Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τα βιβλία μας, πάνε... θέατρο! - Χειμώνας 2012

Νέος τίτλος για εφήβους: Κάτω τα χέρια από τα όνειρά μου, της Ελένης Ρουφάνη

ΔΝΤ B.D. FOXMOOR LIVE ΜΥΛΟΣ CLUB ΠΑΡ 17 ΦΕΒΡ

Ενημέρωση από την Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται για την υποδοχή του 30ου Παγκόσμιου συνεδρίου της ISME, από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου του 2012
στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Η Ε.Ε.Μ.Ε. διοργανώνει ένα πενθήμερο παγκόσμιο συνέδριο για τη Μουσική Παιδεία, στη Θεσσαλονίκη
Ο ρόλος της Μουσικής Εκπαίδευσης αποδεικνύεται όλο και πιο σημαντικός για τη σφαιρική ανάπτυξη του σύγχρονου ανθρώπου.
Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) που με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μέλη που δρούνε εθελοντικά, αλλά με αφοσίωση και πάθος, από όλη την Ελλάδα, αγκαλιάζει ο,τιδήποτε αφορά στην αναβάθμιση της μουσικής παιδείας και εκπαίδευσης.
Για τη φετινή χρονιά, η Ε.Ε.Μ.Ε., παράλληλα με τις άλλες δράσεις της ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επιτυχή διοργάνωση του 30ου Παγκόσμιου συνεδρίου της ISME, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 20 Ιουλίου του 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Είναι η πρώτη φορά που το συνέδριο αυτό ή κάποιο ανάλογης εμβέλειας για το επιστημονικό πεδίο της Μουσικής Παιδαγωγικής, γίνεται στη χώρα μας.
Η επιτυχία του σε καιρούς κοινωνικοοικονομικής κρίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία και θετικό αντίκτυπο εντός και εκτός Ελλάδας.
Το θέμα του συνεδρίου «Music Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities» (Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους μέχρι τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες), αναμένεται να αναδειχθεί σε ισχυρό πόλο έλξης πολλών σημαντικών επιστημόνων και καλλιτεχνών της μουσικής εκπαίδευσης. Κεντρικός έλληνας ομιλητής θα είναι ο Νίκος Κυπουργός.
Το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει για τη μουσική εκπαίδευση, για την πόλη, αλλά και τη χώρα μας ένα πρωτόγνωρο πολιτισμικό, καλλιτεχνικό και επιστημονικό γεγÎ �νός καθώς αναμένεται η Θεσσαλονίκη γίνει για 5 και πλέον μέρες μέσα στον Ιούλιο του εορταστικού 2012, σημείο συνάντησης για περισσότερα από 1400 μέλη της επιστημονικής κοινότητας του πεδίου της μουσικής εκπαίδευσης και για πάνω από 1000 μέλη 70 και πλέον καλλιτεχνικών σχημάτων από όλο τον κόσμο.
Η Θεσσαλονίκη σταυροδρόμι πολιτισμών, πόλη του συνεδρίου
Η πόλη υποδοχής του συνεδρίου, η Θεσσαλονίκη, η μεγάλη εορτάζουσα για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, έχει το 2012 την τιμητική της.
Μέσα σε αυτό το κλίμα το γεγονός του 30ου Συνεδρίου της ISME θα συμβάλει στο εορταστικό κλίμα της πόλης, σε πολλά επίπεδα: κοινωνικά, δια-πολιτισμικά, ακαδημαϊκά και καλλιτεχνικά.
Η Ε.Ε.Μ.Ε., έχοντας επίγνωση της ευθύνης του έργου που ανέλαβε –για την κοινότητα των εκπαιδευτικών και των καλλιτεχνών, για την πόλη της Θεσσαλονίκης και για την Ελλάδα– εργάζεται ήδη για πάνω από 2 χρόνια για την προετοιμασία του συνεδρίου.
Σήμερα, λίγους μήνες πριν από το μεγάλο αυτό παγκόσμιο γεγονός, οι οργανωτικές δράσεις της Ε.Ε.Μ.Ε. εντείνονται και μαζί τους αυξάνουν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις για σύμπραξη ατόμων και φορέων, ώστε να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις αλλ ά και τις σημαντικές ευκαιρίες.
Η Ε.Ε.Μ.Ε έχει προσκαλέσει και συνεχίζει να περιμένει την προσφορά από πολλούς φορείς της πόλης και της χώρας γενικότερα να γίνουν «συνεργαζόμενοι φορείς» και να συμπράξουν στην επιτυχία του σημαντικού αυτού γεγονότος, και ευελπιστεί στη θετική τους ανταπόκριση.
Πρόθεσή της οργανωτικής επιτροπής είναι να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης πολλών μουσικών συναυλιών από τους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Ήδη έχει προγραμματισθεί η οργάνωση παράλληλου τριήμερου Φεστιβάλ με «Μουσικές του Κόσμου» στην πόλη από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου από 15 έως 17 Ιουλίου 2012 στο Λιμάνι αλλά και κατά μήκος της παραλίας
Σημαντικές πληροφορίες:
Την 15η Μαρτίου 2012 λήγει η πρώτη περίοδος εγγραφών στο συνέδριο. Η Ε.Ε.Μ.Ε. εξασφάλισε για τα μέλη της πολύ προνιμιακές τιμές συμμετοχής στο συνέδριο.
Ενημερωθείτε σχετικά στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Μ.Ε. www.eeme.gr
Ε.Ε.Μ.Ε.
Δελφών 127 54248 Θεσσαλονίκη
nfo@eeme.gr

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ


Ο έρωτας είναι, όσον αφορά τα μέσα του, πόλεμος· κατά βάθος, είναι το θανάσιμο μίσος μεταξύ των δύο φύλων.
Νίτσε
Η βαρύτητα δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τους ανθρώπους που πέφτουν στον έρωτα.
ΑϊνστάινΒιβλία για όλους τους ερωτευμένους
Η απόλυτη δύναμη του έρωτα
Σελίδες: 256
Μάρτιν Έιμις
Σελίδες: 480
Η καταστροφική δύναμη του έρωτα
Σελίδες: 344
Ο έρωτας σε στίχους
Σελίδες: 240
Ο έρωτας στην τέχνη και η ιστορία του
Εικαστικές φαντασιώσεις
Σελίδες: 408
Ζακ Αταλί
Σελίδες: 240

Αρνιέμαι - Παπακωνσταντίνου Βασίλης