Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ενημέρωση από το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Open House Thessaloniki
Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση Open House Thessaloniki
Για ένα διήμερο, Σάββατο 19 (11.00-19.00) και Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 (10.00-18.00), το κτήριο του Τελλογλείου θα είναι ανοιχτό για το κοινό και οι επισκέπτες θα ξεναγούνται στους χώρους του.
Περισσότερες πληροφορίες στο: http://teloglion.gr/press/DT-TELOGLIO-OPENHOUSE2013.pdf
Masterclass
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Wagner-Verdi: 200 χρόνια» το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ φιλοξενεί μια σειρά σεμιναρίων, masterclasses, με τη σοπράνο Μαρίνα Βουλογιάννη
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου στις 20 Οκτωβρίου, 10 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2013, από τις 10.00 ως τις 18.00.Περισσότερες πληροφορίες στο: http://teloglion.gr/press/D%20T-TELOGLIO-MASTERCLASS-20-10-13.pdf

ΓΚΑΙΡΙΝΓΚ - Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΪΧ [12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1893 – 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1946]

Γκαίρινγκ
Υπότιτλος Ο ισχυρός άνδρας του Γ΄Ράιχ
Τιτλος πρωτότυπου Goring, A biography

Συγγραφέας - Συντελεστές Ντέιβιντ Ίρβινγκ
Μετάφραση: Κατερίνα Χαλμούκου
Εκδότης Γκοβόστης
ISBN 960-270-446-063-2
Έκδοση 1905
Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο
Σχήμα 15x23 εκ.
Σελίδες 784
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Σε αυτό το βιβλίο για πρώτη φορά καταγράφεται η ζωή του Γκαίρινγκ και παρουσιάζεται η πολύπλοκη προσωπικότητα του ανθρώπου που ο Χίτλερ έχρισε ως διάδοχό του.
Πρόκειται για την πλήρη βιογραφία του στενότερου συνεργάτη του Χίτλερ κατά τη διάρκεια των χρόνων της πάλης για εξουσία, του θριάμβου και της πτώσης. Ανατρέχοντας σε ημερολόγια, επιστολές, ιατρικούς φακέλους, συνεντεύξεις και κρατικά αρχεία, ο David Irving παρουσιάζει με τρόπο βιωματικό τη σταδιοδρομία τού Γκαίρινγκ ως πιλότου στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως διοικητή ταγμάτων εφόδου στη δεκαετία του ’20, ως προέδρου της Καγκελαρίας του Ράιχ τη δεκαετία του ’30, ως Στρατάρχη της Λουφτβάφε, και αργότερα ολόκληρου του Ράιχ, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τα νέα στοιχεία που ο συγγραφέας φέρνει στο φως περιλαμβάνουν αναλυτικές πληροφορίες για τους δύο γάμους του Γκαίρινγκ, για την εξάρτησή του από τη μορφίνη, για τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στη δημιουργία της Γκεστάπο και για τις μυστικές συνομιλίες που διεξήγαγε, πριν από τον πόλεμο, με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Chamberlain. Επιπλέον, περιλαμβάνονται λεπτομερή στοιχεία για τις συνωμοσίες του Γκαίρινγκ, σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, και για την εντυπωσιακή εμφάνισή του στη Δίκη της Νυρεμβέργης.

Νέες κυκλοφορίες

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ


Το χρονικό του Τράβνικ
Ίβο Άντριτς
ISBN: 978-960-03-5580-2
Αν το Γεφύρι του Δρίνου περιλαμβάνει την ιστορία της Βοσνίας τεσσάρων αιώνων, το Χρονικό του Tράβνικ περιορίζεται σε μια περίοδο λίγων χρόνων, όταν ο Ναπολέων κυριαρχούσε στην Ευρώπη με τις στρατιές του. Tο Tράβνικ, έδρα του βεζίρη της Βοζνίας, γίνεται θέατρο αντιπαραθέσεων μεταξύ της Αυστρίας, της Γαλλίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ οι ντόπιοι κάτοικοι μαθαίνουν να δυσπιστούν σε οτιδήποτε ξένο υπόσχεται τη σωτηρία τους. Μια σπίθα είναι αρκετή για να ξεχειλίσει το καζάνι και να δώσει στον Άντριτς την ευκαιρία να γράψει ένα αριστουργηματικό, αλλά και προφητικό για όσα πρόκειται να συμβούν στη Γιουγκοσλαβία, μυθιστόρημα.
ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Αδάμ και Έβελιν
Ίνγκο Σούλτσε
ISBN: 978-960-03-5542-0
Ο Αδάμ, ένας φλεγματικός ράφτης γυναικείων ενδυμάτων από την Ανατολική Γερμανία, προσφέρει με υπερβάλλοντα ζήλο τις υπηρεσίες του στις πελάτισσές του. Η Έβελιν, η γυναίκα που ζει μαζί του, είναι φυσικά η τελευταία που το μαθαίνει. Αναστατωμένη αποφασίζει να φύγει με φίλους για την Ουγγαρία. Ο Αδάμ, μετανιωμένος, αποφασίζει να την ακολουθήσει και ξεκινάει με το παλιό του Βάρτμπουργκ ένα δύσκολο ταξίδι με αφετηρία μια πόλη έξω από τη Δρέσδη και προορισμό την Ουγγαρία. Στο μεταξύ τα σύνορα ανοίγουν, το Τείχος του Βερολίνου πέφτει. Το προπατορικό αμάρτημα και οι αλλαγές του παγκόσμιου πολιτικού χάρτη βγάζουν τον Αδάμ και την Έβελιν από τη βολή τους: θα επιστρέψουν στην Ανατολική Γερμανία ή θα υποκύψουν στον πειρασμό της Δύσης; Στο ιστορικά κομβικό αυτό σημείο η ατομική τους ιστορία συναντά την παγκόσμια, και η επιλογή θα είναι πλέον μόνο δική τους. Έτσι γεννιέται ένα κωμικοτραγικό μυθιστόρημα, που συνδέεται στενά με το μύθο των Πρωτοπλάστων και την εκδίωξή τους από τον Παράδεισο – ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται το θέμα της απαγόρευσης, τη συνειδητοποίηση, την αναζήτηση του χαμένου Παραδείσου σε μια από τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές του 20ού αιώνα.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Μάθε να αγαπάς και να αγαπιέσαι
Δρ. Πωλ Χοκ
ISBN: 978-960-03-2333-7
Oι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να αγαπήσουμε κάποιον και να μας αγαπήσει κι αυτός. Ωστόσο, οι πιο πολλοί αντιμετωπίζουμε προβλήματα στις σχέσεις μας. Γιατί δεν πάνε καλά; Σ’ αυτό το πρωτοποριακό βιβλίο ο δρ Πωλ Χοκ υποστηρίζει πως οι ρομαντικές μας ιδέες για την αγάπη είναι συχνά παραπλανητικές. Για να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε, χρειάζεστε κάτι παραπάνω από καλοσύνη, υπομονή και ανοχή. Oι σχέσεις λειτουργούν καλύτερα όταν διεκδικείτε τα δικαιώματά σας και όταν και οι δύο σύντροφοι είναι σε θέση «να δώσουν και να πάρουν». O δρ Χοκ εξηγεί πώς μπορούν να ξεπεραστούν οι απογοητεύσεις και πώς είναι δυνατόν να αποφύγετε τις παράλογες και καταστροφικές σκέψεις που οδηγούν σε «διαταραχές της αγάπης». Περιγράφει επίσης τον καλύτερο τρόπο για να προσεγγίσετε και να διατηρήσετε έναν ευτυχισμένο γάμο.
Πρακτικό, προσιτό και διασκεδαστικό, το τελευταίο βιβλίο του δρος Χοκ θα βοηθήσει τον καθένα να βελτιώσει τις συναισθηματικές του σχέσεις και να ζήσει μια πιο ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή.
ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Σχολική παράσταση
Βασίλης Παπαθεοδώρου
ISBN: 978-960-03-5583-3
Με φόντο μια μαθητική παράσταση σε σχολείο της Γερμανίας, ο Γιώργος, μαθητής της Β’ Γυμνασίου, θα βρεθεί στο επίκεντρο, ως πρωταγωνιστής και θύμα, μιας έξαρσης ρατσιστικών επεισοδίων, από μια κοινωνία που είναι βαθιά διχασμένη. Μέσα σ’ όλο αυτό το κλίμα, θα προσπαθήσει να κρατήσει τη δύναμη και την αξιοπρέπειά του. Με συμμάχους τον Τζάφερ και τον Αντρέας, έναν Τούρκο κι έναν Γερμανό συμμαθητή του, αλλά και με τη βοήθεια του καθηγητή κυρίου Μίκαελ, θα καταλάβει και θα νιώσει ότι η φιλία δεν κοιτά χώρες και λαούς, δεν υπολογίζει θρησκείες και κοινωνικές ανισότητες. Και η δράση θα κλιμακώνεται, όσο προχωρούν οι πρόβες της σχολικής παράστασης, ενός θεατρικού με θέμα τα Πάθη του Χριστού.
Βία και προκαταλήψεις από τη μία, συμπόνια και αλληλεγγύη από την άλλη, εναλλάσσονται στο βιβλίο αυτό του Βασίλη Παπαθεοδώρου. Ένα μυθιστόρημα που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΝΕΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Σχολική παράσταση
Βασίλης Παπαθεοδώρου
ISBN: 978-960-03-5597-0
Με φόντο μια μαθητική παράσταση σε σχολείο της Γερμανίας, ο Γιώργος, μαθητής της Β’ Γυμνασίου, θα βρεθεί στο επίκεντρο, ως πρωταγωνιστής και θύμα, μιας έξαρσης ρατσιστικών επεισοδίων, από μια κοινωνία που είναι βαθιά διχασμένη. Μέσα σ’ όλο αυτό το κλίμα, θα προσπαθήσει να κρατήσει τη δύναμη και την αξιοπρέπειά του. Με συμμάχους τον Τζάφερ και τον Αντρέας, έναν Τούρκο κι έναν Γερμανό συμμαθητή του, αλλά και με τη βοήθεια του καθηγητή κυρίου Μίκαελ, θα καταλάβει και θα νιώσει ότι η φιλία δεν κοιτά χώρες και λαούς, δεν υπολογίζει θρησκείες και κοινωνικές ανισότητες. Και η δράση θα κλιμακώνεται, όσο προχωρούν οι πρόβες της σχολικής παράστασης, ενός θεατρικού με θέμα τα Πάθη του Χριστού.
Βία και προκαταλήψεις από τη μία, συμπόνια και αλληλεγγύη από την άλλη, εναλλάσσονται στο βιβλίο αυτό του Βασίλη Παπαθεοδώρου. Ένα μυθιστόρημα που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Γιούντιν - Μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη

Οι εκδόσεις Άγκυρα, σας προτείνουν το μυθιστόρημα του Γιώργου Ρωμανού:
"Γιούντιν, Μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη".
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που σήμερα όσο ποτέ θα πρέπει όλοι να διαβάσουν μια που αναφέρεται στην περίοδο της Κατοχής και των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και σοβιετικών Γκουλάγκ.
Γιώργος Ρωμανός
Γιούντιν -Μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη
Μυθιστόρημα
Το εβραϊκό ολοκαύτωμα, η συμμετοχή σ' αυτό Εβραίων, Χριστιανών, προδοτών και επώνυμων δωσίλογων. Οι απαρχές της σύγχρονης κοινωνικής - οικονομικής Κρίσης, στην Κατοχή και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.
GIOUNTIN.jpg
Η Αντζέλ, μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, είναι Εβραία και αφηγείται την ιστορία της οικογένειάς της, που αρχίζει πριν από τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και φτάνει στη δεκαετία του 1990. Η οικογένειά της έχει φιλικές σχέσεις με μία άλλη οικογένεια, χριστιανών.
Στην Κατοχή, μέσα από τις δύο οικογένειες θα ξεπηδήσουν δυο μεγάλοι έρωτες, ένας ιδεαλιστικός και ένας κολασμένος. Η αδελφή της Αντζέλ, η Λέα, θα βιώσει την κορύφωση του μεγάλου της έρωτα, μέσα στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως. Η Λόρυ, κόρη της Λέα, προσπαθεί να ξεπεράσει τον δικό της νοσηρό και αδιέξοδο έρωτα ζητώντας βοήθεια από την ψυχαναλύτριά της.
Η μικροϊστορία των ασήμαντων ανθρώπων σε μετωπική σύγκρουση με την επίσημη Ιστορία. Ντοκουμέντα και μυθοπλασία αποκαλύπτουν τα καλά κρυμμένα μυστικά της Θεσσαλονίκης και των θυμάτων της εποχής εκείνης. Οι Εβραίοι και οι χριστιανοί. Οι Γερμανοί και ο ρόλος των Βουλγάρων. Ποιος πρόδωσε, ποιον; Ποιος ο ρόλος των δωσίλογων, και της εβραϊκής κοινότητας; Τι συνέβη μετά, στον Εμφύλιο; Πώς φτάσαν όλα αυτά να επηρεάζουν τη χώρα μας σήμερα;
Κομμάτια ζωής, αφημένα, μεταξύ ναζιστικών στρατοπέδων συγκεντρώσεως και σοβιετικών Γκούλαγκ.
Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου:
http://www.agyra.gr/images/stories/bookpreview/Giountin-sample.pd
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
Στοιχεία βιβλίου:
Κωδικός: 30902, ISBN: 978-960-547-030-2,
Barcode: 9789605470302

Σχήμα:14χ21, Σελίδες: 416

Καλημέρα Ελλάδα