Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

LOGO 5
 
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ &  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Περιεχόμενα Ενημερωτικού Δελτίου

έκθεση Success Stories
Η ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ σε συνεργασία με τον Ελληνο-Γαλλικό Σύλλογο Χανίων και τη Φιλική Εταιρεία Χανίων έχουν τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στα Χανιά την έκθεση Success Stories με γλυπτική, αντικείμενα και εγκαταστάσεις των αδελφών Νίκου και Παντελή Σωτηριάδη στο χώρο της πύλης Sabbionara. Τα εγκαίνια της έκθεσης των αδελφών Σωτηριάδη που γίνεται με επιμέλεια του Δρ. Κωνσταντίνου Β. Πρώιμου θα λάβουν χώρα στην πύλη Sabbionara, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, 19.00-22.00 και είναι ανοικτά στο κοινό. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 30/1 μέχρι τις 11/2/2014, ώρες 18.00-22.00 καθημερινά.
Οι αδελφοί Σωτηριάδη έχουν ως μόνιμη βάση τους τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είναι αυτοδίδακτοι γλύπτες αλλά έμαθαν την τέχνη της σφυρηλάτησης μετάλλων κυρίως από τον πατέρα τους Χαράλαμπο, χαλκουργό από τον Πόντο. Με τον καιρό πειραματίστηκαν σε όλες τις μορφές γλυπτικής και κατασκευών και θα παρουσιάσουν δείγματα της δουλειάς τους από όλες τις περιόδους. Πέραν του αναδρομικού χαρακτήρα που έχει η έκθεση, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην καινούργια τους δουλειά που εμπίπτει στην κατηγορία των κατασκευών και εγκαταστάσεων με οικολογικό προσανατολισμό και αναφορές στην ιστορία της γλυπτικής αλλά και της τέχνης γενικότερα. Το κείμενο του Δρ. Κωνσταντίνου Β. Πρώιμου «Φιλοσοφώντας με το σφυρί και το αμόνι. Τα γλυπτά του Νίκου και Παντελή Σωτηριάδη» παρουσιάζει και πραγματεύεται τις διάφορες όψεις της δημιουργίας τους και τις εντάσσει στο ιστορικό και θεωρητικό τους πλαίσιο.
Οι αδελφοί Σωτηριάδη έχουν στο ενεργητικό τους εκθέσεις και εγκαταστάσεις στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, στην Αθήνα, στη Βασιλική Αγίου Μάρκου του Ηρακλείου, στο Ίδρυμα Κυδωνιέως στην Άνδρο και το γλυπτό τους Η αρπαγή της Ευρώπης  που έχει εγκατασταθεί στο Στρασβούργο, μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι από τα πιο γνωστά τους έργα. Έργα τους ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές όπως του Ιδρύματος Μαμιδάκη και έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους η Ίρις Κρητικού, η Αθηνά Σχινά, ο Οδυσσέας Σγουρός, ο Δημήτρης Κορομυλάς και άλλοι.  
Παράλληλες δράσεις
1. Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ)  στις 20.00 θα γίνει παρουσίαση του μύθου της Αρπαγής της Ευρώπης, την επιρροή του στην τέχνη και τις ερμηνείες και τους συμβολισμούς του θέματος από την αρχαιότητα έως σήμερα από την κα. Φωτεινή Κωστάκη, φιλόλογος-αρχαιολόγος. Επίσης ο καλλιτεχνικός επιμελητής της έκθεσης Δρ. Κωνσταντίνου Β. Πρώιμου θα παρουσιάσει  το γλυπτό του Στρασβούργου των αδελφών Σωτηριάδη.
2. Την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στο Νεώριο Μόρο, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων θα γίνει η προβολή της ταινίας Η αρπαγή της Ευρώπης   του  Άγγελου Σπάρταλη.  Η ταινία αναφέρεται στο γλυπτό των αδελφών Νίκου και Παντελή Σωτηριάδη, ένα γλυπτό 5 τόνων  που κατασκευάστηκε στον Άγιο Νικόλαο και μεταφέρθηκε από την Κρήτη στη Γαλλία και  παράλληλα  σε µια μάνα, σε µια άλλη ελληνική πόλη, που  παρακαλεί να της επιστρέψουν το πτώμα του γιου της.  ο σκηνοθέτης  θα  προλογίσει την ταινία και μετά την προβολή θα απαντήσει σε ερωτήσεις των θεατών.

Αφήγηση Παραμυθιού για Μικρούς και Μεγάλους!

Inline image 3
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου,
Αφήγηση Παραμυθιού       από τη Λίλλυ Τριαντάρη
Μικρούς και μεγάλους, σας περιμένουμε όλους, 
για να ταξιδέψουμε μαζί στον πιο μαγικό κόσμο... 
στο κόσμο του Παραμυθιού!
Η Λίλλυ Τριαντάρη αφηγείται λαϊκά παραμύθια και ιστορίες που μας ταξιδεύουν
σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου όλα τα απίθανα μπορούν να συμβούν. 
Για παιδιά άνω των 5 ετών, αλλά και για μεγάλους.
Κι  ο άνεμος σγουρός
αγκάλιασε
εκείνο το φεγγάρι.
Και το φεγγάρι
χόρεψε
στου ποταμού τη στράτα.
Κι ο ποταμός
τραγούδησε
χιλιάδες ιστορίες...
τις άκουσα κι εγώ,
τις έβαλα μεσ' την καρδιά
κι ήρθα να σας τις πω
Η Λίλλυ Τριαντάρη ήρθε σε τούτο τον κόσμο, με χαρούμενη διάθεση, μια Κυριακή του
Φθινοπώρου στην αγκαλιά μιας οικογένειας που την περίμενε αγόρι... φτου και βγήκε!!
Έπαιζε, έτρεχε, σκαρφάλωνε στα δέντρα, κρυβόταν για πολλά χρόνια στην πλατεία των
νερών. Δρόμο παίρνει δρόμο αφήνει...και πάει λέγοντας. Αγαπάει το φεγγάρι, τ' άστρα που 
κουδουνίζουν εκεί ψηλά, τα δάση, τις πεταλούδες, τα ποτάμια και τη μουσική τους.
Αν δεν ήταν άνθρωπος θα ήθελε να είναι πουλί
Αν δεν ήτανε πουλί θα ήθελε να είναι όνειρο
Αν δεν ήταν όνειρο θα ήθελε να είναι μιαν ευχή...
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, 18:30-19:30
dancevacuum: Διογένους 42, Χαλάνδρι
στάση Μετρό: Αγία Παρασκευή
κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
κρατήσεις θέσεων: 6937-734259

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΡΥΘΜΟ - εργαστήριο πολύτεχνης έκφρασης για εφήβους

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΡΥΘΜΟ
Εργαστήριο πολύτεχνης έκφρασης

Σάββατο 15 -  Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 // 10 ώρες 
Ωράριο: 09.30 - 14.30
Eγγραφές: μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2014
Εισφορά μέλους: €20

Εισηγητές:

Άβρα Αυδή - Μελίνα Χατζηγεωργίου (θέατρο) - Αντιγόνη Αυδή (κίνηση) -
ReynaldoYoung (ήχος)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
AITΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ

ΤΟ ΑΒΓΟ του μουσικού χωριού
Βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // θεσσαλονίκη

Εγγραφές και Πληροφορίες
www.music-village.gr
avgo@music-village.gr και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)

Στόχος του εργαστηρίου είναι να δοθεί η ευκαιρία σε μια ομάδα εφήβων, μέσα από την επαφή τους με τις τέχνες του θεάτρου, του σύγχρονου χορού και της μουσικής, να διερευνήσουν την έννοια της ταυτότητας, να εκφραστούν και να χαρούν την ομαδική δημιουργία τους.
Με την τέχνη του Δράματος-θεάτρου θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους, καθώς υποδύονται διάφορους ρόλους, να βιώσουν καταστάσεις από διαφορετικές οπτικές γωνίες, να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους σε σχέση με τους άλλους, να αντιληφτούν πού ταυτίζονται και πού διαφέρουν, να αναγνωρίσουν τη μοναδικότητά τους. Η τέχνη του θεάτρου θα συνδυαστεί και θα υποστηριχτεί από την τέχνη της κίνησης και την τέχνη του ήχου.
Παράλληλα με τη διερεύνηση του θέματος μέσω θεατρικών τεχνικών, οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από την κίνηση και τον ήχο, να εκφράσουν με αφαιρετικό τρόπο το συναισθηματικό τους κόσμο. Το εργαστήριο εφαρμόστηκε με επιτυχία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τον Ιανουάριο του 2012.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους και νέες γυμνασίου και λυκείου.
Ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων: 20-25

Άβρα Αυδή
Η Άβρα Αυδή είναι φιλόλογος με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο αρχαίο θέατρο και εκπαιδευτικός του θεάτρου. Ασχολήθηκε συστηματικά με το Εκπαιδευτικό Δράμα και με το σχολικό θέατρο, τόσο από την πλευρά της θεωρίας όσο και από την πλευρά της εφαρμογής, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία που αποκόμισε από μεταπτυχιακές σπουδές και σχετική έρευνα. Ασχολήθηκε, επίσης, με τη γλωσσική διδασκαλία συμμετέχοντας στη συγγραφή των εγχειριδίων «Έκφραση-Έκθεση για το λύκειο», στη σύνταξη Προγράμματος Σπουδών για τη γλωσσική διδασκαλία κ.ά.. Έχει διδάξει, επί σειρά ετών, σε επιμορφωτικά σεμινάρια για τη γλωσσική διδασκαλία και το Εκπαιδευτικό Δράμα. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια διδάσκει τα μαθήματα «Δραματοποίηση» και το «Θέατρο στο σχολείο» στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά για εκπαιδευτικούς και σε πρακτικά συνεδρίων. Συνέγραψε με τη Μελίνα Χατζηγεωργίου το βιβλίο «Η τέχνη του Δράματος στην εκπαίδευση. 48 Προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής» (Μεταίχμιο 2007), το οποίο προσφέρεται ως διδακτικό εγχειρίδιο σε φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου Α.Π.Θ..
Mελίνα Χατζηγεωργίου
Η Μελίνα Χατζηγεωργίου είναι δασκάλα θεάτρου με προπτυχιακές σπουδές στην εκπαίδευση και μεταπτυχιακές σπουδές στο Εκπαιδευτικό Δράμα. Έχει παρακολουθήσει ποικίλα εργαστήρια σχετικά με το θέατρο, το συμμετοχικό θέατρο, το θέατρο forum, το κουκλοθέατρο και την κίνηση, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διδάσκει τα μαθήματα «Δραματοποίηση» και «Θέατρο στο σχολείο» με την Άβρα Αυδή στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (2001-2013) καθώς και το μάθημα «Η δραματική τέχνη στην εκπαίδευση» στη Δραματική Σχολή «Θέατρο Ανδρέας Βουτσινάς» (2008-2013). Από το 1993 έχει εργαστεί ως δασκάλα Δράματος/θεάτρου σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου και σε μουσεία της Θεσσαλονίκης. Επίσης έχει διδάξει σε επιμορφωτικά σεμινάρια για το Δράμα που οργανώθηκαν από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εκπαιδευτικών για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτικού Δράματος και άλλους φορείς. Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς άρθρα σχετικά με το θέατρο στην εκπαίδευση. Συνέγραψε με την Άβρα Αυδή το βιβλίο «Η τέχνη του Δράματος στην εκπαίδευση. 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής» (Μεταίχμιο 2007), το οποίο διδάσκεται στο Τμήμα Θεάτρου.
Αντιγόνη Αυδή
Η Αντιγόνη Αυδή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου παρακολούθησε μαθήματα μπαλέτου (RADsyllabus). Το 1993, αφού ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην αρχιτεκτονική, άρχισε την επαγγελματική της κατάρτιση στο σύγχρονο χορό, στο LondonContemporaryDanceSchool. Η Αντιγόνη ενδιαφέρεται για όλες τις πτυχές του επαγγέλματος. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους: Tino Sehgal, Rosemary Lee, Rahel Vonmoos, dANTEORdIE, YELP danceco, Frauke Requardt, Cie, Felix Ruckert, Rachel Gomme. Από τον Μάρτιο του 2011, συν-επιμελείται το Agony Art (link: http://agonyart.tumblr.com/) μια σειρά ανεξάρτητων παραστάσεων χορού, πειραματικής μουσικής, αυτοσχεδιασμού, performance art και οπτικοακουστικών έργων, που φιλοξενείται από Chisenhale Dance Space (link: http://www.chisenhaledancespace.co.uk).
Reynaldo Young
www.reynaldoyoung.com
Ο ReynaldoYoung είναι βραβευμένος συνθέτης, ενορχηστρωτής, κιθαρίστας, δάσκαλος και εμψυχωτής εργαστηρίων. Έχει γράψει μουσική για συναυλίες, για χορό, θέατρο και για βίντεο. Είναι ενεργό μέλος της ελεύθερης αυτοσχεδιαστικής σκηνής στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη. Ως ιδρυτής και διευθυντής του Cardboard Citizens Νew Music Ensemble (της επαγγελματικής ομάδας αστέγων avant- garde μουσικής του Ηνωμένου Βασιλείου) έχει συνθέσει και εκτελέσει σύγχρονη αυτοσχεδιαστική μουσική με μικτά σύνολα από επαγγελματίες και μη επαγγελματίες μουσικούς.
Έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες όπως: Luis «Toto» Alvarez, Darío Bernal Villegas, Luke Fraser, Leonel Kaplan, Simon Katan, Christof Kurzmann, Fernando Perales και τον Νίκο Βελιώτη (ελεύθερος αυτοσχεδιασμός), Αντιγόνη Αυδή, Melanie Clarke, Rosalind Crisp, Ζωή Δημητρίου, Carla Onni και Δανάη Πάππα (χορός), Bernardo Galli, Adrian Jackson και Andrew Morrish (θέατρο) και Mario Lewis (video).

Ως ιδρυτικό μέλος του Agony Art, από το 2011 επιμελείται τακτικά εκδηλώσεις cross-disciplineevents  στο Chisenhale Dance Space. Ζει στο Λονδίνο.

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ | ΕΝΑ Ή ΚΑΝΕΝΑ No1 στο i-tunes!

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ  ΕΝΑ Ή ΚΑΝΕΝΑ No1 στο i- tunes! Η Άννα Βίσση και ο Αντώνης Ρέμος ενώνουν τις φωνές τους στο πιο ερωτικό ντουέτο της χρονιάς!
Ένα ή Κανένα!
Ένα τραγούδι που αγγίζει το κοινό που το στέλνει με την στήριξη του στην θέση No1 στο  i-tunes , ενώ παράλληλα εισβάλει στην κορυφή του Ελληνικού Ραδιοφωνικού αέρα!
Οι δύο μεγάλοι ερμηνευτές, στη πιο συγκλονιστική στιγμή της καριέρας τους, συναντιούνται καλλιτεχνικά με το Νίκο Καρβέλα και απογειώνουν τις νότες, τις λέξεις και το τραγούδι!
Το ομότιτλο τραγούδι της μουσικο-θεατρικής παράστασης που ανέτρεψε τα δεδομένα της εποχής, στο Pantheon Theater, κυκλοφορεί σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα με δυνατές ενορχηστρώσεις και ερμηνείες πάθους!
Το ντουέτο της χρονιάς  "Ένα ή Κανένα" από την Άννα Βίσση και τον Αντώνη Ρέμο θα εμπεριέχεται στον ολοκαίνουριο δίσκο της Άννας Βίσση που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο  από την Panik Gold , τη νέα της δισκογραφική στέγη .

i-tunes : http://goo.gl/lRlifV

OGE feat ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΖΗΤΩ

OGE feat ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΖΗΤΩ
Η πιο ανατρεπτική συνεργασία οπτικοποιείται...
Δείτε το ολοκαίνουργιο video clip!
OGE
Ο ταλαντούχος rapper, που υπογράφει τεράστια hits, "Μόνο Μπροστά" με την DEMY , "Στο Δρόμο Μου" με την Χριστίνα Σάλτη, "Νέα Μέρα" με τον Νίκο Γκάνο κ.α.
Μαζί του...
 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ
Μια από τις πιο δυνατές, αυθεντικές γυναικείες λαϊκές φωνές της σύγχρονης μουσικής σκηνής... σε ένα ρόλο άκρως ανατρεπτικό!
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΖΗΤΩ
Μουσική OGE, Στίχοι OGE, Diamond, Produced by Alex Leon
Οι δυνατοί urban hip hop και r’n’b ήχοι του
 OGE συναντούν την μοναδική χροιά της Αγγελικής Ηλιάδη
σε παραγωγή του δημιουργού των επιτυχιών Alex Leon, και μία ρηξικέλευθη συνεργασία γεννιέται!
Η νέα μεγάλη επιτυχία από την No1 εταιρεία Panik Records, έχει προκαλέσει ήδη τον αναμενόμενο... πανικό!
  Δείτε το εντυπωσιακό video clip που μόλις κυκλοφόρησε σε σκηνοθεσία Alexi Konstantinidi!
Στο official video βλέπουμε τον OGE να "χτυπά" tattoo στην Αγγελική, η οποία εμφανίζεται όπως δεν την έχουμε ξαναδεί,
καθισμένη πάνω σε μία Harley μηχανή, σε ρόλο "foxy lady"!
WATCH OFFICIAL VIDEO CLIP ON YOUTUBE
: http://www.youtube.com/watch?v=9S8cqzC1YYs

To Χρονικό του Γιάννη Μαρκόπουλου