Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ» ΣΤΟ 15ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Οι εκδηλώσεις μας για τις επόμενες μέρες

Σάββατο 16 Mαρτίου, 22:00
Live Dr. Vodkatini Live
Mε κερδισμένες τις εντυπώσεις από τις εμφανίσεις τους ως opening act των acid jazz pioneers Incognito, οι Dr.Vodkatini επιστρέφουν στις επάλξεις με μια δική τους εφ'όλης της ύλης συναυλία.
Τα συστατικά του κοκτέιλ γνωστά: Acid jazz & soul classics, original συνθέσεις της μπάντας απ'το 1ο αλλά κι απ'το ακυκλοφόρητο 2ο άλμπουμ της, ενέργεια πάρτυ και απόλυτη επικοινωνία με το κοινό, soul feeling και ασταμάτητο groove, στοιχεία που κατέχουν πολύ καλά πια oι 10 μουσικοί της μπάντας, μετά από 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα live stages όλης της χώρας!
Είσοδος: 5¤
Δευτέρα 18 Mαρτίου, 22:00
Lindy hop dance event
Mondays in the mood

Lindy Hoppers, κάθε Δευτέρα βράδυ, ανεβάζουμε τη διάθεσή μας χορεύοντας στο αγαπημένο μας στέκι, το Floral.
Μουσική από τον Fellow Hopper, ξύλινο πάτωμα και retro αισθητική για επαναστατικές βραδιές στα Εξάρχεια!
Tρίτη 19 Mαρτίου, 19:00
Φιλοσοφική συζήτηση
Εργοτάξιο Ιδεών

Στρογγυλή τράπεζα
Δικαιοσύνη-Δίκαιο-Βία
Jacques Derrida-Walter Benjamin
Συνομιλούν οι:
Βαγγέλης Μπιτσώρης
(Συγγραφέας, μεταφραστής)
Σάββας Μιχαήλ (Συγγραφέας, δοκιμιογράφος, μεταφραστής).
Πέμπτη 21 Mαρτίου, 20:30
Dj set Sounds selected by Le Hunchback
Η μουσική του είναι μια γέφυρα. Μεταξύ της ρίζας και του καρπού της μουσικής των άλλων.
Πάνω σ αύτη τη γέφυρα κάνεις ό,τι θέλεις. Ακούς ή χορεύεις, τα πίνεις ή φλερτάρεις. Μερικοί τη λένε blues και rock 'n' roll, άλλοι τη λένε jazz, άλλοι cumbia ή funk ή soul... ο Bill Hunchback τη λέει ταξίδι με δίσκους.
Παρασκευή 22 Mαρτίου, 22:00
Live Fenia Papadodima & Delos Project Live
Aφρικάνικοι ρυθμοί, ο απόηχος της ανατολικής παράδοση, η ηλεκτρική μπλουζ κιθάρα μάς ταξιδεύει από το Μάλι ως την Αμερική,
Στίχοι που γράφτηκαν σαν από μόνοι τους στ' αγγλικά και στα ελληνικά, μιλούν για τις στιγμές εκείνες που ο χρόνος σταματάει και καταλαβαίνουμε ότι είναι δυνατό να είμαστε αυτοί που πραγματικά θα θέλαμε να είμαστε!
Κάναμε βόλτα το desert blues στα σοκάκια της Κωσταντινούπολης, μεθύσαμε με ινδικές μελωδίες και χορέψαμε πάνω σε ξέφρενα ηπειρώτικα γκόσπελ!
Είσοδος: 5¤
Σάββατο 23 Mαρτίου, 22:00
Live Unterwegs Live
Οι UNTERWEGS δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2010 στο Βερολίνο. Παίζουν δικές τους συνθέσεις καθώς και ελληνικές και ξένες διασκευές. UNTERWEGS σημαίνει καθ'οδόν (στα γερμανικά) μιας και τα πρώτα δύο καλοκαίρια παίζανε στους δρόμους του Βερολίνου . Η μπάντα βρίσκεται καθ'οδόν προς την δημιουργία ενός μουσικού είδους που ανακατεύει πολλά διάφορετικά ακούσματα. Την περίοδο αυτή, ηχογραφούν τον πρώτο τους δίσκο!
Kώστας (tost) Νικολόπουλος: κιθάρα, τραγούδι
Έλια (καπόνι) Βεργανελάκη: κρουστά, πιανίκα, τραγούδι
Μπάτης (μπάτης) Πεφάνης: σαξόφωνο
Νίκος (στρείδι) Παγώνης: τύμπανα
Κώστας (πετρόχειλος) Αντωνίου: μπάσο
Φιλική συμμετοχή: η κότα !
Είσοδος: 5¤
FLORAL: Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια / τηλ: 210 3800070 / fax: 210 3800071 / email: info@floralcafe.gr

FIREWATER στο GAIA LIVE...

Μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε!!!
F I R E W A T E R

Ένα από τα καλύτερα live συγκροτήματα του πλανήτη κάνει στάση και στη Θεσσαλονίκη
για μια συναυλία γεμάτη όμορφες αυθεντικές εικόνες από την Νέα Υόρκη εως την Άπω Ανατολή!!!
Το συγκρότημα του περιπλανώμενου Tod A (ex-Cop Shoot Cop), του νέου Joe Strummer!
Opening Act: EKMEK
Σάββατο 16 Απριλίου 2013 στο Gaia Live
http://youtu.be/Myb3IwDCenc
O τραγουδιστής των θρυλικών noise industrial New Yorkers COP SHOOT COP, ο Tod Α. (Tod Ashley), απένταρος και απεγνωσμένος, απέρριψε μια σημαντική δισκογραφική συμφωνία που θα του εξασφάλιζε μια σίγουρη δουλειά, για να ξεκινήσει ένα εγχείρημα που φαινόταν τότε τρελό: Ένα punk συγκρότημα που θα έπαιζε μια μουσική εμπνευσμένη από μελωδίες τσιγγάνικες και klezmer.
Ο Tod βρήκε κατά τύχη ένα σκονισμένο κουτί με δίσκους και κασέτες σ' ένα Ρώσικο παλαιοπωλείο στην 14th Street του Manhattan και ερωτεύτηκε τις ανατολικο-ευρωπαϊκές μελωδίες, που περιέχουν μια συνεχή αντιπαράθεση του εύθυμου με το θλιμμένο. Θέλησε, λοιπόν, να συνδυάσει το μυστήριο και το μελόδραμα αυτών των κωμικοτραγικών ήχων με την ενέργεια της πρώτης του αγάπης: το punk.
Συγκροτήματα τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όσο οι Gogol Bordello, οι Balkan Beat Box και οι Beirut οφείλουν πολλά στην αρχική περιπετειώδη αναζήτηση του Τod. Κάθε ενδιαφέρουσα εξέλιξη στη μουσική ήταν και είναι το αποτέλεσμα συνάντησης αλλά και σύγκρουσης πολιτισμών, παράγοντας μίγματα.
Το 2005, ο Τod ξεκίνησε έναν τρίχρονο «ενιαυτό αναπαύσεως» κατά τον οποίο ταξίδεψε στη Μέση Ανατολή, στην Ινδία, στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία. Είχε χωρίσει από τη γυναίκα του. Ο George Bush είχε μόλις επανεκλεγεί. Η Νέα Υόρκη, όπου ζούσε επί 20 χρόνια και τη θεωρούσε σπίτι του, είχε τώρα γίνει ένας κρύος και ξένος τόπος για 'κείνον. Δεν ήταν σίγουρος ούτε κι αν ήθελε πλέον να ασχοληθεί με τη μουσική. «Ήμουν υπερβολικά κατατεθλιμμένος. Η θέα της πόλης με τους ουρανοξύστες της είχε αρχίσει να μου φαίνεται σαν μια κακιά ταπετσαρία. Ή θα σκότωνα τον εαυτό μου ή θά ’παιρνα δρόμο και θά ’φευγα» λέει. Έβαλε, λοιπόν, ότι είχε και δεν είχε σε μια αποθήκη και έφυγε απ’ τη Νέα Υόρκη με λίγα ρούχα κι έναν φορητό υπολογιστή.
Το ταξίδι αυτό θα κέντριζε τη δημιουργικότητα του Τod με τρόπους που δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί όταν το σχεδίαζε. Μας αφηγείται ότι ταξίδεψε οδικώς, ξεκινώντας από το Δελχί της Ινδίας, διασχίζοντας την έρημο Θαρ και μετά, περνώντας από το Ρατζαστάν και το Πουντζάμπ, εισήλθε στο Πακιστάν. Είχε αρχικά σχεδιάσει να συνεχίσει το ταξίδι περνώντας από το Αφγανιστάν, το Ιράν και την Τουρκία, και θα κατέληγε στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως ακριβώς όπως είχαν σχεδιαστεί. Τον Τod, στο ταξίδι αυτό, τον νάρκωσαν, τον λήστεψαν, τον προφυλάκισαν και αργότερα αντιμετώπισε βαριά εντερικά προβλήματα. Ταξιδιώτες εξαφανίζονταν στο δρόμο προς την Καμπούλ. Ηχογραφώντας μ’ ένα απλό μικρόφωνο κι ένα laptop στη τσάντα του, κατέγραψε ερμηνείες ενός ευρέος φάσματος μουσικών στην Ινδία και το Πακιστάν – και αργότερα στην Τουρκία και το Ισραήλ. Τα κρουστά των Μπάνγκρα και των Σουφί θα αποτελούσαν τη βάση των τραγουδιών που έγραψε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Τα τραγούδια αυτά περιγράφουν τον κόσμο που άφησε πίσω (This Is My Life [αυτή είναι η ζωή μου], Electric City [ηλεκτρική πόλη]), ή έχουν να κάνουν με την πολιτική (Borneo, Hey Clown [Ε! εσύ καραγκιόζη]) και την απομάκρυνση (6:45, Feels like the End of the World [αισθάνομαι σαν να ζω το τέλος του κόσμου]). Το καυστικό χιούμορ του Tod φέγγει στο άλμπουμ Golden Hour, και φωτίζει την ομορφιά αλλά και τη γελοιότητα του κόσμου.
Εισιτήρια 12 ευρώ στο Ticket House, Stereodisc & viva.gr
Έναρξη συναυλίας στις 22:00
Gaia Live, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη
2310.513654
Principal Club Theater [Websites]
www.principalclub.com
www.facebook.com/principalclub
www.twitter.com/principalclub

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

"Ιδιαίτερα Πλάσματα" (Criaturas particulares)

ΜΠΑΚΛΑΚΟΥΡΑΝΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ - Μάρτιος 2013

Zoe BW 2a


Zoe's Code Live

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του όγδοου (8) προσωπικού της άλμπουμ με τίτλο "Φως-Rockin'Zoe" σε στίχους της συγγραφέως Ευανθίας Μάγνη, η Ζωή Τηγανούρια αποκαλύπτει τον "κώδικα της Ζωής", σε μια παράσταση με ποικίλα μουσικά ιδιώματα και ακούσματα, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς..

Η Ζωή Τηγανούρια μας προσφέρει ολόψυχα στιγμές και εικόνες από τις παγκόσμιες παραδόσεις, φιλτραρισμένες μέσα από το μοναδικό της ταλέντο.

Μια ξεχωριστή καλλιτέχνις που εξακολουθεί να μαγεύει εντός και εκτός Ελλάδος...

Ακούστε το νέο άλμπουμ στο YouTube πατώντας εδώ

Μάθετε περισσότερα για τις δραστηριότητες της Ζωής Τηγανούρια στην Επίσημη Ιστοσελίδα της:

http://www.zoe-music.net/


Ζωή Τηγανούρια

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2013


Σάββατο 23 Μαρτίου: Αγρίνιο

Babylon Bar "Live Nights"
presents:


"Zoe's Code Live"


Έναρξη παράστασης: 10 μ.μ.


Την Ζωή Τηγανούρια συνοδεύουν οι Ηλίας Αργυρόπουλος (πιάνο), Κώστας Κωνσταντίνου (κιθάρα), Γιώργος Ρούλος (κόντρα-μπάσο), Στέλιος Γενεράλης (τύμπανα-κρουστά) και η Εβελίνα Νικόλιζα στο τραγούδι.


Είσοδος (με ποτό): 10 €

Τηλέφωνα κρατήσεων:

26410-47375  &  6975711544

Επισκεφθείτε την Επίσημη Ιστοσελίδα
της Ζωής Τηγανούρια:

http://www.zoe-music.net/



Σάββατο 30 Μαρτίου: Ν. Σμύρνη

Πολυχώρος "Γαλαξίας"
(στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης)

Συμμετέχουν οι:

Μπέσυ Αργυράκη
Βαγγέλης Πιτσιλαδής
Ελένη Βουδουράκη
Νικόλας Αδέσποτος

Τη Ζωή Τηγανούρια συνοδεύουν οι Ηλίας Αργυρόπουλος (πιάνο), Κώστας Κωνσταντίνου (κιθάρα), Γιώργος Ρούλος (κόντρα-μπάσο), Στέλιος Γενεράλης (τύμπανα/κρουστά) και η Εβελίνα Νικόλιζα στο τραγούδι.
Χορεύει η ομάδα "ΧΟΡΟΑΚΤΙΣ" της Σχολής Κωστάκη-Μαυροειδή.

Έναρξη παράστασης: 8 μ.μ.
Πληροφορίες: 210 9334060

Η παράσταση πραγματοποιείται με την εξαιρετική προσπάθεια του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού κου Βαγγέλη Χατζατουριάν και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κου Πασχάλη Τόνιου, στα πλαίσια μεγάλων και ποιοτικών πολιτιστικών δραστηριοτητών στον Δήμο Νέας Σμύρνης.

Επισκεφθείτε την Επίσημη Ιστοσελίδα
της Ζωής Τηγανούρια:

http://www.zoe-music.net/

ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ

Βραδιά Κλασικού Χορού

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 20:00
classic danceΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 20.00, θα πραγματοποιηθεί Βραδιά Κλασικού Χορού.
Συμμετέχουν οι σχολές χορού :
Ήβης Χαϊδεμενάκη – Κιούπη, Κέντρο Κλασικού Μπαλλέτου και Μοντέρνου Χορού Νίνας Ηλιοπούλου – Πολιτάκη,Τσερασέλας Ντορομπάντσου – Γρηγοράκη, Ειρήνης Πατρουδάκη, Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου χορού Βενιζελείου Ωδείου Χανίων Τατιάνια Ζούμπ, Σχολή Χορού «Positions» Άννας Κωστομούδη, Adagio Dance Studio Χριστίνας Κόρμπου.

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"

3ο Γενικό Λύκειο Χανίων - «Κρήτη μου όμορφο νησί»

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 12:00
3LYKdanceΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα : 12.00, το 3ο Γενικό Λύκειο Χανίων, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Κρήτη μου όμορφο νησί» .

Η χορευτική ομάδα του σχολείου θα αποδώσει, με περίσσια λεβεντιά και χάρη, παραδοσιακούς χορούς(Συρτό, Μαλεβιζιώτη, Πεντοζάλι, Σούστα) αλλά και τραγούδια της Κρήτης. (Ριζίτικο και έντεχνο). Στόχος είναι να αναδειχθεί η ομορφιά της κρητικής μας παράδοσης, που χρόνια τώρα καλλιεργεί αισθήματα αγάπης και φιλίας στις καρδιές των ανθρώπων και να ευαισθητοποιήσει τα νέα παιδιά να φανούν
αντάξιοι συνεχιστές της.

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"
 

ΕΠΑΣ Χανίων - Παραδοσιακοί χοροί της Κρήτης

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 19:00
EPAS-DANCEΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013" που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα :19.00, η Επαγγελματική Σχολή Χανίων (ΕΠΑΣ Χανίων) θα πραουσιάσει παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς.
Η χορευτική ομάδα της ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματική Σχολή) Χανίων, του Εσπερινού ΕΠΑΛ & του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων, συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων. Οι χορευτές της ομάδας θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με παραδοσιακούς κρητικούς χορούς (Συρτός, Μαλεβιζιώτης, Σούστα, Ρουμαθιανή Σούστα & Ρόδο).
Θα μας πλαισιώσουν οι μουσικοί:
Γιώργος Αναστασάκης (λύρα)
Κυριάκος Μπερτάκης (λαούτο)
Δημήτρης Καμηλάκης (κιθάρα)
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ:
Η χορευτική ομάδα δημιουργήθηκε το 2011 από μαθητές της ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματική Σχολή) Χανίων, του Εσπερινού ΕΠΑΛ & του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων. Ο σκοπός της ομάδας είναι η διάσωση της πολιτισμικής κληρονομιάς της Κρήτης, η διατήρηση και διάδοση των εθίμων και παραδόσεών της, η αναβίωση ηθογραφικών και λαογραφικών στοιχείων του νησιού.
Ο σκοπός αυτός επιδιώκεται προς το παρόν με την δημιουργία χορευτικού συγκροτήματος, που επιδίδεται στην εκμάθηση και προβολή
κρητικών χορών.
Τη διοργάνωση χορευτικών επιδείξεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων επιμελείται ο μαθητής του Τμήματος Β΄ Ηλεκτρολόγων, Χαιρετάκης Νίκος.

Θέατρο "Δημήτρης Βλησίδης"
 
 

Αποκριάτικο πάρτι στην Αγία Μαρίνα

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 17:00
agia marina partyΗ ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ του Δήμου Χανίων διοργανώνει παιδικό αποκριάτικο πάρτυ την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, στο "Χαζήρειο" Πολιτιστικό Κέντρο στην Άνω Αγία Μαρίνα, ώρα 17.00. Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τα καμώματα του κλόουν, θα χορέψουν στους ρυθμούς της αποκριάτικης μουσικής που θα επιλέξει dj, θα πάρουν δώρα και θα κεραστούν.

ΧΑΝΙΑ
 

Αποκριάτικο πάρτυ στο Βαρύπετρο

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 17:00
baripetro-partyΗ ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ του Δήμου Χανίων διοργανώνει παιδικό αποκριάτικο πάρτυ το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, στο Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρυπέτρου, ώρα 17.00. Οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τα καμώματα του κλόουν, θα χορέψουν στους ρυθμούς της αποκριάτικης μουσικής που θα επιλέξει dj, θα πάρουν δώρα και θα κεραστούν.

ΧΑΝΙΑ

ΕΚΔ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
20 χρόνια κοντά σας!

Ελάτε να το γιορτάσουμε!
Πέρασαν κιόλας 20 χρόνια από την ίδρυση των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
20 χρόνια δημιουργικής δουλειάς με αγάπη για το καλό βιβλίο.
Σας περιμένουμε όλους την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013, από τις 7 το βράδυ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), σε μια βραδιά με καλή μουσική, μεζέδες, κρασί και πολύ κέφι, για να το γιορτάσουμε όλοι μαζί και για να σας ευχαριστήσουμε που μας στηρίζετε όλα αυτά τα χρόνια!
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ!

ΠΥΓΜΑΧΟΣ (BOXER- Paul Simon)