Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΡΓΗ 2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά στο Ανοικτό Θέατρο Νέων Μουδανιών η «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΡΓΗ» που διοργάνωσε το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.

Για ακόμα μια χρονιά «τα παιδία χόρεψαν και τραγούδησαν για τα παιδιά».
Μια εκδήλωση στην οποία ΔΕΝ συμμετέχουν επαγγελματίες μουσικοί, τραγουδιστές, χορευτές, μια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν ΜΑΘΗΤΕΣ που… διδάσκουν ανθρωπιά και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. 

Με πολλή αγάπη και μεράκι, οι μαθητές του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση κράτησαν συντροφιά στον κόσμο που γέμισε το Ανοικτό Θέατρο πετυχαίνοντας έτσι να μαζευτεί ένα σεβαστό χρηματικό ποσό το οποίο παραδόθηκε στους εκπροσώπους των συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ», για τα παιδιά με καρκίνο.

Παρολες τις δυσκολίες που περνά ο κόσμος, στήριξε και φέτος με την αγάπη του αυτόν το θεσμό, στέλνοντας το μήνυμα ότι «ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ»!
Η ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν στο τελευταίο μέρος της συναυλίας η εμφάνιση του Παπά Αναστάση Παπαθανασίου, του γνωστού ερμηνευτή παραδοσιακών τραγουδιών που με τους μουσικούς του έδωσαν ένα ξεχωριστό «χρώμα Ελλάδας» στην βραδιά. 

Ευχόμαστε ολόψυχα στους διοργανωτές και τα παιδιά, να είναι γεροί, και να συνεχίσουν να δίνουν ΕΛΠΙΔΑ και ΣΤΟΡΓΗ στον συνάνθρωπο.
Ραντεβού στην επόμενη Συναυλία για την Ελπίδα και τη στοργή του χρόνου!
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Τραγουδώ και μαθαίνω να τρώω σωστά με CD - Τραγουδώ ό,τι αγαπώ No 8
Συγγραφέας:
Λένα Τερκεσίδου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Τραγουδούν: Μάρω Θεοδωράκη, Σωτήρης Καρκαλέμης
Έτος: 23 Μάϊου 2012
Σχήμα:13Χ26
Σελίδες:48
ISBN:978-960-6864-70-4
Στο βιβλίο αυτό γίνεται ένα μεγάλο πάρτι, στο οποίο θα μάθεις πως:
Για να ’σαι πάντα γερός,
να μη γίνεις παχουλός,
να ’χεις δύναμη πολλή
όλο κέφια στην αυλή…
θα πρέπει να έχεις φίλους τον Γαλατάκη, την Ντοματένια, τον Μηλένιο, την Μπαρμπούνα, τη Φακένια, τον Φασολάκη και τα άλλα παιδιά…
...και να προσέχεις τον Ανθρακόλα, τον Παγωτένιο, την Κρουασένια, τον Σέβεν-Μπούφο, την Τσιπσένια, τον Σοκολατένιο και την παρέα τους.

Νέος τίτλος για παιδιά: ΑΤΑΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

Νέες κυκλοφορίες

Η χήρα του Πειραιά
Φιλομήλα Λαπατά
ISBN: 978-960-03-5456-0

Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου
Αγγελική Νικολούλη
ISBN: 978-960-03-5487-

Το αηδόνι στο πόδι της
Κωστής Γκιμοσούλης 

SBN: 978-960-03-5493-5
Το δώρο του χιονιού
Βασίλης Κολοβός 

ISBN: 978-960-03-5331-0

ΔΥΟ ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ MYSTIS

ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ στο Μουσικό Χωριό 2012

Διεθνής Μουσική Κοινότητα
www.music-village.gr
Αγαπητοί φίλοι του Μουσικού Χωριού, καθώς οδεύουμε προς την τελευταία φάση των αιτήσεων συμμετοχής για τα μουσικά εργαστήρια του Μουσικού Χωριού 2012, σας αποστέλλουμε σταδιακά μία τελευταία σειρά ενημερώσεων για όλες τις κατευθύνσεις που θα λειτουργήσουν φέτος.
ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ» ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:
ΠEΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Μπαρόκ τραγούδι
Romina Basso (Ιταλία), Μάρκελλος Χρυσικόπουλος
18 – 24 αυγ
Τα σεμινάρια του Αγ. Λαυρεντίου υποδέχονται για δεύτερη χρονιά τη μεσόφωνο Romina Basso, μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του ρεπερτορίου της παλαιάς μουσικής στην εποχή μας. Μαζί με τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο θα διευθύνει το εργαστήριο μπαρόκ τραγουδιού. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε τραγουδιστές επαγγελματίες αλλά και τελειόφοιτους μονωδίας που θέλουν να εμβαθύνουν στο ρεπερτόριο και την ερμηνεία που αφορά στην μπαρόκ εποχή.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να παρουσιάσουν τουλάχιστον δύο έργα (διαφορετικού συνθέτη, φόρμας, περιόδου και ύφους) τα οποία θα είναι, από τεχνικής απόψεως, ήδη άρτια προετοιμασμένα. Λόγω της συνεργασίας με τις τάξεις συνοδείας, απαιτείται η αποκλειστικά χρησιμοποίηση urtext εκδόσεων και ως εκ τούτου σας παροτρύνουμε να φέρετε παρτιτούρες ορχήστρας και όχι .σπαρτίτα. - μεταγραφές πιάνου. Επίσης οι ενδιαφερόμενοι ενθαρρύνονται να προετοιμάσουν έργα λιγότερο γνωστά ή λιγότερο γνωστών συνθετών.
Τσέμπαλο, basso continuo
Μάρκελλος Χρυσικόπουλος
18 – 24 αυγ
Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε τσεμπαλίστες που παράλληλα με την σπουδή πάνω σε έργα για σόλο τσέμπαλο επιθυμούν να εμβαθύνουν στην τέχνη της συνοδείας, τόσο μπαρόκ οργάνων όσο και τραγουδιστών, με τις ιδιαιτερότητες που η κάθε πρακτική συνεπάγεται. Δεκτοί γίνονται επίσης και πιανίστες (ή μαθητές πιάνου τουλάχιστον ανωτέρας τάξης) που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τους βασικούς άξονες ερμηνείας της μπαρόκ εποχής: μελέτη της σημειογραφίας, ποικίλματα, αυτοσχεδιασμός, tempo rubato, εξέλιξη του ρεπερτορίου και του ύφους εκτέλεσης μέσα από τις πηγές κοκ. Η τάξη θα είναι σε στενή συνεργασία με τις υπόλοιπες τάξεις Παλαιάς Μουσικής του Αγ. Λαυρεντίου. Κάθε συμμετέχων καλείται να προετοιμάσει τουλάχιστον δύο έργα (ένα του 17ου και ένα του 18ου αιώνα) και βέβαια να δουλέψει μέσα από urtext έκδοση ή facsimile.
Φλάουτο με ράμφος - Σύνολα παλαιάς μουσικής
Δημήτρης Κούντουρας
18 – 24 αυγ
Το εργαστήρι απευθύνεται σε μουσικούς που ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν ή να γνωρίσουν το φλάουτο με ράμφος, την τεχνική και το ρεπερτόριό του. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ετοιμάσουν έργα από την περίοδο της Αναγέννησης και του Μπαρόκ.
Στα σύνολα παλαιάς μουσικής είναι ευπρόσδεκτοι τραγουδιστές και μουσικοί όλων των παλαιών οργάνων. Έμφαση θα δοθεί σε χαρακτηριστικό ρεπερτόριο φωνητικών/ενόργανων συνόλων από τον όψιμο Μεσαίωνα μέχρι και το Μπαρόκ.

Πανηπειρωτική Νο2 Λάκης Χαλκιάς "Ξενιτεμένο μου πουλί"