαντζής με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και την Αλεξία Χρυσομάλλη σε ένα τρίωρο πρόγραμμα . Ένα μουσικό ταξίδι στα αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη. Μέλισσες , Ήταν αέρας, Φωτιά κι αλμύρα, Μυστικό ,Σαν καταιγίδα, Χειμωνανθός, Το πέταγμά σου, Σεντόνια δίχτυα, Κατάρτι και ατμός , Ερωτικός χορός μερικά από τα τραγούδια που θα ακουστούν, καθώς και τραγούδια από τον νέο δίσκο του Γιώργου Καζαντζή με την Φωτεινή Βελεσιώτου που έχει τίτλο «Τα παιδιά της άλλης όχθης» σε στίχους Μάνου Ελευθερίου, Μανώλη Ρασούλη, Θωμά Κοροβίνη, Ελένης Φωτάκη, Μαρίας Κοσσυφίδου, Πόλυ Κυριάκου, Γιάννη Τσατσόπουλου και Ειρήνης Νικολάου (περισσότερα στο συνημμένο δελτίο τύπου)
LINK
http://www.youtube.com/watch?v=vqPx5jxOI3E&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=naOIy4LnbCo&feature=channel_video_title
http://www.youtube.com/watch?v=LhTMAQoOQQY&feature=player_embedded
INFO
Μύλος club
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Προσέλευση: 21:00,
Τηλ κρατήσεων: 2310 510081
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10€

Βιολάρης Μιχάλης Τρεις νέοι τρεις φίλοι