Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Το Ελληνικό παραδοσιακό παραμύθι στις εκδόσεις Διάπλαση

Σταθμός των εκδόσεων Διάπλαση είναι οι εκδόσεις παραδοσιακών παραμυθιών με τη συγγραφέα Χρυσάνθη Καραϊσκου. Κρατώντας την προφορικότητα του λόγου, αλλά με σύγχρονη εικονογράφηση, η συγγραφέας παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό ένα έργο προσιτό σε παιδιά και ενήλικες, ακριβώς επειδή διατηρεί το ύφος και το ρυθμό της προφορικής αφήγησης.
Τα παραδοσιακά παραμύθια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της προφορικής παράδοσης. Προτού ακόμα γίνουν δημοφιλείς οι εκδόσεις παραμυθιών στον κόσμο, τα παραμύθια τα διηγούνταν σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, το χειμώνα δίπλα στο τζάκι και το καλοκαίρι κοντά στη θάλασσα ή στο χωράφι. Το κοινό τους αποτελούταν από ολόκληρη την κοινότητα ή το χωριό, χωρίς να ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους ενήλικες.
Το παραμύθι είναι ένας κρίκος της κοινωνικής ζωής. Είναι γεμάτο σύμβολα και αρχέτυπα μέσα από τα οποία η λαϊκή σοφία βοηθούσε τα άτομα να επεξεργαστούν προσωπικές τους δυσκολίες και να προχωρήσουν στην ενηλικίωση.
Εκτός λοιπόν από τα ηθικοπλαστικά παραμύθια, ορισμένα από τα οποία θα τα βρούμε στους τέσσερις τόμους των εκδόσεων Διάπλαση και της Χρυσάνθης Καραϊσκου, βλέπουμε στα τέσσερα αυτά εικονογραφημένα βιβλία, παραμύθια που περιγράφουν ίσως τη σημαντικότερη τελετή μετάβασης –το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.

Τα παραμύθια αυτά έχουν παγκόσμια απήχηση. Βρίσκουμε κοινά στοιχεία σε παραμύθια διαφόρων χωρών, καθώς οι ίδιες ανάγκες του συλλογικού ασυνειδήτου επεκτείνονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που οι κακιές μητριές, τα βασιλόπουλα, οι γριές και οι γέροι της ελληνικής παράδοσης θυμίζουν καμιά φορά ήρωες γνωστών παραμυθιών της δυτικής παράδοσης και το ανάποδο.
Τα παραμύθια σήμερα πια απευθύνονται κατά γενική παραδοχή στα παιδιά. Τα παραδοσιακά παραμύθια όμως ξεπερνούν τον περιορισμό αυτό και απευθύνονται σε όποιον αντλεί ευχαρίστηση από ένα ταξίδι στα βασικά αρχέτυπα, τη φαντασία και την περιπέτεια. Τα παραδοσιακά παραμύθια πολύ πριν ‘λογοκριθούν’ από το γραπτό λόγο, ήταν ένας κόσμος επικίνδυνων περιπετειών, τεράτων και βασιλιάδων, απλών ανθρώπων και όμορφων κοριτσιών, που αγγίζουν σήμερα πια κάθε αναγνώστη
Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τα παραδοσιακά παραμύθια των εκδόσεων Διάπλαση πατώντας εδώ

Εκδηλώσεις σε Λάρισα- Ναύπλιο και ο Τρομερός Βέιν στο Θέατρο 'Παραμυθιάς

Αγαπητοί αναγνώστες ο τρομερός Βέιν μετά την επιτυχία των 2 βιβλίων του ανεβαίνει στο θέατρο Παραμυθιάς σε σκηνοθεσία Έλντας Πανοπούλου!

« ΒΕΙΝ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ» της Μάρας Χωματίδη
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Η ιστορία του Βέιν του τρομερού είναι ένα μαγικό μουσικό παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά, που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φανταστικού.
Η παράσταση μας ταξιδεύει σε μια επαρχιακή γαλλική πόλη όπου η πραγματικότητα με τη φαντασία υπήρχαν παράλληλα. Όσοι κατοικούσαν στην πόλη αυτή ήταν ευτυχισμένοι ….. Ό,τι συνέβαινε ήταν μυστήριο και μαγικά όμορφο. Ώσπου μια νύχτα συνέβη κάτι που άλλαξε τα πάντα... Ο ουρανός άρχισε να χάνει τη λάμψη των αστερισμών του, το φεγγάρι δάκρυσε και η θάλασσα γρύλιζε αγριεμένη, εξαιτίας ενός απρόσκλητου και μοχθηρού επισκέπτη...
Ο τρομερός Βέιν ήταν εδώ...
Τα παιδιά μέσα από τους κεντρικούς ήρωες ανακαλύπτουν το θαύμα της φιλίας, την σοφία της αγάπης, την μοναδικότητα του καθενός, το χιούμορ, την περιπέτεια.
Η συγγραφέας Μάρα Χωματίδη, βραβευμένη από την Ένωση Συγγραφέων - Λογοτεχνών Ευρώπης , περνάει το μήνυμα στα παιδιά πως τα θαύματα ξεκινάνε από μέσα μας όταν έχουμε αρετή και γνώση.
Την μουσική της παράστασης υπογράφει η Αφροδίτη Φρυδά.
Παίζουν: Α. Βαζαιος, Γ. Βογιατζακης, Φ. Κορρες, Γ. Μπουκουβάλας, Χ. Μουσσα, Σ. Σαρακηνος, Ε. Συριγου, Μ. Χατζηνικολαιδη, Κ. Φερεντουρος.
Σκηνοθεσία- διασκευή : Ελντα Πανοπούλου
ΘΕΑΤΡΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» Παραμυθίας 27 και Μυκάλης Κεραμεικός
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Τιμή εισιτηρίου από 5 ευρώ
Τηλ επικοινωνίας και κρατήσεων 6984222188
Έναρξη την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 15:00 μ.μ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Μπορεί άραγε ένας σοφός γέρος, ένα χρυσό κλειδί, τρεις αποθήκες με σκουπίδια, τρεις δράκοι, μια κοπέλα φυλακισμένη και ένα ποτάμι να βοηθήσουν ένα ζητιάνο να βρει το μυστικό της χρυσής κλειδαρότρυπας και να κερδίσει την αγάπη και την ευτυχία; Τι δοκιμασίες πρέπει να περάσει; Τι μαθαίνει; Θα τα καταφέρει;»
Οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ και το βιβλιοπωλείο «Ηλιογραφία» στο Ναύπλιο, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παραμυθιού «Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα» της Μαριβίτας Γραμματικάκη το Σάββατο στις 24 Νοεμβρίου στις 12.00 π.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείουΗ συγγραφέας και η ηθοποιός- σκηνοθέτης Λένα Γεωργιάδου, θα παρουσιάσουν με θεατρική αφήγηση τις περιπέτειες του ζητιάνου. Θα ακολουθήσει συζήτηση και παιχνίδι με τα παιδιά.
Βιβλιοπωλείο Ηλιογραφία Ασκληπιού 3 Ναύπλιο τηλ. 27520 25297
Χορηγοί επικοινωνίας www.flowmagazine.gr www.infokids.gr

 

 Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας-μουσικός Γιούλα Μιχαήλ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Μουσικού Παραμυθιού:
"Η μεγάλη βόλτα του κυρίου Πετράν"
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 στις 11:00 πμ στο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ "ΛΗΤΩ"
Οι πρωταγωνιστές ζωντανεύουν με τον μοναδικό τρόπο της κας Μιχαήλ και την ενεργή δράση εκπαιδευτικών και μικρών μαθητών.
Συμμετεχει η μουσικος κα Κουκουλοπούλου, θα ακολουθησει εικαστικό εργαστήρι με θεμα το βιβλιο απο τη ζωγράφο κα Φαρμάκη .
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν ένα υπέροχο, διδακτικό, χαρούμενο, δημιουργικό πρωινό με τα παιδιά τους.
Συνδιοργανωτής Σκάλα Παιδικό
ΛΗΤΩ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 40 ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΛ 2410546568 -6972271968
Χορηγοί επικοινωνίαςwww.flowmagazine.gr www.infokids.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εκδήλωση για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Τρίτη 20 Νοεμβρίου, 10ος-Πύργος Παιδαγωγικής

Δελτίο Τύπου EKEBI - H «βραχεία λίστα» του Βραβείου Αναγνωστών 2012

H «βραχεία λίστα» του Βραβείου Αναγνωστών 2012 ανακοινώνεται …άρχισε η ψηφοφορία του κοινού
Είστε βιβλιόφιλος;
Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό για το μυθιστόρημα της χρονιάς
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), σε συνεργασία με την ΕΡΤ, ξεκινά από σήμερα τη διαδικασία ψηφοφορίας για το Βραβείο Αναγνωστών 2012, δίνοντας την ευκαιρία στο αναγνωστικό κοινό να αναδείξει το αγαπημένο ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς.  

Σύμφωνα με τη διαδικασία του βραβείου, οι Λέσχες Ανάγνωσης, ως υπεύθυνες για την κατάρτιση της «βραχείας λίστας», έλαβαν από το ΕΚΕΒΙ τον κατάλογο των 399 μυθιστορημάτων που κυκλοφόρησαν την περίοδο 1/10/2011 – 30/9/2012 (όπως προκύπτουν από τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της Βιβλιονέτ).
Η «βραχεία λίστα» περιλαμβάνει 19 μυθιστορήματα, 4 περισσότερα από τις προηγούμενες χρονιές του βραβείου, εξαιτίας της ισοψηφίας που προέκυψε στην καταμέτρηση.
Για μία ακόμη χρονιά, οι επιλογές επιβεβαιώνουν το αναγνωστικό επίπεδο των μελών που παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες των Λεσχών, αποτελώντας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ποιοτικής προσέγγισης της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας.
Διαδικασία ψηφοφορίας

Πότε ψηφίζετε: 15 Νοεμβρίου – 9 Δεκεμβρίου 2012 

Πώς ψηφίζετε: Στείλτε με sms (χρέωση απλού μηνύματος) τον κωδικό που αντιστοιχεί στο βιβλίο της επιλογής σας, στο 54160
Πολύ χιόνι μπροστά στο σπίτι της Νίκης Αναστασέα (ΒΑ 1)
Ισλα Μπόα του Χρήστου Αστερίου (ΒΑ 2)
Κυριακή απόγευμα στη Βιέννη της Μάρως Βαμβουνάκη (ΒΑ 3)
Η γυναίκα της βορινής κουζίνας της Ελένης Γκίκα (ΒΑ 4)
Αννα Σικελιανού: ο έρωτας και τ’ όνειρο
των Κ. Γουργουλιάνη – Ν. Κ. Κυριαζή (ΒΑ 5)
Εγώ, ο Ζάχος Ζάχαρης της Λένας Διβάνη (ΒΑ 6)
Οι αλεπούδες του Γκόσπορτ του Μένη Κουμανταρέα (ΒΑ 7)
Κάθετη έξοδος του Πασχάλη Λαμπαρδή (ΒΑ 8)
Περαίωση του Πέτρου Μάρκαρη (ΒΑ 9)
Γυναίκα μπονσάι της Βούλας Μάστορη (ΒΑ 10)
Τα τέσσερα χρώματα του καλοκαιριού του Τεύκρου Μιχαηλίδη (ΒΑ 11)
Στην άκρη της νύχτας του Κώστα Μουρσελά (ΒΑ 12)
Πώς τελειώνει ο κόσμος της Μαρίας Ξυλούρη (ΒΑ 13)
Σκοτεινές επιγραφές του Αλέξη Πανσέληνου (ΒΑ 14)
Οι καιροί της μνήμης του Θοδωρή Παπαθεοδώρου (ΒΑ 15)
Ο θεός αυτοπροσώπως του Σάκη Σερέφα (ΒΑ 16)
Φιλμ νουάρ του Δημήτρη Στεφανάκη (ΒΑ 17)
Για την αγάπη της γεωμετρίας της Σώτης Τριανταφύλλου (ΒΑ 18)
Ο κόσμος στα μέτρα του του Χρήστου Χωμενίδη (ΒΑ 19)

Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μία μόνο ψήφο.
Η ψήφος σας καταχωρείται αυτόματα στο σύστημα τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων της ΕΡΤ.
Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προκύπτει κατά το ήμισυ (50%) από την ψήφο των αναγνωστών ενώ το υπόλοιπο 50% βγαίνει από τις ψήφους που έχουν ήδη δώσει οι Λέσχες Ανάγνωσης (από τις οποίες προέκυψε η «βραχεία λίστα»).
Υπενθυμίζουμε ότι το αναγνωστικό κοινό τίμησε με την ψήφο του:
2011 - «Ανεμώλια» του Ισίδωρου Ζουργού
2010 - «Όπως ήθελα να ζήσω» της Ελένης Πριοβόλου
2009 - «Ιμαρέτ» του Γιάννη Καλπούζου
2008 - «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη» του Δημήτρη Μπουραντά
2007 - «Ο κύριος Επισκοπάκης» του Ανδρέα Μήτσου
2006 - «Αμίλητα βαθιά νερά»της Ρέας Γαλανάκη
2005 - «Η μέθοδος της Ορλεάνης» της Ευγενίας Φακίνου

εκτοξεύοντάς τα για πολλούς μήνες στις λίστες των ευπώλητων.

Νεανική Σκηνή ΚΘΒΕ: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ

Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει το έργο «Ο Μικρός Ήρως», βασισμένο στο κλασικό εβδομαδιαίο ανάγνωσμα που έγραψε ο Στέλιος Ανεμοδουράς. Οι ηρωϊκές περιπέτειες του «Παιδιού - Φάντασμα» Γιώργου Θαλάσση, της Κατερίνας, του Σπίθα και του Διαβολάκου μέσα στη γερμανική κατοχή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης.
Το έργο θα παρουσιαστεί από τη Νεανική Σκηνή του ΚΘΒΕ, Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), από την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012.
Τέσσερα ηρωικά ελληνόπουλα, ο Γιώργος Θαλάσσης, το θρυλικό παιδί-φάντασμα, η γλυκιά Κατερίνα, ο διαρκώς πεινασμένος Σπίθας και ο Διαβολάκος, αγωνίζονται, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, για ένα καλύτερο σήμερα κι ένα ακόμη πιο αισιόδοξο αύριο. Μέσα από τις περιπέτειές τους, μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο ηρώων όπου προτεραιότητα έχουν αξίες όπως η αγάπη για την ελευθερία και την πατρίδα, το μίσος κατά της τυραννίας και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δήμος Θερμαϊκού - Thermaikos Film Festival

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 / 12:00 μ.μ. / Βιβλιοπωλείο «Η ΦΩΛΙΑ»

Μαγικά τετράγωνα και Γεωμετρικά Τεκτονικά σύμβολα

Μόλις κυκλοφόρησε
Μαγικά τετράγωνα και Γεωμετρικά Τεκτονικά σύμβολα
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Γεωργίου Χρίστος
Εκδοτικός Οίκος: Δίον
Έτος έκδοσης: 2012
Σελίδες: 104
ISBN: 9789608100992
για παραγγελίες: τηλ.2310265042
www.psarasbooks.gr

οπισθόφυλλο
"Ψάχνοντας να βρω την προέλευση και τρόπους επίλυσης των γνωστών μαθηματικών παιγνιδιών «Sudoku», δεν άργησα να φτάσω στα μαγικά τετράγωνα, να μελετήσω τους τρόπους που σχεδιάζονται και να τους μεταφέρω σε σας, απαλλαγμένους από τους δύσκολους μαθηματικούς τύπους με τους οποίους συνδέονται. Συνεχίζοντας, σε κάποιο στάδιο της έρευνας μου, διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη ότι το πρώτο μαγικό τετράγωνο της σειράς 3x3, το Lo Shu των Κινέζων, είναι ευρύτερα γνωστό και με το όνομα «Μαγικό Τετράγωνο του Τεκτονισμού». Η όλη υπόθεση μου προκάλεσε φοβερό ενδιαφέρον και προσπάθησα να διευρύνω την έρευνα μου στην κατανόηση των μαγικών τετραγώνων, τις σχέσεις τους με τα γεωμετρικά Τεκτονικά σύμβολα, τις πλανητικές σφραγίδες και με άλλα πολλά. Βρήκα ερμηνείες για το σύμπλεγμα του Γνώμονα με το Διαβήτη, το Σημείο μέσα στο Κύκλο, το Πεντάγραμμο και όλα αυτά που αποκόμισα, σκέφτηκα να τα μεταφέρω για σας, όσο πιο απλά μπορούσα, μέσα στις σελίδες του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας." Χρίστος Γεωργίου
Δείτε και τα υπόλοιπα βιβλία των εκδόσεων μας

Προσκλήσεις

18 Νοεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου σάς προσκαλούν στην παρουσίαση των βιβλίων της Φιλομήλας Λαπατά Η ξυπόλυτη των Αθηνών και Η χήρα του Πειραιά την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 στις 6.00 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Άννα Σταυράκη.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου
Παπασιδέρη 13 (πεζόδρομος)
Κορωπί
τηλ. 210 6626295 

19 Νοεμβρίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Εστία Νέας Σμύρνης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Για τ' όνειρο πως να μιλήσω τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Αγγελική Βουλουμάνου, σύμβουλος προώθησης βιβλίου
Γιάννης Χατζηγεωργίου, οικονομολόγος
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας.
Εστία Νέας Σμύρνης
Κ. Παλαιολόγου 1
Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9333702


19 Νοεμβρίου 2012
Oι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελακανάκη σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 στις 7.30 μ.μ.
Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει βιβλία του.
Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη
Χάληδων 89
Χανιά
τηλ.: 28210-92.512

20 Νοεμβρίου 2012
Oι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ Ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 στις 8.00 μ.μ. στο καφέ «Ενετικόν».
Με τον Αύγουστο Κορτώ θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Νικόλας Σμυρνάκης.
Καφέ «Ενετικόν»
Πλατεία Λιονταριών 15
Ηράκλειο
τηλ. για πληροφορίες: 2810 227500

22 Νοεμβρίου 2012
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Ευριπίδης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αμάντας Μιχαλοπούλου Λαμπερή μέρα την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ.
Με την Αμάντα Μιχαλοπούλου θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Μιχάλης Μοδινός.
Ευριπίδης στη Στοά
Ανδρέα Παπανδρέου 11 εντός στοάς
Χαλάνδρι
Τηλ. 210-68.00.644

23 Νοεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Φιλομήλας Λαπατά Η χήρα του Πειραιά την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει βιβλία της.
Σταδίου 24
Αθήνα
Τηλ. 210-32.17.917

23 Νοεμβρίου 2012
Οι Eκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου Για τ' όνειρο πως να μιλήσω την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 8.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Σοφία Μαντουβάλου, συγγραφέας
Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου, συγγραφέας

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1973ΜΕΡΟΣ 1