Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Το νέο βιβλίο της Ελένης Πριόβολου «Το τέλος του γαλάζιου ρόδου» κυκλοφορεί

Το νέο βιβλίο
της Ελένης Πριοβόλου Αν δεν εμφανίζεται σωστά το μήνυμα, πατήστε εδώ.

Το τέλος του γαλάζιου ρόδου
Από την Τρίτη 8 Απριλίου θα κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία το νέο αυτοτελές μυθιστόρημα της Ελένης Πριοβόλου Το τέλος του γαλάζιου ρόδου, η συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας, ενός άντρα, ενός έρωτα, αλλά και μιας ολόκληρης γενιάς που σημάδεψε τη σύγχρονη Ελλάδα. Με το βιβλίο αυτό ολοκληρώνεται η περίφημη Τριλογία των Αθηνών, που ξεκίνησε με το Όπως ήθελα να ζήσω (Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ 2010) και συνεχίστηκε με το Για τ' όνειρο πώς να μιλήσω: δύο έργα που αγαπήθηκαν από το κοινό και διαβάστηκαν από χιλιάδες αναγνώστες.
Το νέο βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου είναι ένα μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει από τη δεκαετία του ’60 έως τις μέρες μας, από το περίφημο «γυάλινο σπίτι», όπου μια παρέα ονειροπόλων αγωνίζεται για τη δημιουργία του «γαλάζιου ρόδου», μέχρι την αυγή της νέας χιλιετίας και τον ερχομό ενός κόσμου πλέον αγνώριστου. Ηρωίδα αυτή τη φορά είναι η Λευκή Γλυκοφρύδη: Ένα κορίτσι που η τύχη όρισε να ζήσει την παιδική της ηλικία σε ένα ροδώνα. Μια έφηβη που πολύ νωρίς αρχίζει να συνειδητοποιεί πως ο αγώνας για το ωραίο και το αρμονικό αποτελεί μονόδρομο. Μια φοιτήτρια που συλλαμβάνεται αργότερα και βασανίζεται από τη δικτατορία. Μια γυναίκα που ερωτεύεται παράφορα και παντρεύεται έναν επαναστάτη – έναν επαναστάτη που γίνεται υπουργός της Μεταπολίτευσης…
Η Ελένη Πριοβόλου γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο Μεσολογγίου και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Γράφει αναζητώντας την ευρυθμία και την καθαρότητα του λόγου. Η τάση να αναπαριστά με σύμβολα τον κόσμο τη στράτευσε στο παραμύθι, το οποίο υπηρετεί μέχρι σήμερα. Έχει καταθέσει είκοσι βιβλία για παιδιά και εφήβους και πέντε μυθιστορήματα για μεγάλους.
Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του ΕΚΕΒΙ για το μυθιστόρημά της Όπως ήθελα να ζήσω. Επίσης έχει αποσπάσει το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Μεγάλα Παιδιά του περιοδικού Διαβάζω για το βιβλίο της Το σύνθημα (2009).
Αποκτήστε το βιβλίο
με την αφιέρωση
της συγγραφέως:


Κριτικές
ΓΙΑ Τ’ ΟΝΕΙΡΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ
«Το μυθιστόρημα της Ελένης Πριοβόλου είναι ένα βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να διαβαστεί, τόσο για τη γλωσσική απόλαυση που προσφέρει —είναι εκπληκτική η ικανότητα της συγγραφέως να προσαρμόζει τη γλώσσα στην εποχή, την τάξη ή την ηλικιακή ομάδα από την οποία προέρχεται ο εκάστοτε ομιλητής—, όσο και για τη νοητική περιπέτεια στην οποία προσκαλεί τον αναγνώστη».
Αφροδίτη Δημοπούλου, Diavasame.gr
«Η Πριοβόλου, ως καλή μυθιστοριογράφος, δεν ακούει τους κρυφούς της πόθους, αλλά ακολουθεί κατά πόδας όλες εκείνες τις διαψεύσεις των πόθων, τις διαστρεβλώσεις, τις κακοποιήσεις, τα λάθη και βεβαίως τις μεγάλες παρεξηγήσεις που παρασύρ­θηκαν από ποταμούς θυσιασμένου αίματος και άπειρων προσωπικών μαρτυρίων». οφών Μπρουντζάκης, Το Ποντίκι
«Το βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου είναι μια άρνηση της άκαμπτης ιδεολογίας, ένας πικρός απολογισμός των σφαλμάτων τακτικής της αγωνιστικής αριστεράς, μια κραυγή αγωνίας για τα δεινά της μισαλλοδοξίας, μια καταδίκη στη βία και την κατάχρηση εξουσίας, ένα μνημόσυνο σε όσους αγωνίστηκαν για ιδανικά με τίμημα την προσωπική τους ζωή και μια ευχή για ανθρώπινη και καθαρή κοινωνία».
Αγγελική Βουλουμάνου, Bookbar.gr
ΟΠΩΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΣΩ
«Στο πολυσέλιδο αυτό ανάγνωσμα, όπου κυριαρχούν οι ρομαντικοί έρωτες με τολμηρές αποκλίσεις δίπλα σε ρηξικέλευθες πολιτικές ιδέες, η Πριοβόλου πέτυχε να μας χαρίσει μια καλή μυθιστορία που μας αγγίζει».
Βιβλιοπόντικας

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ: Maurizio Lazzarato: Η κατασκευή του χρεωμένου ανθρώπου. Δοκίμιο για τη νεοφιλελεύθερη κατάσταση


ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑΣ - ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ (live)