Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Σάββατο 14 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα ο Νικόλας Ανδρικόπουλος στο "Σπίτι της χαράς" στην Νέα Σμύρνη

Το βιβλιοπωλείο «Το σπίτι της χαράς» και οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ, σας προσκαλούν το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα σε μια συνάντηση με τον εικονογράφο-συγγραφέα Νικόλα Ανδρικόπουλο που είναι ο δημιουργός του βιβλίου «η γοργόνα του Ορφέα». Ελάτε να κουβεντιάσετε μαζί του, γιατί και πως γράφτηκε και εικονογραφήθηκε αυτό το βιβλίο, που έχει έναν ουσιαστικό υπότιτλο: «Αύγουστος-Δεκέμβρης-Απρίλης-Αύγουστος.»
Σας περιμένουμε λοιπόν γονείς και παιδιά να περάσουμε μαζί ένα όμορφο απόγευμα και να ζωγραφίσουμε την εικόνα που μας αρέσει με την καθοδήγηση του συγγραφέα-εικονογράφου!
Από 7 ετών
Βιβλιοπωλείο «Το σπίτι της Χαράς»
2ας Μαΐου 3 Ν. Σμύρνη, τηλ. 2109311133

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ - ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΕΝΑΛΛΑΞ (ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 & 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ


ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
Ορθολογισμός και Επιστήμη
Σειρά διαλέξεων από τον Νίκο Δήμου
Παρασκευή 13, 20 Μαρτίου και 3 Απριλίου 2015, στις 7:30 μ.μ.
Ορθολογισμός και επιστήμη. Δύο έννοιες ταυτόσημες. Ο ορθός λόγος οργανώνει τη σκέψη και τη ζωή μας. Η επιστήμη, δουλεύοντας ορθολογικά, ερμηνεύει, φωτίζει, εξηγεί, θεραπεύει και, μαζί με την τεχνολογία, εφευρίσκει πράγματα που αλλάζουν, ευκολύνουν και πλουτίζουν τη ζωή.
Δύο έννοιες που λείπουν από τη σημερινή Ελλάδα. Η ζωή μας είναι ανορθολογική: ανοργάνωτη, γραφειοκρατική, χαοτική, ταλαιπωριακή. Καταναλώνουμε πολλά ανορθολογικά προϊόντα από αστρολογικά περιοδικά μέχρι θεωρίες συνωμοσίας.
Για τα θέματα αυτά, τόσο τα θεωρητικά όσο και τα πρακτικά, θα μιλήσει ο Νίκος Δήμου, σε μια σειρά διαλέξεων, ενώ θα υπάρξει και ανοιχτός διάλογος με το κοινό.
Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων, πριν από κάθε διάλεξη, η αγορά βιβλίου/ων ελάχιστης αξίας 9 ευρώ από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail) και την ένδειξη ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο πρίγκιπας μισός της Κατερίνας Ανωγιαννάκη
Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Διαδραστική θεατρική αφήγηση για παιδιά από 4 ετών
Αν είσαι όμορφος, έξυπνος και πρίγκιπας η ζωή μοιάζει σχετικά εύκολη! Εκτός κι αν έχεις τη συνήθεια ν’ αφήνεις τα πάντα... ΜΙΣΑ. Πώς περιμένεις μετά να σου εμπιστευτούν ΟΛΟΚΛΗΡΟ βασίλειο; Και αν εσύ δε θες να γίνεις βασιλιάς και έχεις άλλα σχέδια στο μυαλό σου;
Μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού και ένα εικαστικό εργαστήριο για παιδιά από 4 ετών, από τη συγγραφέα Κατερίνα Ανωγιαννάκη και την ομάδα «Μικρές Ιστορίες».
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διαβάζουμε και (ξανα)διαβάζουμε ελληνική λογοτεχνία
Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, στις 7 μ.μ.
Με αφορμή τα βιβλία Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο της Άλκης Ζέη, Δέκα ζωές σε μία της Τατιάνας Αβέρωφ και Η καλοσύνη των ξένων του Πέτρου Τατσόπουλου συζητάμε με τους συγγραφείς τους για το (αυτο)βιογραφικό στοιχείο στο μυθιστόρημα.

ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, στις 8 μ.μ.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης σας προσκαλούμε σε μια βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Γιάννη Κοντό. Ελάτε να διαβάσουμε μαζί τα ποιήματά του. Διαλέξτε ένα ποίημα από το έργο του Γιάννη Κοντού για να το διαβάσουμε παρέα, τιμώντας έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής ποίησης της γενιάς του ’70.
Τη βραδιά θα συντονίσει η για χρόνια συνεργάτιδά του Ελένη Μπούρα.
Μεταξύ άλλων συμμετέχουν και διαβάζουν οι:
Τατιάνα Αβέρωφ, Μαριγώ Αλεξοπούλου, Αναστάσης Βιστωνίτης, Μιχάλης Γκανάς, Κωστής Γκιμοσούλης, Νίκος Δαββέτας, Σοφία Δημοπούλου, Γιώργος Δουατζής, Σοφία Ζαραμπούκα, Άλκη Ζέη, Νίκος Θρασυβούλου, Κώστας Καναβούρης, Διονύσης Καραβασίλης, Δημήτρης Κοσμόπουλος, Στάθης Κουτσούνης, Μαρίνα Λαχανά, Χριστόφορος Λιοντάκης, Αλέξιος Μάινας, Γιώργος Μανιώτης, Σοφία Μαντουβάλου, Άρης Μαραγκόπουλος, Ελένη Μπούρα, Μαρίζα Ντεκάστρο, Αλέξης Πανσέληνος, Βάσω Παπαγεωργίου, Νώντας Παπαγεωργίου, Τίτος Πατρίκιος, Σταμάτης Πολενάκης, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Μανόλης Πρατικάκης, Νίκος Σιδέρης, Ντίνος Σιώτης, Γιώργος Συμπάρδης, Πασχαλία Τραυλού, Βάσια Τζανακάρη, Γιάννης Τζανετάκης, Θωμάς Τσαλαπάτης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, Αθηνά Χατζή, Έλενα Χουζούρη, Ελιάνα Χουρμουζιάδου
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ


Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Bookia TV
και από τη διεύθυνση: www.bookia.gr/index.php?action=BTV

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ
Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στην ποιητική βραδιά του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ δηλώστε τη συμμετοχή σας στέλνοντας στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr τα εξής στοιχεία, με την ένδειξη «Βραδιά Ποίησης».
• Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail.
• Τον τίτλο του ποιήματος από το έργο του Γιάννη Κοντού που θα διαβάσετε και τον αριθμό των λέξεων του ποιήματος.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 13/3/2015.
• Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
• Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Το τραγούδι του ύπνου του Κυριάκου Χαρίτου
Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Ένα παιδί τριγυρίζει σε όλη τη χώρα και ψάχνει τον ύπνο. Ποιος θα το βοηθήσει να τον βρει; Εσύ μπορείς! Πάρε μαζί σου το μαξιλάρι σου και έλα να βοηθήσεις τον ήρωα του παραμυθιού να ...κοιμηθεί.
Διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού και θεατρικό παιχνίδι από τον ηθοποιό-εμψυχωτή Χρήστο Χριστόπουλο.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΤΑ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ POCKET ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑ!
Εμπνευστείτε από τους τίτλους μας, γράψτε μια σύντομη ιστορία και κερδίστε.
Αυτό τον Μάρτιο, η επιτυχημένη σειρά ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Pocket φέρνει κοντά σας δέκα νέους τίτλους και το γιορτάζει με έναν πρωτότυπο διαγωνισμό!
Η σειρά ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Pocket αποτελείται από αγαπημένα βιβλία γνωστών συγγραφέων που επανακυκλοφορούν σε μικρό, βολικό σχήμα, με πολύ χαμηλή τιμή. Μια σειρά γεμάτη βιβλία που δεν προορίζονται για το ράφι, αλλά μπορούν να μας ακολουθήσουν παντού: στην πόλη, στον δρόμο, στο τρένο, στο μετρό, στο λεωφορείο.
Τα ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ pocket επιστρέφουν δυναμικά στις 11 Μαρτίου με δέκα νέους τίτλους, φτάνοντας πλέον συνολικά τους τριάντα. Δέκα ακόμα μεγάλα βιβλία σε τιμές από μόλις 5,50 έως 8,80 €, θα βρίσκονται από αύριο στα ράφια των βιβλιοπωλείων.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γιορτάζουν την πολύ μεγάλη επιτυχία της σειράς με έναν πρωτότυπο διαγωνισμό! Επιλέξτε πέντε από τους τίτλους των βιβλίων τσέπης και συνθέστε με αυτούς τη δική σας ιστορία. Στείλτε μας ένα κείμενο (έως 500 λέξεις), χρησιμοποιώντας δικές σας λέξεις και οπωσδήποτε πέντε από τους τίτλους των βιβλίων τσέπης των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Οι τρεις πιο ευφάνταστες και πρωτότυπες ιστορίες θα δημοσιευτούν στον διαδικτυακό μας τόπο www.metaixmio.gr, και οι δημιουργοί τους θα κερδίσουν τα πέντε pocket βιβλία, τους τίτλους των οποίων χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν την ιστορία τους!
Δείτε πού και πώς θα στείλετε τις ιστορίες σας, περισσότερα για τον διαγωνισμό, καθώς και όλους τους τίτλους των ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Pocket ΕΔΩ.

Ο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ ΣΟΥ «ΒΓΑΖΕΙ» ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ
Οι τέσσερις πρώτες περιπέτειες του αγαπημένου ντετέκτιβ των μικρών μας φίλων κυκλοφορούν όλες μαζί σε μια μοναδική κασετίνα. Αποκτήστε την και πάρτε δώρο ένα καπελάκι του αγαπημένου σας ήρωα.
Εάν είστε μέλη της Βιβλιοπαρέας ή του ΤΡΙΒΙΖΑΣ FAN fun club, μπορείτε τώρα να αποκτήσετε το καπέλο του ανεπανάληπτου ντετέκτιβ Κλουζ με κάθε αγορά της κασετίνας που περιλαμβάνει τις πρώτες τέσσερις περιπέτειες της σειράς «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ». Η προσφορά ισχύει για online παραγγελίες από το site των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ www.metaixmio.gr.
Οι πρώτες τέσσερις ιστορίες του Κλουζ είναι:
1. Η συνωμοσία της τσίχλας: Αυτή η υπόθεση τον αφορά προσωπικά τον Κλουζ: Γιατί εξαφανίζονται οι αγαπημένες του τσίχλες από το περίπτερο της Όλγας;
2. Βρόμικα κόλπα στο γήπεδο: Ο Κλουζ δεν παίζει μπάλα. Ώσπου έρχεται η Γιάννα και ζητάει τη βοήθειά του: κάτι ύποπτο συμβαίνει στην ομάδα της.
3. Το μυστήριο του τσίρκου: Το Τσίρκο Ζαμπάνο ήρθε στην πόλη! Το αστέρι του τσίρκου ζητάει τη βοήθεια του διάσημου και πανέξυπνου ντετέκτιβ. Η αδερφή του κάνει στις παραστάσεις το ίδιο πάντα λάθος – ξανά και ξανά.
4. Ο Κλουζ στο διαδίκτυο: Ο Κλουζ αναλαμβάνει μια υπόθεση που τον οδηγεί στον λαβύρινθο της σύγχρονης τεχνολογίας. Ψάχνει ένα μυστηριώδες παιχνίδι που είναι γνωστό με το όνομα «Μαγικός Κήπος».
Μην ξεχάσετε, αφού κάνετε την παραγγελία σας, να στείλετε e-mail στο patili2@metaixmio.gr, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας και το club στο οποίο είστε μέλος. Η προσφορά ισχύει μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων, οπότε φροντίστε να κάνετε γρήγορα την παραγγελία σας!!! Μπορείτε να βρείτε και να παραγγείλετε την κασετίνα ΕΔΩ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Οι τρεις τυχεροί του διαγωνισμού της προηγούμενης εβδομάδας που κερδίζουν το βιβλίο Αντι-θεά της Κένταρ Μπλέικ είναι:
1. Παντελής Λιάκας
2. Αναστασία Μητροσίλη
3. Σοφία Χατζημαργαρίτη
Οι νικητές μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους από τον Πολυχώρο με την επίδειξη της ταυτότητάς τους έως τις 21 Μαρτίου 2015.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

ΜΗΤΣΗΣ - ΔΕΡΜΙΤΑΣΟΓΛΟΥ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΗΣ - ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΔΕΡΜΙΤΑΣΟΓΛΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 
 ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ
Αρκετοί άνθρωποι ανησυχούν γι’ αυτά που έγιναν,
γι’ αυτά που συμβαίνουν, γι’ αυτά που έρχονται.
Αποφασίζουν ν’ αντιδράσουν.
Το μανιφέστο τους, η μουσική.
Εκεί συναντιούνται, εκεί ονειρεύονται κι εκεί ελπίζουν.
Ίσως ο κόσμος μας να γίνει λίγο πιο μελωδικός,
οι νύχτες μας πιο σημαντικές
και η μοναξιά μας πιο “παρέα”.
Ισχυρά κίνητρα αντίδρασης σε μια καθημερινότητα
που καταβροχθίζει στιγμές, σχέσεις, ποιότητες.
Ο Γιαννης και ο Ευγένιος για μια εμφάνιση στην ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ, την παρασκευη 13 Μαρτιου
INFOΖωντανή Μαύρη Τρύπα
Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Ωρα έναρξης: 22:00
Τηλ κρατήσεων: 2310510081
Εισιτήρο θεάματος: 6€

ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ…”
ΛΟΓΙΑ-ΜΟΥΣΙΚΗ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ & o ΜC YINKA
Ακούστε το τραγούδι εδώ: YouTube
Τον Οκτώβριο του 2015 αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο studio album του Φίλιππου Πλιάτσικα.
Τρεισήμισι χρόνια μετά το προηγούμενο και αφού μεσολάβησαν 2 album με ζωντανές ηχογραφήσεις απo την περιοδεία του στην Ευρώπη και απ’ το Ηρώδειο, ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα κυκλοφορήσει  το έβδομο προσωπικό του άλμπουμ με ήχους και συνεργασίες ξεχωριστές !!!
Ένα πρώτο δείγμα αυτής της δουλειάς είναι το τραγούδι ....”Είμαστε Τρελοί…” με την συμμετοχή του Γιάννη Μηλιώκα και του Mc Yinka.

Best Of Pink Floyd - Pink Floyd's Greatest Hits