Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Νέες κυκλοφορίες και επανεκδόσεις από Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου


ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου κυκλοφορούν δύο νέοι τίτλοι στη σειρά «Οι Μεγάλοι Μουσουργοί», σε κείμενα της Γιούλας Μιχαήλ και εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, τη σειρά που παρουσιάζει στα παιδιά τη ζωή και το έργο σπουδαίων συνθετών μέσα από ιστορίες που διηγούνται γι’ αυτούς τα αγαπημένα τους αντικείμενα, τα όργανα της ορχήστρας ή ακόμα και τα ίδια τους τα έργα! Στο Ψάχνοντας τον Μπετόβεν, τα ίδια τα παλιά όργανα της ορχήστρας αφηγούνται στην Ελίζα, ηρωίδα ενός διάσημου κομματιού για πιάνο του Γερμανού συνθέτη, την πολυτάραχη ιστορία του. Στο Μαγειρεύοντας με τον Ροσίνι τον ρόλο του αφηγητή αναλαμβάνουν τα αγαπημένα μαγειρικά σκεύη του διάσημου Ιταλού συνθέτη, που λάτρευε το καλό φαγητό όσο και την όπερα. Τα βιβλία περιέχουν QR Code με την αφήγηση και τη μουσική επένδυση του κειμένου.
Στα πλαίσια της σειράς Ελληνική Λογοτεχνία κυκλοφορεί το καινούργιο βιβλίο της Χριστίνας Μπαλτζή (Καρλότας), με τίτλο Ζητείται θεός, ένα ερωτικό μυθιστόρημα γεμάτο μυστικά, ίντριγκες και υπαρξιακές ανησυχίες, από την εμβληματική τρανς και ακτιβίστρια που υπογράφει για πρώτη φορά και με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο.
Τέλος, στη σειρά Παιδαγωγική/Ψυχολογία, το βιβλίο Άρνηση για το σχολείο - Συναισθηματικά προβλήματα και ενδοσχολικές δυσκολίες, της Μαρί-Κλοντ Μπελιβό, παρουσιάζει με παραστατικό τρόπο διάφορες προβληματικές καταστάσεις που συνδέονται με τη συναισθηματικότητα του παιδιού και προτείνει στους γονείς τρόπους για να βοηθήσουν το παιδί τους να ζήσει καλύτερα τη σχολική εμπειρία.

Ψάχνοντας τον Μπετόβεν - Γιούλα Μιχαήλ
Όλοι ξέρουμε το έργο του Μπετόβεν Für Elise (Για την Ελίζα). Σ’ αυτή την πρωτότυπη βιογραφία η Ελίζα, ολοζώντανη, ψάχνει να μάθει λεπτομέρειες για τη ζωή του δημιουργού της. Η αναζήτησή της την οδηγεί σε μια παλιά αίθουσα για πρόβες με παρατημένα τα όργανα της εποχής. Τα ξυπνάει και αυτά, πιο πρόθυμα από ποτέ, διηγούνται τις εμπειρίες τους με τον Μπετόβεν. Η Ελίζα θα ζήσει συγκλονιστικές στιγμές με τις ιστορίες που θα της πουν το βιολοντσέλο, το πιάνο, το βιολί… Τι θα έλεγες να τις ζήσεις κι εσύ μαζί της;
Το βιβλίο περιέχει QR Code, το οποίο σκανάρετε για ν’ ακούσετε την αφήγηση και τη μουσική επένδυση της ιστορίας.
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Μαγειρεύοντας με τον Ροσίνι - Γιούλα Μιχαήλ
.Πώς θα σου φαινόταν η ιδέα να χωθείς στο κελάρι ενός ακριβού εστιατόριου και παρέα με τα παλιά κατσαρολικά να μάθεις την ιστορία της ζωής του Ιταλού συνθέτη Τζοακίνο Ροσίνι; Τι σχέση έχουν; Ε λοιπόν, θα σου μαρτυρήσω ότι ο Ροσίνι, εκτός από διάσημος συνθέτης της όπερας, ήταν και εξαιρετικός μάγειρας. Το μαγείρεμα και το καλό φαγητό τον ενέπνεαν να γράφει τα διάσημα έργα του. Τα παλιά του κατσαρολικά θα σου πουν τα πάντα. Κι αν πεινάσεις, θα σου μαγειρέψουν και κάτι να φας!
Το βιβλίο περιέχει QR Code, το οποίο σκανάρετε για ν’ ακούσετε την αφήγηση και τη μουσική επένδυση της ιστορίας.
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Ζητείται Θεός - Χριστίνα Μπαλτζή (Καρλότα)
Πάμπλουτη, πανέμορφη και πετυχημένη, η Κασσιόπη έχει τα πάντα και τίποτα. Καθώς τελειώνει αριστούχος το Χάρβαρντ και γυρίζει στην Αθήνα, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της. Δεν αντέχει τον τεχνολογικά προηγμένο κόσμο όπου ζει, πιστεύει πως είναι γεμάτος μοναξιά και ψέμα που ποστάρεται ως ευτυχία στις πειραγμένες selfies των περισσοτέρων προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Με έναν μαγικό τρόπο μεταφέρεται πίσω στον χρόνο, σε μια εποχή αθωότητας χωρίς τεχνολογία, επιθυμώντας να γνωρίσει την πραγματική αγάπη. Ανακαλύπτει όμως ότι οι έρωτες, οι ίντριγκες, τα πάθη και οι δολοπλοκίες δεν λείπουν ούτε από τη νέα της πραγματικότητα. Θα καταφέρει άραγε να αγαπήσει και να αγαπηθεί όπως δεν αγαπήθηκε στον σκληρό κόσμο που άφησε πίσω της; Και τι είναι εκείνο που θα την κάνει να γυρίσει ξανά στο δικό της παρόν;
Ένα ερωτικό μυθιστόρημα γεμάτο μυστικά, ίντριγκες και υπαρξιακές ανησυχίες, από την εμβληματική τρανς και ακτιβίστρια Χριστίνα Μπαλτζή, που υπογράφει για πρώτη φορά και με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο Καρλότα.

Άρνηση για το σχολείο
(Συναισθηματικά προβλήματα
και ενδοσχολικές δυσκολίες) - Μαρί-Κλοντ Μπελιβό
Πολλά παιδιά σηκώνονται κάθε μέρα με μια απροθυμία να πάνε σχολείο, χωρίς να μπορεί κανείς να διαγνώσει σε αυτά κάποια πραγματική μαθησιακή διαταραχή. Η φύση των σχολικών τους προβλημάτων είναι συχνά εντελώς διαφορετική• αυτά τα παιδιά δυσκολεύονται να μάθουν ή να προσαρμοστούν στο σχολείο για λόγους συναισθηματικής φύσης, που συχνά καταλήγουν να παρεμποδίζουν την αξιοποίηση των γνωστικών τους δυνατοτήτων.
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει με παραστατικό τρόπο διάφορες προβληματικές καταστάσεις που συνδέονται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου με τη συναισθηματικότητα του παιδιού και προτείνει στους γονείς τρόπους για να βοηθήσουν το παιδί τους να ζήσει καλύτερα τη σχολική εμπειρία.
Μετάφραση: Χριστίνα Βουρνά
ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

O κύριος Ευτύχης & η κυρία Δυστυχία - Άντονι Σνάιντερ 6η έκδοση BEST SELLER
Ένα πρωινό η κυρία Δυστυχία αποκτά έναν ασυνήθιστο γείτονα. Ο κύριος Ευτύχης χαιρετά το πρωί τον ήλιο, το βράδυ το φεγγάρι και τα αστέρια. Επιπλώνει με χαρά το σπίτι του και σκορπίζει ακούραστα σπόρους στον κήπο. Πολύ γρήγορα φυτρώνουν τα ωραιότερα λουλούδια πάνω από τον φράχτη του. Όλα αυτά όμως δεν αρέσουν καθόλου στην κυρία Δυστυχία, που αποφασίζει: «Ο κύριος Ευτύχης πρέπει να φύγει!» Θα τα καταφέρει να τον διώξει; Ένα δροσερό αλληγορικό παραμύθι. Μια συνταγή ευτυχίας που όλοι την ψάχνουμε στα άπιαστα όνειρά μας ενώ βρίσκεται καθημερινά μπροστά μας...
Τελικά μήπως η ευτυχία είναι μεταδοτική;

Ηρακλής – Οι δώδεκα άθλοι - Σύρμω Καπούτση 7η ανατύπωση BEST SELLER
Η ζωή και τα κατορθώματα του μεγάλου ήρωα της μυθολογίας μας, γραμμένα μ’ έναν ευκολοδιάβαστο και συνάμα συναρπαστικό τρόπο από τη Σύρμω Καπούτση. Κάθε παιδί θα ενθουσιαστεί διαβάζοντας για τους περίφημους άθλους του Ηρακλή, που ο καθένας τους είναι μια μικρή, αυτοτελής ιστορία θάρρους και αφοσίωσης. Τις περιπέτειες του ήρωα ζωντανεύει μοναδικά η έξοχη εικονογράφηση του Νέστορα Ξουρή.

Ο κίνδυνος από την πυρηνική απειλή έρχεται όλο και πιο κοντά;






Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πλέθρον το μυθιστόρημα της Κατερίνας Δουκάκη-Κουτσουρίδου "Στον κόσμο των ονείρων"

 Κατερίνα Δουκάκη-Κουτσουρίδου

Στον κόσμο των ονείρων
Τιμή: 11.70 ευρώ, Σελίδες: 217
ISBN: 978-960-3483-88-5
Σχέδιο εξωφύλλου: Μαρία Δουκάκη
Εκδόσεις Πλέθρον

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πλέθρον το μυθιστόρημα της Κατερίνας Δουκάκη-Κουτσουρίδου «Στον κόσμο των ονείρων».
Είναι δυνατόν δύο άνθρωποι που δεν έχουν γνωριστεί ποτέ, ούτε καν γνωρίζουν ο ένας την ύπαρξη του άλλου, να βλέπουν το ίδιο όνειρο κάτω από το σεντόνι τους; Θα βρεθούν ποτέ μαζί σε αυτόν τον κόσμο ή στον κόσμο των ονείρων;
Η Ελένη Αλταμούρα, η πρώτη Ελληνίδα ζωγράφος, γεννήθηκε στις Σπέτσες το 1821 και ντύθηκε άντρας για να σπουδάσει ζωγραφική στην Ιταλία. Εκεί παντρεύτηκε και γέννησε τρία παιδιά. Πέθανε στις Σπέτσες, ξεχασμένη, χαμένη μέσα στις δεισιδαιμονίες και στην τρέλα του μυαλού.
Η Μπιάνκα και ο γιος της ο Αλεσάντρο, στη Νάπολη, και η Σοφία, στην Αθήνα, ονειρεύονται το σπίτι της Ελένης στις Σπέτσες όπως το ζωγράφισε ο μικρότερος γιος της. Ως φανταστικοί απόγονοί της, μπλεγμένοι στο δίχτυ του ίδιου ονείρου, ξετυλίγουν τις ιδέες τους, τα οράματά τους, τους αγώνες τους, τις ελπίδες τους, τους έρωτές τους. Πολιτική, επιστήμη και τέχνη πρωταγωνιστούν στις ζωές τους. Η Μπιάνκα πεθαίνει και ο Αλεσάντρο, οδηγημένος από τα γραφτά της μητέρας του, ξεκινά να αναζητήσει την ιστορία του. Κάπου εκεί θα συναντήσει τη Σοφία που, αγνοώντας τη σχέση της με όλα αυτά, έχει αφεθεί να την παρασύρει το όνειρο.
Βιογραφικό
Η Κατερίνα Δουκάκη-Κουτσουρίδου γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια τα πέρασε παίζοντας στις αλάνες της πόλης και ποδηλατώντας δίπλα στη θάλασσα. Μεγάλες αγάπες: το πιάνο, τα μαθηματικά, τα σκυλιά και τα εξωσχολικά βιβλία. Διάβαζε τα πάντα, από «Μικρό Σερίφη» μέχρι το «Ζαν Κριστόφ» του Ρομαίν Ρολάν. Στα δεκαοκτώ τη βρήκε η Φυσική στο μεγάλο αμφιθέατρο της Σίνα. Εργαστήρια, αγώνες, καταλήψεις, πολιτικά περιοδικά. Ταυτόχρονα ωδείο, πολύωρη μελέτη στο πιάνο, εξετάσεις.
Μια ζωή στο δίλημμα «Μουσική ή Φυσική;» Πότε νικούσε η Μουσική και πότε η Φυσική έπαιρνε κεφάλι. Δέκα χρόνια δασκάλα πιάνου στο ωδείο. Στα τριάντα πρώτος διορισμός, ως φυσικός, στα Λαγκάδια Αρκαδίας. Εικοσιεννιά χρόνια στο δημόσιο σχολείο, τη μια πόλεμος, την άλλη ειρήνη. Είκοσι χρόνια στην πολιτική, τη μια πόλεμος, την άλλη ειρήνη. Και στο τέλος ανάπαυλα και αναστοχασμός. Ο αναστοχασμός έγινε γραφή. Και η γραφή έγινε βιβλίο, για όλους αυτούς που ονειρεύτηκαν πολύ.
Εκδόσεις Πλέθρον
Μασσαλίας 20Α, 10680 Αθήνα, τηλ. 2103645057
plethronbooks.grinfo@hideplethronbooks.gr