Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

MARAVEYAS ILEGAL - ΔΙΠΛΟ LIVE CD - ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

MARAVEYAS ILEGAL
ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ
ΔΙΠΛΟ LIVE CD
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΣΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ MINOS EMI
Οι δυο sold out συναυλίες του Κωστή Μαραβέγια στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τον Ιούνιο του 2013, ηχογραφήθηκαν και κυκλοφορούν σε ένα εξαιρετικό διπλό live cd από την MINOS EMI.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: "Χτίζοντας ένα δημοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο" του Πέτρου Χαραβιτσίδη. Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 στις 18:30 στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην ΑΘΗΝΑ (Ομήρου 14-16

WHAT I HEARD ABOUT THE WORLD απο το φεστιβαλ Fringe του Εδιμβούργου και στη Θεσσαλονίκη!!!

Fringe Festival Thessaloniki
The British Council και το BIOS σε συνεργασία με το Principal Club Theater παρουσιάζουν τους
Third Angel & mala voadora
στην παράσταση
What I Heard About the World
Μια πανέμορφη, ξεκαρδιστική και συγκινητική performance!!!
**** από το φεστιβάλ FRINGE του Εδιμβούργου και στη Θεσσαλονίκη****
Τρίτη 28 & Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014
Principal Club Theater at Mylos
Υπάρχει ένα μέρος όπου ψεύτικο χιόνι καλύπτει αληθινά βουνά.
Υπάρχει ένα μέρος όπου μπορείς να αγοράσεις αντίδοτο για την μοναξιά σε CD.
Υπάρχει ένα μέρος όπου ο χορός υπάρχει μόνο ως ανάμνηση στην μνήμη τριών ηλικιωμένων γυναικών.
Υπάρχει ένα μέρος όπου μπορείς να νοικιάσεις ξένους για να κλαίνε στην κηδεία σου.
Υπάρχει ένα μέρος όπου αν ο στρατός στείλει τον πατέρα σου σε αποστολή, σου δίνουν μία ρέπλικα σε φυσικό μέγεθος για να σου κρατάει παρέα.

Ακολουθήστε τους Third Angel και τους mala voadora καθώς επιχειρούν να περιγράψουν τον κόσμο. Ένας κόσμος που μοιάζει να γίνεται μεγαλύτερος μέρα με την μέρα.
To Βρετανικό Συμβούλιο συνεχίζοντας τον κύκλο των μετακλήσεων καινοτόμων νέων καλλιτεχνών της Μ. Βρετανίας, παρουσιάζουν τους πρωτοπόρους Third Angel σε συνεργασία με την πορτογαλική ομάδα mala voadora και τον συγγραφέα Chris Thorpe στην performance What I Heard About the World.
To What I Heard About the World είναι μια αφυπνιστική και διασκεδαστική απόπειρα να περιγράψει έναν κόσμο που γίνεται μεγαλύτερος μέρα με την μέρα. Μια σειρά από φαινομενικά ακραίες (αληθινές) ιστορίες για μέρη όπου μπορείς να αγοράσεις αντίδοτο για την μοναξιά σε CD ή να νοικιάσεις ξένους για να κλαίνε στην κηδεία σου, να ακούσεις έναν ραδιοφωνικό σταθμό που μεταδίδει μόνο σιωπή και να επισκεφτείς πραγματικά βουνά καλυμμένα με ψεύτικο χιόνι.
Οι ιστορίες συνδέονται, δίνοντας διαφορετικές οπτικές του κόσμου, άλλες φορές με σκοτεινό χιούμορ, άλλες με αισιοδοξία για το μέλλον, βασισμένες στην εμπειρία των ανθρώπων και στην εικόνα που διατηρούν για τον κόσμο στη μνήμη τους. Μια διερεύνηση πάνω στην αφήγηση ευρύτερα, στο πώς λέμε ιστορίες αλλά και πώς τις αντιλαμβανόμαστε, καθώς διεκδικούμε ο καθένας μας την θέση του στο παγκόσμιο χωριό της πληροφορίας και της ενημέρωσης. Τί είδους ιστορίες μας παρασέρνουν, πώς αυτές μεταδίδονται και πώς διαχειριζόμαστε τις πληροφορίες που μας δίνονται μέσα απ’ αυτές.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, η παράσταση θα παρουσιαστεί στο BIOS Main στην Αθήνα από την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014.
Μια υπέροχη ιδιαίτερη σκέψη για το πώς η γνώση διαχέεται, για το πώς βλέπουμε τον κόσμο αλλά και για το πώς μπορούμε να τον αλλάξουμε. Lyn Gardner, The Guardian
Μία υπενθύμιση της καλύτερης αλλά και της χειρότερης ανθρώπινης συμπεριφοράς   ξεκαρδιστική και συγκινητική την ίδια στιγμή.The TelegraphΠανέμορφο… Σε κάνει να σκέφτεσαι για τον κόσμο, σε κάνει να γελάς με τον κόσμο, σε κάνει να χαίρεσαι που είσαι μέρος του κόσμου μέσα σε όλη την παράνοια – τι παραπάνω να ζητήσει κανείς;
TotalTheatre.org
Η περφόρμανς What I heard about the world είναι μια συμπαραγωγή των Sheffield Theatres & Teatro Maria Matos, Lisbon  σε συνεργασία με το Worldmapper.org
Σύλληψη/Σενάριο/Ερμηνεία: Jorge Andrade, Alexander Kelly, Chris Thorpe
Σε συνεργασία με: José Capela, Rachael Walton
Έρευνα, βίντεο, καταγραφή: Lauren Stanley
Δραματουργική υποστήριξη: Johanna Wall
Σχεδιασμός φωτισμών: James Harrison
Γενική διεύθυνση (
Third Angel): Hilary Foster
Παραγωγή (mala voadora): Manuel Poças
Third Angel, mala voadora & Chris Thorpe
Η θεατρική εταιρεία Third Angel  ιδρύθηκε το 1995 στο Σέφιλντ και το έργο της βασίζεται στα μικρά άγχη και τις προσωπικές μάχες της καθημερινής ζωής. Χρησιμοποιώντας καθημερινή γλώσσα  και συνηθισμένες ανθρώπινες εμπειρίες, η ομάδα δημιουργεί διασκεδαστικές και πρωτότυπες σύγχρονες performances, εμπλουτισμένες με στοιχεία της ποπ κουλτούρας οι οποίες προκαλούν το ενδιαφέρον  και απευθύνονται άμεσα και ειλικρινά στο κοινό. Γεφυρώνοντας το κενό ανάμεσα στην νέα δημιουργική γραφή και στο live art, το τελικό αποτέλεσμα της ομάδας περιλαμβάνει εγκαταστάσεις, φιλμ και video art, ντοκιμαντέρ, φωτογραφία, design και έχει παρουσιαστεί σε μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών χώρων όπως θέατρα, γκαλερί, κινηματογράφους, σχολικές αίθουσες, σε χώρους γραφείων, παρκινγκ, λουτρά και σε δημόσιες τουαλέτες στο Μπρίστολ.
Η θεατρική εταιρεία mala voadora (το όνομα της στα πορτογαλικά σημαίνει ιπτάμενη βαλίτσα) έχει βάση την Λισαβόνα και εξερευνά σύγχρονα κοινωνικά θέματα και τη φύση της θεατρικότητας και του θεάματος. Ιδρύθηκε το 2003 από τον Jorge Andrade και τον Jose Capela. Η εταιρεία συνεργάζεται με το ZDB και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Πορτογαλίας.
Ο Chris Thorpe είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας Unlimited Theatre, είναι συγγραφέας, γράφει έργα και για το ραδιόφωνο (Friday Night Play,BBC4) και είναι μέλος  του μουσικού συγκρότηματος Pig Village. Το 2011 βραβεύτηκε στο Forest Fringe του Εδιμβούργου για το The Oh Fuck Moment, την περφόρμανς που υπογράφει σε συνεργασία με την ποιήτρια Hannah Jane Walker και η οποία παρουσιάστηκε  στην Ελλάδα από την ομάδα BIOS σε σκηνοθεσία της Γαβριέλλας Τριανταφύλλη. O Chris Thorpe και η Hannah Jane Walker παρουσίασαν πέρσι  για πρώτη φορά την καινούρια τους δουλειά, Ι wish I was lonely, ως work-in -progress  στο φεστιβάλ performance και live art, Live Manual, που διοργάνωσαν το Βρετανικό Συμβούλιο και το BIOS πέρυσι στην Αθήνα.
Info:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00                                  
Η παράσταση ξεκινάει στις 21:30 (διάρκεια παράστασης 70 min.)
Πληροφορίες: 2310.428088
Principal Club Theater – Mylos, Thessaloniki, GR - Τel: 2310.428088
Τιμές εισιτηρίων:  Προπώληση 8€, Ταμείο 10€
Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, Ticket House, Public, Stereodisc, Seven Spots
Παραγωγή: Fringe Festival Thessaloniki, British Council & Principal Club Theater

Σάκης Μπουλάς - Το παλιό μου παλτό