Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η Πιπίτσα ταξιδεύει... στα μέσα μεταφοράς.... και μαθαίνει να οδηγεί!!!
Συγγραφέας:Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφος: Ιούλιος Μαρουλάκης
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Τραγουδούν: Μάρω Θεοδωράκη, Δημήτρης Μπογδάνος
Έτος:17 Φεβρουαρίου 2012
Σχήμα:22x24
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό

ISBN:978-960-6864-86-5
Μελομακάρονα και κουραμπιέδες εν δράσει (με CD)
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Έτος:24 Νοέμβριου 2008
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:40
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6638-92-3
 
Το σύννεφο έφερε βροχή (βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι και ποίηση του Βαγγέλη Γκούφα). Σειρά: Με αφορμή ένα τραγούδι 2 με CD
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Αφήγηση: : Γιάννης Παπλωματάς, Θεοδώρα Παπαιωάννου και Σωτήρης Καρκαλέμης
Απαγγελία ποιήμετος: Βαγγέλης Γκούφας
Έτος:27 Οκτωβρίου 2010
Σχήμα:21x29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-60-5
 
Όμορφη πόλη (βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ποίηση Γιάννη Θεοδωράκη (με CD) -Σειρά Με αφορμή ένα τραγούδι 1
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Τραγούδι: Μάριος Φραγκούλης
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Έτος:25 Φεβρουαρίου 2010
Σχήμα:21x29
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-6864-36-0

« Η Ισορροπία είναι αγαθό που λίγοι χαίρονται »

« Η Ισορροπία είναι αγαθό που λίγοι χαίρονται »
 Κατά τη Φθινοπωρινή Ισημερία στις  22 – 09 – 2012, ο συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης θα εκτελέσει έργα του, εμπνευσμένα από Μεγάλους Έλληνας ποιητάς, τα οποία εκδίδονται παγκοσμίως μέσω της δισκογραφικής του εταιρείας FM Records.
 Τον πλαισιώνουν οι εκλεκτοί συνεργάτες του :
 Μαρία Κανελλοπούλου, υψίφωνος
Αγάπη Παπαμήτσου, υψίφωνος
Τάσης Χριστογιαννόπουλος, βαρύτονοςΓιώργος Μαγκλάρας, βιολιστής  Αλέξανδρος Χρηστίδης, κρουστά 
Δωροθέα Μερκούρη, ηθοποιός  
Δέσποινα Μοίρου, ηθοποιός Δημήτρης Πετρόπουλος, ηθοποιός 
Μάρω Κουρή, εικαστικόςΤίτα Μπονάτσου, εικαστικός Φάνης Καφούσιας, χορευτής  
'Aννα Ομηρίδη, χορεύτρια 
Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης θα πλαισιώσουν προβολές σε γιγαντο-οθόνη των βίντεο του Αλέξανδρου.
Επίσης, θα προλογίσουν οι κύριοι Σπύρος Μερκούρης, Ξενοφών Μουσάς (αστρονόμος) & Διονύσιος Σιμόπουλος (διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου)
 Θα σας καλωσορίσουμε με Τεντούρα Κάστρο Χάχαλη και μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συμπόσιο με άφθονο κρασί, ζύθο, άλλα ποτά και μπουφές με πλούσια εδέσματα!
 Αξιοποιώντας αυτήν την ευκαιρία, στην FM Records γιορτάζουμε και τη δική μας Ισορροπία στο χρόνο – τη συμπλήρωση δηλαδή των 25 χρόνων της εταιρείας  μας!
Το θεατράκι μας - ευγενής προσφορά του κ.Αλεξάνδρου Καρσιώτη - είναι μικρό, χωράει με καλή θέληση μόνο 280 θεατές. Γι' αυτό θα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να μας ενημερώσετε για την παρουσία σας, ώστε να σας στείλουμε το χάρτη για την προσέλευση στην εκδήλωση.
 Θέατρο Σαρασβάτι,
Κτήμα Καρσιώτη
Καπανδρίτι Αττικής 
Ώρα Προσέλευσης : 18:00  
Π.Α. : FM Records    τηλ.  210 – 21 . 30 . 600 ,  e-mail  :  info@fmrecords.net 

 
Κυκλοφορεί σε όλον τον κόσμο από την FM Records
 - Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρωτο του single Forbidden Memories :
 http://www.fmrecords.net/~fmpartners/tracks/Forbidden_Memories.zip
- Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε το videoclip Powernet :
 http://www.youtube.com/watch?v=GrKGfrI2t7A 
- Πατήστε εδώ για να μας βρείτε στο Facebook  : 
FM Records : 
http://www.facebook.com/pages/FM-Records-S-A/297125182208
Αλέξανδρος Χάχαλης : http://www.facebook.com/alexandros.hahalis

«Υπόθεση Σωκράτη» - Η Συνήγορος - Φαίη Δαμιανάκη

«Υπόθεση Σωκράτη» - Η Συνήγορος - Φαίη Δαμιανάκη
12/9/2012
Διοργάνωση : Φαίη Δαμιανάκη
Τόπος : Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ
Ώρα : 20:30 Είσοδος : 10 €

Η “ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΚΡΑΤΗ" ( Η Συνήγορος ) Φαίη Δαμιανάκη

Η αυθεντική και νόμιμη Συνήγορος του Σωκράτη στην πόλη μας σε μια ανοιχτή διαλεκτική επικοινωνία με τον κόσμο πάνω στα θέματα της ζωής των ανθρώπων και της ουσίας των πραγμάτων.
Κάτι πρωτότυπο κάτι αναγκαίο κάτι που χρειαζόμαστε όλοι μας
Παρακαλώ ειδοποιήστε όλους,σας περιμένω να ψυχαγωγηθούμε να τραγουδήσουμε,να τα πούμε απλά - ουσιαστικά - "φιλοσοφημένα"...
*Προπώληση εισιτηρίων την ίδια μέρα από τις 12:00 το μεσημέρι στο ταμείο του θεάτρου ( Γενική είσοδος : 10 ευρώ)
Λογω της ιδιομορφίας της παράστασης (όλοι οι ρόλοι ερμηνεύονται από το ίδιο πρόσωπο – χρειάζεται συγκέντρωση και ησυχία)
Γι’αυτό αυστηρά δεν θα επιτραπεί η είσοδος μετά την έναρξη της παράστασης.
Σας ευχαριστώ πολύ
Φ.Δ.
«Υπόθεση Σωκράτη» - Η Συνήγορος - Φαίη Δαμιανάκη
Η συμπατριώτισσά μας από το Ηράκλειο ηθοποιός και επιστήμων μας είπε χαρακτηριστικά ότι: Η Υπόθεση Σωκράτη του αγαπημένου Αθηναίου προπάππου μας και διαφωτιστή ολόκληρης της ανθρωπότητας, μας αφορά προσωπικά ανά πάσα στιγμή.
Μια θυσία ποτέ δεν έχει νόημα αν γίνεται εις μάτην. Σε μια κοσμογονική εποχή, που βιώνουμε την πλήρη επιστημονικοτεχνολογική αλλά και φιλοσοφική τεκμηρίωση των ίδιων εκείνων θεωριών - ανακαλύψεων- συλλογισμών θέσεων προτάσεων που ανακύπτουν ως άμεσες πλέον προτεραιότητες για την ίδια την επιβίωση του ανθρώπινου είδους. Το τέλος όλων των εποχών (πέρα από προφητείες ακόμα ή και την ίδια την Αποκάλυψη..) Και η επιβαλλόμενη αρχή μιας αληθινής πια και με νόημα ζωής - ποιότητας - διάστασης..
Η Συνήγορος : Η Δίκη αυτή δεν πρόκειται δεν πρόκειται να γίνει ερήμην του πελάτη μου κ. πρόεδρε ο κατηγορούμενος (κι από πάνω..) θα παρίσταται αυτοπροσώπως! Η υπερασπιστική γραμμή θα διατέμνεται σε 3 κυρίως άξονες : Φιλοσοφικώς - Θεολογικώς - Θετικών Επιστημών τεχνολογίας . Επ' ονόματι του αγίου σοφού διεκδικούμε το καθόλου αυτονόητο : Αθώος ο κάθε αθώος Δικαιοσύνη Ειρήνη. Γένοιτο
Με τιμή
Φ .Δ
*Θα επακολουθήσει συζήτηση - Γιορτή Λόγου μεταξύ μας αργά, ίσως ακόμα και εκτός του θεάτρου.Η διαλεκτικότης – Η Επικοινωνία των ανθρώπων.
Η συνομιλία η συναδέλφωση η λύση
Τι λέτε.. θα μου τα πείτε από κοντά.
(Η απολογία της Συνηγόρου..)
Ήμαρτον κ. Πρόεδρε κύριοι δικαστές
Έσφαλλα οφείλω ν' απολογηθώ..
Με το αφελές σκεπτικό, ότι ο φυσικός χώρος αποκατάστασης κάθε μεγάλης αδικίας είναι πάντα ο χώρος της Δικαιοσύνης καταθέτω στις 23/12/2003 αίτηση αναψηλάφησης της Δίκης του Σωκράτη, αθηναίου προπάππου μας φιλοσόφου και διαφωτιστή της ανθρωπότητας, στον Άρειο Πάγο Αθηνών. Η αίτηση μου γίνεται δεκτή σφραγίζεται και πρωτοκολλείται κανονικώς. Το αίτημα μου ωστόσο απορρίπτεται αργότερα με το αιτιολογικό ότι η σύγχρονη ελληνική νομολογία δεν προβλέπει επανεκδικάσεις υποθέσεων τόσο παλιών. Αρχίζω λοιπόν να συζητάω την εκδοχή προσφυγής στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Απευθύνομαι σε διάφορους φορείς Πολιτισμού και λοιπά εις μάτην. Και ξαφνικά ώ! του θαύματος το αίτημά μου πραγματοποιείται από το ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ(!). Από διακεκριμένους λέει ποινικολόγους ξένους και δικαστικούς. Ενώ για την αντιπροσωπεία των Ελλήνων χορηγών, εξαιρετικά παραχωρείται το προνόμιο.. του δημοσίου κατηγορου! Όλα αυτά ερήμην μου δυστυχώς και ερήμην του ίδιου του Σωκράτη ευτυχώς.. Τελικώς οι ξένοι αθωώνουν το Σωκράτη ενώ οι Έλληνες ομόφωνα τον καταδικάζουν εκ νέου σε 2410 χρόνια επιπλέον εις θάνατον!! (Υπερβολικό..)
Ήμουν η μόνη ελληνική φωνή που φώναξε Αίσχος απολαμβάνοντας το συριγμό ικανοποίησης του πλήθους καθώς και την αμηχανία της έδρας των δικαστών..
Καταδικάστε εμένα κ. πρόεδρε.. ίσως οι άλλοι δεν διαθέτουν καν τον καταλογισμό.
Ούτως ή άλλως τόσο η Υπόθεση Σωκράτη όσο και της Συνηγόρου έχει πάρει ήδη τη νόμιμη οδό.
Δια ταύτα : Επειδή η αυθεντική έμπνευση η αρχέτυπος ιδέα ουδέποτε μπόρεσε να τροποποιηθεί πολύ δε μάλλον να 'ιδρυματοποιηθεί'.Αφού η ίδια η αλήθεια και η ελευ θερία είναι πάντα αθώα και αγνή!
Σας καλώ κύριοι δικαστές, αξιότιμο ακροατήριο να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την πρωταρχική ιδέα της 'Υπόθεσης Σωκράτη' από τη νόμιμα «εξουσιοδοτημένη Συνήγορο» μέχρι την παμψηφεί αυτή τη φορά αθώωσή του.
Όπου μέσα από τη συνεχή ροή του καθαρού λόγου και την εναλλαγή των ρόλων - πότε με γέλιο πότε με δάκρυ - με μουσική και τραγούδια με γνώση και σκεπτικισμό- συγκίνηση και περηφάνια για τις κατακτήσεις του ανθρώπινου πνεύματος. Θα ψυχαγωγηθούμε. Ψυχαγωγία με την αρχαιοελληνική της έννοια είναι αυτό ακριβώς η αγωγή της ψυχής (και αγωγή εκτός από μόρφωση εκπαίδευση ανατροφή και συμπεριφορά σημαίνει ακόμα και τη θεραπεία).
Μέσα από την υποστηρικτική γραμμή της Συνηγόρου α)Θα γίνει μνεία της ιστορικά τεκμηριωμένης δικαστικής πλάνης προκειμένου να αιτιολογηθεί η αναγκαιότητα επανάληψης της Δίκης. β) Θα προβληθεί ο ισχυρισμός της αυτοπρόσωπης παρουσίας του ίδιου του Σωκράτη στο Δικαστήριο (ελιγμός λογοκρατικός - έκπληξη). γ) Θα επικαλεστεί 'ανωτέρα βία' προκειμένου να κάνει χρήση του δικαιώματος της νόμιμης εκπροσώπησής του. δ) Μέσα από τις επιστήμες της Φιλοσοφίας Θεολογίας αλλά και των σύγχρονων Θετικών επιστημών θα οδηγηθεί στην πανανθρώπινη αθώωση του καταδεικνύοντας ότι : 'απλούς ο μύθος της αληθείας'(Ευριπίδης) Επ ονόματι του αγίου αυτού σοφού ας διεκδικήσουμε το καθόλου αυτονόητο : Αθώος ο κάθε αθώος .

ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗΣ " Ο ΚΟΣΜΑΣ ΚΙ ΚΟΣΜΟΣ " 1974