Κυριακή 9 Απριλίου 2023

🏆 Το βραβείο μετάφρασης 2023 του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ στο νεανικό μυθιστόρημα «Μας μεγάλωσαν λύκοι» των Εκδόσεων Παπαδόπουλος

 


Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Βραβείο 2023 του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ σε ξένο συγγραφέα, Έλληνα εκδότη και μεταφραστή βιβλίου μεταφρασμένου στα ελληνικά για εφήβους και νέους/νέες απονεμήθηκε στην Kimberly Brubaker Bradley (συγγραφή), στη Βάσια Τζανακάρη (μετάφραση) και στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος για το βιβλίο Μας μεγάλωσαν λύκοι, κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 2 Απριλίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Πρόκειται για την δεύτερη φορά που κερδίζει το βραβείο της συγκεκριμένης κατηγορίας η συγγραφέας Kimberly Brubaker Bradley και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος καθώς το 2019 τιμήθηκε για το μυθιστόρημα Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου σε μετάφραση της Στέλλας Κάσδαγλης, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως είναι η πέμπτη φορά που οι Εκδόσεις μας κερδίζουν το βραβείο μετάφρασης βιβλίου για εφήβους και νέους/νέες του Ελληνικού Τμήματος IBBY.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Σε αυτό το δυνατό νεανικό μυθιστόρημα, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα από τη ζωή της, η συγγραφέας μάς διηγείται την ιστορία δύο αδελφών, που παρά τις σκληρές δοκιμασίες που αντιμετώπισαν, κατάφεραν να υψώσουν τη φωνή τους και να βγουν πιο δυνατές.
Η Ντέλα έχει πάντοτε στο πλευρό της τη μεγάλη της αδελφή, τη Σούκι. Όταν η μητέρα τους μπήκε στη φυλακή, όταν ο φίλος της μητέρας τους τις πήρε στο σπίτι του, ακόμα κι όταν αυτός της έκανε κάτι φριχτό, η αδελφή της ήταν εκεί – η προστάτιδά της, ο λύκος της. Ποιος, όμως, θα προστατεύσει τη Σούκι;
Η Κimberly Βrubaker Βradley επιλέγει τη δεκάχρονη Ντέλα ως αφηγήτρια του νέου μυθιστορήματός της. Μέσα από την αμεσότητα της παιδικής φωνής μάς μιλάει για θέματα σκληρά, για καταστάσεις δύσκολες, που βίωσαν τα δυο κορίτσια αλλά κατάφεραν να επιβιώσουν.
Μετά τα συγκινητικά και επίσης πολυβραβευμένα μυθιστορήματα Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου και Ο πόλεμος που κέρδισα, τα οποία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις μας, η συγγραφέας πετυχαίνει για ακόμα μια φορά να υπογράψει ένα συγκλονιστικό ανάγνωσμα, κατορθώνοντας εντέλει να γίνει μία από τις φωνές που αξίζει να αναζητήσουν οι νεαροί – και όχι μόνο – αναγνώστες.
Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα της
Kimberly Brubaker Bradley:
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑ


Ανακαλύψτε τα νεανικά μυθιστορήματα των Εκδόσεων Παπαδόπουλος που έχουν λάβει το βραβείο μετάφρασης του Ελληνικού Τμήματος IBBY

Ο ΤΖΑΚ Ο ΧΑΡΑ