Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΙΙ

Θα αποπλεύσει από το Δημοτικό Θέατρο Μουδανιών στις 17/12/2014, για την χώρα του παραμυθιού!
Παρακαλούνται οι επιβάτες να προσέλθουν στις 19:30 για ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι ΑΞΕΧΑΣΤΟ!
Βέβαια, πριν τον κανονικό απόπλου, θα γίνουν δυο πρωινοί «δοκιμαστικοί» για τα σχολεία, στις 16 και 17 και ΙΣΩΣ, επιλεγούν και «νέα πληρώματα».
Τα είπαμε πριν λίγες μέρες για το «Καράβι της Σύνθεσης», που ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει σε μέρη φανταστικά, και μάλιστα για να το πετύχει αυτό, «ναυτολόγησε» ΕΚΑΤΟ άτομα πλήρωμα!
Να η πρόσκληση!
«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ Στις 17 Δεκεμβρίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών και ώρα 19:30 θα γίνει η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ.
Στην εκδήλωση θα παρουσιασθούν η μουσική παράσταση " Ήταν ένα ...μικρό καράβι", το έργο του Τζέιμς Μπάρι "Πίτερ Πάν" χορογραφημένο, Χριστουγεννιάτικες χορογραφίες σύγχρονου χορού, Hip Hop και Break Dance, Χορωδιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Η εκδήλωση εντάσσεται στην προσπάθεια υποστήριξης της μικρής Ιωάννας που πρέπει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Η εκδήλωση θα παρουσιασθεί σε περίπου 1300 μαθητές νηπιαγωγείων και σχολείων της Χαλκιδικής σε πρωινές παραστάσεις που θα γίνουν την Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου.
Οι 100 περίπου μαθητές του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ που παίρνουν μέρος στην παράσταση σας προσκαλούν όλους να παρακολουθήσετε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και παράλληλα να συμπαρασταθούμε όλοι μαζί στην 4χρονη Ιωάννα που χρειάζεται την βοήθειά μας.»
Το καράβι της Σύνθεσης φίλοι μου, για την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 του Δεκέμβρη εκτός από την Χριστουγεννιάτικη γιορτή, έχει και έναν «ναύλο ΑΓΑΠΗΣ», στον οποίο είμαστε ΟΛΟΙ καλεσμένοι.
Για ακόμα μια φορά, τα ΠΑΙΔΙΑ τραγουδούν και χορεύουν για να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπο με πρόβλημα υγείας.
Αυτά τα παιδιά, οι τωρινοί, οι προηγούμενοι, αλλά και οι αυριανοί μαθητές της σύνθεσης ήταν, είναι, και θα είναι Μπροστάρηδες σε κάθε κοινωνική προσφορά, γιατί έχουν να δώσουν πολλή ΑΓΑΠΗ και ΕΛΠΙΔΑ στις δύσκολες, και απάνθρωπες εποχές που διανύουμε.
ΟΛΟΙ λοιπόν, μεγάλοι και μικροί, Ραντεβού στο Δημοτικό Θέατρο Μουδανιών τα πρωινά της Τρίτης και τετάρτης, και το βράδυ της Τετάρτης για να σαλπάρουμε με το «Μικρό Καράβι» του Κέντρου Τέχνης Σύνθεση στις νότες, και στη χώρα του ποτέ, τη χώρα που ΟΛΟΙ μένουν για πάντα παιδιά!

Βασίλης Τσούγκαρης

Τα Χριστούγεννα του μπάρμπα-Ιωσήφ σε σκηνοθεσία Μιχάλη Συριόπουλου @ Θέατρο Αυλαία

logo_avlaia_web.jpg
Δελτίο τύπου
Χριστούγεννα στο Θέατρο Αυλαία!
Από τις 13 Δεκεμβρίου 2014
photo_Ta_Xristougenna_tou_barba_Iosif_Theatro_Avlaia3.jpg
Τα Χριστούγεννα, μια ιστορία ουσίας έρχεται στο Θέατρο Αυλαία και μας μεταφέρει το μήνυμα αγάπης των γιορτινών αυτών ημερών. Ο ταλαντούχος Μιχάλης Συριόπουλος δημιουργεί τη θεατρική διασκευή “Τα Χριστούγεννα του μπάρμπα-Ιωσήφ” βασισμένη στο διήγημα του Τολστόι “Μια ξεχωριστή μέρα στη ζωή του μπάρμπα-Πανώφ» και υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους και θα μεταδώσει τη μαγική ατμόσφαιρα των εορτών.
Ένας ηλικιωμένος τσαγκάρης που ζει με τις αναμνήσεις του, ανακαλύπτει την αξία του να προσφέρεις, μέσα από μερικές απροσδόκητες συναντήσεις την ημέρα των Χριστουγέννων. Από την απόγνωση, τη νοσταλγία και τη φτώχεια, ο μπαρμπα-Ιωσήφ θα ανακαλύψει ότι πραγματικά μόνος είναι όποιος δεν αγαπά.
Οι ηθοποιοί φορώντας μάσκες, μας αποκαλύπτουν μέσα από μια ευαίσθητη και συγκινητική ιστορία το όμορφο πρόσωπο της προσφοράς στο συνάνθρωπο.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Συριόπουλος
Διασκευή: Μιχάλης Συριόπουλος
Διανομή: Κατερίνα Γραμμενίδου, Δόμνα Χουρναζίδου, Γιάννης Μαυρόπουλος.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
13 Δεκεμβρίου 17:00
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
13-14, 20-23, 26-30 Δεκεμβρίου  2014 & 1-4 Ιανουαρίου 2015
(Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία)
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό  8€,  Μειωμένο 6€
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ
Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή, τηλ: 2310237700
Γραμματεία-Δημόσιες Σχέσεις: Αγγελίνα Σοφιανοπούλου, e-mailpr@avlaiatheatre.gr
Email: info@avlaiatheatre.gr Site: www.avlaiatheatre.gr

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ερωτικές ιστορίες
Έρμαν Έσσε
Μετάφραση: Μαρία & Ελένη Παξινού
ISBN: 978-960-03-5710-3

«Δεν θέλω να ζω μόνο για χάρη της ζωής, δεν θέλω να αγαπώ μόνο χάρη στη γυναίκα. Xρειάζομαι τη μοναχική απόλαυση του καλλιτέχνη. Mόνο έτσι μπορώ να χαρώ τη ζωή, να την υποφέρω. Ξέρω ότι αυτή είναι μια αμφίβολη, διόλου υποδειγματική φιλοσοφία ζωής, αλλά αυτός είναι ο δικός μου δρόμος... Όταν ο Xρυσόστομος ξαναγυρίζει στις γυναίκες, συμβαίνει για μένα κάτι ανάλογο μ' αυτό που γίνεται με τις μέλισσες: επιστρέφουν διαρκώς στα λουλούδια ακολουθώντας την ίδια σκοτεινή παρόρμηση να πάρουν μια σταγόνα χυμό. Ποτέ δεν εμβαθύνουν, δεν εξιδανικεύουν τη σχέση με τα λουλούδια. Γρήγορα τα λησμονούν και βιάζονται να επιστρέψουν στο σπίτι για να ετοιμάσουν το μέλι τους...»
Έρμαν Έσσε

Μύθοι
Έρμαν Έσσε
Μετάφραση: Μαρία & Ελένη Παξινού
ISBN: 978-960-03-5712-7

Γέννημα μιας χρονιάς σημαδιακής για την εξέλιξη του συγγραφέα Έρμαν Έσσε, αλλά και για την Eυρώπη και τον κόσμο του 1919 –χρονιάς που τελειώνει ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος– οι Mύθοι αποτελούν ένα καλειδοσκόπιο στο οποίο διακρίνονται ευκρινώς οι μορφές, τα γεωμετρικά σχήματα, οι χρωματικοί τόνοι και οι μουσικοί φθόγγοι του τεράστιου και πολυσήμαντου έργου του. H πάλη με τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού τους αποτελεί το ουσιαστικό έργο ζωής όλων ανεξαιρέτως των ηρώων των Mύθων.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΔΟΚΙΜΙΑ

Πράγματα που σκέφτομαι στο ντους
Θοδωρής Γεωργακόπουλος
ISBN: 978-960-03-5854-4
50 κείμενα που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Καθημερινή» με πληροφορίες, ιδέες και απόψεις για την Ελλάδα, την πολιτική, τις ανισότητες, τη θρησκεία, τη Γάζα, την Αθήνα, την οικονομία, τα βιβλία, την τεχνολογία, τους πολιτικούς, τον Σνόουντεν, την έρευνα, τη Βενεζουέλα, το πετρέλαιο, τη Γη, τη δημοκρατία, τη δημιουργική μειοψηφία, το πόθεν έσχες, την αυτογνωσία, την κρίση, την υποκρισία, τις εκλογές, τη singularity, τον Κίρκεγκωρ, τις υπερδιάνοιες, την προοπτική Σαμαρά, την Αμφίπολη, το fappening.
ΨΗΦΙΑΚΑ ΒΙΒΛΙΑ | ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σαράντα χρόνια τώρα
Φάνη Πάλλη-Πετραλιά
ISBN: 978-960-03-5787-5
Οι σελίδες αυτού του βιβλίου αποτελούν μια συναρπαστική διαδρομή στα παρασκήνια της μεταπολίτευσης. Φωτίζουν «από μέσα» πλήθος πρόσωπα, γεγονότα και συγκρούσεις της πολιτικής ζωής και όχι μόνον. Ακόμα, φέρνουν για πρώτη φορά στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές της ιστορίας μιας ολόκληρης εποχής, εξηγώντας πολλά για την πορεία αυτού του τόπου.
Ενεργοποιημένη στη Νέα Δημοκρατία από την ίδρυσή της αμέσως μετά την πτώση της χούντας, η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά έχει ζήσει επί δεκαετίες στο επίκεντρο των βαθύτερων πολιτικών εξελίξεων μέσα και έξω από τη Βουλή, είτε ως κομματικό στέλεχος είτε ως βουλευτής επί 25 χρόνια, αλλά και ως μέλος των κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Κώστα Καραμανλή.
Το βιβλίο της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά είναι γραμμένο με αμεσότητα, ειλικρίνεια και χιούμορ, αλλά και με κριτική ματιά και αίσθηση της ιστορικής ευθύνης έναντι στο σήμερα και στο αύριο της χώρας. Ξεκινώντας από τα παιδικά της χρόνια στην Αθήνα της δεκαετίας του ’50 και συνεχίζοντας μέσα από τις ταραγμένες δεκαετίες του ’60 και του ’70, η μαρτυρία της συνιστά μια αφήγηση που ζωντανεύει γλαφυρά έναν ολόκληρο κόσμο. Είναι ο κόσμος του δημόσιου βίου στο σύνολό του, που διαρκώς μεταλλάσσεται, με τις βαθύτερες σχέσεις των πρωταγωνιστών του να καθορίζουν τις εξελίξεις στην πολυκύμαντη πορεία ενός τόπου κι ενός ολόκληρου λαού.

Δ. Σαββόπουλος & Λ. Μαχαιρίτσας - Και τι ζητάω