Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Νέος τίτλος από τον ΚΕΔΡΟ: Αμάρανθος, Ο θρύλος των βρικολάκων της Ελίζας Πολιτσόπουλου

Σας ενημερώνουμε πως κυκλοφορεί το βιβλίο Αμάρανθος, Ο θρύλος των βρικολάκων της Ελίζας Πολιτσόπουλου.          
Το βιβλίο αποτελεί το δεύτερο βιβλίο μιας σειράς σύγχρονης μυθοπλασίας, που φέρει τον τίτλο Ουροβόρος Κρίνος.           
Πρόκειται για ένα σύγχρονο αστικό fantasy με συναρπαστική πλοκή, συνεχείς ανατροπές και έντονο το στοιχείο του μυστηρίου γραμμένο από μια Ελληνίδα.

Είναι βαρετό το παιδικό βιβλίο γνώσεων;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Νέα Σκάλα  σας προσκαλούν την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 8:00 το βράδυ  στην παρουσίαση του βιβλίου Νίκος Ξυλούρης της Νίτσας Λουλέ στο Χατζηγιάννειο πνευματτικό κέντρο Ρούσβελτ 59, Λάρισα.        
Την παρουσίαση θα κάνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κώστας Τσιάνος μαζί με την ίδια την συγγραφέα και θ’ ακουστούν τραγούδια του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη από την Μάρω Θεοδωράκη.         
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Εθνικού κέντρου Βιβλίου        
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ          
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΝΕΑ ΣΚΑΛΑ          
ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ 9 ΛΑΡΙΣΑ  TΗΛ. 2410 530842            
ΠΙΠΙΙΤΣΑ LIVE          
Η Πιπίτσα ταξιδεύει…           
H δημοφιλέστερη ηρωίδα παιδικών βιβλίων ξεκινάει ένα μουσικό ταξίδι και σας προσκαλεί σε ένα ξέφρενο πάρτυ το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Κουμουνδούρου 17-19, καλεσμένη απ το βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό!        
Μαζί της η συγγραφέας και μουσικός Μάρω Θεοδωράκη!!!         
Ελάτε να τραγουδήσετε και να χορέψετε μαζί με την Πιπίτσα των εκδόσεων Διάπλαση για την ορχήστρα, το πεντάγραμμο, την αριθμητική, την αλφαβήτα , τα χρώματα, τα σχήματα, την αναδάσωση και τα αδέσποτα ζώα!!!           
Το καλωσόρισμα της Πιπίτσας θα γίνει  απ΄το ιδιωτικό σχολείο της Αρχοντίας Καθάριου Baby College  και τα σκηνικά απ την Ελένη Καλαμπαλίκη της καλλιτεχνικής ομάδας ΣΚΗΝΟΒΑΤΗΣ           
Η Μάρω Θεοδωράκη θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό  το Σάββατο απ τις 12:00 – 14:00 το μεσημέρι για να γνωρίσει τους μικρούς φίλους της Πιπίτσας και θα υπογράφει τα βιβλία της          
Βιβλιοπωλείο Σκάλα παιδικό          
Αθαν.Διάκου 5 Λάρισα              
Τηλ. 2410 537791             
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ               
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Εθνικού κέντρου Βιβλίου

Νέος τίτλος από τον ΚΕΔΡΟ: Το 1821 στην ελληνική ποίηση

Σας ενημερώνουμε πως κυκλοφορεί η ποιητική ανθολογία Το 1821 στην ελληνική ποίηση σε ανθολόγηση και με επίμετρο του ποιητή Ηλία Γκρή.          
Πρόκειται για ένα απάνθισμα όπου πρωταγωνιστούν θρυλικά πρόσωπα και τόποι, σύμβολα της Επανάστασης του 1821.              
Τα 140 ποιήματα που ανθολογούνται γράφτηκαν σε διάστημα 190 ετών από 109 Έλληνες ποιητές, με προεξάρχοντες τους Διονύσιο Σολωμό και Ανδρέα Κάλβο.

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΣΥΝΑΨΕΙΣ"_ΛΟΓΟΣ & ΜΝΗΜΗ

Τιμή στον Αναστάσιο Μάνθο

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.          
Αγ. Δημητρίου 159Α, 546 36 Θεσσαλονίκη            
τηλ. 2310 247.111, 2310 991610, fax 2310 991610         
www.tf.auth.gr/teloglion,             
e-mail: teloglion@auth.gr           
Εκδήλωση προς τιμήν του τ. Προέδρου του ΔΣ του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ και τ. Πρύτανη του ΑΠΘ κ. Αναστάσιου Μάνθου για τη συνολική του προσφορά διοργανώνει το Τελλόγλειο την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 στις 20:00.           
Η τριετής προεδρία του κ. Αναστάσιου Μάνθου, από τον Οκτώβριο του 2007 οπότε και διαδέχτηκε τον καθηγητή Δημήτριο Παντερμαλή, μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 που το «τιμόνι» του Τελλογλείου παρέλαβε ο πρύτανης του ΑΠΘ Ιωάννης Μυλόπουλος, υπήρξε μία ιδιαίτερα δημιουργική περίοδος για το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.          
Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια το Τελλόγλειο φιλοξένησε τρεις εκθέσεις διεθνούς ακτινοβολίας: την έκθεση χαρακτικών SuiteMiro της Μαγιόρκα» και την έκθεση που φιλοξενείται μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011, «Henri de Toulouse Lautrec». Παράλληλα, διοργανώθηκαν πολλές ακόμη εκδηλώσεις λόγου, μουσικές και θεατρικές, καθώς και άλλες εκθέσεις, με ορόσημο «Το Τελλόγλειο της Αλίκης και του Νέστορα: 10 χρόνια λειτουργίας». «Το Τελλόγλειο δεν εγκλωβίστηκε αυτιστικά σε ένα προϊόν τέχνης. Έδωσε το στίγμα ότι η Τέχνη είναι ό,τι σχετίζεται με τις καλές πλευρές του ανθρώπου», είχε σημειώσει τότε ο κ. Μάνθος. 347 του Pablo Picasso, την έκθεση «Ο         
Στην εκδήλωση της ερχόμενης Τετάρτης, για τον κ. Μάνθο θα μιλήσει ο Πρόεδρος του ΔΣ του Τελλογλείου και Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Μυλόπουλος, η ΓΓ του ΔΣ του Τελλογλείου κ. Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, η πρώην αντιπρύτανης του ΑΠΘ, καθηγήτρια Αθανασία Τσατσάκου, και ο Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής κ. Κωνσταντίνος Τριαρίδης.           
Η βραδιά θα κλείσει μουσικά με έργα των Claude Debussy, George Bizet, Eric Satie, και Μάνου Χατζηδάκη. Πιάνο: Ξένια Θεοδωρίδου. Ερμηνεία: Αγγελική Καθαρίου.