Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Παιδικό Θέατρο από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

Ένα θαμπό αστέρι... για πάντα λαμπερό με CD - Μιούζικαλ για παιδια Νο 6
Παιδικό Θέατρο » Σειρά: Μιούζικαλ για παιδιά

Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Έτος:20 Οκτωβρίου 2008
Σχήμα:14x21
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6638-90-9

Το ταξίδι του Φρύνη του Δελφίνι - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 7
Παιδικό Θέατρο » Σειρά: Μιούζικαλ για παιδιά

Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Έτος:18 Μαρτίου 2009
Σχήμα:14x21
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6864-05-6

Σίσσυ το τζιτζίκι που τραγουδούσε την αγάπη - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 8
Παιδικό Θέατρο » Σειρά: Μιούζικαλ για παιδιά

Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Έτος:18 Μαρτίου 2009
Σχήμα:14x21
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6864-06-3

Ένα καράβι γεμάτο όνειρα - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 9
Παιδικό Θέατρο » Σειρά: Μιούζικαλ για παιδιά

Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Έτος:18 Μαρτίου 2009
Σχήμα:14x21
Σελίδες:40
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6864-07-0

Η γοργόνα και το μαγικό κοχύλι - Μιούζικαλ για παιδιά Νο 10
Παιδικό Θέατρο » Σειρά: Μιούζικαλ για παιδιά

Συγγραφέας: Μαριλένα Καββαδά
Μουσική: Νίκος Παπαδογιώργος
Έτος:18 Μαρτίου 2009
Σχήμα:14x21
Σελίδες:48
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:978-960-6864-08-7

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ | Τα νέα μας | Σεπτέμβριος 2013

Αγαπητοί αναγνώστες,
Μια νέα περίοδος ξεκινάει και πάλι, όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και για όλους εμάς που συνεχίζουμε να αισθανόμαστε ότι κάθε τέτοια εποχή κάτι νέο αρχίζει. Νέα σχολική χρονιά, νέα αρχή και νέα ολοκαίνουργια βιβλία!
Η Έλση Τσουκαράκη υπογράφει μια ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ και μας μεταφέρει νοερά στις πολεμικές συρράξεις της Βορείου Αφρικής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ μας αποκαλύπτει σταδιακά μια αγάπη σαρκοβόρα που απαιτεί θυσίες για να κρατηθεί ζωντανή.
Ο πιο... «κοτσονάτος» εκατοντάχρονος πρωταγωνιστεί στο σπαρταριστό βιβλίο του Γιούνας Γιούνασον, ένα βιβλίο που αποτελεί ένα πρώτης τάξεως ξόρκι ενάντια στη μελαγχολία, ειδικά για όποιον φοβάται το πέρασμα του χρόνου. Στο Ο ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ η δράση είναι καταιγιστική, η ιστορία ξεκαρδιστική και πανέξυπνη, το κλίμα ηλιόλουστο. Mε λίγα λόγια, η τολμηρή γοητεία αυτού του βιβλίου το καθιστά ιδανικό αντίδοτο στα γνωστά αγαπημένα αστυνομικά μυθιστορήματα των Σκανδιναβών.
Ο μοναδικός Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα βασισμένο στον αγαπημένο του ήρωα από όταν ήταν παιδί, τον Οδυσσέα. Όπως λέει ο ίδιος: «Ο Ρόκι, ο Ράμπο, ακόμη και ο τελευταίος Μπάτμαν, αυτοί οι ήρωες που είναι αρχικά περιφρονημένοι και καταπονημένοι από τους εχθρούς, τους οποίους τελικά θα καταφέρουν να εκδικηθούν για να θριαμβεύσουν, αυτοί λοιπόν είναι οι φυσικοί κληρονόμοι του Οδυσσέα». Ετοιμαστείτε για μια ιστορία ρυθμική σαν τα τύμπανα του πολέμου, φουρτουνιασμένη σαν θάλασσα που τη χτυπάει η τρίαινα του Ποσειδώνα, μελωδική σαν το τραγούδι των Σειρήνων.
Ανακαλύψτε την Τζίλιαν Φλιν του φετινού χειμώνα! Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΟΤΕ, μια λίστα δηλαδή με όσα δεν πρέπει ποτέ οι ηρωίδες του βιβλίου να κάνουν αν θέλουν να παραμείνουν ασφαλείς, παραβιάζεται μία και μόνο φορά. Είναι όμως αρκετή για να τις οδηγήσει για τρία ολόκληρα χρόνια στο έλεος ενός σαδιστή. Η Κόδι Ζαν κάνει το συγγραφικό της ντεμπούτο με ένα καταιγιστικό θρίλερ που διαβάζεται με μια ανάσα και γυρίζεται ήδη τηλεοπτική σειρά.
Δύο αγαπημένα μας βιβλία μεταφέρονται στον κινηματογράφο: ο Steve Jobs ενσαρκώνεται πειστικά από τον Άστον Κούτσερ και μας εμπνέει μέσα από την ταινία της Audiovisual, ενώ στο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ, της Hollywood Entertainment, ο Τζέρεμι Άιρονς υποδύεται τον καθηγητή Ράιμουντ Γκρεγκόριους. Απολαύστε τα βιβλία, ζήστε την εμπειρία της οθόνης και ξεναγηθείτε ξανά στη μαγεία τους μέσα από τα ομότιτλα βιβλία & e-books! Μια ανάγνωση δεν είναι ποτέ αρκετή!
Με πάνω από 800 τίτλους σε e-book, μπορείτε να συνεχίσετε την ανάγνωση σε άλλη διάσταση!
Είσαι τόσο σπασίκλας και τόσο ξενέρωτη ώστε να κρατάς ημερολόγιο κάθε μέρα; Τότε δε θα σου ξεφύγει ούτε μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο! Τα νέα σχολικά ημερολόγια του ΣΠΑΣΙΚΛΑ και της ΞΕΝΕΡΩΤΗΣ είναι εδώ! Καλύπτουν την περίοδο Σεπτέμβριος 2013 έως και Δεκέμβριος 2014, είναι super cool και έχουν νέα σκίτσα και συλλεκτικά αυτοκόλλητα!
Μπορεί τα σχολεία να ξεκίνησαν, όμως η παιδική λογοτεχνία είναι το καλύτερο παυσίπονο όταν οι υποχρεώσεις των μαθητών τελειώνουν. Βιβλία που χαλαρώνουν τους μικρούς μαθητές και ταυτόχρονα τους μαθαίνουν πράγματα!
Μετά το πολύ επιτυχημένο ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ, άλλο ένα βιβλίο που μιλάει για πολύ σημαντικά θέματα στα μικρά παιδιά: ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΟΥ, ΜΑΜΑ; Όλες οι απαντήσεις στις δύσκολες ερωτήσεις μέσα από πλούσια εικονογράφηση και γλώσσα που ανταποκρίνεται στην ηλικία τους. Παράλληλα, ξεφυλλίζουμε δύο αγαπημένα εικονογραφημένα βιβλία από ξεχωριστούς συγγραφείς: ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ του Γιώργου Λεμπέση και Η ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΚΟΥΚΚΙΔΙΤΣΑ του Ευγένιου Τριβιζά.
Επιστροφή στο σχολείο με τρία βιβλία του Χρήστου Δημόπουλου που θα κάνουν την αλφαβήτα, τους αριθμούς, τα σχήματα και τα χρώματα εύκολα σαν ποίημα και πανεύκολα σαν τις ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ!
Αγαπημένα βιβλία σε συναρπαστικά χαμηλές τιμές για να διατηρήσετε την όρεξή σας για το καλό βιβλίο σε κάθε περίσταση και οικονομική συγκυρία. Εσείς κι εμείς, πάντα σ’ επαφή! :-)

Κάθε μήνα, τρεις τυχεροί θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα βιβλίο πριν την κυκλοφορία του! Αυτό το μήνα, διαβάστε τους… Μ*Λ*ΚΕΣ! Λάβετε μέρος στην κλήρωση και διεκδικήστε ένα από τα τρία αντίτυπα!






Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ θέλουμε μια Εξαιρετική Ελλάδα, γι’ αυτό κι εμείς, Έλληνες πολίτες και κάτοικοι της Ελλάδας, αποφασίσαμε να αφήσουμε στην άκρη τις θεωρίες και τα λόγια και να δράσουμε! Καταρρίπτουμε τους περιορισμούς της καθημερινότητας και δημιουργούμε μία νέα πραγματικότητα για την Ελλάδα με μόνο εμπόδιο… τη φαντασία μας.

"ΜΠΑΡ ΣΕ ΚΑΛΟ ΜΑΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ Θ.Ο. ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΛΟΜΠΟΥΣ

Μπαρ σε καλό μας…
Η Θεατρική Ομάδα τα “Κορίτσια με του Γλόμπους” παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την ανατρεπτική κωμωδία του Ερνέστο Βουτσίνου 
Η Θεατρική Ομάδα “Τα Κορίτσια με του Γλόμπους” και το θέατρο ELIART από την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 21:00 παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την ανατρεπτική κωμωδία του Ερνέστο Βουτσίνου “Μπαρ σε καλό μας” για 24 μοναδικές παραστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα η ιστορία μας διαδραματίζετε στο θρυλικό νυχτερινό κέντρο “Κατσαρολάκι” του αποθανόντος θείου Αριστείδη το οποίο περνάει στα χέρια του βιοπαλαιστή ανιψιού του Δημήτρη(Δημήτρης Τσιλιφώνης). Ο Δημήτρης με την βοήθεια του κολλητού του και επαγγελματία άνεργου, Ερνέστο (Ερνέστο Βουτσίνος) και της αδερφής του τελευταίου Κατερίνας( Μαρία Αντωνίου) θα αναζητήσει την ιδέα εκείνη που θα φέρει το μαγαζί στην παλιά του αίγλη και τους ίδιους πιο κοντά στο Greek-American Dream που είναι η μεγάλη κονόμα.
Σημαντική αρωγός στην αναζήτηση του, η εκρηκτική σερβιτόρα Δήμητρα (Φανή Δαλεζίου), ψυχοκόρη (και όχι μόνο) του θείου Αριστείδη, η οποία διχάζεται ανάμεσα στο επαγγελματικό καθήκον προς το νέο της αφεντικό και το επίμονο φλερτ του συνεταίρου του.
Οι νικητές του 2nd Athens Bar Theatre Festival ανεβαίνουν ξανά στην σκηνή του Θεάτρου Eliart με μοναδικό τους στόχο να κάνουν το κοινό θαμώνες του δικού τους «Μπαρ» και να μην το αφήσουν ούτε λεπτό να σταματήσει να γελά. Μια συγκινητική, ανθρώπινη, οικογενειακή ιστορία με αντιμνημονιακές διαστάσεις.
Για εικοσιτέσσερις  παραστάσεις, στο θέατρο Ελιαρτ.  - Έναρξη: Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 21.00μ.μ.
Διάρκεια Παράστασης: 120  λεπτά –   Είδος: Κωμωδία
Τιμή Εισιτηρίου: 10 €
Άνεργοι/Φοιτητικό/Πολύτεκνοι/Συνταξιούχοι/Ατέλειες: 5 
Συντελεστές
Κείμενο, Σκηνοθεσία, Μουσική, Τραγούδια, Ερμηνεία: Ερνέστο  Βουτσίνος
Παίζουν: Μαρία Αντωνίου, Ερνέστο Βουτσίνος, Φανή Δαλεζίου, Δημήτρης Τσιλιφώνης
Σύνθεση Τραγουδιού – Φωνή Αφηγητή: Βύρωνας Τσουράπης
Κοστούμια: Βεστιάριο “Μαγέψτε” 
Από Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και κάθε Πέμπτη & Κυριακή στις 21:0
  Στο Θέατρο «Ελιαρτ», Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός -  Μετρό: Κεραμεικός
                                       Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3477677 & 698627963

Φύλλα φθινοπωρινά - Φίλιππος Νικολάου