Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Επανέκδοση: Φανταστική περιπέτεια, του Αλέξανδρου Κοτζιά

Σας ενημερώνουμε πως κυκλοφορεί σε επανέκδοση το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Κοτζιά, Φανταστική περιπέτεια, με το πρόλογο του Ηλία Μαγκλίνη και νέο εξώφυλλο με σχέδιο του ζωγράφου Απόστολου Χαντζαρά.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επίκαιρο μυθιστόρημα που μίλησε προφητικά για την υφέρπουσα νεοελληνική κοινωνική κρίση. Τιμήθηκε το 1986 με κρατικό βραβείο μυθιστορήματος.

ΔΝΤ ΟΙ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ - ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ LIVE ΜΥΛΟΣ CLUB ΠΑΡ 10 & ΣΑΒ 11 ΦΕΒΡ

Δελτίο Νέου Τύπου
ΟΙ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ - ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ
LIVE @ ΜΥΛΟΣ CLUB / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 & ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Ένας αγαπημένος τραγουδοποιός συναντά επί σκηνής μία ερμηνεύτρια από τις κορυφαίες του ελληνικού τραγουδιού.
Η Μελίνα και ο Παντελής χαρακτηρίζονται από εξαιρετική χημεία επί σκηνής, δένουν με αναπάντεχο τρόπο τα τραγούδια, παρασύρουν το κοινό σε μία πορεία με συγκινητικές μελωδίες αλλά και κέφι και χορό. Μία από τις πιο αυθεντικές, ποιοτικές αλλά και διασκεδαστικές συνεργασίες του φετινού χειμώνα.
INFO
ΜΥΛΟΣ ''Club''
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Προσελευση: 21:00, Τηλ κρατήσεων: 2310 510081
Τιμή εισιτηρίου: 15€, Φοιτητικο: 12€
e-ticket (12€): http://thessticket.eventbrite.com/

Απολογισμός Εκδήλωσης "Η Wikipedia στα ελληνικά: από το beta στο ωμέγα"

ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ - ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ

Διεθνής Μουσική Κοινότητα
ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ - ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ
Η πρώτη φορά που βρεθήκαμε στον Άγιο Λαυρέντιο ήταν το καλοκαίρι του 2009 ακολουθώντας τον Φλώρο Φλωρίδη, με σκοπό την βιντεοσκόπηση της συναυλίας του στο Μουσικό Χωριό για footage του μουσικού ντοκιμαντέρ «Χειμερινοί Κολυμβητές».
Η μουσική δεξαμενή της Ελλάδας είναι συγκεκριμένη. Πολλοί συμμετέχοντες ήταν γνωστοί. Σε κάθε γωνία γινόταν κάτι. Καταλήξαμε να τριγυρνάμε στα καλντερίμια του Αγίου Λαυρεντίου όλη μέρα. Και τη νύχτα... ψάχνοντας την Πλατεία Χατζίνη.
Ένα μέρος βγαλμένο από παραμύθι. Το πανέμορφο χωριό, το υψηλό μουσικό επίπεδο, η διάθεση, το κέφι και το γλέντι στην πλατεία και στο προαύλιο του βυζαντινού ναού του Αγίου Αθανασίου γέννησαν την ιδέα του ντοκιμαντέρ. Έτσι, σε συνεννόηση με τους διοργανωτές και κατάλληλη προετοιμασία, ήμασταν έτοιμοι την επόμενη χρονιά.
Για την άμεση διαχείριση και ταξινόμηση του υλικού, στήθηκε σουίτα μοντάζ Avid σε μια αίθουσα του δημοτικού σχολείου. Τα trailers που γίνονταν για την κάθε περίοδο και προβάλλονταν στην αρχή της επόμενης, κέρδισαν την εμπιστοσύνη ντόπιων και επισκεπτών - συμμετεχόντων.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κάμερα να είναι μέρος της κατάστασης κατά την διάρκεια των 3 περιόδων ζώντας την στιγμή των πρωταγωνιστών και να γίνεται η ίδια πρωταγωνίστρια.
Την επόμενη χρονιά παρακολουθήσαμε την τελευταία παρέλαση των μαθητών - μια και το δημοτικό σχολείο κλείνει οριστικά - κατά τη διάρκεια της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.
Επίσης στο υλικό περιλαμβάνεται το πλήρες φωτογραφικό αρχείο από όλες τις χρονιές, του επίσημου φωτογράφου της διοργάνωσης, Νικόλα Χρυσού.
Ακόμα, η κινηματο- γράφηση της ραδιοφωνικής εκπομπής του Στέλιου Μούστου από τα studio της ΕΡΤ με θέμα τα σεμινάρια κιθάρας στο Μουσικό Χωριό
Πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ είναι οι τρεις διοργανωτές, τα άτομα της παραγωγής, οι μουσικοί (καθηγητές και συμμετέχοντες), εκδρομείς και βέβαια οι κάτοικοι του Αγίου Λαυρεντίου, μόνιμοι και εποχιακοί.
Παρακολουθούμε τους ανθρώπους αυτούς στα σεμινάρια, τις δράσεις και τα γλέντια. Επιχειρηματολογούν και διατυπώνουν τις απόψεις τους μέσα από 52 συνεντεύξεις.
Σε πρώτο πλάνο όμως είναι η μουσική, ο λόγος που όλοι αυτοί οι άνθρωποι μαζεύονται σε αυτό το χώρο. Η μουσική είναι παρούσα συνεχώς στα εργαστήρια, τις πρόβες, τις συναυλίες, τα αυθόρμητα πάρτυ, στην ίδια τη φύση.
Η κάμερα στέκεται στα πορτραίτα κάποιων ανθρώπων, φωτίζει μικρές ιστορίες, σχολιάζει θέματα μέσα από τον παιδικό αυθορμητισμό, τις μουσικές τάσεις και συνεργασίες.
Αναπτύσσονται θέματα όπως η θέση της γυναίκας στα παραδοσιακά όργανα και η απορρόφηση της μουσικής εμπειρίας μετά το τέλος της διοργάνωσης.
Το ντοκιμαντέρ βρίσκεται στο στάδιο του post production.
Η συμμετοχή της εταιρίας 2|35 ΑΕ προσδίδει production value. Μέσα από τα sites της διοργάνωσης, των συμπαραγωγών και τα social media, η προσπάθεια του ντοκιμαντέρ είναι να επικοινωνήσειμε σας που είστε η Μουσική Κοινότητα και κατ’ επέκταση με οποιονδήποτε αισθάνεται την ανάγκη να ανταποκριθεί στην ευτοπία του Μουσικού Χωριού.
Επισκεφτείτε το site: http://www.musicvillage-documentary.com
Επισκεφτείτε την σελίδα facebook: https://www.facebook.com/pages/Music-Village-The-Documentary/244069389002468
Ανδρέας Σιαδήμας- Σκηνοθέτης Γιάννης Αγγελάκης- Παραγωγός

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FLORAL

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, 22.00
Live Sillyboy Live + Lilis Bros dj set / After Party
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, 22.00
Live Ramon Soto y La Cucaracha Live
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, 20.00
Συζήτηση Κοινωνία Υπό Κατασκευή -
Κοινή δράση της Αριστεράς απέναντι στο χρέος
Μια κουβέντα με στόχο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών χώρων της Αριστεράς.
Η προοπτική συνεργασίας της Αριστεράς για την αντιμετώπιση του χρέους και της κρίσης και τα εμπόδια προς μια τέτοια εξέλιξη.
Ομιλητές:
Νάντια Βαλαβάνη (συγγραφέας) Παναγιώτης Σωτήρης (πανεπιστημιακός) Θέμης Μπαλασόπουλος (πρόεδρος ΠΟΕ- ΟΤΑ) Διονύσης Τσακνής (συνθέτης - μουσικός) Συντονισμός:Κατερίνα Κιτίδη (δημοσιογράφος)
Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, 22.00
Masque Party All the Famous People Masque Party (by Trip Radio)
Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου μπορείτε να μεταμορφωθείτε έστω και για μια βραδιά στον αγαπημένο σας μουσικό ήρωα και να το γιορτάσετε αναλόγως, χορεύοντας τα δικά σας τραγούδια και φλερτάροντας με τα πρόσωπα που θαυμάζετε και σας θαυμάζουν!
Oι gin & tοnic μαζί με την special guest της βραδιάς nueva norte σας περιμένουν σε μια βραδιά γεμάτη κέφι, νοσταλγία και χορό, πολλά δώρα για τις καλύτερες μεταμφιέσεις της βραδιάς από την ειδική μας επιτροπή και φυσικά τις καλύτερες μουσικές, ανάλογες των υψηλών προσκεκλημένων τους!
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 22.00
Live The Bet Live
Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071
e-mail: info@floralcafe.gr

Πάνος Τζαβέλλας - Μαλλιά Σγουρά