Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ




ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Mia and Me
Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Ελάτε να ταξιδέψουμε στη μαγική χώρα της Σεντόπια με ξεναγό τη Μία και την παρέα της.
Για παιδιά από 4 ετών
Η αγαπημένη φίλη των παιδιών Μία και η παρέα της θα μετατρέψουν τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε ονειρικό παραμύθι!
Με φόντο ένα εντυπωσιακό σκηνικό, οι μικροί φίλοι της Mia θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όλα τα στάδια της «μεταμόρφωσής» τους σε νεράιδες και ξωτικά.
Face Painting: H Mia καλωσορίζει τα παιδιά στη μαγική χώρα της Σεντόπια και τα μεταμορφώνει σε νεράιδες ζωγραφίζοντας τα πρόσωπά τους!
Μπαλονοκατασκευές: Τα παιδιά αποκτούν τα δικά τους φτερά και ετοιμάζονται να πετάξουν στη μαγική χώρα της Σεντόπια και να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις προκειμένου να σώσουν τους Μονόκερους!
Ζωγραφική: Οι μικροί φίλοι της Mia έρχονται σε επαφή με τη χώρα της Σεντόπια, χρωματίζοντας ήρωες και τοπία του παραμυθιού!
Αφήγηση παραμυθιού: Το μαγικό βιβλίο ανοίγει και η ιστορία της Mia ξεκινά, με τα παιδιά να συμμετέχουν στη διάσωση των μονόκερων. Μια διαδραστική αφήγηση που μετατρέπει τα παιδιά σε πρωταγωνιστές, δίνοντάς τους ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας!
Σας περιμένουμε όλους! Θα συμβούν… μαγικά πράγματα!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η άγνωστη πλευρά του Βυζαντίου
Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, στις 7 μ.μ.
Οι συγγραφείς του βιβλίου, Ιωάννης Γρυντάκης, Γεώργιος Δάλκος, Άγγελος Χόρτης και Έκτορας Χόρτης, ιστορικοί και φιλόλογοι, μάς αποκαλύπτουν «ασήμαντες» λεπτομέρειες
για την πολιτική, θρησκευτική, καθημερινή ζωή των ανθρώπων του Βυζαντίου, οι οποίες είτε φωτίζουν τα ιστορικά γεγονότα, είτε μας ξαφνιάζουν για την παραδοξότητά τους είτε απλώς προκαλούν γέλιο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Το παιχνίδι και το χιούμορ στην περιβαλλοντική εκπαίδευση
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα την οικολογική ευαισθητοποίηση και την αειφόρο ανάπτυξη
Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, στις 7 μ.μ.
Με αφορμή το βιβλίο Γίνε πράκτορας του πλανήτη της Ελένης Ανδρεάδη
Μπορούν οι επιστημονικές πληροφορίες για το φαινόμενο του θερμοκηπίου να παρουσιαστούν με χιούμορ; Μπορεί η εξοικονόμηση ενέργειας να γίνει παιχνίδι; Είναι η ανακύκλωση διασκεδαστική; Μπορεί ένα παιδί να γίνει Πράκτορας και να αναλάβει να προστατέψει τον κόσμο; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε ποιο είναι το μαθησιακό αποτέλεσμα;
Μέσα από μια σύντομη παρουσίαση, πολλές δραστηριότητες και την απαραίτητη συζήτηση θα ανακαλύψουμε τη θέση του παιχνιδιού και του χιούμορ στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και μέσα στην τάξη μας.
Το εργαστήριο συντονίζει ο Μάρκος Ζάγκας, περιβαλλοντολόγος- εκπαιδευτικός.
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Γίνε πράκτορας του πλανήτη (λιανική τιμή: 8,80 €, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)..
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ). Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Γίνε πράκτορας του πλανήτη της Ελένης Ανδρεάδη
Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 8 ετών
Τολμάς να γίνεις πράκτορας του πλανήτη και να αναλάβεις μια άκρως απόρρητη αποστολή για να σώσεις τον κόσμο; Θα καταφέρεις να εξιχνιάσεις τα μυστικά της τρομερής σούπας πλαστικών; Θα μπορέσεις να εξουδετερώσεις πονηρά βαμπίρ ενέργειας; Έλα να το ανακαλύψουμε μαζί με τη συγγραφέα Ελένη Ανδρεάδη σε μια μυστική συνάντηση εκπαιδευόμενων πρακτόρων, όπου μπορεί να συμβούν τα πάντα!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

BOOK THERAPY
ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο 2015, μία φορά τον μήνα, 7 με 9 το βράδυ.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στα βιωματικά μας εργαστήρια που συνδυάζουν την αγάπη μας για το βιβλίο με την επιστήμη της ψυχολογίας.
Με αφορμή ένα βιβλίο της σειράς ψυχολογίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, συζητάμε, προβληματιζόμαστε και γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας μέσα από ευχάριστες ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων, μαθαίνοντας έτσι να διαχειριζόμαστε με επιτυχία τις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Θεματικές και ημέρες συναντήσεων
• Πες όχι στο άγχος! Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, 7-9 μ.μ.
Με αφορμή το βιβλίο Το μικρό βιβλίο της ηρεμίας των Dr Jessamy Hibberd, Jo Usmar
«Έχω τόσο άγχος», «Το κεφάλι μου πάει να σπάσει από την πίεση», «Δεν μπορώ να χαλαρώσω», «Δεν αντέχω άλλο στρες»! Τέτοιες φράσεις τις οποίες ακούμε συνεχώς και χρησιμοποιούμε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο αποδεικνύουν πόσο μεγάλη θέση έχει το άγχος στη ζωή μας. Με αφορμή έναν πρακτικό οδηγό χαλάρωσης, θα μάθουμε πώς να ξεχωρίζουμε το άγχος από την ανησυχία και την αγωνία, να μειώνουμε τις δυσάρεστες σκέψεις, να απαλύνουμε τα αρνητικά συναισθήματα και να εφαρμόζουμε τεχνικές χαλάρωσης.
• Παίξε καλά το παιχνίδι των σχέσεων Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 7-9 μ.μ.
Με αφορμή το βιβλίο Παιχνίδια που παίζουν οι άνθρωποι: Το βασικό εγχειρίδιο της Συναλλακτικής Ανάλυσης του Eric Berne
• Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου! Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, 7-9 μ.μ. Με αφορμή το βιβλίο Το μικρό βιβλίο της αυτοπεποίθησης των Dr Jessamy Hibberd, Jo Usmar
• Τόλμα και μη ερεύνα Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, 7-9 μ.μ.
Με αφορμή το βιβλίο Ζήσε τη ζωή σου με τόλμη του Brene Brown
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9 ευρώ είτε το βιβλίο στο οποίο βασίζεται κάθε φορά η συνάντηση.
Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ταξιδεύοντας με τον Οδυσσέα
Εργαστήριο για παιδιά 8-11 ετών βασισμένο στη σειρά ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ σε GRAPHIC NOVEL του Τάσου Αποστολίδη (κείμενα) και του Γιώργου Ακοκαλίδη (εικόνες) με την ηθοποιό-εμψυχώτρια Εύα Νικηφόρου
Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, 6-7:30 μ.μ.
Μια συνάντηση των παιδιών με τη συναρπαστική μεταφορά σε graphic novel του έπους του Ομήρου, από τους δημιουργούς της πολυβραβευμένης κλασικής σειράς Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς.
Η ηθοποιός, εμψυχώτρια και κουκλοπαίκτρια Εύα Νικηφόρου συζητά με μαθητές και μαθήτριες για τον Οδυσσέα, ενώ οι μαθητές τοποθετούν σε χάρτη την περιπετειώδη διαδρομή της επιστροφής του στην Ιθάκη, σκιαγραφούν τον χαρακτήρα του Οδυσσέα, της Πηνελόπης και του Τηλέμαχου, αναγνωρίζουν σκηνές της Οδύσσειας σε προβολή DVD, επινοούν μια υποτιθέμενη χαμένη ραψωδία και την αφηγούνται. Τέλος μαθαίνουν τι απέγιναν οι ήρωες, όπως και άλλες εξελίξεις...
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός από τους έξι τόμους της Ομήρου Οδύσσειας σε graphic novel (λιανική τιμή: 8,80 €, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 παιδιά)
Δημιουργική γραφή
Ένα εργαστήρι έξι συναντήσεων για παιδιά 8-10 ετών με την εκπαιδευτικό Άλκηστη Χρονάκη (2ος κύκλος)
Ημερομηνίες: Σάββατο 31 Ιανουαρίου, 14 Φεβρουαρίου, 7 και 21 Μαρτίου, 4 και 25 Απριλίου 2015
Κόστος: 80 € για κάθε παιδί -70 € για αδέρφια- (και για τις έξι συναντήσεις)
Διάρκεια κάθε συνάντησης: 1,5 ώρα, από τις 10:30 έως τις 12:00
Στόχος του δεύτερου κύκλου του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και με αφορμή κάποιο παιχνίδι, ζωγραφιά ή κείμενο, να εμπλακούν δημιουργικά στη διαδικασία παραγωγής μιας ιστορίας, να σκεφτούν και να συνεργαστούν, δηλαδή, για την παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου.
Οι μικροί μας συγγραφείς μέσα από το πρόγραμμα:
• θα βελτιώσουν τις γλωσσικές ικανότητές τους,
• θα ενθαρρύνουν τη δημιουργική τους σκέψη,
• θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους,
• θα καλλιεργήσουν τις αξίες της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο με την εγγραφή το βιβλίο 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 παιδιά)
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή των 70 ευρώ. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο: «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο εργαστήρι (ΟΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ και ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ και ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ και ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
Περισσότερα για το περιεχόμενο κάθε συνάντησης, αλλά και για υπόλοιπα νέα εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά θα βρείτε ΕΔΩ.
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων
• στο τηλ.: 211 3003580
• στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου το οποίο επιθυμεί να παρακολουθήσει.

ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τα σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που διοργανώνονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και απευθύνονται σε ενηλίκους.
Τα σεμινάρια-εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί για το πρώτο τετράμηνο του 2015 είναι:
1. Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Μυθιστόρημα / Διήγημα (διάρκεια: 24 ώρες / 8 συναντήσεις) με τον Κωνσταντίνο Τζαμιώτη
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του εργαστηρίου: 3/2/2015, στις 6 μ.μ.
2. «Επισκέπτες με σκοπό»: Σχεδιάζοντας μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο (διάρκεια: 18 ώρες / 6 συναντήσεις) με τη Μαρίζα Ντεκάστρο και την Ελένη Σβορώνου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 11/2/2015, στις 6 μ.μ.
3. Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων (διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις) με την Άννα Ιορδανίδου
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 5/2/2015, στις 5 μ.μ.
4. Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών (διάρκεια: 22,5 διδακτικές ώρες / 3 κύκλοι συναντήσεων) με τους Δημήτρη Σούλτα, Αντώνη Λεκόπουλο, Χρίστο Χαραλαμπόπουλο
Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 5/2/2015, στις 6 μ.μ.
Δείτε ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο, τους διδάσκοντες, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος των διδάκτρων, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας. Στις ενημερωτικές συναντήσεις οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σύντομη παρουσίαση για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου από τον/την εισηγητή/τριά του, ο οποίος/η οποία στη συνέχεια μπορεί να απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις. Τέλος, θα βρείτε σε ποιο σεμινάριο μπορείτε από φέτος να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr. Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του σεμιναρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ



ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Σάνσετ Πάρκ του Paul Auster
Σε αυτό το βιβλίο που κυκλοφόρησε στα ελληνικά μόλις τον περασμένο Οκτώβρη (εκδ. Μεταίχμιο), ο ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό Paul Auster, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα τη χώρα μας, παρουσιάζει μια παρέα τεσσάρων νέων -όλοι τους στην ηλικία των 30 ετών παρά κάτι- να εγκαθίστανται σε ένα ετοιμόρροπο, εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή Σάνσετ Παρκ της Νέας Υόρκης - και αυτό, εν έτει 2008, ενώ η οικονομική κρίση μαστίζει τις ΗΠΑ. Το σπίτι ανήκει στον δήμο και οι τέσσερις ένοικοι ζουν υπό τη συνεχή απειλή της άφιξης της αστυνομίας και της βίαιης έξωσής τους. Ο συγγραφέας περνάει, από κεφάλαιο σε κεφάλαιο, από τον έναν χαρακτήρα στον άλλο - πάντα μέσα από την τεχνική της τριτοπρόσωπης αφήγησης- επιλέγοντας έτσι να αποκαλύπτει σταδιακά τους διαφορετικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας. Με απλή αλλά συνάμα μεστή γραφή, αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη με την ανθρώπινη, συγκινητική και ώριμη ματιά του και την ικανότητά του να κατανοεί βαθιά τους ήρωές του, πλάσματα με λιγότερο ή περισσότερο ανεπούλωτες πληγές, ανασφάλειες, επιθυμίες, όνειρα, αδυναμίες αλλά και ιδιαίτερα χαρίσματα όπως ο καθένας μας. Ο Auster έχει αναμφισβήτητα το χάρισμα της αφήγησης και διηγείται μια ιστορία για την «επιστροφή» στην οικογένεια που παρά τα όσα προβληματικά σημεία της δεν παύει να αποτελεί τη μόνη ασπίδα προστασίας σε έναν χαώδη, παράλογο κόσμο, στον οποίο όλα μοιάζουν να καταρρέουν και τίποτα να μην έχει πια σημασία από το παρόν, όπως λέει χαρακτηριστικά και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, Μάιλς Χέλερ, στο τέλος του βιβλίου: Από δω και πέρα, λέει στον εαυτό του, θα πάψει να ελπίζει για οτιδήποτε και θα ζει μονάχα για το παρόν, για τη στιγμή, αυτή τη φευγαλέα στιγμή, το τώρα που είναι εδώ κι ύστερα όχι εδώ, το τώρα που έχει χαθεί για πάντα.
Νατάσα Χολιβάτου, μέλος της ομάδας του ΟΞΥΓΟΝΟΥ (www.oxygono-metaixmio.gr)

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο στηρίζουν το ΙΝ-ΕDIT ATHENS!
Το IΝ-EDIT International Music Documentary Film Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, μετά τις στάσεις του στη Βαρκελώνη, το Σαντιάγκο, την Μπογκοτά, το Σάο Πάολο, το Μπουένος Άιρες και το Βερολίνο, ήρθε στην Ελλάδα το 2014 με πρώτη στάση τη Θεσσαλονίκη.
Το γεγονός που συνδέει τα δύο ισχυρότερα κομμάτια της πολιτιστικής βιομηχανίας παγκοσμίως, τη μουσική και τον κινηματογράφο, ξεκίνησε στη Βαρκελώνη το 2003 με στόχο τη διασύνδεση παραγωγών μουσικών ντοκιμαντέρ. Έπειτα από δώδεκα χρόνια παρουσίας, το IN-EDIT έχει εξελιχθεί πλέον σε μια παγκόσμια πλατφόρμα που στοχεύει στην ανταλλαγή μουσικών και εικόνων ανάμεσα στις πόλεις που διοργανώνεται ανά τον κόσμο.
Το 2015, το IN-EDIT GREECE, θα πραγματοποιηθεί σε δύο διαφορετικές εκδόσεις: ATHENS EDITION, από τις 19 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, και THESSALONIKI EDITION στα τέλη Απριλίου. Μείνετε συντονισμένοι!
Δείτε περισσότερα για το IN-EDIT ΕΔΩ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Στείλτε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr (θέμα: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ NEWSLETTER), σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και μπείτε στην κλήρωση για τρία αντίτυπα του βιβλίου ΣΑΝΣΕΤ ΠΑΡΚ. Ο διαγωνισμός θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου και οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στο επόμενο newsletter. Θα πρέπει να παραλάβουν το δώρο τους από τον Πολυχώρο μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2015.
Οι τρεις τυχεροί του προηγούμενου διαγωνισμού που κερδίζουν το βιβλίο Το μυστικό ημερολόγιο του Κοντορεβιθούλη του του Φιλίπ Λεσερμέιερ με τις αριστουργηματικές εικόνες της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ είναι:
1. Κυριακή Γεωργοπούλου
2. Γιάννα Γιαννακοπούλου
3. Γιώργος Κανελλάκης
Οι νικητές μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους από τον Πολυχώρο με την επίδειξη της ταυτότητάς τους έως τις 31 Ιανουαρίου 2015.